Lawrence nastřílel Liberci čtyři branky

23.01.2017, 14:30
Aktuality
Atraktívny prípravný duel medzi českým Libercom a slovenským Trenčínom sa skončil vysokým víťazstvom majstra spod hradu Matúša Čáka 5:2. Až štyrmi gólmi sa prezentoval anglický legionár v službách AS James Lawrence.

Slovenskému majstru sa v aktuálnej sezóne nedarí podľa predstáv. V lige okupuje po jesennej časti až siedme miesto, ale má aspoň istotu zotrvania v súťaži. Postarala sa o to Myjava, ktorá sa z ligy odhlásila na konci predošlého roka. Počas zimnej pauzy sa hráči presunuli na sústredenie do českého Nymburku, kde ich čakal aj prípravný duel proti Slovanu Liberec. Atraktívne meranie síl dopadlo v prospech Slovákov, ktorí zdolali súpera vysoko 5:2. Až štyrmi gólmi sa prezentoval James Lawrence, dva dal z pokutových kopov.

"Štyri góly sú mojim osobným úspechom. Spokojnejší som ale s našou hrou a prístupom k zápasu. Pracovali sme ako tím. Je ešte skoro na hodnotenie, lebo máme pred sebou dlhú cestu. Sú tu ale náznaky toho, čo chceme opäť predvádzať. Ani jeden z mojich gólov nebol po samostatnej akcii. Všetky padli zásluhou celého mužstva. Obe penalty mi pripravili spoluhráči. Chalanom musím poďakovať za dôveru," povedal pre klubový web dvadsaťštyriročný Lawrence. Trenčania podľa jeho slov budujú nové mužstvo a z toho, kam napreduje má Lawrence dobrý pocit. Niekdajší krajný obranca nastupoval v strede obrany, na poste defenzívneho záložníka, ale pod hrotovým útočníkom. "Kto by nemal rád útočenie a strieľanie gólov. Ja sa však cítim dobre aj na pozícii nad obranou. Je dobré, že máme stredopoliarov, ktorí vedia rotovať na pozíciách. Nie som jediným univerzálom. V budúcnosti to môže byť našou výhodou," dodal pre astrencin.sk.

Autor: Ľubomír Hudačko / astrencin.sk

Komentáře (23)

Přidat komentář
cetto

Třeba se našel a nakonec z něho bude skvělej útočník. Ani bych se nedivil, kdyby po něm ted Liberec sáhnul. Jinak kde ho vůbec Trenčín vzal? Ostrované se v našich končinách moc často neobjevují..

Reagovat
suldik

on ale nie je útočník, väčšinou hráva defenzívnejšie pozície...dá sa povedať že naprieč celou obranou

Reagovat
smazaný uživatel

On je defenzívny záložník, zaskakuje aj na stopérovi, proti Libercu ho skúsil dať na podhrot a podarilo sa. Síce dva góly z penált, ale boli. Hráva občas aj v strede zálohy, ale rozhodne nie je útočník.

Reagovat
cetto

No však právě..v článku se píše že začínal jako stoper a postupně se posouvá dopředu. Ted dal 4 goly, tak z něho nakonec možná udělají útočníka a tam se mu bude dařit

Reagovat
sk333

Trenčín má výborný skauting. Možno najlepší na Slovensku, alebo v Česku. Lawrence začínal v akadémii Arsenalu Londýn. Cez zimu sa podarilo klubu predať nigérijčanov Alika Balu a Samuela Kalua do Belgicka.Prišli však ďalší 3 mladíci z nigérijskej akadémiie. Zvlášť záložník Abdul Zubairu vynikal v strede poľa v prípravných zápasoch.Dobre sa ukazuje aj krídelník Adekunle Issa. Z béčka Gentu prišiel ďalší šikovný krídelník Beridze, reprezentant Gruzínska. Prišli aj posily do obrany.Určite sa na jar oplatí AS Trenčín sledovať.

Reagovat
r3

Ma, ale robi to (zatial) extremne zivelne a bez nejakej viditelnej koncepcie. Skauting maju vyborny, ale hlavne pre trenera je peklo, ak sa kazdeho polroka vymeni polka timu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak zas trencin nepatri ku klubom co maju silnych sponzorov coby boli schopny im ponuknut vysoke platy aby sa nikam netahali nasilu

Reagovat
cetto

Tak Baník přivedl Mensaha a Narha, oba členy zlaté ghanské U20, o oba se zajímaly věhlasnější kluby a jeden vyhořel úplně a druhej je rád že hraje v Bulharsku...

Reagovat
ratusek

Mensah rozhodně nevyhořel, hrával jednu dobu výborně. Narh totéž. Na to, že je trpaslík, tak hrával v utoku moc dobře.

Reagovat
Ferguson6

Žilina dotáhla příchod Eligijuse Jankauskase. Teprve 18letý útočník se na Slovensko stěhuje z litevské Süduvy, ve svém novém působišti pak uzavřel pracovní dokument do roku 2021.

Pracovný dokument?

Reagovat
jany kozak

Asi na dohodu

Reagovat
smazaný uživatel

Aliko Bala podpísal v Zulte Waregem na 3,5 roka ... najlepší predaj v histórii klubu jak sme z nich vytrieskali aspoň pol mega tak to je najvác !

Reagovat
sk333

Ten Aliko podľa mňa prekvapí. Kalu v prvom zápase za Gent vynikajúci výkon a o dosť zatienil ďalšieho bývalého trenčana Mosesa Simona. Ak vylepší ešte trochu finálnu fázu, tak za pol roka, alebo rok je v Anglicku. Za Club Bruggy strelil gól aj další extrenčan Wesley, ktorý sa podieľal na výhre svojho tímu na pôde St. Liege 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ak Aliko neprekvapil ani v našej srandalige tak pochybujem, že v Belgicku an seba upúta pozornosť...

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapí ich svojou nekvalitou maximálne...

Reagovat
sk333

Inak sledoval som zápas Gent-Charleroi. Samo Kalu nahrával na víťazný gól domácich. V hre 1 na 1 mu skoro všetko vyšlo.Doslova si robil z protihráčov kuželky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

1.FC Tatran Prešov - FK Dukla Banská Bystrica 2:2 (0:2)

Zostava FK Dukla: Maťašovský, Daniel, Cvik (60.Martinec), Gaško (46.Szczepaniak), Savić, Snitka (60.Valent), Vitek (60.Tóth), Rejdovian, Malík (46.Pejović), Slančík (60.Vila), Starší

Góly FK Dukla: 15.Vitek, 42.Cvik

Celkom ok výsledok a to sme viedli už 2:0... Ale aj s Rejdovianom a Slančíkom mi ten tím príde stále strašne slabý. A to ani neviem, kto sú v tej zostave stopéri

Reagovat
smazaný uživatel

Ideme Duklička, pome, ideme!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Hej, no dnes prehra 0:2 so Spišskou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele