LAŠTŮVKA DO FULHAMU

01.09.2006, 12:41
Aktuality
Český brankář Jan Laštůvka se na konci letního přestupového období dohodl na smlouvě s Fulhamem. Mělo by se jednat o roční hostování s opcí na případný přestup. Do Anglie se přesunuje z ukrajinského Shakhtaru Donetsk, kde v poslední době nedostával šanci v základní sestavě. Z Fulhamu naopak odchází Jaroslav Drobný, který si hledá angažmá.

Drobný nefiguroval v plánech manažera Chrise Colemana, už minulou sezonu strávil na hostování v holandském Haagu. Čtyřiadvacetiletý Laštůvka byl překvapený z příchodu na Craven Cottage. "Všechno se to seběhlo hrozně rychle, agent mě ujistil, že o mě mají zájem, ale zatím jsem ještě nemluvil s nikým z klubu. Na stadion jsem se dostal těsně před půlnocí. Po přijatém faxu jsem podepsal smlouvu," popisoval jednání zaskočený Laštůvka. V tomto přestupovém období o něj měly zájem i týmy Porsmouthu a West Hamu, ale jednání se protahovaly, oba kluby nakonec přivedly jiné brankáře – "Pompey" Davida Jamese a "Kladiváři" Roberta Greena.

Fulham by se měl pohybovat spíše v dolní části tabulky a tak může bývalý brankář reprezentace do 21 let zapomenout na čtvrtý ligový titul v řadě. O místo jedničky by měl bojovat s Finem Anti Niemim. Další brankář Tony Warner odešel na pětiměsíční hostování do Leedsu United. Při odchodu do londýnského klubu se musel smířit i s tím, že si letos nezachytá v prestižní Lize mistrů. "Jako tragédii to rozhodně neberu, vždy jsem snil o Premier League, bude to pro mě taková Liga mistrů. Chci se tady prosadit a udělám pro to všechno," pokračoval karvinský odchovanec.

Svoji premiéru v dresu Fulhamu by mohl absolvovat 9. září na St. James´ Park, domovském stadionu Newcastlu. Přestupem do Premier League se navíc Laštovkovi zvyšují šance dostat se do reprezentačního týmu. Laštůvka bude jedním z šesti českých fotbalistů v Premier League. Mezi nimi jsou i tři brankáři, mimo Laštůvky také Radek Černý a Petr Čech. Ve West Hamu působí i šestnáctiletý brankářský talent Marek Štěch, který ale s místem v prvním týmu letos bohužel těžko může počítat.

Mezi zajímavé přestupy, které se zrodily v posledních hodinách před koncem přestupního termínu, patří i přesun Pascala Chimbondy z Wiganu do Tottenhamu, výměna A. Cole – Gallas, nebo přestup brazilského kapitána reprezentace do 19 let Denilsona do Arsenalu. Do Manchesteru City zamířil DaMarcus Beasley z PSV Eindhoven.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (19)

Přidat komentář
Shevchenko

Tak to nějak nechápu, prošel lékařskou prohlídkou a nezvládl fyzické testy ??

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, o Boltonu se mluví, že tam jsou nejnáročnější fyzické testy v celé Anglii, už na to dojelo několik hráčů, kteří tam měli přestoupit..

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá sse čemu divit v Zenitu pod Advocatem toho moc nenahral tak neměl fyzičku

Reagovat
Shevchenko

Tak to nějak nechápu, prošel lékařskou prohlídkou a nezvládl fyzické testy ??

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam měl jít Pletikosa a on najednou Laštůvka Ale Niemi je hodně kvalitní, bude to mít těžký... Ale zase je pořád doma se zraněním, takže určitě dostane šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl tam jít Pletikosa, to je pravda, psalo se o tom jako o hotové věci ... a najednou tam byl Laštůvka..

Reagovat
smazaný uživatel

No víte šachtar má 4 kvalitní brankáře Laštuvku, Pletikosu, šutkova a Šusta o kterým se píše je to nejkvalitnější brnkář na Ukrajině že když všechno pujde jak má tak bude lepší než Šovkovský. Z tolika gólmany to je těžký ale radši bych viděl Laštuvku v Doněcku a Pletikosu prýč. Jako celoživotní fanoušek si myslim že udělali chybu Šust je zraněný a nikdo neví kdy se vrátí do sestavy. No uvidime ale Laštuvka byl výborný však on se tym také po roce vrátí aspoň doufam.

Reagovat
smazaný uživatel

Co já vím, tak proti Laštůvkovi bylo hlavně to, že musí být (?3?) Ukrajinci v základní sestavě a na to asi dojel..Ale je to dobře, alespoň bude víc na očích..

Reagovat
smazaný uživatel

Víš v lize mistrů by byl asi víc na očích než v Fulhamu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on poslední zápas chytal proti Ilichivtsu ale dostal jednu střelu na branku a hned géol šachtar sice vyhrál ale Lašty se vůbec neukázal a při výběhách taky nepusobil sebejisě ale je to výborný gólmán jsem zklaman že odchází

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten gól nemohl..

Reagovat
smazaný uživatel

No to nemohl ale statistika je statistika

Reagovat
smazaný uživatel

Se statistikou jdi někam, to byla jasná chyba obrany, když na něj pomalu z 5 m stříli absolutně volný hráč..

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko, když by nechytal...

Reagovat
smazaný uživatel

a kdoby asi chytal chytráku když Pletikosa v Lize nechytá a Šust je zraněný chytá v Lize Šutkov protože musí mýt v zakladní sestavě 3 ukrajince A v lize by určitě chytal Laštuvka

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná zprava Šust se uzdravil tak proto Laštuvka je prýč teď to psali na stránkách SUPER

Reagovat
HOST*porada

TA jednání se protahovala....Laštovkovi??

Reagovat
Marv

Ted by se mohl dostat do repre... Jako Pitak prestoupil z cesky ligy do zahranici a uz je v repre. Tak by to mohlo byt podobny z Ukrajiny do Anglie a Brückner ho urcite povola

Reagovat
HOST*Ore Terry

To máš pravdu Honza by tam měl bejt už proto že 2 a 3 brankář jsou staří dědci tak by tam měl být a podle mě to je lepší golman nez Blažek i Kinský

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele