LAVIČKA ODCHÁZÍ Z LIBERCE

29.05.2007, 13:10
Aktuality
Neúspěch Slovanu Liberec v právě skončeném ročníku Gambrinus ligy má svou první oběť. Severočeský klub bude mít po dvou letech nového trenéra, ze své funkce totiž odstoupil Vítězslav Lavička...

Působení Lavičky na střídačce Liberce orámovala utkání v Mladé Boleslavi. Na začátku loňské sezóny si z půdy velkého rivala odvezl výhru 4:2, včera na stejném stadionu podlehl 0:4 a Slovanu se tak rozplynul sen o obhajobě mistrovského titulu. Severočeši zažili hořký konec sezóny, po posledním kole se totiž propadli až na čtvrtou příčku a v příštím ročníku evropských pohárů na ně zbylo pouze místo v Intertoto Cupu.

Lavička vedl Liberec v celkem šedesáti ligových zápasech a jeho bilance je více než solidní - 32 výher, 21 remíz a 7 porážek. Dobrou bilanci má i v evropských pohárech, kde z dvanácti utkání pět vyhrál a prohrál jenom dvě.

V zákulisí se okamžitě začalo spekulovat o Lavičkově nástupci. Tím by se údajně měl stát Udeněk Ščasný, který je na odchodu z Mostu.

Autor: Tomáš Pavlík / fcslovanliberec.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ze strany Liberce nepochopitelné.

Reagovat
HOST*jen_tak

nevim co se ti zdá na Liberci pochopitelnýho..pojem rezignace Ti zřejmě nic neříká že? protože rezignace není totéž co vyhazov či propuštění ..ja Lavičkovi fandim,je to podle mě jeden z nej.českych trenerů,navíc ještě relativně mladej trener,v Liberci odvedl kus prace,ale myslim že už tam dosahl vrcholu a těžko by držel Liberec pořád nad vodou,když mu před každou sezonou prodají část základní sestavy..odešel pravě včas, su zvědav,kam pujde trenit,bral bych ho do Brna,ale tam ted přišel Uličnej,no su zvědavej,co s Brnem vykouzlí,bojim se,že 5ty misto je s momentalnim kadrem maximum..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna u Lavičky to byla taková rezignace jenom naoko, on by v Liberci skončil, i kdyby skončili na druhém místě. Takhle to možná zakamuflovali na to, že sám chtěl odejít, ale podle toho, jak se o tom spekulovalo, tak by ho v nejbližší době stejně vyhodili.

Reagovat
HOST*villa

Škoda.Nej. českej trenér dokaže pochválit hráče i protihráče, nestěžuje si pořád, je slušný moc mu fandim.Ale asi máte pravdu že skončil v ten pravej čas,ale nikdy nezapomenu co pro Libe udělal.Díky Víto

Reagovat
HOST*

Je to dobrú trnér ne jak třeba ten čurák Bílek

Reagovat
HOST*Kritik

Ty se jmenuješ Bílek?

Reagovat
HOST*

Bílek není špatnej trenér, ale ty komunikace s medii jsou pro ty reportéry asi za trest

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

nevim co tady kecáš, že Bílek je čurák, když ho ani neznas apodobně...je dulezity co udelal za kus prace se Spartou, to se cení....ne naky stupidni vokecavani v televizi, na to racionalne uvazujici clovek sere co tam vsichni blijou....ceni se predvedena hra a vysledky na hristi a toho Bílek jednoznačně dosáhl at si rika kdo co chce...nechapu, jak si vetsina lidi muze udelat nazor na kouče jen z toho co vyblije pri rozhovoru...Lavicka je nejnej je skromnej vsechno pojmenuje apod a lidi si hned reknou ten je dobrej a to vsechno temer diky rozhovorum stupidnim v televizi-nechapu takovyhle uvazovani-ten clovek muze bejt dobrej jak chce, ale jde o fotbal....podle me by byl vybornej psycholog, ale na fotbal a koučovaní je trosku mirnej na česky poměry.

Reagovat
HOST*Messi

Bilek je dobry trener dokazal neukaznenou spartu dovezt k titulu....nemam ho rad protoze sem zaujaty proti sparte....Myslim ze se od Lavicky cekalo az prilis a je asi pro Slovan dobre ze odesel...uvidime jak si povede novy trener Zach....este bych chtel podekovat Vitovi za to ze do Liberce prived Honzu Nezmara je to elitni utocnik a presne zapada do hry slovanu

Reagovat
smazaný uživatel

Že končej trenéři na lavičkách v takovym počtu je u nás normální, ale docela mě překvapuje, že letos končí hlavně ti kvalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele