LA LIGA - SOUHRN 31. KOLA

06.04.2004, 02:27
Aktuality
Souboj o titul se zúžil pravděpodobně už jen na dva týmy. Real Madrid a Valencii. Depor ztratil vyhraný zápas s Betisem a jen remizoval, jen bod si odnesla i Barca po remíze s Villarealem. Šest z deseti zápasů skončilo v tomto kole nerozhodným výsledkem, nejvíce ztratila asi Mallorca remízou se San Sebastianem.


ALBACETE - REAL MADRID 1:2

Real Madrid díky dvěma tečovaným trestným kopům Roberto Carlose vyhrál v Albacete a udržel se na čele tabulky. Valencia, která porazila doma Murcii mu však stále dýchá na záda. Překvapivě však ztratila Barca a její šance na zisk titulu jsou jen velmi malé.

Real nastoupil s jedinou změnou oproti obvyklé sestavě, místo Helguery dostal ve středu obrany vedle Raúla Brava příležitost Meíja. Domácí Albacete podali sympatický výkon s rychlým přechodem do útoku a výrazně tak přispěli ke kvalitě duelu. David Beckham opět střídal účesy, v první půli měl v copu jen polovinu vlasů, v druhé už jako obvykle všechny.

V první půli se hrál překvapivě ofenzivní fotbal, oba týmy se snažili vstřelit branky. Po čtvrthodině se blýsk jedním ze svých nebezpečných průniků Figo, ale domácí obránci ho zastavili jen za pomocí faulu a ruky. První střelecký pokus domácích byl zblokován. Do velké šance přihrávkou do uličky vysunul Zidane Ronalda, ale jeho střelu doprostřed branky padající Almunia kryl. Poté už přišel první gólový trestný kop hostí. Pablo fauloval kousek před šestnáctkou Ronalda a k míči se postavil Roberto Carlos. Prudkou střelu na Almuniovu stranu tečoval nešťastně kopačkou vyskakující obránce. Gólman Albacete neměl šanci.

Domácí se vrhli do útoku s větší vervou, před Pachecem ukopli obránci míč na poslední chvíli. Ani Real nesložil zbraně, Gutiho dalekonosnou střelu brankář vyrazil, stejně jako střelu Beckhama. Po přetaženém centru z levé straně skákal osamocený Pablo, ale jeho nebezpečné hlavičce zabránil skvělým zákrokem Casillas. Almunia si zas poradil s Ronaldovým sólem. Po akci Roberto Carlose ukopli obránci na poslední chvíli míč před Figem.

V druhé půli se Real stáhl a spíše hlídal své vedení a číhal na brejky. Albacete se prezentovali rychlou přímočarou hrou, s níž nadělali favoritovi občas velké problémy. Casillase otestoval jako první střelou zdálky Parri, Ronaldovův brejk skončil jen jeho slabou střelou s níž neměl Almunia problémy. Po Parriho centru se další nebezpečnou hlavičkou blýskl tentokrát střídající Mikel, ale Casillas byl svému týmu velkou oporou. V další šanci hlavičkoval opět Mikel, ale mimo tyče.

Z druhého gólu se mohli radovat hosté. Roberto Carlos se postavil k dalšímu trestnému kopu, točil míč okolo Figa, který se sice snažil uhnout, ale míč se odrazila od jeho ruky, která ač byla u těla, pomohla překonal Almuniu. Protesty domácích byli marné. Poslední minuty patřili domácím. Parri střílel z trestného kopu nad, tentýž hráč se dočkal branky až z další akce, která vypadala hodně nevinně. Parri se uvolnil, vystřelil a Casillas přestože si na míč sáhl, tak k překvapení všech ho propustil do sítě. Albacete pak z dalšího tlaku vytěžili už jen Pachecovu střelu vedle.


FC BARCELONA - VILLAREAL 0:0

Barca ztratila překvapivě v domácím zápase s Villarealem a její šance na mistrovský titul povážlivě klesly. Chyběl jí Puyol, místo něhož nastoupil Marquez, který se ale po dvaceti minutách opět zranil (nastoupil Gabri). V sestavě byl i Luis García, posledních dvacet minut odehrál i Kluivert. I přesto že se diváci branky nedočkali tak viděli atraktivní fotbal plný zajímavých situací.

Domácí se do svého soupeře pustili s vervou. Zápas otevřel střelou doprostřed branky Luis García, Bronckhorst hlavičkoval vedle. Po akci Luise Garcíi, vyrazil Xaviho střelu gólman Reina. Po kličkách Savioly kopala Barca roh, Ronaldinhova hlavička šla do tyče, u níž se při pokusu o dorážku málem zranil opět Saviola. Villareal precizně bránil, občas se dostával do brejkových situací, které povětšinou vedl rychlý José Mari. Po jedné jeho akci se ke střele dostal Roger, ale Valdés neměl vážnějších problémů. Ronaldinho vysunul patičkou Saviolu, ale ani jeho střela ani Ronaldinhův trestný kop se mezi tyče nevešly. Na druhé straně fauloval Gabri Riquelmeho, ale následný trestný kop skončil jen na tyči.

V druhé půli Barca pokračovala v tlaku, Ronaldinho se však stále spíše zastřeloval. V ojedinělé akci hostů vysunul perfektně Riquelme Andersona, ale Valdés byl při jeho sólu na místě. Do brejku vyslal i Ronaldinho Kluiverta, ale obránci mu míč včas ukopli. Domácí měli drtivý tlak, Davidsova střela byla zblokována na roh. Saviola kličkoval pokutovým územím hostí, Coloccini ve skluzu trefil místo nohama míč rukou, ale rozhodčí penaltu nezapískal. Střelami vedle se poté prezentovali jak domácí Xavi, tak hostující José Mari. Gól Sonnyho Andersona nebyl uznán pro ofsajd.


VALENCIA - MURCIA 2:0

Valencia vydřela domácí vítězství nad Murcií a stále se drží v závěsu za Realem Madrid. V první půli se však Valencia trápila, když postrádala proti úporně bránícímu soupeři zraněného tvůrce hry Aimara. Míč do branky nedostali ani Albelda ani Juan Sanchez. Na soupeře tentokrát neplatila ani skvělá forma Vicenteho. Cestu do sítě dobře bránící Murcie tak domácí hledali více než 70 minut. Pak měl však domácí kouč Rafael Benítez šťastnou ruku, když poslal do hry uzdraveného Jorge Lopeze. Ten totiž po pár okamžicích (při svém prvním doteku s míčem) rozehrál rohový kop a na jeho centr si naskočil Mauricio Pellegrino a hlavou překonal Juanmiho. Výhru domácích pojistil dalším gólem Mista, kdyz levačkou proměnil v gól další centr směřující do šestnáctky.


LA CORUNA - BETIS 2:2

Šance Deporu na zisk titulu se téměř rozplynuly po ztracenén dvoubrankovém vedení a následné remíze s Betisem. Domácí měli raketový start, po čtvrthodině už vedli o dvě branky. V obou gólech měl prsty Víctor. Nejprve skvěle uvolnil do brejku Luqueho, který tváří v tvář Pratsovi nezaváhal a prostřelil ho, poté se z dalšího brejku gólově prosadil sám. Betis se nezlomil, po půlhodině hry snížil z trestného kopu odrazem od břevna Assuncao. Domácí kouč Irureta stáhl o poločase oba střelce gólů- Luqueho a Víctora, aby je šetřil na odvetu Ligy Mistrů s AC Milan, ale tento krok se mu nevyplatil. Další Assuncaův trestný kop ještě Molina vyrazil na rohový kop, Denílsonova rána zdálky šla těsně vedle, ale po Benjamínově trestném kopu do břevna se míč odrazil k Danimu, a ten vyrovnal. Snahu Betisu o vítězství utnulo vyloučení Washinktona Taise po faulu na Munitise.


FC SEVILLA - ESPANYOL 1:0

Sevilla zatloukla jediným gólem Antonita a nejtěsnější výhrou další hřebíček do rakve Espanyolu. Utkání příliš šancí nepřineslo. Po dvaceti minutách vyrazil dalekonosnou ránu domácího Baptisty gólman Lemmens jen s obtížemi. Po půlhodině zase neposoudil sudí jako penaltový zákrok domácího brankáře Estebana na pronikajícího Vignala. Sevilla však měla více ze hry a ve druhé půli se také dočkala branky. Centr ze strany tečoval Darío Silva k Antonitovi, a ten zblízka napálil míč na zadní tyči pod břevno. Espanyol se snažil o vyrovnání, ale čím více otevíral hru, tím spíše to zavánělo druhým gólem v jeho síti.


MALLORCA - SAN SEBASTIAN 1:1

V zápase dvou týmů bojujících o záchranu si více namočená Mallorca ještě více zkomplikovala situaci po domácí remíze se San Sebastianem. Zápas to nebyl příliš zajímavý, divácí viděli málo příležitostí ke vstřelení branky. Ve třetí minutě zastavil Eto´oův brejk postranní rozhodčí odmávaným sporným ofsajdem. Po centru Cortése trefil domácí Finidi George hlavičkou tyč. Do vedení však šel San Sebastian. Brankář Mallorcy Leo Franco minul centr, a tak jej Gabilondo lehce dopravil do branky. Po změně stran vstřelil další gól hostí Nihat, ale byl mu odmáván ofsajd. Mallorca vyrovnala po necelé hodině hry, když centr střídajícího Delibašiče dopravil do sítě Jesús Perera. Hráči San Sebastianu protestovali, že si Perera pomohl rukou, rozhodčí oponoval, že míč dopravil Perera hlavou. Za domácí spálil další dvě šance Delibašič, za hosty neuspěl sám proti brankáři Nihat, De Paulovu střelu zastavila tyč.


PAMPLONA - MALAGA 1:1

Osasuna Pamplona přišla dvě minuty před koncem o cenné vítězství nad Malagou. Na úvodní gól Moralese totiž odpověděl Insúa. Domácí začali lépe. Punal našel trestným kopem nekrytého Moralese a ten hlavou poslal Pamplonu do vedení. Několikrát v první půli nechala obrana Malagy domácím příliš prostoru, děkovat mohli hosté svému brankáři Calatayudovi. V druhé půli obešel tři obránce domácí Izquierdo, ale na dostatečné zakončení už mu nezbylo síly. Dvě minuty před koncem zmrazil domácí přesnou hlavičkou a vyrovnávacím gólem po centru Edgara Insúa. Remíza však byla zasloužená, žádný tým toho směrem dopředu příliš nepředvedl.


BILBAO - VIGO 0:0

Bilbao ztratilo doma v boji o Pohár UEFA remízou s Vigem, pro hosty, namočené sestupem, však remíza mnoho neřeší. Celta zažila horký týden, když rezignoval kouč Antič a trenérské taktovky se ujala dvojice Ramon Canero a Rafa Saez. Do vedení mohli jít po pěti minutách domácí, ale s Yesteho dalekonosnou střelou levačkou si Cavallero poradil. Iraolova hlavička po rohu Tika šla vedle. Po čtvrthodině se osmělili také hosté, když po trestném kopu Velasca hlavičkoval Edu, ale Aranzubía ji skvěle lapil. Vedení na stranu Bilbaa nestrhl po přihrávce Orbaize ani při samostatném nájezdu Etxeberría. Celta zvedla po přestávce hlavu, ale Juanfran střílel vedle, střelu Gustava Lopeze zlikvidoval Aranzubía. Vítězství hostům nevystřelil ani střídající ruský car Mostovoi.


ZARAGOZA - SANTANDER 2:2

Zaragoza, která už nebyla šest zápasů poražena, udržela svou sérii, ale ztratila v zápase se Santanderem dvoubrankové vedení. Utkání skončilo nerozhodně. Jako první zahrozili hosté, na Regueirův roh si vyskočil Manel, ale hlavičkoval jen do Juanmových rukavic. Zaragoza převzala iniciativu, po Ponziově skvělém pasu však střílel Pirri mimo tyče. Vedle střílel také hostující Javi Guerrero. Domácím kouzlil v útoku pohárový hrdina Galletti a Santander se jen bránil. Ještě do poločasu se Zaragoza dostala do vedení. Dani prodribloval obranou a tváří v tvář Ricardovi zamířil neomylně do sítě. Krátce po změně stran se domácí trefili podruhé. Gallettiho střelu obránci zblokovali, ale jen k Villovi, který jej už dopravil do sítě. Za Santander snížil Pablo Casar, když dorazil do sítě míč jen vyražený gólmanem Laínezem. Proti další střele Javiho Guerrera stihl Laínez ještě zasáhnout, po střele Morána však kapituloval podruhé.


ATLETICO MADRID - VALLADOLID 2:1

Atlético Madrid udělalo výhrou nad Valladolidem velký krok směrem k účasti v pohárové evropě. Hosté začali defenzivně, Atlético ovládalo hru. Po chybě Caminera mohl dostat domácí do vedení Torres, ale svou šanci spálil. Ibagaza s Nanem byli u zrodu většiny akcí Atlética, po Nanově centru padl také první gól zápasu. Na bližší tyči našel Torrese, který z těžkého úhlu napálil míč do vzdálenějšího růžku. Atlético dále dominovalo, Paunovič trefil hlavičkou břevno. Torres po dalším Nanově centru zamířil jen do boční sítě. Hosté zahrozili Salesovou střelou vedle po Oscarově průniku. Do poločasu se domácí dočkali i druhého gólu. Trestný kop Ibagazi gólman Bizarri jen vyrazil a do sítě napálil odražený míč Paunovič. Hosté se v druhé půli zlepšili, domácí obraně dělala problémy zejména rychlost Fernanda Salese. Po hodině hry, když byli za postranní čarou ošetřováni domácí obránci García Calvo a Sergi, využili své dočasné početní převahy ke vstřelení kontaktního gólu. Salesův centr dopravil do branky hlavou Ricchetti. O pět minut později dal Oscar hlavou vyrovnávající gól, ale ten nebyl pro předčasné rozehrání trestného kopu uznán. Další šanci hostujícího Losady skvěle zlikvidoval brankář Aragoneses. Pojištění náskoku odmítli v posledních minutách domácí Torres i Novo.


Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele