Lampard se vrací do Chelsea, stal se novým manažerem

04.07.2019, 10:17
Aktuality
Frank Lampard strávil nejlepší roky svojí aktivní kariéry v Chelsea a pro londýnský klub bude nyní pracovat znovu. Někdejší vynikající záložník byl jmenován novým manažerem, s Blues podepsal tříletý kontrakt...

"Jsem obrovsky pyšný na to, že se vracím do Chelsea jako hlavní trenér. Všichni vědí, jak moc tento klub miluji a co jsme společně prožili, já se každopádně budu koncentrovat jen na svojí práci a na přípravu na novou sezonu. Jsem zde, abych pracoval tvrdě a přinesl klubu další úspěchy. Už se nemohu dočkat, až začnu," nechal se slyšet bývalý anglický reprezentant.

Lampard u kormidla Chelsea nahradí Maurizia Sarriho, italský kouč se po jednom roce rozhodl pro návrat na Apeninský poloostrov a přijal nabídku Juventusu.

41letý Lampard s velkým fotbalem začínal ve West Hamu a v Chelsea strávil celkem třináct let, během nichž se spoluhráči vybojoval jedenáct trofejí. Za klub odehrál 648 zápasů, než oblékl dresy New Yorku City a Manchesteru City.

Lampard během uplynulého roku sbíral první manažerské zkušenosti a nevedl si špatně. Loni ho angažovalo Derby County a pod jeho vedením sahalo po postupu do Premier League. V playoff zvládlo semifinále, ve finále ovšem nestačilo na Aston Villu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (307)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele