Labbadia po sezoně skončí jako trenér Wolfsburgu

13.03.2019, 11:51
Aktuality
Vedení Wolfsburgu může s předstihem hledat trenéra, který v průběhu letní přestávky usedne na lavičku jeho prvního týmu. V této funkci nebude pokračovat Bruno Labbadia, ten se s vedením v průběhu příštího měsíce měl sejít a jednat o podmínkách nového kontraktu, nakonec ovšem dospěl k jinému rozhodnutí...

Labbadia nebude sám, kdo koncem června dobrovolně přijde o práci, ve Wolfsburgu nebudou pokračovat ani jeho asistenti Eddy Sozer, Olaf Janssen a Gunter Kern.

"Rád bych poděkoval klubu a nejvíce ze všech pak týmu za fantastické měsíce, které za sebou máme. V průběhu uplynulých týdnů jsem přemýšlel o další budoucnosti a nakonec dospěl k rozhodnutí, že od léta už nebudu Wolfsburgu k dispozici jako hlavní trenér. Všichni z trenérského týmu chceme klub informovat o našem rozhodnutí a rozhodli jsme se tak učinit ještě před reprezentační přestávkou. Nyní se budeme koncentrovat na to, abychom sezonu dovedli do úspěšného konce," oznámil někdejší útočník.

Labbadia se kormidla Wolfsburgu ujal v únoru loňského roku, tehdy nahradil Martina Schmidta a Vlky dovedl k záchraně v německé nejvyšší soutěži. Letošní sezona je pak ještě úspěšnější, i navzdory poslednímu debaklu od Bayernu je Wolfsburg na sedmé příčce a má reálnou naději na účast v evropských pohárech.

"Načasování tohoto rozhodnutí nás překvapilo, rádi bychom se drželi původního plánu a vše projednali. Je to škoda, ale trenérovo rozhodnutí respektujeme," vyjádřil se k celé situaci sportovní ředitel Jörg Schmadtke.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak schválně, kam půjde? S04? BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

BVB?

Reagovat
Rudnevs

BVB nemá prečo, veď majú špičkového trénera... Schalke je celkom reálne, tam sa o ňom i celkom špekuluje.

Každopádne, Schmadtke sa pustil do veľkého rizika. Pokiaľ ďalší tréner zlyhá, ide to na jeho triko. A Bruno týmto pôsobením aspoň dokázal, že neni taký tragéd, za akého ho všetci majú.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB ani nevim proc jsem napsal :D nejaky brain freeze... sorry :D

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele