LE GUEN: TVRDÝ BOJ O PŘEŽITÍ

19.03.2007, 12:41
Aktuality
Největším zklamáním letošního ročníku Ligue 1 je jednoznačně PSG. Klub z hlavního města od začátku sezóny místo boje o mistrovský titul balancuje na hraně sestupu z nejvyšší soutěže a nepomohla mu ani výměna trenéra. Další zklamání zažili Pařížené včera...

PSG podlehlo na půdě Stade Rennes 0:1 a propadlo se až na předposlední příčku tabulky. O výsledku rozhodla 76. minuta a branka domácího Brianda. PSG dohrávalo bez vyloučeného Mendyho a chybělo mu štěstí, v poslední minutě měl vyrovnání na hlavě Traore, ale rozezvučel jenom břevno.

"V posledních týdnech jdeme od zklamání je zklamání," posteskl si trenér Paul Le Guen. "Dopouštíme se chyb, které nás ničí. Musíme přijmout naší současnou situaci. Udržet se v nejvyšší soutěži bude hodně obtížné, ale za všechno se musí bojovat. V každém zápase nyní hrajeme o svou budoucnost," dodal Le Guen.

PSG do letošní sezóny špatně odstartovalo a právě bývalý kouč Lyonu a Glasgow Rangers měl být zachráncem situace. Poté, co nahradil Guye Lacomba, se mužstvo zvedlo, ze čtyřech zápasů získalo osm bodů a vypadalo to, že záchrana v soutěži nebude žádným problémem. Jenomže pak se vše vrátilo do starých kolejí a francouzský klub prohrál již čtyřikrát v řadě. V duelech proti St. Etienne, Sedanu, Auxerre a Rennes navíc nedal ani jednu branku, a to má ve svém středu nejlepšího kanonýra loňského ročníku Ligue 1 Pauletu.

PSG postoupilo do nejvyšší soutěže v roce 1974 a od té doby ji nikdy neopustilo. V současné době je až na předposlední 19. příčce o bod před Sedanem. Částečným vysvobozením bude jistě reprezentační přestávka, během níž si hráči budou moci od ligy odpočinout a vyjasnit si některé záležitosti.

"Během přestávky budeme přemýšlet o ostatních věcech. Ještě není nic ztraceno, musíme se nepřízni osudu podívat přímo do tváře a říci si, že stále žijeme a doufáme," řekl útočník Bonaventure Kalou.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Toff

to nasere,takovej klub a ve druhé lize

Reagovat
HOST**H*O*R*A*C*

Můj nejoblíbenejší klub vůbec a hrajou o udržení, bych blil velebnosti

Reagovat
HOST*

Kurva kde je ten stary dobry Pedro ?

Reagovat
HOST*nofan

zabrat by už měli. Věřim ve Le Guena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele