LE GUEN SE ZLOBÍ

11.02.2007, 19:42
Aktuality
Paul Le Guen, nynější kouč Paris Siant Germain, nařkl fotbalovou disciplinární komisi ve Francii z neobjektivnosti. Podle něho jsou zákroky jeho svěřence Fraua a Djibrila Cissého z Marseille srovnatelné. Zatímco Frau dostal dlouhodobý zákaz startů, Cissé vyvázl bez trestu.

Minulý týden Djibril Cissé ostře atakoval stopera PSG Maria Yepese při utkání Ligue 1 mezi Marseille a PSG a zlomil mu kotník. Vyšetření ukázala, že si Yepes již v této sezoně nezahraje. Vedení klubu z Paříže žádalo vysoký trest podobný tomu, který za svůj zákrok na Nora ze Sedanu dostal Pierre-Alain Frau. Le Guen chtěl, aby Frau nebyl pouze ojedinělý případ a aby disciplinární komise takto trestala všechny podobné likvidační zákroky.

"Rozhodčí rozhodl v utkání dobře. Žlutá karta byla pro Cissého adekvátním trestem. Případ Frau je úplně jiný. To bylo o velké nekotrolovatelnosti zákroku," řekl ale v týdnu Jacques Riolacci, předseda diciplinární komise.

Cissé tak vyvázl bez trestu a to znovu rozčílilo kouče Le Guena. "Rozhodnutí ohledně zákroku Cissého je v pořádku," řekl překvapivě. "Štve mě ale to, jaký trest dostal Frau. V takovýchto věcech by měla být jednota a tu v těchto dvou případech nevidím."

Stejný názor má i prezident klubu Paris Saint Germain. "Je to neskutečný skandál. Frau dostal dva měsíce zákazu činnosti za totožný faul" zlobí se Cayzac.

"Počkám si na více informací, ale je jasně vidět, že se ve Francii měří dvojím metrem. Lidé se jinak dívají na PSG," myslí se Alain Cayzac. "Budu chtít další vyvětlení pro toto rozhodnutí."

Autor: Ondřej Štícha / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no to je teda bordel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele