LARSSON KONČÍ S REPREZENTACÍ

18.07.2006, 09:22
Aktuality
Švédský útočník Henrik Larsson se rozhodl definitivně ukončit svou reprezentační kariéru a ve 34 letech se bude věnovat už jen klubovým povinnostem. Larsson se tak rozloučil v osmifinále MS s Německem.

A loučení to pro něj nebylo zrovna povedené, po přestávce za stavu 0:2 neproměnil penaltu a zmařil tak zřejmě poslední šanci svého týmu na návrat do zápasu. V počtu startů v národním týmu se během třinácti let přiblížil stovce - jeho konto se zastavilo na čísle 93. Ve švédských barvách nastřílel 36 gólů.

"Je myslím správný čas skončit, pro národní tým je to ode mne vše," potvrdil Larsson v rozhovoru pro televizi Canal Plus. S reprezentací skončil už jednou, po MS v roce 2002, před Eurem 2004 se však znovu vrátil.

Podstatnou část kariéry strávil v Celtiku Glasgow, kde se stal vyhlášeným kanonýrem. Pro velký úspěch však musel jinam, a tak před dvěma lety odešel do nově se rodícího týmu do Barcelony. S tou dvakrát vyhrál ligu a letos se radoval z triumfu v Lize mistrů. A následně jeho "evropská mise: skončila, vrátil se domů. Kariéru chce uzavřít v Helsingborgu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Luis

Přišel jenom na 2 roky a zažil nejúspěšnější sezóny Barcelony po dlouhé době. Doufám, že to nebylo jenom ním a Barca pošle dál bez něj! Jinak výbornej a charakterní fotbalista!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele mu to išlo hlavne v Škótsku. Dobrý strelec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele