LA LIGA - PŘESTUPY

11.08.2004, 10:41
Aktuality
La Liga se sice přihlásí o slovo až na konci srpna, ale už dnes si můžeme shrnout, k jakým hráčským změnám v týmech došlo. Následující přehled je určen nejen pro fanoušky Primera division, ale je též cennou pomůckou pro hráče naší Tipligy.


Obhájce titulu z Valencie posiloval především ofenzivu. Nový trenér Ranieri už nevzal z hostování zpět Carewa, který se dříve na tréninku popral se svými spoluhráči a rozhodl se i prodat i nevyzpytatelného a netaktického Oliveiru. Na jejich místo přilákal italský kouč své krajany Di Vaia a Corradiho, do zálohy v poslední sezoně velmi ceněného Fioreho. Fiore a Corradi jsou navíc součástí vyrovnání za dosud neuhrazený přestup Gaizky Mendiety do Lazia. Do defenzivy přišli mladí hráči Caneira a další Ital Moretti. Italové by se sice do takticky vyzrálého stylu Valencie hodili, ale otázka je, zda náhlý vznik italské kolonie nebude dělat zlou krev.

Nejvíce posilovala FC Barcelona. Edmilson, Belletti, Deco, Giuly, Larsson jsou určitě kvalitní hráči. Problémem by však mohla být ztráta Davidse, ten totiž byl tím motorem, který Barcu vytáhl na špici. Stejně tak není jasné, v jakém rozestavení bude vlastně katalánský klub hrát? Jak se bude Xavi s Decem a Ronaldinhem přetahovat o post tvůrce hry? Saviola bude opět jen na lavičce? Kdo bude hrát krajní defenzivní záložníky? Otazníků je příliš mnoho.

Skoro nic se neděje v táboře Deportiva La Coruňa. Z nových tváří stojí za zmínku vlastně jen Uruguayský útočník Sebastian Abreu, ale i ten se jen vrátil z hostování. Klub opustili veteráni Songo'o , Amavisca a Djalminha. Jestliže jsou opravdu v hledáčku galicijců Coloccini, Tamudo nebo Maniche, tak by jejich příchod byl určitě posílením.

Takovou sezonu, jako tu minulou si už Real Madrid dovolit jednoduše nemůže. Celek na konci sezony zkolaboval v defenzivě a zřejmě vedení dostalo konečně rozum a začalo posilovat i ji. Vůdčí osobností obrany by se měl stát Walter Samuel a jestli vyjde i přestup Vieiry, bude to o něčem úplně jiném. Otázka je, jak by se ve středu zálohy srovnali Vieira s Beckhamem? Překvapením by mohl být odchod Cambiassa do Interu Milán. Konkurenci v ofenzivě zvýší navrátilec Morientes.

Bilbao pokračuje v doktríně "jen Baskové", a tak téměř bez změn, tradičně velký průvan v kádru udělalo Atlético Madrid. Betis posílil tolik potřebný útok, stejně tak i městský rival FC Sevilla, ačkoliv ještě minulý rok kvůli nedostatku financí prodala Reyese do Arsenalu. Velkou aktivitou na přestupovém trhu překvapila také Zaragoza. Zcela bez posil a také s oslabeným útokem je zatím Malaga, utrpět odchody by měla také Mallorca. San Sebastianu se zcela rozpadla obrana. Z nováčků vypadají nejlépe Levante, kterým se podařilo získat i několik známějších tváří, aktivitou hýří též Getafe. Spíše oslabená několika odchody vstoupí do La Ligy Numancia.


ALBACETE

příchody
Pro druhý ročník mezi elitou získali Albacete hodně nových hráčů. Budou za ně hrát David Sánchez (FC Barcelona), mladý obránce Rubén (Real Madrid), další rok zůstane útočník Pacheco (Inter Milán). Dále přichází obránce Mingo (Betis), gólman Valbuena a s ním Ferrón (Zaragoza), Gasperčič (Alavés), Mark González (Universidad Católica), Francisco (Almería) a Luismi (Espanyol).
odchody
Albacete opouštějí Pablo (Atlético Madrid), Delporte (Osasuna), gólman Almunia (Celta Vigo) a útočník Aranda (FC Sevilla). Kariéru ukončil brankář Carlos Roa. Do svých mateřských klubů se z hostování vrátili Fernando Navarro (FC Barcelona) a Livero Parri (Valencia).
možné příchody
V hledáčku týmu Albacete jsou např. Munteanu (Atlético Madrid), Soldado (Real Madrid) či Jesus Navas a Carlitos (FC Sevilla).


ATHLETIC BILBAO

příchody
Klub zůstává věren své tradici, že jeho dres nesmí obléknout nikdo jiný, než hráč, který má v sobě baskickou krev. I proto jsou jedinými posilami mladíci z B-týmu Angulo, Casas, Azkorra a Solabarrieta.
odchody
V A-týmu se neprosadili Larrazabal a Miguel Escalona a odcházejí do nižší soutěže do Racingu de Ferrol.
možné příchody
Žádné případné posily nejsou známy.


ATLETICO MADRID

příchody
Jako už tradičně získalo několik velkých ryb Atlético Madrid. Ze sestoupivší Celty Vigo defenzivního záložníka Luccina, Pabla (Albacete), Antonia Lopeze (Osasuna), krajního obránce Pereu z (Boca Juniors) a Colsu a gólmana Lea Franca (Mallorca).
odchody
Odešli Movilla s Javi Morenem (Zaragoza), Rodrigo (Atlético Mineiro), Sergio Sánchez, Amaya a mistr Evropy Nikolaidis (Getafe), brankář Juanma (Numancia) a de los Santos (Valencia). S Atléticem se rozloučil i gólman Burgos.
možné příchody
Dále má Atlético zájem o Jorge Lopeze (Valencia), Saviolu (FC Barcelona), Velasca (Celta Vigo), Forlána (Man. Utd), Kamaru (Modena), Castromana (Velez Sarsfield) a Macela Sosu (Spartak Moskva)


FC BARCELONA

příchody
Ze všech týmů nejvíce posilovala asi Barcelona. Střed obrany přišel vyztužit Brazilec Edmilson (Lyon), kraje Sylvinho (Celta Vigo) a Belletti (Villarreal). Dosavadní hostování se změnilo v přestup van Bronckhorstovi (Arsenal). Do záložní řady přišli Deco (FC Porto) a Giuly (Monaco), do útoku kanonýr Larsson (Celtic).
odchody
V Barce skončili tři z velké holandské kolonie Kluivert (Newcastle), Cocu (PSV) a Reiziger (Middlesborough). Smlouva skončila brankáři Enkemu, Luis Enrique skončil s kariérou, neprosadil se Portugalec Quaresma a vrátil se zpět do vlasti (FC Porto), rozehrát se do jiných klubů odešli i Mario (Mallorca), Santamaría (Alavés), Ros (Numancia) i mladý střelec Sergio García (Levante).
možné příchody
Mista (Valencia), Baroš (Liverpool), Maniche (FC Porto), Luque (Deportivo), Baptista (FC Sevilla), Fabiano (Sao Paulo), Hyppia (FC Liverpool).


BETIS

příchody
Betis nejvíce v minulé sezoně tlačila bota v útoku, a tak angažovala Oliveiru (Valencia). Další novou tváří je Castellini (AC Turín).
odchody
Z Betisu odešli Casas a Gudjonsson (Poli Ejido), Mingo (Alabacete), Joao Tomas (Sporting Braga), Ito (Espanyol), Palermo (Boca Juniors).
možné příchody
Edu (Celta Vigo)


DEPORTIVO

příchody
Novými tvářemi v Deporu jsou Rubén a Momo (Las Palmas), z hostování se vrátili Jaime (Hannover), Jesus (Zaragoza) či Sebastian Abreu (Tecos).
odchody
Galicijský klub opustili kamerunský gólman Songo'o (konec kariéry), Amavisca, Djorovič, Djalminha.
možné příchody
Coloccini (AC Milán), Tamudo (Espanyol), Maniche (FC Porto).


ESPANYOL

příchody
V přestup se změnilo dosavadní hostování Pocchettina (Bordeaux), dále přišli Dani (Zaragoza), Ito (Betis), Demi (PSG), Kameni (Le Havre), Hugo Ibarra (FC Porto).
odchody
Největším odchodem je ztráta obránce Vignala (FC Liverpool). Dále Raducanu (Bielefeld), Luismi (Albacete). V Espanyolu skončili také Bobson, Tayfun, Torricelli a Jordi Cruyff.
možné příchody
Roberts (Newcastle), Kily González (Inter Milán), Amavisca, Munitis (Deportivo) či Velasco (Celta Vigo).


GETAFE

příchody
Výrazně o sobě dává vědět i nováček z Getafe. Zatím získal Gallarda (FC Sevilla), Sancheze Brota (Murcia), Yordiho (Zaragoza), Pachona (Valladolid), Komeho (Mallorca), Rikiho (Real Madrid) či Raula Albiola (Valencia), který však nyní bojuje v nemocnici s následky autonehody.
odchody
Jediné výraznější oslabení - Gari Uranga (San Sebastian - návrat z hostování)
možné příchody
Pena (Valladolid), Borja, Nunez, Juanfran, Soldado (Real Madrid), Luis García (Murcia), Corona (Zaragoza), Arizmendi (Atlético Madrid), Amavisca (Deportivo), Yaga (Celta Vigo), Alfredo (Osasuna).


LEVANTE

příchody
Další nováček z Levante lovil i známá jména. Sergio García (FC Barcelona), Harte (Leeds), Mjallby (Celtic), Culebras (Numancia)
odchody
Lekunberri, Olías, Carpintero (Alaves), Aganzo (Real Madrid).
možné příchody
Forlan (Man. Utd), Samuel (Sporting Gijon), Sergio (Celta Vigo), Miller (Dundee Utd), Salva (Valencia)


MALAGA

příchody
Zatím jako jediná bez posil.
odchody
Josemi (FC Liverpool), Salva (Valencia - návrat z hostování), Canabal (Pontevedra), Insúa (Independente), Diego Alonso
možné příchody
Salva (Valencia), Romeo (Hamburk), Agathe (Celtic), Arizmendi (Atlético Madrid), Soldado (Real Madrid), Aghahova (Šachťor Doněck).


MALLORCA

příchody
Největší posilou je zatím obránce Patrik Múller (Lyon), Dále přišli Toche (Atlético Madrid), Marcos Vales (FC Sevilla), Mario (FC Barcelona), Arango (Puebla).
odchody
Velkým oslabením jsou odchody Correy, Colsy a gólmana Lea Franca (Atlético Madrid). Na Mallorce též končí Miki, Lussenhoff, Edu Moya, Nene, Finidi. Dále přestupují - Robles (Valladolid), Raul Martín (Tenerife).
možné příchody
Ricardo (Man. Utd), Luis García (Murcia), Saviola a Iniesta (FC Barcelona).


NUMANCIA

příchody
Jen málo posil s prvoligovými zkušenostmi ulovil třetí a staronový nováček z Numancie. Graf a Pablo Sanz (Rayo Vallecano), Ros (FC Barcelona), Palacios (Osasuna), Pignol (Almería), Otxoa (Alaves), gólman Juanma (Atlético Madrid).
odchody
Dost odchodů do větších klubů má zatím Numancia. Culebras (Levante), Xisco Nadal (Villarreal), Mikel Alonso (San Sebastian - návrat z hostování), Luis García (Zaragoza).
možné příchody
Miguel (Gijon), Paredes (Real Madrid), Lee Chun Soo (San Sebastian).


OSASUNA

příchody
I chudý klub jako Pamplona udělal velký přestup. Získala Miloševiče (Parma), který už v La lize hostoval minulý rok ve Vigu. Dále Delporte (Albacete), Ortiz (Atlético Madrid), Clavero (Murcia), Corrales (Real Madrid).
odchody
Brit (Salamanca), Palacios (Numancia), Mateo (Valladolid), Antonio López (Atlético Madrid), Gorka García (Cordoba).
možné příchody
Torrado (FC Sevilla), Rubén (Deportivo).


SANTANDER

příchody
Aganzo (Real Madrid), Nanni Lima (Montevideo Wanderers), Marqués (Rayo Vallecano), Borges (Miramar Misiones), Regragui (Ajaccio).
odchody
Velkou ztrátou je konec hostování gólmana Ricarda (Man. Utd), odešli též Bodipo a Coromina (Alavés) a Pablo Lago (Gijon).
možné příchody
Parri (Valencia), Munitis a Momo (Deportivo), Celades (Real Madrid).


REAL MADRID

příchody
Z hostování se vrátili Celades (Bordeaux) a Morientes (Monaco). Velkou posilou je střední obránce Samuel (AS Říma) a velmi nahlas se hovoří o příchodu středového záložníka Vieiry (Arsenal).
odchody
Rubén (Albacete), Riki (Getafe), Aganzo (Santander), Flavio (Galatasaray), Cambiasso (Inter Milán), Carlos Sanchez (Poli Ejido), Corrales (Osasuna), Olalla (Lleida).
možné příchody
Rooney (Everton), Vieira (Arsenal), Gilardino (Parma), Costinha (FC Porto), van Nistelrooy (Man. Utd), Totti (Roma), Xabi Alonso (San Sebastian).


SAN SEBASTIAN

příchody
Zpět do Španělska se vrací jeden z velkých talentů na postu tvůrce hry, Barcelonou vychovaný Arteta (Rangers), dále Brechet (Inter Milán), z hostování se vracejí Mikel Alonso (Numancia) a Gari Uranga (Getafe).
odchody
Baskům se nebezpečně rozpadá obrana - Schurrer (Olympiakos Pireus), Aranzabal (Zaragoza), Potillon (PSG), Kvarme (konec kariéry), De Pedro (Blackburn).
možné příchody
Dani (FC Sevilla)


FC SEVILLA

příchody
Posilovala hlavně ofenzivu. Jordi (Real Madrid), Fernando Sales (Valladolid), Renato (Santos), Aranda (Villarreal), Makukula (Nantes), Dani a Toedtli (Huelva - návrat z hostování).
odchody
Gallardo (Getafe), Marcos Vales (Mallorca), Maranon (Murcia), Hornos (Valladolid), Fredi (Cádiz), Víctor Salas (Poli Ejido).
možné příchody
Riera (Bordeaux), Jesuli (Celta Vigo), Fabiano (Sao Paulo).


VALENCIA

příchody
Caneira (Bordeaux), Moretti (Parma), Di Vaio (Juventus), Fiore a Corradi (Lazio), Gólman Butelle (Méty), Parri (Albacete - návrat z hostování), Salva (Malaga - návrat z hostování), de los Santos (Atlético Madrid).
odchody
Raul Albiol (Getafe), Enguix (Poli Ejido), gólman Rangel (Lleida), Juan Sanchez (konec kariéry), Garrido (St. Etienne), Oliveira (Betis), Carew (Besiktas).
možné příchody
---


VILLARREAL

příchody
Armando Sá (Benfica), Gonzalo Rodriguez (San Lorenzo), Xisco Nadal (Numancia - návrat z hostování).
odchody
Pedro Martí (Elche), Belletti (FC Barcelona)
možné příchody
Coloccini (AC Milán - obnovení hostování), Romagnoli (San Lorenzo)


ZARAGOZA

příchody
Kvalitně posilovala i Zaragoza. Javi Moreno a Movilla (Atlético Madrid), Luis García (Numancia), Oscar (Valladolid), Aranzabal (San Sebastian).
odchody
Rebosio, Vellisca a Ibán Espadas (Almería), gólman Valbuena a Ferrón (Albacete), Yordi (Getafe), Jesus (Deportivo), Dani (Espanyol), Corona a Inaki (Valladolid).
možné příchody
---

Autor: Radek Nosil

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*yarda

Hm, článek fajn, ale hapruje ti tam znaková sada konkrétně háčky (š,ž). Ještě mám pár drobných připomínek, doufám, že mě neobviníš z hysterismu, jak se o to snaží jistý fanoušek z Barcelony.

Tak tedy:

1. nevyzpytatelného Oliveiru

2. Luque asi už letos do Barcy nepůjde, pokud nastoupí dnes v předkole LM.

3. Nešlo by napsat u Samuela místo Roma AS Řím? Když už píšeš třeba jinde Inter Milán?

4.Celades kratce

Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem co Eto´o. Dnes psali že je za 27 mil.eur v Barceloně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty možné příchody jsou dost divoké...

Jinak, super, chtělo to nějaký přehled přestupů...

A ty otazníky u Barci, myslím, že ví co dělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek super.

Jinak před chvíli jsme se vrátil z dovolené a co jsem zatím jen tak prolétl nějaké servery,tak se mi zdá,že jue Eto'o náš.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, je náš, ale nějakou radost z toho nemám, 24 milionů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já už ji začínám mít. Ještě se mi nestalo,že bych neměl rád hráče Barcy a Eto'o mám rád,takže i když je drahý,nakonec jsem rád. A prachy asi máme,jinak by nepřišel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já homám rád, je drahý a zbytečný, sympatie je věc jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

Drahý byl,ale jetli se nám prosřílí k titulům tak proš ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom jo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele