Lainer z Mönchengladbachu má rakovinu mízních uzlin

27.07.2023, 11:29
Aktuality

Rakouský fotbalista Mönchengladbachu Stefan Lainer onemocněl rakovinou mízních uzlin a čeká ho několikaměsíční léčba. Borussia uvedla, že šance na plné uzdravení a návrat k profesionálnímu sportu je pro třicetiletého pravého obránce vysoká.

"Uděláme všechno pro to, aby Stevie dostal nejlepší možnou péči, a přejeme jemu a jeho rodině hodně síly a optimismu v boji s tímto onemocněním," uvedl v prohlášení Roland Virkus, sportovní šéf Mönchengladbachu, kde nově působí český reprezentační útočník Tomáš Čvančara.

Nemoc lékaři u Lainera objevili během vyšetření a podle klubu ji zachytili hodně brzy. "Je velmi vysoká pravděpodobnost, že dojde k plnému uzdravení a bude možný normální život včetně profisportu," dodal klub.

Lainer přišel do Mönchengladbachu v roce 2019 ze Salcburku, v jehož dresu získal čtyři mistrovské tituly a v roce 2018 byl jmenován do nejlepší jedenáctky Evropské ligy. Za rakouskou reprezentaci odehrál 38 utkání.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
cologneFC

Skoré uzdravenie!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Reagovat
Sigma Olomouc

Uzdrav se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele