LaLiga nechce pustit hráče do Jižní Ameriky

28.08.2021, 12:02
Aktuality
Španělské kluby nechtějí pouštět na reprezentační srazy hráče z Jižní Ameriky. Na vině je prodloužení reprezentačního termínu ze strany federace CONMEBOL a s tím související termínová kolize.

CONMEBOL prodloužil reprezentační termín o dva dny. V nové sezoně se tak může stát, že jihoamerické hvězdy budou chybět svým klubům v domácích ligových zápasech.

Španělská liga se usnesla, že dokud se situace nevyřeší, nebude hráče uvolňovat. Své obavy vyjádřili i zástupci dalších evropských soutěží - Premier League, Ligue 1 a Serie A.

"Ostatní kontinentální organizace jako UEFA nebo CONCACAF své reprezentační termíny neprodloužily, přestože také budou hrát během srazu tři zápasy. Důvodem bylo právě to, aby nenarušily chod domácích soutěží," napsali představitelé LaLigy ve svém prohlášení.

"Na setkání padlo jednomyslné rozhodnutí. Přijmeme předběžná opatření, abychom ochránili práva a zájmy celé ligy i dotčených klubů," stojí v materiálu.

Pokud by se nepodařilo konflikt vyřešit, dotkne se řady reprezentačních mužstev. Brazilci by se museli obejít třeba bez dua Casemiro a Éder Militão z Realu Madrid. Šest hráčů z LaLigy má v týmu Uruguay, včetně Luise Suáreze z Atlética, Federica Valverdeho z Realu či Ronalda Araúja z Barcelony. Nejvíce by zaplakala Argentina, která z LaLigy povolala dokonce devět fotbalistů.

Autor: Jiří Fišara / marca.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
VojtovaChelsea

stejně je to kvůli covidu

Reagovat
smazaný uživatel

pecka, dalsi krucek k ignorovani repre fotbalu, drzim palce

Reagovat
pospech11

Nechápu jak někomu může vadit repre fotbal

Reagovat
Seydou Doumbia

přerušuje to furt soutěže a zraní se ti pulka kádru

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Je to spestrenie futbalu najma MS a ME stoja za to.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Agent z Melmacu

fuck you south america

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele