LaLiga - souhrn 19. kola: Barcelona si upevnila vedení

27.01.2023, 23:03, aktualizováno 30.01.2023, 22:59
Komentáře a souhrny
Pedri (© AFP)

Villarreal v dohrávce podlehl Vallecanu. Barcelona veze body z Girony a potvrdila pozici na čele LaLigy před Realem Madrid, jenž remizoval s Realem Sociedad. Atlético venku těsně skolilo Osasunu. Nečekané zaváhání si připsal Athletic, jenž odjel s prázdnou z Viga. Real Betis vyhrál na půdě Getafe a tři body má také městský rival Sevilla...

Villarreal CF - Rayo Vallecano 0:1

30.01.2023 21:00

Góly: 70. Sergio Camello

Na Estadio de la Cerámica se urodilo překvapení kola, protože Rayo Vallecano si podalo domácí Villarreal! Stačila mu k tomu jediná branka, o kterou se ke konci utkání postaral mladíček Sergio Camello.

Villarreal doma přivítal Rayo Vallecano v roli jasného favorita a nic jiného než tři body dnes nepřipadalo v úvahu. "Žlutá ponorka" se málem radovala už po čtyřech minutách, když si na nahrávku k vápnu naběhl Yeremi Pino a pálil křížnou ranou těsně vedle tyče! V další šanci se o chvíli později objevil Moreno, ale tomu v rozhodující moment odskočil míč. V prvních minutách hrál prim Villarreal a Rayo se prakticky vůbec nedostávalo do zakončení.

Po třiceti minutách zastavilo Yeremiho ránu břevno a s další skvělou akcí mladíka Baeny si brankář Dimitrievski poradil nadvakrát. Vlastně až na samém konci první půle se Rayo poprvé výrazněji osmělilo. Tři minuty před odchodem do šaten Camello pálil z hranice vápna a po několika odrazech skončil míč na nohou Pathého Cisse, jenže ten patičkou netrefil bránu!

Po změně stran doposud horlivý a aktivní Villarreal ubral a netlačil se do zakončení tak často, jako se mu to dařilo na začátku utkání. Byla na něm vidět možná laxnost, ale rozhodně přílišná sebedůvěra. Jako by si byl jistý, že kvalitou nakonec svého soupeře skolí. Jenže se stal pravý opak!

Dvacet minut před koncem utkání totiž vyslyšel krásnou nahrávku Treja Camello a zaběhl si za obranu Villarrealu. Vybíhající brankář Filip Jörgensen se nestihl včas vrátit do brány a Camello poslal míč efektně k tyči - 1:0 pro outsidera!

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Sociedad 0:0

29.01.2023 21:00

Góly: -

Real Madrid ztratil v důležitém boji další body a s Realem Sociedad jen remizoval. V nepříliš atraktivním utkání se diváci nedočkali ani jedné branky.

Na stadionu Santiaga Bernabéua se v neděli večer odehrál šlágr domácího Realu Madrid a návštěvy z Baskicka. Real Sociedad se už dávno usadil mezi širší špičkou a hodlal o body obrat dalšího favorita. Dnes se ale ocital v problémech, protože seznam jmen na marodce se neskutečně protáhl a trenér Imanol Alguacil musel dokonce povolat čtyři nováčky z rezervy, aby vůbec splnil požadovaný počet hráčů na lavičce.

Delší dobu se na hřišti převaha Realu nijak výrazně neprojevovala, ale ve 14. minutě se zničehonic prohnal do zakončení Vinícius Júnior. Nejprve nasadil trápícímu se Zubeldíovi jesle a pak uháněl na hostující bránu. Tu ale po technické ráně o kousek minul. Jinak ale La Real poctivě bránil. Po třiceti minutách čelil ráně Kroose, který rozhodně nemířil špatně. Ale do sítě se míč po jeho projektilu nedostal.

Hodně blízko úvodní brance utkání se Real Madrid nacházel ve 45. minutě. Brais Méndez se dopustil velké chyby v malé domů a toho chtěl využít Karim Benzema. Jeho nahrávka našla agilního Viníciuse, ale jeho ránu vykryl brankář Remiro!

Tenhle souboj se opakoval ještě několikrát, ale vždy s týmž výsledkem - Remiro se nenechal překonat ani jednou. Brankář Courtois naopak nemusel zasahovat prakticky vůbec, snad jen po hodině hry, kdy se do vápna Realu jako velká voda pustil Takefusa Kubo. Jeho přízemní ránu na bližší tyč ale Courtois dokázal vyrazit.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Athletic Bilbao 1:0

29.01.2023 18:30

Góly: 71. Iago Aspas

Poměrně překvapivý výsledek se zrodil na Estadio Balaídos ve Vigo. Celta díky jediné brance Iaga Aspase porazila Athletic Club 1:0 a získala důležité tři body v boji o záchranu. Naopak baskický celek se vrací s prázdnou a jeho útok na pohárové pozice se odkládá.

Athletic byl papírovým favoritem a v případě výhry se mohl přiblížit pohárovým příčkám. Jenomže v neděli večer narazil na odhodlaného soupeře, který v nejvyšší soutěži bojuje o přežití.

Utkání začalo pěkně zhurta a už po pár sekundách rozradostnil Balaídos Carles Pérez, který sice překonal Simóna, ale stalo se tak z ofsajdového postavení a gól tedy nemohl platit. O pár minut později si Celta vytvořila další možnost a křižnou střelu De la Torreho lapil Simón. Athletic se rozjížděl pomaleji a poprvé na sebe upozornil po půlhodině hry. Guruzeta si na hranici vápna zpracoval balón a předložil jej Berenguerovi, jehož rána rozezvonila tyč!

Álex Berenguer měl obrovskou možnost i po změně stran. V 53. minutě pálil do brankové konstrukce po druhé a stav na Balaídos byl i nadále bezbrankový. Celta měla velké štěstí, které se jí i nadále drželo.

Rozhodující okamžik přišel dvacet minut před koncem. Hostující obraně utekl Aspas a přesně mířenou střelou k tyči poslal Celtu Vigo do vedení. Athletic měl k dispozici přes dvacet minut, ale proti dobře bránícím Celestes se neprosadil.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Atlético Madrid 0:1

29.01.2023 16:15

Góly: 74. Saúl Ñíguez

V boji o Ligu mistrů nezaváhalo Atlético. Madridský celek vyhrál svým "typickým" způsobem 1:0, když jedinou branku vstřelil až čtvrthodinu před koncem Saúl Ňiguez.

Atlético získalo v Pamploně důležitou výhru. Domácí celek nedávno postoupil mezi nejlepší čtyři v Copa del Rey a věřil si i na madridského favorita. Ten naopak prožil pohárové zklamání, když v derby podlehl Realu Madrid.

První poločas nebyl z pohledu obou táborů vůbec povedený. Prakticky byla k vidění jediná šance, kterou ale Griezmann poslal nad branku. Atlético převážilo držení balónu na svojí stranu, ovšem v poločase plném chyb to bylo všechno.

O přestávce udělal jednu změnu jen Diego Simeone a "Atleti" měli vzápětí příležitost. Antoine Griezmann pálil z hranice šestnáctky a Aitor Fernández byl připravený. Až v 63. minutě měla gólovku Osasuna a Moisés Gómez z malého vápna nechal vyniknout skvělého Oblaka. Slovinský brankář musel ještě jednou zasahovat, tentokrát při překvapivém pokusu Diega Morena a jen o dvě minuty později udeřilo Atlético. De Paul načasoval parádní pas za obranu a rozeběhnutý Ňíguez uklidil balón k přední tyči.

Osasuna musela hru otevřít a Atléticu se naskytly další možnosti. Kolmý pas neproměnil díky zásahu Fernándeze Griezmann, nicméně Atlético to mrzet nemuselo, protože domácí vyrovnat nedokázali. Atlético si pojistilo čtvrté místo, Osasuna je sedmá.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Valencia CF 1:0

29.01.2023 14:00

Góly: 90. Cyle Larin

Špatné období prožívá po novém roce Valencia. Po vyřazení z Copa del Rey byli její fanoušci nuceni spolknout další hořkou pilulku, a to díky porážce ve Valladolidu. Domácí celek zvítězil po jediné brance Cyla Larina z 90. minuty.

Bezpochyby je to pro Los Che krutá porážka, protože celých devadesát minut se hrálo bez branek. Jenomže domácí byli nakonec o něco lepší a tři body získali po zásluze.

Hosté přitom začali aktivně a především v úvodu měli velké příležitosti. Tu úplně první zazdil Cavani na výborném Masipovi. Krátce na to zase hlavičkoval těsně vedle Mosquera. Valencia nešla do vedení ani ve 20. minutě, kdy postupoval na Masipa Yunnus Musah. Hosté si udržovali převahu i častější střelbu a po dalším centru hlavičkoval opět mimo Özkaçar.

S přibývajícím koncem prvního poločasu tempo opadlo a Valladolid hru vyrovnal. Po změně stran už to byli spíše domácí, kdo zaměstnával Mamardašviliho. Z hranice šestnáctky nebezpečně pálil Pérez a Mamardašviliho nepřekonal ani z úhlu Machís.

Brankář Los Che byl v jednom ohni, a když už se ho domácím podařilo překonat, zasáhl na brankové čáře obránce Cömert. Bylo čím dál jasnější, že zápas rozhodne jediná branka. V 83. minutě se tak ještě nestalo, protože po centru Machíse přestřelil Plaňo. Valladolid se dočkal až v úplně poslední minutě. Centr na vzdálenější tyči uklidil do sítě Cyle Larin. Valencia měla na případnou odpověď málo času a srovnat skóre se jí nepodařilo.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Betis 0:1

28.01.2023 21:00

Góly: 85. Borja Iglesias

Jen jednu branku viděli diváci na stadionu Getafe. Nevstřelil jí ale domácí tým, nýbrž hostující Real Betis, a to tři minuty před koncem. Tři body připadly Andalusanům až v samotném závěru, kdy nařízený pokutový kop proměnil Borja Iglesias.

V prvním poločase žádná branka nepadla a nebylo se čemu divit. Betis sice měl územní převahu, ale nedokázal jí nijak využít. V úvodu zápasu sice trefil tyčku Borja Iglesias, ale i kdyby vstřelil gól, tak by kvůli ofsajdovému postavení neplatil. Jedinou regulérní šancí tak zůstávala nepřesná hlavička Henriqueho.

Domácí se přihlásili o slovo až na začátku druhého poločasu a přízemní střelu Carlose Aleňi bez problému lapil Rui Silva. Dlouho se pak na hrací ploše neodehrálo nic důležitého, teprve čtvrthodinu před koncem přestřelil z volného přímého kopu Fekir a pumelenici Rodrígueze vyrazil s vypětím všech sil Soria. Rozhodující okamžik přišel pět minut před koncem. Obránce Duarte zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil pokutový kop. Jedinečnou příležitost si nenechal ujít Borja Iglesias a přízemní střelou k tyči překonal Soriu. Ten přitom vystihl směr a nechybělo moc, aby penaltu chytil.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Elche CF 3:0

28.01.2023 18:30

Góly: 29. Youssef En-Nesyri, 43. Marcos Acuña, 45+4. Youssef En-Nesyri

Devatenáct procent. Tak vypadala statistika Elche, co se týče držení míče v utkání devatenáctého kola španělské LaLigy proti andaluskému klubu Sevilla FC. Zápas téměř na jednu branku rozhodly už v prvním poločase dvě trefy En-Nesyriho a jedna Marcose Acuñy, po vyloučení Bigase navíc hráli hosté celou druhou pětačtyřicetiminutovku o deseti.

Utkání začal aktivněji favorit ze Sevilly, ale k přímému ohrožení branky se dlouhou dobu nedokázal dostat. To se změnilo až v devětadvacáté minutě a hned z toho byla úvodní trefa zápasu. Acuña vyslal krásný centr z levé strany, který našel přesně hlavu En-Nesyriho a ten už neměl problém překonat hostujícího gólmana.

Franjiverdes nenacházeli protihru na tlak svého soupeře a už o deset minut později musel po zákroku na Susa do sprch předčasně Bigas. Rozhodčí celou situaci překontroloval na videu a následně změnil svůj původní verdikt. Zrušil udělenou žlutou kartu a hříšníkovi ukázal rovnou červenou.

Tato událost outsidera úplně položila a ještě do poločasu dvakrát inkasoval. První situace začala střelou Torrése, která byla sice zblokována obrannou řadou Elche, odražený míč si ale našel Acuña, který se už trefit dokázal.

Neuběhlo ani pět minut a Los Nervionenses se radovali potřetí. Akce šla po ose Suso - En-Nesyri, který zakončoval po nádherném centru prvně jmenovaného. Badía si se střelou ke své pravé tyči nedokázal poradit, a jeho tým tak šel do kabin za stavu 0:3

Hned na začátku druhé půle se prudkou střelou prezentoval Suso, Badía si s ní ovšem tentokrát dokázal poradit a vyrazil ji na roh. Rozhodnutý zápas se pak už více méně dohrával, ještě jednu obrovskou šanci zazdil pár minut před koncem Rafa Mir, který nedokázal trefit odkrytou bránu, a pak už mohly propuknout oslavy. Sevilla se díky třem bodům posunula minimálně dočasně na třinácté místo, Elche naopak s pouhými šesti body zůstává s velkou ztrátou poslední.

Více informací k zápasu

Girona FC - FC Barcelona 0:1

28.01.2023 16:15

Góly: 61. Pedri

Zhruba hodinu dokázala Girona vzdorovat slavnějšímu rivalovi z Katalánska a nakonec na jedinou branku mladíka Pedriho odpověď nenašla. Derby tak pro sebe získala Barcelona a díky třem bodům si upevnila vedení v LaLize.

Barcelona vstupovala do derby jako jasný favorit a jakýkoliv bodový zisk pro domácí by byl velkým překvapením. Girona si ale věřila a nakonec nebyla bodovému zisku zas tak daleko.

V prvním poločase byl k vidění klasický obraz hry s větším držením balónu ve prospěch Barcelony, ale s minimální koncovkou. Xaviho svěřenci vystřelili v této části hry jen dvakrát na branku a Gazzaniga stejně moc práce neměl. Asi nejvýraznější okamžik přišel ve 29. minutě, kdy pálil nepřesně Ansu Fati.

Gironě se dařilo držet ofenzivní hvězdy Barcelony na uzdě, nicméně v 61. minutě se stejně měnilo skóre. Gazzaniga nezachytil na malém vápně přihrávku Alby a Pedri měl před prázdnou brankou snadnou úlohu.

Domácí sice za pět minut rozjásali své fanoušky, nicméně zbytečně, protože celé gólové akci předcházel ofsajd. Girona to musela více otevřít a tím se vystavovala nebezpečným brejkům Barcy.

Velkou šanci zazdil tři minuty před koncem Martín, když zblízka trestuhodně hlavičkoval mimo. Barcelona sice pojistku nevstřelila, ale utkání dovedla do vítězného konce. V nastaveném čase ještě neudržel nervy na uzdě trenér Míchel a po červené kartě musel lavičku opustit. Na konečném výsledku se však nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - RCD Mallorca 2:0

28.01.2023 14:00

Góly: 10. Theo Bongonda, 38. Álex (pen.)

Ze tří bodů se ze sobotního odpoledne raduje Cádiz CF. Domácí fotbalisté porazili RCD Mallorca 2:0, když využili své šance v průběhu prvního poločasu. Do vedení je dostal Bongonda a před odchodem do šaten navýšil vedení Fernández.

Sobotní nabídku španělské LaLigy odstartovali na Estadio Nuevo Mirandilla Cádiz CF a RCD Mallorca. Domácí byli od prvních minut lepší a jejich převaha vyústila v brzký gól. V 5. minutě ještě hosty podržel Rajković, ale chvíli na to po přihrávce Negreda skóroval v pádu Théo Bongonda.

I další možnosti měli domácí. Po půlhodině hry trestuhodně minul odkrytou branku Bongonda, ale to nakonec nemuselo vadit. O chvíli později totiž zahrál jeden z hostí ve vápně rukou a sudí po přezkoumání nařídil pokutový kop. Álex Fernández poslal Rajkoviće na druhou stranu a zvýšil na 2:0.

Bermellones byli v těžké pozici a přes dobře hrající defenzívu Cádizu se prosazovali těžko. Mallorca sice vyprodukovala několik střel, jenomže mezi tři tyče směřovaly pouhé dvě. Cádiz si tak dvoubrankové vedení pohodlně hlídal a bez větších problémů ho dovedl do zdárného konce, čímž se posunul ze sestupového pásma.

Více informací k zápasu

UD Almería - Espanyol Barcelona 3:1

27.01.2023 21:00

Góly: 21. Luis Javier Suárez, 61. Léo Baptistão, 77. Francisco Portillo - 90+3. Joselu

Almería si v 19. kole LaLigy poradila 3:1 s Espanyolem a svého soupeře přeskočila v tabulce. Červenobílí byli v utkání od úvodu lepším celkem, což vyvrcholilo v branku Luíse Suáreze, jenž si v novém působišti na jihu Španělska připsal první trefu. Almería po změně stran přidala další dva zásahy, čímž navázala na povedená střetnutí proti silným soupeřům z posledních dvou kol a poprvé v kalendářním roce také zvítězila.

Fotbalisté Almeríe sice po zimní přestávce ještě nevyhráli, přesto nemuseli být ze svých výsledků zklamaní. V předchozích dvou kolech nejprve doma remizovala s Atlétikem Madrid a následně získala bod na slavné Mestalle proti Valencii. Nadmíru se dařilo také Espanyolu, jenž svůj 12bodový podzimní zisk po Vánocích už téměř zdvojnásobil. Za úspěchy ho táhli zejména zkušení útočníci. Joselu byl totiž druhým nejlepším kanonýrem ligy a proti Betisu naposledy zazářil Martin Braithwaite.

První velkou šanci měl domácí obránce Sergio Akieme, nicméně Álvaro Fernández přízemní střelu vyrazil. V 18. minutě se k zakončení z hranice vápna odhodlal Adrián Embarba, jehož povedený pokus skončil na pravé tyči. Po další akci se Rojiblancos již radovali, skákavý balon si ve vápně uzmul Suárez a ranou doprostřed brány otevřel skóre. Almería byla nadále lepším mužstvem, naopak tým z Barcelony branku soupeře prakticky neohrozil.

Do druhého poločasu vstoupil Espanyol lépe a hned v jeho úvodu se hráči v modrém dožadovali penalty, tu však rozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu nenařídil. Naopak se v 61. minutě podruhé trefila Almería. Pokusy Suáreze i Embarby sice hostující gólman ještě vyrazil, na následnou dorážku Lea Baptistaa byl ale krátký. Vedení Almeriensistas mohl ještě navýšit Gonzalo Molero, zakončení mu však nesedlo a branku přestřelil. O chvíli později se domácí třetí branky přece jen dočkali. Právě Molero hezky našel Francisca Portilla, který se z malého vápna nemýlil. Hosté se v nastaveném čase zmohli už pouze na snižující gól, který po hezké akci vsítil Joselu.

Almeriensistas tak přerušili soupeřovu vítěznou minisérii a poprvé po zimní přestávce brali všechny body. V příštím kole se 6. února představí na hřišti Vallecana, Espanyol o dva dny dříve přivítá Osasunu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
18
15
2
1
37 : 6
47
2
Real Madrid
18
13
3
2
38 : 16
42
3
Real Sociedad
19
12
3
4
28 : 18
39
4
Atlético Madrid
19
10
4
5
28 : 16
34
5
Villarreal CF
19
9
4
6
21 : 14
31
6
Real Betis
18
9
4
5
20 : 14
31
7
Rayo Vallecano
19
8
5
6
25 : 22
29
8
CA Osasuna
19
8
4
7
18 : 18
28
9
Athletic Bilbao
19
7
5
7
25 : 20
26
10
RCD Mallorca
19
7
4
8
15 : 18
25
11
UD Almería
19
6
4
9
23 : 29
22
12
Girona FC
19
5
6
8
26 : 29
21
13
Sevilla FC
19
5
6
8
21 : 26
21
14
Valencia CF
18
5
5
8
25 : 21
20
15
Espanyol Barcelona
19
4
8
7
23 : 29
20
16
Celta Vigo
19
5
5
9
18 : 29
20
17
Real Valladolid
19
6
2
11
14 : 28
20
18
Cádiz CF
19
4
7
8
14 : 29
19
19
Getafe CF
19
4
5
10
16 : 26
17
20
Elche CF
19
0
6
13
12 : 39
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
LAM

Tak to byla teda ultrabrutální sračka, ale 3 body

Teď hlavně ať Dembele nemá nic vážnýho. Na některých hráčích je vidět dost velká únava.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bylo velké trápení a působili jsme unaveně, ale to v současném programu a bez dvou nejlepších útočníků není nic překvapivého. Naštěstí opět zaúřadovala nejlepší obrana v Evropě a nejlepší záložník v Evropě a tři body jsou doma

Reagovat
2miguel1

Utrpeli sme víťazstvo, ale 3 body su doma a už príde Lewa.

Čechom gratulujem k volbe prezidenta, skutočne dobry výber!

Reagovat
Pharrell

Barcą už vyhraje 3 x v řadě stejným výsledkem (1:0). Blaugranas přešli z ofenzivní hry na příznivce defenzivního fotbalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší útok je obrana

Reagovat
Manik...

jako Plzeň

Reagovat
sensei25

Angazovat Xaviho bolka jedna z najvacsich chyb. Futbal aky chce hrat,tak nato potrebujes aj kvalitny material a to teda nemame. A ine hrat nevie. Mal prist niekto s uplne inym stylom a cele to tam prekopat. Tukana zo strany na stranu je uz prezitok. Hrozne nieco.

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cracker10

Reagovat
2miguel1

Na ten štyl hry je alfa omega zaloha. Aj ja som začinal byť skepticky, ale Pedri a Gavi nam padli zas z neba. Ak by sme ich nemali, bol by problem. Do toho Frenkie, ktory bude uz rok od roka stale viac perfektny. Obrana v Koundem Baldem Araujom a Chrisom je mňamkovská, záloha bude Frenkie Pedri Gavi, viac nech dobre ( do velmi kratkej doby to bude najlepsia zaloha na svete ), hrot mame teraz asi najlepsi na svete ( ale na tejto pozicii sa az tak nepopališ, ak je to šuter, jemu je jedno aky štyl hra tím) jediny problem vidim na kridlach. Na trhu nieje novy Neymar ( ok a Messi tu zas 50 rokov nebude ) preto si myslim, ze budeme stale viac hrat Gaviho ( ako Iniestu ) v utoku a privedieme este niekoho do zalohy. Ak to bolo este pred dvoma rokmi dosti utopisticke, teraz si myslim, ze doplnit kader o 2 mená a mozeme zas pokojne dominovat futbalu na niekolko rokov.

Reagovat
letitfly

Frenkie se podle mě velmi brzo bude muset rozloučit. A další budou možná muset následovat kvůii penězům

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Tomu nevěřím. Maximálně se nebude nakupovat. Ten strop v LA lize nedává žádný smysl. Když Chelsea v Anglii utratí za dva přestupáky 500 milionu euro a stále nemá dost. To nikdo v tý zemi nevidí, že to je hovadina!?

Reagovat
2miguel1

Chelsea ma majitela. Tie pravidla v LL hovadina podla mna niesu, prečo nema taky Real žiadne problemy s nakupovanim? Do tejto situacie nas dostal Bartomeu, dostaneme sa z nej ale, o tom nepochybujem.

Reagovat
Visca el barca

Real ale taky brutálně šetří. A zbytek ligy je v hajzlu. Podle mě to teda hovadona je. La Liga jde dolů a toto pravidlo tomu velmi napomáhá.

Reagovat
Gazdo

To pravidlo je dobre pokial je futbal vlastneny fanusikmi ako su kluby dost casto v spanielsku. Keby tak boli kluby po celej europe tak to pravidlo dava zmysel a nelietali tu stamiliony za hracov. Takto bohuzial ked su vsade kluby vlastnene niekym tak je to dost tazke pre LaLigu udrzat krok a jediny kto na to ma prachy je v podstate Real a Barca (akurat my sme uplne v prdeli po poslednych rokoch utracania)

Reagovat
Visca el barca

Těch klubů co vlastní fanoušci zas tolik nebude. To je jen malá domů Tebase, aby profitoval na cvc. Prakticky donutil 95% ligy to podepsat. Tam mu nevadilo, že si týmy prodávaj budoucí práva na 50 let? Takže s tím, že to je v pohodě zásadně nesouhlasím.

Reagovat
Gazdo

Ale kluby LaLigy museli predavat aby boli konkurencieschopne v europe. Cize ano to pravidlo by bolo absolutne ok keby to tak mala cela europa. Kedze ho ale nema tak je absolutne vrazedne pre kluby zo Spanielska

Reagovat
LAM

LL nejdřív vymyslí pravidlo, které ničí kluby v celém Španělsku s tím, že už dopředu počítali s CVC a tím, že tím vlastně kluby zachrání od toho, by nemuseli udělat úplnej výprodej. Tebas si tady naprosto určitě namastil kapsu, ale problém toho pravidla se jen posunul dál, protože brzo nebude smlouva s CVC klubům stačit a co pak budou dělat dál?

Naprosto prasácký je ale pravidlo které zavedla LL po letním přestupovým obdobím, kdy sama může určit jaký prodej aktiv může mít vliv na platový strop. Jak překvapivé, že Barcelona nemůže započítat celou částku 700 mega co dostala za prodej aktiv do platovýho stropu, což nám dělá problém s podpisem někoho dalšího i třeba s registrací hráčů kteří už smlouvy mají(Gavi má smlouvu do 2026, ale pořád musí být psaný jako hráč B týmu).

To je taky důvod proč je teď Real s Barcelonou s Tebasem skoro ve válce a dle mě je to protiprávní.

Reagovat
Slavia10

Začínám čím dál více fandit superlize. Ať si ty kluby co ten fotbal hrají a vydělávají určují svoje pravidla.

Reagovat
2miguel1

Tu sa musime s Realom spojit.

Reagovat
drussbarb

Chápu, ale za sebe jsem výrazně proti Superlize. Raději bych, aby se změnili bafuňáři ve vedení LL, UEFY i FIFA

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Raul=Real

Castilla

Reagovat
LAM

Pěkně Socky

Reagovat
smazaný uživatel

5 bodů, Xavi je bůh

Reagovat
Visca el barca

Jen tak dál. Příští víkend letím na Sevillu. Těším se

Reagovat
king23

Tolik vytvořených šanci ze strany Viniciuse s Rodrygem, které neskončily gólem, to musí být nějaký rekord

Tahle ztráta jde jednoznačně za Ancelottim. Už v nějaké 60. minutě bylo jasné, že ti dva dnes nedají gól ani kdyby šli 2 sami na prázdnou. Nevím na co Carlo čekal se střídání do 76. minuty od které socky už jenom zdrzovaly. Až se zazdi 30. finální přihrávka a přijde 40. zblokovana střela? A proč by nemohl střídat Benzema, který celý zápas nebyl defacto vůbec vidět, fakt nechápu

Pozitiva - Camavinga. Nejlepší nás hráč. Na té levé straně hraje tak, jako Náchod na pravo nikdy nezahraje. A taky celkem slušná souhra Rodrygo - Vini. Ceballos jim teda dneska vůbec nestačil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Ceballos byl nejlepší na place... Jinak mně právě přišlo, že těma střídáníma tu souhru tak trochu zabil.

Reagovat
king23

Jakmile se dostal míč k ceballosovi, tak se hra strašně zbrzdila. Nevím, co na tom teda bylo nejlepší.

Reagovat
2miguel1

0:0 paráda!

Reagovat
CHONG

Dvě střídání v takovém zápase, to Carlo posral Je jasné, že Hazard a Mariano jsou k ničemu, ale vzhledem k tomu, co dnes předváděli Rodrygo a Vincek, je tak prostě poslat měl, třeba by se ukopli...

Reagovat
madridcan

Nevadí. Ten tím je vyčerpaný a Carlo zase nevie reagovať. Našťastie má teraz proti sebe Barcelonu, kde je len otázka času, kedy ich to šťastie opustí a začne to súperom ich súperom tam padať. Takže jeho syn má ešte čas mu prehovoriť do duše, dať mu prípadne facku cez celú hlavu a naučiť ho striedať...

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
CHONG

Vlastní polívčička nechutná?

Reagovat
2miguel1

Už vieš, že je dobre, keď sa idete spoliehať na Barcelonu

Reagovat
madridcan

Ja sa skôr tešim, ako bude pred výletom sa zastrájať ,,Tak snaď to Seville za tento týždeň vrátime"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

Ten tím je vyčerpaný --- je Ancelottiho slogan

Reagovat
O.Giroud

my sme vycerpanejsi a v LM vam to dokazeme!

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

El Clasico v semi CdR

Reagovat
madridcan

Viemr dátum?

Reagovat
LAM

Žádný není a žádný nebude

Nedělám si srandu. V nejbližším volným termínu jste na MS klubů a pak začínají evropský poháry. Pokuď půjdou Varca i Real dál tak není žádné termín kdy by bylo možné hrát.

Reagovat
madridcan

Preto som sa nad tým pozastavil. A to ešte či sa náhodou nehrá na dva zápasy

Reagovat
LAM

Hraje. První hrajete doma a má se hrát až na začátku března. Odveta je vce hvězdách. Jsem zvědavej kdo ten kalendář přežije.

Reagovat
JM

VARca

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Se divím, že tady Culéš neřeší toho Amrabata. Prý po té nabídce odmítl dnes trénovat.

Reagovat
Mercury

Bral bych ho. Horsi jak Kessie nebude. Na WC hral perfektne, sanci bych mu dal, pokud by to nevyslo nejak draze.

Reagovat
rominhoFCB

Vraj by mohlo ist len o hostovanie s opciou na kupu. Tak na tom nemozme tratit.

Reagovat
Gazdo

Ja uz zacinam byt rezignovany

Reagovat
Kluivert9

Bych teď do týmu dalšího záložníka netahal...

Reagovat
Visca el barca

Gavi zaregistrován. Superliga vyhrála soud vůčí fifa a uefa. Samé dobré zprávy dnes.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele