LA LIGA - 9. KOLO

31.10.2004, 17:19, aktualizováno 01.11.2004, 08:40
Aktuality
V 9. kole La Ligy Barcelona remizovala v Bilbau a udržela si neporazitelnost. Real porazil Getafe a v tabulce je už na třetím místě. Valencia opět nevyhrála a po remíze s Atlétikem Madrid je šestá. Cenné výhry venku si připsali Santander a San Sebastián.


Athletic Bilbao - Real Betis   0:0

Zápas mezi Bilbaem a Barcelonou byl ozdobou dosavadního průběhu letošního ročníku Primera División. Oba týmy předvedly výborné výkony plné bojovnosti, rychlosti, techniky i kreativity. Diváci viděli ofenzivní fotbal a nakonec asi i spravedlivou remízu. Barcelona měla častěji míč na svých kopačkách (až 70%), domácí však kontrovali rychlými nebezpečnými akcemi, v nichž hráli prim výborní Etxeberría s Yestem. Hostům se těsně před zápasem zranil Belletti, a tak na pravém kraji obrany debutoval v lize 22letý Damia a určitě svým nebojácným výkonem kouče Rijkaarda nezklamal.

Do první příležitosti nahrál skákavým centrem Gurpegi Etxeberríovi, ale ten z obtížné pozice poslal míč vedle Valdésovy branky. Na druhé straně Yeste fauloval Deka, ale i Ronaldinho střílel z trestného kopu mimo tyče. Gól nabídli domácí soupeři prakticky sami. Murillo podskočil nepříliš obtížně odhlavičkovatelný centr, míč se odrazil k Eto'ovi, a ten napálil míč zblízka nechytatelně do šibenice. Svým letošním sedmým gólem si upevnil pozici na špici tabulky kanonýrů. O tři minuty později však bylo srovnáno. Jeden z útočících hráčů poslal hlavičkou míč za obranu Barcy, kam si naběhl Yeste a báječným volejem prostřelil Valdése. Ofenzivní podívaná pokračovala, před pronikajícím Giulym zachránil na poslední chvíli skluzem Del Horno. Do brejku se hrnul také Etxeberría, přihrál do vápna Urzáizovi, ale k tomu se míč nedostal, protože v rozhodující chvíli podklouzl. Oba celky předváděly efektivní presink, mnoho akcí končilo už ve středu pole, přesto se bylo na co dívat. Střelecké štěstí zkoušel z trestného kopu Deco, ale Aranzubía vyrazil jeho pokus na roh. Na druhé straně hřiště marně Etxeberría reklamoval nastřelenou ruku jednoho z obránců ve vápně, kopal se jen rohový kop. Do vedení mohlo jít Bilbao po perfektně sehraném trestňáku, když jej jeden z hráčů šikovně přizvedl, ale Del Horno napálil míč nad. Poslední šanci první půle měl nechtěně Deco, když jeho tečovaný centr skončil na břevně.

Do druhé půle nahradil Iniesta lehce zraněného Deka, domácí postupně představili na hřišti vycházející útočné hvězdičky Arriagu s Azkorrou, kteří přišli místo Urzáize s Ezquerrem. Aktivně začali domácí, po Del Hornově centru měl ale Urzáiz míč na dluohou nohu, po dalším pasu Del Horna se Yeste se štěstím dostal přes Puyola, ale proti nepřesné střele Valdés zasahovat nemusel. Překrásnou akci sehráli Iraola s Etxeberríou, když Etxeberría elegantně patičkou narazil svému spoluhráči, ale i Iraolovo zakončení bylo nepřesné. Jen nad hlavičkoval Del Horno. Pak se ofenziva přesunula na stranu Barcy. Po Bronckhorstově centru zamířil zblízka jen do Aranzubíi a spálil tak obrovskou šanci Xavi, po Eto'ově brejku střílel nad střídající Larsson, ale byl máván ofsajd. Zlomit zápas mohl opět Xavi, ale krásnou střelou po chytré kombinaci trefil jen břevno. Ronaldinho uvolnil patičkou Bronchorsta, ale jeho centr nasměroval nepřesně nůžkami Eto'o. Po Gurpegiho vyloučení se Athletic už jen bránil, ale na skóre nic nezměnil ani Ronaldinhův trestný kop, se kterým si Aranzubía poradil.


Real Zaragoza - Villarreal CF   0:0

Pátý zápas bez vítězství v řadě má za sebou Valencia. Doma proti Atléticu Madrid sahala po chybě gólmana Lea Franca konečně po vítězství, ale připravil ji o něj pohotový kanonýr Fernando Torres. Zápas začal hrůzostrašně pro konečně uzdraveného plymakera domácích Aimara. Ten chtěl hlavičkovat do Francovy sítě polovysoký centr, ale nešťastně ho trefil při odkopu do hlavy reprezentační stoper Atlética Pablo. Aimar ztratil vědomí a byl čtyři minuty křísen, než byl zkrvavený odnesen na nosítkách ze hřiště a odvezen do nemocnice. První zprávy hovoří o třech týdnech rekonvalescence, jeho účast v duelu Ligy Mistrů na Interu je prý zcela vyloučena. Penalta se nekopala, na hřiště přišel Marco Di Vaio. Předchozí akce skončila dobrým zákrokem Lea Franca a přestřelením branky zblízka od Misty. Místo Aimara ukazoval na odiv svůj driblink Di Vaio, dvakrát střílel nepřesně zdálky na branku soupeře Curo Torres. Nevýrazná Valencia ohrožovala branku Atlética spíše jen střelami ze střední vzdálenosti, pro Canizarese znamenal velké nebezpečí především rychlý Torres.

Druhou půli začal nepřesnou střelou Di Vaio, Torresovi v nadějné brejkové pozici míč příliš uskočil. Pak přišla hrubka gólmana hostí Lea Franca, který vyběhl na dlouhý míč, ale minul jej, střelu Di Vaia do prázdné branky ještě stačil jeden z obránců vykopnout, ale jen k Angulovi, který už dopravil balon do branky. Po druhé žluté a vyloučení Paunoviče za to, že bránil příliš dlouho v rozehrávce Barajovi, a ten jej schválně nastřelil, se zdálo být rozhodnuto, ale nebylo. Skvělý moment si přichystal Fernando Torres, když se s neštastnou tečí Marcheny uvolnil okolo tří obránců a pohotovou střelou z otočky zamířil k tyči. Canizares si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Strhnout skóre zpět na stranu Valencie mohl z trestňáku Baraja, ale po teči jednoho z obránců míč jen olízl břevno.


Sevilla FC - Valencia CF   0:0

V málo známém Madridském derby hostil Real Getafe a byl to opět Owen, kdo vstřelil důležitý a v tomto případě i vítězný gól. Angličan tak nasbíral už čtvrtý gól běhen čtyř zápasů, v nichž nastoupil. Pískot domácích fans na konci duelu však značil, že ještě zdaleka není v Realu vše tak, jak by mělo být. Realu chyběli zranění Samuel, Beckham a také Figo, místo Pavóna nastoupil ve středu obrany Raúl Bravo. Hosté se nezakopali na vlastní polovině a hrozili střelami zdálky (Pachón, Cotelo) a z brejků. S Rikiho přízemní střelou si Casillas poradil, Pachón hlavou míč špatně trefil. Domácí zahrozili nejprve hlavičkou Ronalda nad po Zidaneho centru, poté už zamířil přesně Owen. Do šance mu přihrál Ronaldo a Angličan se trefil přesně do vzdálenějšího růžku Brotovy branky. Getafe však byli lepším týmem, dvakrát musel likvidovat Pachónovy gólové šance Casillas. Krátce po změně stran trefil Raúl, který slavil deset let působení v áčku Realu, tyč, ale sudí už předtím odmával ofsajd. Obrana Realu dále chybovala, odražený míč napálil Gabi, ale Roberto Carlos stihl střelu tečovta vedle. Z následného rohového kopu měl další šanci opět Gabi, ale Casillas jeho pokus vytlačil mimo své tyče. Góly však střílel jen Real. Raúl střílel, Sánchez Broto jen vyrazil a dobíhající Ronaldo pojistil domácím důležité vítězství.


Real Madrid - Deportivo La Coruňa   0:0

Zaragoza nastřílela Seville tři branky a postoupila na čtvrtou příčku tabulky. Po necelé čtvrthodině se odpoutal od Davida Casteda Galletti a dopravil do sítě skákavý centr Toleda. Domácí byli velmi produktivní, když Sergio Ramos fauloval ve vápně Savia, využil nabídnuté penalty Villa a zajistil Zaragoze dvoubrankové vedení. I třetí gól dal po akci Alvara Villa, když nezaváhal tváří v tvář gólamanu hostí Estebanovi. Sevilla si vlastně vypracovala jen jedinou šanci a potvrdila, že se jí venku zdaleka tak nedaří, jako doma. Po centru Martího však hlavičkou Baptista vedle branky. Villa mohl zkompletovat hattrick, neuspěl ani Javi Moreno po skvělé Villově práci na křídle. Saviův nebezpečný trestňák zblokoval Renato.


Levante UD - Atlético Madrid   0:0

Mallorca opět potvrdila, že se jí na vlastním hřišti vůbec nedaří a v duelu se Santanderem inkasovala už ve třetí minutě, když jeden z centrů uklidil přízemní střelou k tyči Pedro López. Hned vzápětí mohla Mallorca srovnat, když se Pereyra ocitl sám před Aouatem, ale zakončil nepřesně. Krátce po změně stran možná odpustil sudí domácím penaltu, když to vypadalo, že gólman Moyá stáhl ve vápně Regueira. Smutným hrdinou zápasu byl domácí Nino, který, ač byl na trávníku jen pár minut ve druhé půli, si vykoledoval po zákroku na Benayouna červenou kartu a musel předčasně pod sprchy. Mallorca se ale nevzdala a byla nebezpečná. Střela pravačkou Luise Garcíi jen těsně minula cíl. Otěže zápasu ale převzal celek Santanderu a byl to gólman Moyá, kdo držel naděje domácích nad vodou a deset minut před koncem dokonce trefil z voleje Jorge López pro Mallorku vyrovnání. Ostrované vrhli síly do útoku, ale na druhé straně využil okénka v jejich obraně Benayoun a vystřelil Santanderu veledůležité vítězství.


Real Mallorca - Espanyol Barcelona   0:0

San Sebastian potvrdil stoupající výkonnost a s jistotou si odvezl vítězství z Numancie. Po dvaceti minutách hry se prosadil Kovačevič, ale branka nebyla uznána pro postavení střelce mimo hru. Do další šance vyslal Karpin Labaku, ale ten ještě neuspěl. Vše si vynahradil v 67. minutě, poté, co po přesném centru Nihata prostřelil zblízka Juanmu a nastartoval hosty k vítězství. Vyrovnat mohl Osorio, ale obrana San Sebastianu zachránila na brankové čáře. O pojistku vítězství se nejvíce zasloužil výborně hrající Nihat. Přesným pasem našel Karpina a ten spolehlivě vstřelil svůj třetí gól v sezoně. Korigovat skóre mohl Palacios, ale v tu chvíli se vyznamenal brankář Riesgo.


Real Murcia - Recreativo Huelva   0:0

Espanyol remizoval s Villarrealem a byli to hosté, kdo byl po většinu zápasu lepším týmem. Na úvod o sobě dávali vědět především oba playmakeři De La Pena a Riquelme a také krajní bek hostí Armando Sá. Po pěkné akci Riquelmeho, Guayreho a Fonta uklidil míč na poslední chvíli do bezpečí před Forlánem Ibarra. Dobře chytal domácí brankář Kameni, když nejprve skvěle vyrazil tečovanou střelu Guayreho a poradil si i s pokusem Forlána. Velké oslabení znamenalo pro Espanyol odstoupení zraněného Tamuda. Druhá půle příliš fotbalu nenabídla, když Fredson nezamířil přesně svůj volej a ani se neujala žádná z Riquelmeho střel ze střední vzdálenosti.


Racing Santander - Getafe CF   0:0

Levante pokračuje v úspěšné aklimatizaci v Primera División, tentokrát veze tři body z Pamplony. Jediným gólem o tom rozhodl Sergio García, mladíček, který je v Levante na hostování z Barcelony. Levante si připsalo už pátou výhru a je na pátém místě tabulky, dokonce výše, než rival z Valencie. První šanci zápasu měl domácí Valdo, ocitl se sám před gólmanem Morou, ale nedokázal ho překonat. Hosté byli produktivní, z první vážné akci dali gól. Sergio García se dostal na pravé straně příliš prostoru, zkusil vystřelit a překonal Sanzola. O chvíli později po přihrávce od Ettiena stejný hráč zamířil tentokrát nepřesně. Pamplona zahrozila nepřesnou Valdovou hlavičkou, na druhé straně mohl po Nachově střele dorazit míč do sítě Ettien, ale netrefil poloodkrytou branku. Ve druhé půli Levante kontrolovalo hru, domácím nepomohl ani střídavjící kanonýr Miloševič.


Osasuna Pamplona - Real Valladolid   0:0

La Coruni se doma zkrátka nedaří, tentokrát si z Riazoru odvezlo po bezbrankové remíze bod Albacete. Depor narazil na skvěle organizovanou obranu, s níž si ofenzivní trojlístek Valerón, Luque, Pandiani nevěděl rady. Jedinou vážnější šanci domácích v první půli měl Fran, ale zakončil slabě. Hosté ohrozili Molinu jen trestným kopem Pacheca. Domácí kouč Irureta poslal do druhé půle nově Scaloniho s Diegem Tristánem a vypadalo to, že se galicijci přece jen prosadí. Valbuena jen s obtížemi zlikvidoval šanci Valeróna. Pak se ale zranil (asi zlomené zápěstí) a do branky šel jeho kolega Gasperčič. Ani on však gól nepustil, v pološancích na něj nevyzráli Luque, Diego Tristán ani Pablo Amo, Duscher trefil jen tyč.


FC Barcelona - UD Almería   0:0

V derby mezi Betisem a Malagou padl na každé straně jeden gól a jedna červená karta. Po čtyřech minutách šel Betis do vedení. Benjamín našel volného Edua, ten přeloboval vyběhnuvšího Calatayuda, ale míč skončil na tyči. Do branky jej dorazil až dobíhající Oliveira. Po půlhodině zazmatkovali rozhodčí. Nejprve hlavní odpískal Gerardův faul na Oliveiru, dal Gerardovi žlutou kartu a nařídil penaltu, na přimluvení se od postranního kolegy obě akce zrušil. Před půlí vyrovnal Gerardo, když zaskočil z tresného kopu gólmana Doblase a trefil se přesně tam, kam brankář střelu nečekal. Do vedení mohl Malagu dostat Duda, ale trefil dalekonosnou střelou jen břevno. Ve druhé půli domácí Betis ovládal hru, ale Calatayud se vyznamenával a žádný míč za svá záda nepustil.


Tabulka:
1. FC Barcelona972018:423
2. Sevilla FC952210:817
3. Real Madrid95138:516
4. Real Zaragoza951317:1516
5. Levante UD951314:1216
6. Valencia CF943217:1015
7. Espanyol Barcelona94239:514
8. Atlético Madrid94239:614
9. Osasuna Pamplona941412:1413
10. Deportivo La Coruňa934210:1313
11. Málaga CF933310:812
12. Villarreal CF92529:511
13. Real Betis925212:1311
14. Real San Sebastian93249:1011
15. Racing Santander93246:1011
16. Athletic Bilbao923410:139
17. Albacete Balompié92347:109
18. Getafe CF92078:156
19. Real Mallorca91267:145
20. CD Numancia91264:165


Autor: Radek Nosil

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ZASE DALŠÍ BŘEVNO!!!

Reagovat
HOST*sansiro

od te doby, co Vas nacl AC Milan, tak trochu utlum, nemyslite....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslíme, proč? Pamplonu jsme dali v pohodě, pohár je pohár, V Bilbau se lehce nehraje a to jsme zase dali ne jedno ale dvě břevna, takže nevím, na co narážíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jak se Ranieri vypořádá s tlakem, ale měl by být zvyklý vždytˇtrénoval chelsea. Tam se mu ale nestalo že by musel řešit tak vážnou situaci. Chelsea minulý rok šlapala jako hodinky. Divím se že ho vyhodili... Já sice nejsem žádný skalní fanoušek valencie, ale přeju jim atˇse z toho vyhrabou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri mi nikterak nevadí a Valencie je vcelku v pohodě, ale myslím si, že se jim letos nepovedly nákupy, moc makarónu z kterých hraje slušně pouze DiVaio!!!! Jestli to ale půjde dál, ambiciózní vedení Ranieriho vyhodí!!!

P.S. pro ACrejpala, neboj, uvidíme kdo se bude smát poslední!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím!

Jinak Barca má pořád velký náskok a to je hlavní! Te remiyz škoda. yačíná mi vadit Owen,tomu se nějak daří...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky souhlasim, nebezpečně se rozehrává, ale on je náchylnej na zranění, takže se může stát, že pak bude muset třeba marod. Ale důležitější je že se pěkně rozehrává Eto- přiznám se moc sem mů nevěřil to spíš Larssonovi!

Reagovat
HOST*Ondra

Etoo bude nejlepší střelec La ligy Barcelona bude mít titul to je jasný. Škoda že Larsson tolik pálí šance. \Proti Mallorce šel 3 krát na golmana a ani jednou neuspěl

Reagovat
HOST*yarda

Přát si, aby byl někdo zraněný, je zřejmě opravdu jen výsadou barcelonských fandů Zrovna tebe jsem měl za jednoho z těch normálnějších Hlavně že jste držkovali, že Owen hraje prd, teď když je to lepší, tak si vymyslíte ještě něco horšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sorry jestli to vyznělo, abych si přál zranění Owena, to určitě ne jenom si myslim, že je prostě náchylnej na zranění. A mimochodem šlo by třeba o korunu krále střelců a já bych určitě chtěl, aby jí dostal někdo z Barci. Těch zranění je strašně moc letošní rok je snad nejhorší. Vem si naší marodku to je síla- čekám kdy se ozvou abych nastoupil a oprášil svoje hadráky

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? Já o nikom z nás nevím, že by někomu přál zranění, tak nevím, na co narážíš?

Reagovat
exmafie

Nevím kdo to byl,tuším že antimadrista (jestli se pletu tak sorry),ale někdo z Barceloňáků tady psal,že by mohli Ronaldovi zlámat nohy nebo tak něco,ale už si to nepamatuju přesně,je to docela dlouho,tak půl možná tři čtvrtě roku...

Reagovat
HOST*yarda

Jo, díky za zastání

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíte brát vše doslova.

Reagovat
HOST*yarda

Tohle si budu pamatovat.

Reagovat
Mr.Jindros

no ja osobne Ranieriho nemusim , starej dobrej Benitez, popr. Kupr (nevim jak se to pise)

Reagovat
Kily

Ranieriho mám rád a bylo mi ho líto, když ho propustili z Chelsea. Byl to právě on, kdo na konci loňského tisíciletí odstartoval vzestup Valencie. Cúper jí potom dostal ještě výš, ale ve Valencii se k dobrým výsledkům musí přidat i pohledná hra, což za něj nebylo. Razil totiž defenzivní fotbal a za to ho většina fanoušků i přes výsledky odepisovala. Jmenování Beniteze mě docela překvapilo, byl hodně mladý a nevěděl jsem, jestli ten tlak ve Valencii ustojí. Ale jemu se to podařilo, v první sezoně vrátil na Mestallu po 31 letech titul a o dva roky ho zopakoval v kombinaci s triumfem v Poháru UEFA. Navíc se mu především v loňské sezoně podařilo skloubit dobré výsledky společně s pěkným fotbalem. Škoda, že odešel, ale tohle rozhodnutí jsem respektoval. Ve Valencii udělal velký kus práce a chyběla mu trochu i motivace. Potřebujeme už co nejrychleji naplno bodovat, tým se potom chytne a znovu to bude ta stará obrá Valencia. Strašně moc chybí Vicente a v jeho a Aimarově nepřítomnosti kreativní hráč. V létě jsem byl rád, když se na lavičku postavil Ranieri a pořád mu věřím. Moc se mi nelíbí řeči nového prezidenta o možném brzkém vyhazovu, to lepší atmosféru neudělá. Nechci nic naznačovat, ale černá série začala s nástupem Bautisty do prezidentské funkce. Měl by se tedy více soustředit na to, aby v této funkci byl lepší než Cortez a Orti před ním.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim s tebou, ale moc dobře si pamatuju jak Valencia po Cúperem rosekala každýho( bylo to ta sezona jak hráli porvé finále proti myslim realu) a to byl mega údernej fotbal to zářil López a Medieta, Gabri a Farinos prostě všichni a to byl nádhernej fotbal!!!!!

Reagovat
Kily

to jo, to měla Valencia skvěle zvládnutej přechod z obrany do útoku. Tehdy zářil hlavně Claudio Lopez, jenomže pak bohužel odešel do Lazia. Teď bych se nerad mýlil, ale Gabri podle mě ve Valencii nebyl.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to si pamatuju taky, proti Laziu 5:2, proti Barce 4:1, pak naštěstí proti Realu nehrála na Mestalle (0:3 Morientes, McMannaman, Raúl) Jo to byly časy

Reagovat
smazaný uživatel

No očekávalo se více o Larssona než od Samuela. Zatím je Eto'o nejelepší střelec ligy a hraje ve velké pohodě. Larsson se zatím hledá a nic nenasvědčuje tomu že se najde...bohužel

Reagovat
antimadrista

Začátek je hodně důležitej a Eto´oovi se poved víc. Pro nás není zas až tak důležitý, kdo ty goly dává, hlavně že jsou nemyslíte?

Reagovat
HOST*Eric 88

Barcelonaci do hnoje FUUUUUUUUUUUUUJ. REAL REAL REAL REAL

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Troubo

Reagovat
smazaný uživatel

na motorkách jezdit umíš, ale to je tak vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapasss....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele