LE GUEN NOVÝM KOUČEM PSG

15.01.2007, 13:41
Aktuality
V PSG dochází k další změně trenéra, v této funkci dnes definitivně skončil Guy Lacombe, jehož nástupcem se stal Paul Le Guen. Ten se do Francie vrací po nevydařeném angažmá v Glasgow Rangers.

Lacombe se funkce trenéra pařížského klubu ujal na konci roku 2005, kdy vystřídal Laurenta Fourniera. V loňské sezóně sice dovedl tým k vítězství v tamním poháru, v lize to ale byla a je doslova bída. PSG má v letošní sezóně vůbec nejhorší bilanci na vlastním hřišti a v tabulce Ligue 1 mu patří až sedmnáctá, tedy první nesestupová příčka.

Poslední kapkou pro vedení byla sobotní ostudná domácí porážka 1:2 od nováčka z Valenciennes. "Guy Lacombe je s okamžitou platností zbaven povinností trénovat první tým. Tím je nyní pověřen Paul Le Guen a jeho asistent Yves Colleu," oznámilo PSG na své oficiální webové stránce.

Jméno bývalého francouzského internacionála má ve Francii velmi dobrý zvuk, Le Guen totiž dlouhá léta reprezentoval svou zem a byl to právě on, kdo nastartoval mistrovskou sérii Lyonu.

Paul Le Guen povede v letošní sezóně již druhý tým. V létě loňského roku převzal kormidlo Glasgow Rangers, jenomže ani pod jeho vedením "Jezdci" nedokázali konkurovat Celtiku. Na přelomu roku navíc na veřejnost prosákly jeho neshody s kapitánem Barrym Fergusonem, kterého nakonec francouzský kouč zbavil pásky a vyřadil z týmu. To vyvolalo zápornou reakci u fanoušků skotského klubu a Le Guen se po důkladném zvážení situace nakonec rozhodl z Glasgowa odejít.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*nofan

To je vidět kdo ve Skotsku vládne v klubu. V Rangers kapitán a v Hearts trapnej majitel klubu. Myslim, že trenér musí mít hlavní slovo, jak to nikam nevede. Žádnýho lepšího trenéra, kterej bude mít na výběr, už do Skotska nedostanou.

Reagovat
HOST*Pauleta

Snad nás vytáhne ze sraček!

Reagovat
smazaný uživatel

Toho křiklouna měli vyhodit už dávno!!!

Reagovat
HOST*PSG

Na tý fotce je Le Guen nebo Rivaldo?

Reagovat
Shevchenko

no fakt úplně stejní ... i barvou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele