LaLiga - preview 4. kola: Tradiční nedělní porce

01.09.2023, 08:26, aktualizováno 03.09.2023, 09:26
Previews
Estadio El Sadar (© AFP)

Čtyři zápasy nabízí nedělní program španělské ligy a tečku za vším udělá duel Barcelony v Pamploně. Atlético hostí trápící se Sevillu.

Girona FC - UD Las Palmas

neděle 14:00

Slušnou formu má v úvodu sezony Girona a v neděli odpoledne si může znovu přilepšit, protože hostí nováčka Las Palmas. Ten se zatím hledá, v domácím prostředí uhrál dvě remízy, venku prohrál.

I když hosté nevyhráli, ukázali, v čem je převážně jejich síla - v defenzívě. Pouze dvě inkasované branky ve třech zápasech je slušný počin, ale v kontrastu s tím pokulhává útok. Las Palmas zatím vstřelilo jen jeden gól. V prvním kole se o něj postaral Jonathan Vieira a asi moc nepřekvapí, že šlo o pokutový kop. Tohle bude chtít nováček změnit a v Gironě, která zatím hraje skvěle, to nemusí být nemožné.

V neprospěch Las Palmas hraje ještě jeden faktor a tím je vzájemná bilance. Oba celky se často potkávaly ve druhé nejvyšší soutěži. V LaLize se střetly naposledy před pěti lety a výrazně lépe z toho vzešla Girona. Los Amarillos uspěli nad Katalánci před dlouhými osmi lety.

Girona je zatím příjemným překvapením a ve třech kolech nasbírala už sedm bodů. Remízu vybojovala na hřišti Realu Sociedad, výhru pro změnu na půdě Sevilly. Oba soupeři přitom letos hrají Ligu mistrů. Přesvědčivá byla i výhra 3:0 nad Getafe.

Výsledky Katalánců jsou o to překvapivější, že tým se v úvodu sezony potýká s nepříjemnou marodkou. Yangel Herrera, Alexander Callens, Borja Garcia, Joel Roca, Ricard Artero a Toni Villa, ti všichni v neděli nebudou. Las Palmas zase nemůže počítat s Daley Sinkgravenem, Marvinem Parkem, Albertem Moleirem a Fabio Gonzalezem.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A Martinez, Lopez, Blind, Gutierrez - Tsygankov, Juanpe, A Garcia, Martin, Savio - Stuani

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Araujo, Suarez, Marmol, Cardona - Loiodice, Rodriguez, Viera - El Haddadi, Kaba, Sandro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.77 - 5.31

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Athletic Bilbao

neděle 16:15

Athletic Club se z úvodní porážky rychle oklepal a na Mallorce bude usilovat o třetí výhru v řadě. Domácí Bermellones na první výhru čekají, nicméně se silným protivníkem loni ani jednou neprohráli.

Oba zápasy loňské sezony skončily remízou, což byl pro Mallorcu úspěch. Bermellones dokonce s Athleticem neprohráli tři zápasy v řadě, ovšem Baskové jsou nyní ve formě. Svěřenci Ernesta Valverdeho dali zapomenout na porážku s Realem Madrid a tři body vyválčili jak v těžkém zápase na Osasuně (2:0), tak především doma proti Realu Betis (4:2). V ofenzivně laděném utkání ukázali svojí sílu a pokud chce Mallorca pomýšlet na úspěch, bude muset předvést výborný výkon.

Domácí bodovali jen v prvním zápase na půdě nováčka z Las Palmas a poté nestačili na Villarreal respektive Granadu. V posledním zápase si trenér Aguirre postěžoval na nemohoucnost v pokutovém území: "V šestnáctce nám chyběla větší přesnost. Byl to zápas, který jsme neměli prohrát, ale v pokutovém území byli lepší." Zkušený kouč si ale liboval, že se jeho mužstvo po inkasovaných gólech dokázalo vždy zvednout a ve hře o body bylo do posledních minut.

Athletic je favoritem, přestože Mallorcu už tři zápasy v řadě neporazil. V neděli se na místo činu vrátí někteří bývalí hráči jako Iñigo Ruiz de Galarreta: "Bude to pro mě speciální zápas, protože se vracím na místo, kde jsem strávil tři skvělé roky. Se spoluhráči a kamarády jsem pořád v kontaktu. Bude to však těžké. Mallorca potřebuje sbírat body a dala dohromady velmi sehraný tým. V létě posílili, hrají velmi dobře vzadu a těžko se jim dávají góly," prohlásil Galarreta.

Pouze jednu absenci hlásí Mallorca a tou je Antonio Raillo. Trenér Aguirre zřejmě nebude nijak zásadně míchat sestavou, navzdory poslední porážce s Granadou. Pokud jde o Athletic, tomu nepomohou Oscar de Marcos (problémy s kotníkem) a také Peru Nolaskoain a Yeray Alvarez.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Gonzalez, Valjent, Copete, Lato - Costa, Mascarell, Darder - Prats, Muriqi

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Vivian, Paredes, Garcia de Albeniz - Vesga, Ruiz de Galarreta - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 2.92 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sevilla FC

neděle 18:30

Diametrálně odlišné jsou výkony i výsledky Atlética a Sevilly. Zatímco domácím se daří a ve třech kolech neprohráli, hosté ještě nebodovali a zatím tak trochu kopírují loňský hrůzostrašný start do sezony. Sevilla je v tuto chvíli poslední a aby se odrazila ode dna, musí na Cívitas Metropolitano uspět. Jak dopadne střet dvou tradičních značek, které se zanedlouho představí i v Lize mistrů?

Jakkoliv si aktuálně oba soupeři stojí v tabulce, je nedělní zápas z pohledu evropského fanouška velkým šlágrem. Atlético a Sevilla jsou úspěšné týmy, které chtějí hrát v LaLize o nejvyšší příčky a samozřejmě co nejdál dojít v evropských pohárech. Loni Atlético v milionářské soutěži neprorazilo, ale letos cítí šanci. S losem základní skupiny bylo celkem spokojeno, přičemž jeho soupeři budou Feyenoord, Lazio a Celtic. Díky vítězství v Evropské lize si nejprestižnější klubovou soutěž zahraje i Sevilla, která vyrukuje na Arsenal, PSV Eindhoven a RC Lens.

Pro Sevillu ale nezačal nový ročník LaLigy zrovna optimálně. Klub je bez bodu poslední a neuspěl ani ve finále evropského Superpoháru proti Manchesteru City, kde smolně padl v penaltovém rozstřelu. Sevilla tak zatím kopíruje loňský ročník, ve kterém se jí rovněž nedařilo. Sezonu ale zachránila již zmiňovaným triumfem v Evropské lize.

Los Rojiblancos potřebovali posílit a v posledních dnech přestupového okna se jim podařilo přivést bývalého útočníka Realu Madrid Mariana Díaze a francouzského záložníka Boubakara Soumarého. V Seville naopak skončil Alejandro "Papu" Gómez, s nímž kouč Mendilibar už nepočítal. Sevilla bude v Madridu pod určitým tlakem, přeci jenom už by měla bodovat, jinak riskuje nejhorší sérii proher od května 2000. Sevilla v lize prohrála s Valencií, Alavésem a Gironou. "Celý zápas to byla katastrofa. V žádném ohledu jsme nehráli dobře, ale občas nám naše kvalita dovolila příležitosti před brankou," řekl po prohraných zápasech s Alavésem a Gironou kouč Mendilibar.

Atlético se Sevillou neprohrálo už čtrnáct ligových zápasů v řadě. To je úctyhodná série, kterou bude chtít v neděli podvečer prodloužit. V posledním vzájemném měření sil dokonce Atlético zvítězilo vysoko 6:1! Andalusané nejsou žádnými "nazdárky" a určitě mají kvalitu na to, aby se s negativní bilanci popasovali.

Kvůli svalovému problému nenastoupí Saúl Ňiguéz a k dispozici nebudou ani Memphis Depay, Koke, José Gimenez a Reinildo. Atlético konečně ukončilo debaty kolem Joaa Félixe a mladý Portugalec zamířil na hostování do Barcelony a pryč z Madridu je také Yannick Carrasco, který nabral směr Saúdská Arábie.

Ani Sevilla nemá kompletní kádr a pro nedělní zápas nemůže počítat s Jesusem Navasem, Fernandem, Marcosem Acuňou, Marcaem, Tanguyem Nianzouim a Alfonsem Pastorem.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Savić, Witsel, Hermoso, Lino - De Paul, Barrios, Llorente - Morata, Griezmann

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Gattoni, Bade, Gudelj, Pedrosa - Sow, Rakitić - Suso, Torres, Ocampos - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.24 - 6.93

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona

neděle 21:00

Fotbalisté Barcelony zamíří ve 4. kole španělské nejvyšší soutěže do Pamplony, kde je čeká místní Osasuna. Domácí sice naposledy v lize zvítězili, ale v týdnu nedokázali porazit Bruggy a jejich sen o skupinové fázi evropských pohárů se rozplynul.

Osasuna loni skončila na sedmém místě a už se těšila, jak si zajistí skupinovou fázi Konferenční ligy. Nic z toho se ale nestalo, protože v předkole nevyzrála na belgické Bruggy. Po domácí porážce 1:2 sice v Belgii vedla a byla na nejlepší cestě postoupit, ovšem v závěrečné čtvrthodině dvakrát inkasovala a bylo po nadějích. Osasuna se bude muset z těžkého direktu rychle vzpamatovat, protože o víkendu na její půdu zavítá FC Barcelona. Se slavným sokem navíc nemá zrovna nejlepší vzájemnou bilanci.

Na druhou stranu především doma dokáže Katalánce trápit a určitě nebude bez šance. Výhru si užila naposledy před třemi lety a tehdy dokonce zvítězila na Camp Nou. Před zraky domácích příznivců zvítězila naposledy v únoru 2012.

Barcelona se po úvodní bezbrankové remíze na Getafe chytla a porazila Cádiz respektive Villarreal. S druhým jmenovaným přitom sehrála fantastickou sedmigólovou přestřelku. Xaviho tým ukázal, že ofenzíva je pořád jeho hlavní doménou. Střílení branek by měly zajistit i dvě čerstvé posily - Joao Félix a jeho jmenovec Joao Cancelo. Oba přicházejí na hostování a především od prvně jmenovaného útočníka se toho dost očekává. Félix se nedokázal naplno prosadit v Atléticu Madrid a příliš se mu nedařilo ani v Chelsea. Pořád je ale považován za velký talent, jemuž by to v Barceloně mohlo sednout.

Příležitosti určitě dostane. Barcelona chce být úspěšná na všech frontách včetně nejprestižnější klubové soutěže Ligy mistrů. V minulých sezonách se tam Kataláncům moc nedařilo, ale nyní je ve společnosti Porta, Šachtaru a Antverp horkým favoritem na postup. "Skupina Ligy mistrů? Uvidíme. Je to úroveň Ligy mistrů. Našim cílem bude skončit první, ale bude to těžké," prohlásil po losu trenér Xavi.

Osasuna bude dlouhodobě bez zraněného Darka Brašanaće, jinak má kádr pohromadě. Do sestavy se vrací i Ezequiel Ávila, jenž kvůli suspendaci proti Valencii nehrál. Barceloně se zase vrací Raphinha, ovšem Araújo a Pedri zůstávají mimo hru. Pryč z Barcelonu už jsou Lenglet, García a Fati.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, D Garcia, Cruz - Ibaňez, Muňoz - Barja, Oroz, Arnaiz - Rubén Garcia

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Koundé, Christensen, Baldé - Romeu, De Jong - Raphinha, Gündogan, Yamal - Lewandowski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.89 - 4.37 - 1.58

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Granada CF

sobota 14:00

Z Realu Sociedad se pomalu začíná stávat remízový král, protože LaLiga má za sebou tři odehraná kola a fanoušci La Realu neznají jiný výsledek než dělbu bodů. Ideální šanci na první výhru v ročníku pro ně představuje návštěva z Granady.

V sobotu odpoledne se Real Sociedad pokusí poprvé v ročníku vyhrát. Doposud se mu výhry vyhýbaly a i když se to samé dá říct i o porážkách, tak vstup do ligového koloběhu si Real Sociedad jistě představoval lepší. Účastník Ligy mistrů, který v minulé sezoně zaujal skvělými výkony, se trápí. Girona, Celta Vigo a naposledy i Las Palmas - výčet soupeřů, s nimiž si La Real nedokázal poradit, pokračuje.

Právě proti Granadě by se ale mohlo blýskat na lepší časy. S Granadou to totiž svěřenci trenéra Imanola Alguacila dlouhodobě umí. Vyhráli proti Granadě už ve třech z posledních čtyř vzájemných duelů. Vedení mužstva každopádně naznalo, že kádr není kompletní, a v posledních hodinách přestupového období přivedlo ještě beka Kierana Tierneyho, aby trochu vylepšil neadekvátní roli mužstva, které čeká boj na více frontách.

Granada pro La Real představuje ideální odrazový můstek k lepším výkonům. Nejen kvůli výše zmíněné bilanci, ale také proto, že ani Granada rozhodně nezažívá snový start. Úvodní dva duely nového ročníku totiž Granada prohrála, když nestačila na Atlético Madrid ani Rayo Vallecano. Přeci jen však už registruje první úspěch - v minulém kole se Granadě povedlo poprvé vyhrát. Poradila si s Mallorcou a vděčí za to brankám Rubia, Zaragozy a Uzuniho.

Cíl pro letošní sezonu zní jasně - zachránit se. Byť i Granada má zkušenosti s první desítkou. Po návratu mezi španělskou elitu už skončila na sedmém a devátém místě, což by ráda napodobila.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldia, Le Normand, Tierney - Zubimendi, Merino, Méndez - Oyarzabal, Sadiq, Kubo

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Sanchez, Rubio, Miquel, Neva - Melendo, Gumbau, Ruiz, Callejon - Uzuni, Zaragoza

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.53 - 8.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF

sobota 16:15

Real Madrid je jediným týmem LaLigy, který v úvodních třech kolech neztratil ani bod, a pokračovat v tom hodlá i o víkendu, kdy hostí Getafe. Ancelottiho tým se poprvé představí doma a je horkým favoritem. V malém madridském derby se nečeká nic jiného, než jeho vítězství.

Ztráta by byla velkým překvapením, na druhou stranu Getafe už v minulosti dokázalo slavnějšího soka zaskočit a v této sezoně dokonce obralo o body Barcelonu, tedy obhájce prvenství.

Real Madrid chce letos zpátky na španělský trůn a nejen to; coby neúspěšnější tým historie Ligy mistrů chce znovu získat ušatý pohár. Los základních skupin mu přidělil Neapol, Bragu a Union Berlín. Zpátky však ke španělské LaLize. Královský celek vyhrál všechny tři venkovní zápasy proti Athleticu, Almeríe a Celtě Vigo. U posledního soupeře mu na tři body stačil jediný gól Juda Bellinghama. Mimochodem anglický záložník se po svém příchodu do Realu Madrid prosadil už čtyřikrát a aktuálně je nejlepším střelcem celé soutěže.

"Poté, co se nám v prvních třech zápasech dařilo, chceme vyhrát i čtvrtý zápas, a to před našimi fanoušky. Jsme velmi šťastni, že se vracíme na Santiago Bernabéu, které má novou tvář," prohlásil natěšený Ancelotti. Slavné Santiago Bernabéu dokončilo rekonstrukci a Bílý balet se na něm naposledy představil v červnu při remíze 1:1 s Athletic Clubem. Carlo Ancelotti se také vyjádřil k aktuálnímu kádru. "Jsem s týmem spokojený. Už jsem řekl dříve, co jsme potřebovali udělat, jsme udělali. Když sezona začala, vše už bylo nastaveno. Máme velice konkurenceschopný tým, je to mix kvality, síly, energie a zkušeností," liboval si zkušený italský stratég.

Azulones mají ze tří zápasů solidní tři body a na Santiago Bernabéu chtějí překvapit. "Víme, že cestujeme na nesmírně těžkou půdu. Proti týmu, jakým je Real Madrid, to nebude snadné. Je to pro nás ale velmi atraktivní zápas," prohlásil José Bordalás.

Dlouhodobě zranění zůstávají Éder Militao a brankář Thibault Courtois, nicméně po zápase s Vigem se situace Realu zhoršila. Mimo hru budou kvůli zranění Vinícíus Junior, Arda Guler, Ferland Mendy a Dani Ceballos. Zranění se nevyhýbá ani Getafe a utkání s Realem vynechají José Angel Carmona, Mauro Arambarri, Luis Milla a Enes Ünal.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Garcia - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Joselu, Rodrygo

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Duarte, Mitrović, Alvarez - Iglesias, Maksimović, Dakonam, Mata - Mayoral, Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 4.80 - 11.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Valencia CF

sobota 18:30

Valencia před týdnem poprvé narazila a doma přenechala všechny body Osasuně. Napravit to bude chtít na půdě Deportiva Alavés, což bude hodně těžký úkol. Depor umí být doma silný, o čemž se před nedávnem přesvědčila Sevilla.

Alavés doma vyhrál 4:3 a bylo to zatím jediné jeho vítězství v úvodních třech kolech, zároveň šlo o jediný zápas na domácím hřišti. Druhým návštěvníkem bude Valencia, která na Mendizorrotze nevyhrála takřka šest let! Zdá se, že vše hraje Deporu do karet, nicméně nesmíme zapomínat, že jde pořád o nováčka letošní LaLigy.

Vedle výhry nad Sevillou domácí nestačili na Cádiz a Getafe, oběma soupeřům podlehli nejtěsnějším rozdílem. I proti Valencii se očekává vyrovnaný průběh hry. Los Che po dvou výhrách prohráli s Osasunou, přestože trenér Rubén Baraja byl zejména s výkonem ve druhém poločase spokojený. V podobném duchu mluvil i Hugo Duro: "Musíme se z chyb poučit, zlepšit se a jet na Alavés vyhrát."

Valencia v prvních dvou kolech neklopýtla a stejně jako Deportivo porazila Sevillu, ovšem s tím rozdílem, že na její půdě. Další tři body pak urvala doma s Las Palmas. Netopýři také stále posilují kádr a jako novou akvizici získali Romana Jaremčuka. "Jsem rád, že jsem tady. Je to pro mě pocta, Valencia je velký klub. Dám do toho všechno, přišel jsem sem tvrdě pracovat a doufám, že to pro mě a klub bude dobrá sezona," nechal se slyšet ukrajinský útočník.

Kvůli zranění kotníků zůstává mimo hru Giuliano Simeone, ale je to jediná absence domácích. Ani Valencia na tom není špatně, chybět jí budou Marcos Andre a Alberto Mari.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Aqbar, Sedlar, Duarte - Guevara, Benavidez, Guridi - Alkain, Kike, Rioja

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Paulista, Ozkacar, Gayá - Foulquier, Pepelu, Diakhaby, Lopez - Duro, Almeida

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 2.89 - 2.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Betis - Rayo Vallecano

sobota 21:00

Obrovskou ostudu si před týdnem uřízli fotbalisté Vallecana, když doma prohráli s Atléticem Madrid 0:7. Napravit jí chtějí v sobotním zápase s Realem Betis, což v žádném případě není jednoduchý soupeř. Nový protivník pražské Sparty v Evropské lize zatím působí nevyzpytatelným dojmem, ale zejména doma může porazit kohokoliv.

Betis má ze tří zápasů čtyři body, ale přihlédneme-li k náročnosti losu i k poměrně rozsáhlé marodce, není to žádná katastrofa. Každopádně od vítězství na Villarrealu to má sestupnou tendenci - remíza s Atléticem 0:0 a porážka na půdě Athletic Clubu 2:4. Trenér Manuel Pellegrini ale věří, že tým se z porážky z minulého kola oklepe a proti Rayu získá všechny body.

Výkony Verdiblancos pak určitě budou zajímat i českého diváka, zejména pak příznivce Sparty. Páteční los Evropské ligy totiž svedl oba kluby do základní skupiny, kam ještě přibyly celky glasgowští Rangers a Aris Limassol.

Úplně jiné starosti má po domácím debaklu od Atlética Madrid Rayo Vallecano. Prohra 0:7 se rozhodně nečekala a po euforickém začátku, kdy ve dvou venkovních zápasech získalo Rayo šest bodů, je to tvrdé vystřízlivění.

Rayo se bude na Estadio Benito Villamarín za minulé kolo revanšovat, ale vzájemná bilance s Betisem nehovoří zrovna v jeho prospěch, spíše naopak. Poslední výhra je stará přes devět let a kupříkladu loni vyhráli oba zápasy Verdiblancos.

Jak už bylo řečeno, Betisu stále chybí několik důležitých hráčů. Manuel Pellegrini nemůže pro sobotní klání počítat s Luizem Henriquem, Claudiem Bravem, Williamem Carvalhem a Nabilem Fékirem. Přesně dva hráči chyběli Vallecanu v ostudném zápase s Atléticem a to se pro tento víkend nemění. Jmenovitě jde o Josého Poza a Andrese Martina.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Felipe, Miranda - Rodriguez, Roca - Rodri, Isco, Perez - Willian Jose

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Aridane, Lejeune, Espino - Ciss, Valentin - Palazon, Trejo, De Frutos - Nteka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.28 - 4.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Villarreal CF

pátek 19:30

Páteční předehrávka 4. kola LaLigy se jako první odehraje v Cádizu, kam dorazí Villarreal. Hosté přijedou v roli týmu, kterému se vstup do nové sezony zatím vůbec nedaří a to zejména doma. Cádiz naopak posbíral o bod víc než "Žlutá ponorka" a hodlá využít lepší momentální formy.

Cádizu se start do nového ročníku naopak povedl skvěle a v tuto chvíli registrujeme na jeho kontě čtyři body. Ty získal za výhru nad Deportivem Alavés hned v prvním kole. Následně sice prohrál s Barcelonou, což se dalo všeobecně předpokládat, ale náladu si aspoň trochu vylepšil v minulém kole domácí remízou s Almeríí. Nutno dodat, že se v utkání prezentoval lépe než jeho návštěva a vyrovnávací branku na konečných 1:1 inkasoval až v páté minutě nastavení, takže se jedná o jisté zklamání.

Cádiz je aktuálně na desátém místě tabulky a má za cíl se udržet co nejdál od sestupových starostí. To se mu dlouhodobě docela daří, protože mezi elitou už figuruje čtvrtou sezonu, čili si zapisuje nejdelší úsek v řadě od devadesátých let. Aby zajistil, že tahle na jeho poměry úspěšná série bude pokračovat co nejdéle, přivedl Cádiz mnoho nových tváří a zatím si trenér Sergio González nemůže stěžovat.

Jeho páteční oponent, Quique Sétien, už ano. Villarreal totiž zažívá zatím dost podměrečnou sezonu a z prvních tří duelů si dokázal vybojovat pouze tři body. Těsně porazil Mallorcu, ale jinak ve dvou domácích duelech pokaždé prohrál, ať už narazil na Real Betis nebo naposledy na Barcelonu. Nad ní sice chvíli vedl 3:2, jenže pak dostal v závěru dvě rychlé branky a opět se musel před slavnějším sokem poklonit. Stále se navíc musí vypořádat s absencemi dvojice Moreno - Coquelin.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, L. Hernandez, Fali, J. Hernandez - Alejo, Alcaraz, Escalante, Machis - Gomez, Roger

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Foyth, Gabbia, Cuenca, Pedraza - Terrats, Parejo, Baena - G. Moreno, Sørloth, Pino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.70 - 2.24

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Almería - Celta Vigo

pátek 22:00

Druhým pátečním duelem se stane střet mezi domácí Almeríí a návštěvou z Viga. Estadio de los Juegos Mediterráneos nepatří mezi nejoblíbenější zastávky Celty, nicméně tentokrát nemá ani domácí ekipa kdovíjak dobrou formu.

Oba soupeři by totiž v tuto chvíli sestupovali, protože jim patří předposlední a 18. příčka. Domácí Almería ve dvou úvodních duelech narazila i na Real Madrid a oba duely prohrála. Náladu si aspoň trochu vylepšila v minulém kole, kde předvedla zajímavý comeback. Na půdě domácího Cádizu sice velkou část utkání herně tahala za kratší konec a s blížící se odehranou hodinou taky prohrávala, ale v páté minutě nastavení se dokázala přeci jen trochu vzchopit. Kýžený gól na závěrečných 1:1 měl na svědomí mladý brazilský obránce Kaiky.

Trenér Vicente Moreno si ale asi představovalo lepší start svého mužstva. Oporu může alespoň trochu hledat v utkání s Celtou, protože s ní zas tak často Almería doma neprohrává. Za posledních 25 let se Celta představila na tomto stadionu sedmkrát a vyhrála jen třikrát. Ani teď navíc mužstvo z Viga nechytilo zrovna dobrou formu.

Hned na úvod nestačilo na Osasunu, následně sice remizovalo s Realem Sociedad, ale v minulém kole navázat nedokázalo. Celtu totiž navštívil Real Madrid a ten je v aktuální sezoně stoprocentní. Jinak dobře bojující obranu Celty prolomil Jude Bellingham až v závěrečné desetiminutovce a Celta si tak na svou první letošní výhru ještě bude muset trochu počkat.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Chumi, Kaiky, Akieme - Baba, Lopy - Embarba, Arribas, Ramazani - Suárez

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Starfelt, Nunez, M. Sánchez - Beltrán, De la Torre, Bamba - Larsen, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.36 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
3
3
0
0
6 : 1
9
2
Atlético Madrid
3
2
1
0
10 : 1
7
3
Girona FC
3
2
1
0
6 : 2
7
4
FC Barcelona
3
2
1
0
6 : 3
7
5
Athletic Bilbao
3
2
0
1
6 : 4
6
6
CA Osasuna
3
2
0
1
4 : 3
6
Valencia CF
3
2
0
1
4 : 3
6
8
Rayo Vallecano
3
2
0
1
4 : 7
6
9
Real Betis
3
1
1
1
4 : 5
4
10
Cádiz CF
3
1
1
1
2 : 3
4
11
Getafe CF
3
1
1
1
1 : 3
4
12
Real Sociedad
3
0
3
0
2 : 2
3
13
Villarreal CF
3
1
0
2
5 : 6
3
14
Deportivo Alavés
3
1
0
2
4 : 5
3
15
Granada CF
3
1
0
2
4 : 7
3
16
UD Las Palmas
3
0
2
1
1 : 2
2
17
RCD Mallorca
3
0
1
2
3 : 5
1
18
Celta Vigo
3
0
1
2
1 : 4
1
19
UD Almería
3
0
1
2
2 : 6
1
20
Sevilla FC
3
0
0
3
5 : 8
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
Jordi Alba

Osasuna dobrá ostuda, to jim měli dát ten zákaz rovnou tvl.

Reagovat
Xavi

Zrovna jsem tohle napsal pod jiným článkem. Ještě vedou 2:0 a pak během tří minut dostanou dva góly.

Reagovat
Jordi Alba

Přál jsem jim to hodně, delší dobu se tam odvádí dobrá práce, ale takhle failnout oba zápasy, to je dobrá bída. Škoda, mimo český týmy jsem to v EL i v tý EKL přál těm Španělským týmům.

Reagovat
Xavi

Já je mám taky rád a přeji jim, ale nasrali mě.

Hlavně nechápu, jak mohli být v predkole EKL a dostat tam Bruggy Jsou tam samé neznáme týmy odněkud z Malty a tak a oni byli jako nenasazeni? Například takovej Brighton je ve třetím koši základních skupin EL.

Reagovat
Sigma Olomouc

Kvůli koeficientu asi

Reagovat
MarcoBanco

Veď práve, na to že sú tam nováčik tak dostali Bruggy čo vobec nieke lahky súper.. keď si zoberieme že polku teamov čo hrá EKL ani nepoznam

Reagovat
Tony Stark

Barca by mohla v Osasune rupnúť

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
houdic

Co Cádiz předvádí je fakt nechutný takhle těžit z úrovně rozhodčích v La Lize je docela odporný každej souboj dojezd a nechutný přehrávání "faulů" od nás. A

Reagovat
misinho7

Dnes to klasicky vidim na prvú stratu. Taka klasika že vonku to dame a doma stratíme.

A este bez Viniho...zostal tam uz len Rodrygo

Šialené ze ideme bez pravého utocnika do sezóny.

Reagovat
Gazdo

Som zvedavy ci Xavi uz nasadi aspon jedneho z portugalcov. Aspon toho Cancela by sa zislo, lebo pretrpiet dalsi zapas s Robertom… uf

Reagovat
zasranej malíř

Kepa, Carvajal, Rudiger, Alaba, Garcia, Tchouameni, Camavinga, Modrič, Bellingham, Joselu, Rodrygo

Reagovat
misinho7

jakoze ten utok je vtipny, hraje tam kridlo a hrotak co ma byt backup...cakam prvu stratu...(ale snad prekvapia)

Reagovat
zasranej malíř

Dneska ještě snad výhra horší to bude potom proti Sociedadu a Atléticu + LM

Reagovat
misinho7

mna to ale mega stve, lebo ten tim je naozaj dobry, paci sa mi ako to je poskladane a robime to rozumne..az na toho hrotaka, ja nechapem ako mozem ist takto do sezony Vini je kurva kridlo a Rodrygo proste podla mna zrazu neda 40g. A tiez to nie je primarne uplne utocnik. Pritom stacil tomu hrotak a verim zeby sme mali na hocijaku trofej. Takto je LM prakticky bez sance...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Salfovic

Jak je možné, že stál Fran Garcia jen 5 mil ?

I kdyby mu zbývala smlouva jen na rok, tak pořád je to nepochopitelně málo.

Reagovat
misinho7

lebo nehral v PremierLeague tak si pridaj plus 50

Reagovat
JM

Real vlastnil polovinu práv a byla tam snad i nějaká výkupka nebo co

Reagovat
Salfovic

Aha, ale i tak, že si nedali výkupku alespoň na deset.

Reagovat
JM

No ona právě asi 10 byla

Ale tím, že Real vlastnil 50% práv, tak platil jenom 5

Reagovat
Salfovic

Tak v tom případě alespoň na dvacet.

Reagovat
Moshe Dajan

Bude ještě někdy u preview nebo souhrnu jiná fotka?

Reagovat
JM

Až bude někdo lepší... Takže ne

Reagovat
Salfovic

Redaktoři ef rádi provokují čtenáře.

Reagovat
MystycMac

a Real je hotový Getafe gól nedajú ani do rana, Hned prvi zápas na SB a lost Nech si to len výžeru ked im útočníka netreba .

Reagovat
Pithivier

Presne tak, Diskostu

Reagovat
misinho7

To je on? Zas tu prišiel pisat debility?

Reagovat
samoyed

Ahaaa, to mi nedocvaklo.

Reagovat
MystycMac

Rodrygovi by som zakázal stielat z diaľky vôbec to nevie...

Reagovat
Moshe Dajan

bez dotyku spadl jak pytel hoven! odvolej to!

Reagovat
Moshe Dajan

VAR

Reagovat
Switchback

VAR to odvolá ale Jude nedostane žlutou?

Reagovat
blaugrana

To zas bude Carlo remcať na VAR. Takto by bola pekne penaltička a teraz im ju VAR zobral.

Reagovat
MystycMac

0:1 je nič, bombardéry v útoku Rodrygo a Joselu to otočia.

Reagovat
misinho7

Zatial nehorázne slabota.

Reagovat
dextroza_m

Getafe to bránění v kombinaci se štěstím maji skvélé...

Reagovat
misinho7

Tie zapasy s Getafe su hroza a des. To nemoze bavit nikoho

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Kyrill

*Tie zapasy Realu tuto sezonu su hroza a des. To nemoze bavit nikoho

Reagovat
misinho7

Tak to je dalsia vec, ale napr prvý zapas s ami pacil hrali sme naozaj energicky. Dnes to je slabota no..a to ze este s Getafe tak dalsia vec.

Reagovat
Kyrill

S Getafe se nikdy neda cekat nejaka oslava fotbalu. Clovek sotva vidi Damiana Suareze, tak vi, ze to bude utrpeni sledovat.

Reagovat
dextroza_m

S nimi je to válka...

Reagovat
MarcoBanco

Hlavne tie ich ťahanice ked prehraju suboj a zakerne fauly..

Reagovat
Eichel

Reagovat
Tony Stark

Nič sa nedeje. Ak útočníci neprelomia tú obranu, Carlo tam pošle ďalších útočníkov ... oh wait

Reagovat
misinho7

150 cm vysoky Brahim ktory vlastne nie je a i utocnik. Šialené ze toto dopustili

Reagovat
misinho7

Kroos Game changer to co on vymyslel za 10 min

Reagovat
MystycMac

Rodrygove strely z diaľky jak v okrese .. hráči Getafe ho nechávajú vedia že netrafí nikdy...

Reagovat
misinho7

Diskostu chod spat doprdele

Reagovat
Hachim Mastour

Tak to je on

Reagovat
Hachim Mastour

Žid Bellingham zas

Reagovat
Pithivier

Kdo jiny

Reagovat
r3

Bellingham

Reagovat
Pipo123

Soria spravil chybu, ale on vždy keď sledujem Getafe chytá neskutočne dobre, taká stará brankárska škola, istota na čiare, až sa čudujem že nechytá v lepšom klube

Reagovat
misinho7

Jude je blazon

Reagovat
Mateo16

Rodrygo už je utra traged , nechcem od neho góly ale ako in vyhodnocuje situácie to tragedia

Reagovat
MarcoBanco

Presne to ma v tomto zapase sere.. snaži sa, beha, ale to riešenie situacii je hruza

Reagovat
Sigma Olomouc

Jude tvl

Reagovat
Kyrill

Why always him?

Reagovat
Krausio_Real_M

Bellingham paráda

Reagovat
Pithivier

Real by mel Dortmundu poslat dalsich 50 mega navrch. Totalni bargain.

Reagovat
misinho7

Pri dnesnych cenách keď hocijaký drevak ide za 100..tak to veru totalny bargain.

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Mass

A City ještě 50 za Haalanda

Reagovat
Jordi Alba

Kike válec, během 3 minut nedat 2 penalty a navíc ještě i ten gól bude asi vlastenec.

Reagovat
Moshe Dajan

Sandro by si konečně mohl vzpomenout na závěr minulé sezony

Reagovat
Jordi Alba

To pro jakou píčovinu tenhle gól neuznal ?

Reagovat
Moshe Dajan

Dnes to od nás není špatný zápas, s trochou štěstí tam mohlo i něco spadnout, remíza je asi fér.

Reagovat
Jordi Alba

Portu je zpátky doma.

Reagovat
Moshe Dajan

tak jsem to zakřikl...co tam Ramírez vyváděl

Reagovat
Tromas

O2 je banda čuráků podle programu mají normálně vysílat Atletico proti Seville na zkurveném Premier Sport 1 místo toho tam vysílají nějaký prdelní zápas Serie A (nejspíš Janov proti FC Turínu).

Reagovat
roman1978

No nevím no, nebylo to odloženo?

Reagovat
Pharrell

Jj je to odl.

Reagovat
Gazdo

Tomu Xavimu uz nacisto drbe…

Reagovat
Rattlesnake

s Xavim naprosto nemám problém, ale roberto opět v základu je absolutní bizár.

Reagovat
PG34

A kdo tam ma hrat? Cancelo neni jeste ve forme, Araujo zraneny, Eric out. Jedine Alonso na CB a Kounde na RB. Mne se tam Sergi taky nelibi, ale musi se to prezit, nez se Joao dostane do sestavy.

Reagovat
Rattlesnake

kounde by tam měl být. stopeři christensen, alonso

Reagovat
PG34

Asi jo no. Snad Osasuna nebude Roberta moc prohanet.

Reagovat
Gazdo

Ja teda s Xavim mam problem od minulej sezony. Pride mi ze stratil gule a vobec ani nevie co chce vlastne hrat

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rattlesnake

xavi z toho setienova respektive koemanova bordelu dokázal udělat fungující takticky vyspělý mančaft ze solidní hráčskou kulturou.

nezdá se mi, že by nevěděl co hrát. praktikuje tu cruyffovu školu vysokého pressingu a prolínání řád. ano má svý mouchy a skladbu základní jedenáctky by občas mohl udělat jinak, ale uhrál titul a mančaft je pořád hladovej. s letošním štěstím na skupinu CL může barca udělat dobrej výsledek jak doma tak v evropě.

Reagovat
roman1978

Xavi dostal na koho si ukázal. V lize mistru neukázal vůbec nic. Teď už nemá ani koule. Stavět Roberta je ultratragedie.

Reagovat
Rattlesnake

v CL měl těžkou skupinu a smůlu na zranění klíčových hráčů a přesto s mančaftem v přestavbě dokázal záhrát solidní zápasy s bayernem a s pozdějším finalistou interem.

uhrál titul a to není málo.

Reagovat
roman1978

Solidní zápasy? To jako fakt? Vždyť porazil jen Plzeň. Titul je super, ale to nestačí.

Byl jsem na Camp Nou proti Bayernu a trpěl jsem. Nic solidního tam nebylo.

Jo a Barca má hrát 433. 433 bez Roberta.

Reagovat
Gazdo

Titul by mi stacil naozaj som od minulej sezony extra necakal takze titul by potesil ALE tak nejak nemam pocit ze to bolo Xaviho zasluhou ale skor neskutocnym brankarom a jednom z dvoch top obrancov danej sezony plus teda absolutnou nemohucnostou superov o titul. Tam ho v podstate nikto okrem nas asi ani nechcel

Reagovat
Rattlesnake

první zápas s bayernem i oba s interem byla barca lepší. v druhým zápase s bayernem už o nic nešlo + tam byla čerstvá deprése z nepostupu.

v tom, že má barca hrát 433 máš pravdu. ale v létě nedošel žádný regista (oriol to fakt není) a bez něj to nemá cenu hrát.

Reagovat
Gazdo

Ano presing vratil to mu uznavam. Co je ale do oci bijuce je nasa neschopnost vytvorit si co i len naznak sance castejsie ako raz za pol hodinu a to ide proste za Xavim. Cim je ten mancaft taky vyspely? Titul nam uhral stegen s Araujom a v Europe sme s hanbou vyleteli a jediny koho sme porazili je Plzen

Reagovat
Rattlesnake

mám dojem, že máme spíše problémy s proměňováním šancí, než s jejich tvořením.

Reagovat
Eichel

no mne príde, že už aj s vytváraním.. akonáhle niekto zalezie a je schopný hrať ako tak organizovanú obranu tak je to dosť o ničom

Reagovat
Eichel

Reagovat
Kluivert9

Roberta mu nevyčítám, ale Torrese zase na lávce jo

Reagovat
Eichel

Reagovat
Pharrell

Zítra se asi ještě nebude hrát ten odložený mač mezi Atl. Madrid - Sevilla ? Já si myslím že se to spíše odehraje až po repre pauze. Viďte lidi tady pls ?

Reagovat
culé

Nekdo stream?

Reagovat
Rattlesnake
Reagovat
Pithivier

Ilkayi

Reagovat
Gazdo

Osasuna teda ale nasadila solidnu defenzivu. Chyba nam strasne lave kridlo. Gavi sa stale stahuje k Lewovi a tym sice dava priestor Baldemu lenze Balde sa tam zrazu ocita sam proti niekolkym a nema mu kto prave spravit ten nabeh spoza neho. Tie nabehy by mal prave robit on poza kridlo ktore by sa v tej situacii ocitlo ale kedze tam to kridlo nie je tak ta strana bude jednoducho stat na obrancovi. Skvele

Reagovat
Gazdo

Gundogana musi drbnut kam to prisiel kazdopadne Gavi mi pije krv. Viem nie je to jeho chyba ze hra post ktory hrat nevie ale proste nikdy nie je tam kde by mal hrac z jeho pozicie byt a vzdy nam tam ten jeden hrac smerom k brane chyba. Obcas sice spravi nejaky obetavy zakrok ked sprerazi nohy nejakemu protihracovi ale to je tak na efekt lebo realne je tam proste pozicne uplne utopeny

Reagovat
Gazdo

Toto je mor futbalu. LaLiga v tom sice vynika ale je to to co ma nasiera najviac ked sa chlap po dotyku ruky s tvarou hodino zem v smrtelnych bolestiach s krikom ako keby mu robili amputaciu bez anestezie

Reagovat
LAM

Hrůza ale můžou za to hlavně rozhodčí

Reagovat
Gazdo

To je ale celosvetovy problem. Tu by mohla mozno az FIFA zakrocit lebo tieto simulacie maju za nasledok to ze vsetci laici beru futbal ako sport pre “baby”

Reagovat
MystycMac

Barca to hra veľmi dobre .. na rozdiel od Realu lacné góly nedostáva, Ter Stegen len tak hocičo za chrbát nepusti...

Reagovat
LAM

Letos to opravdu nevidím na titul. Loni ten tým v lize vyzařoval energií, ale letos je to hrozně upracovaný a Xavi prostě nepustí to tragický 4-4-2 co nám vůbec nesedí. Pokuď tomu po repre hodně nepřidají Felix s Cncelem, tak bych tipoval asi Real i když nemají klasickou 9

Reagovat
Visca el barca

Tvl klid. Je 4. kolo

Reagovat
MystycMac

Real to poserie klasicky, dostavajú góly z hocičoho a v útoku majú polena... v EC ich čaká ďalšia povestná potupná prehra o 3+ góly...Budú radi ak skončia 2 pred Atlétmi...

Reagovat
Hachim Mastour

Napísali ste celý čas, že hráte 433 s Gavim na krídle?

Reagovat
alcantara

Nic, nic, gol, polcas. Tak snad to Pamplona trosku otvori v druhom polcase, nech si nevypichnem oci.

Reagovat
Gazdo

Pamplona mala teda viac sanci ako my

Reagovat
alcantara

Jednu strelu z vapna, to bolo vsetko.

Reagovat
Gazdo

To bolo o jednu lozenku viac ako my

Reagovat
Kejza

tak asi zasloužený vyrovnání, ne? nejsme v ničem lepší

Reagovat
Rattlesnake

dobře kopnutý, snad to lewa protrhl a už to tam bude padat.

Reagovat
patas92

Co navíc viděl ten rozhodčí na tom videu? To si jako nevšiml hned, že Lewandowskiho stáhnul poslední hráč?

Reagovat
Kejza

Tak 3 body z Pamplony zlatý, super, ale spadly do klína. Osasuny je mi až líto, ten Chimy je dobrý zvíře, takhle makat i v nastavení.

Reagovat
Doubas

Ten Chimy hlavně přišel až v 62. na plac, tak bych to tak nějak očekával.

Reagovat
Kejza

no dobře

Reagovat
Doubas

Zápasy hrajeme hodně takticky. Všechny zatím byly o tom, že se čeká s čím soupeř přijde, necháme je potahat a pak zapnem na chvíli na vyšší obrátky. Pokud to tak opravdu je, tak doufám, že máme schovanou velkou rezervu ale.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele