Ledley King se rozhodl ukončit kariéru

19.07.2012, 13:30
Aktuality
Severolondýnský Tottenham dnes na svých stránkách potvrdil, že jeho dlouholetý kapitán Ledley King kvůli neustávajícím zdravotním potížím ukončil hráčkou kariéru. Neznamená to však, že by bývalý anglický reprezentant na fotbal zanevřel úplně, ba naopak. I nadále zůstane u Spurs ve funkci klubového ambasadora.

Výborný stoper, lídr a jeden z posledních mohykánů, který strávil celou svou kariéru v jednom jediném dresu. I tak by šlo Ledleyho Kinga popsat v jediné větě. Do Tottenhamu přišel ve 14 letech a číslo 14 se také stalo počtem sezon, které v Premier League odehrál. Celkem nastoupil do 323 zápasů, v nichž vstřelil 14 branek. Jeho kariéra byla ovšem sužována zraněními, hlavně chronické potíže s koleny způsobily, že King končí teprve v 31 letech.

"Ledley měl pro tento klub ohromný přínos - jako hráč, kapitán i ambasador," řekl předseda Tottenhamu Daniel Levy. "Je dobře známo, jak musel dlouhá léta bojovat se zraněními, což značí sílu jeho charakteru. Nyní bude Ledley pokračovat v roli ambasadora, starat se o klubové vztahy s fanouškovskou komunitou a zároveň zůstane příkladným vzorem pro naše mladé hráče."

Ledley King své rozhodnutí okomentoval slovy: "V tomto klubu jsem byl odmalička, vždy jsem jej měl za vlastní a stěží si dokázal představit, že bych někdy oblékal dres jiného týmu. Jsem si vědom, že strávit celou kariéru v jednom klubu je dnes raritou, ale vždy jsem si užíval příležitosti být součástí klubu a výzvy dotáhnout Tottenham na přední příčky, kam zaslouženě patří."

"Chtěl bych poděkovat všem v klubu i fanouškům. Přišel jsem sice během těch let o mnoho fotbalu, ale příznivci Spurs byli trpěliví a vždy mě neobyčejně podporovali. Bohužel má zranění a neschopnost pravidelného tréninku nyní definitivně ukončily mou kariéru,"
pokračoval dlouholetý kapitán Spurs.

"Tottenham pro mě byl druhým domovem a jsem velmi rád, že mohu i nadále pracovat pro klub a zdejší komunitu, zvláště po škodách, způsobených výtržnostmi z minulého roku," dodal na závěr King.

Autor: Martin Kantor / tottenhamhotspur.com

Komentáře (818)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele