LA LIGA - 8. KOLO

24.10.2004, 14:27, aktualizováno 25.10.2004, 21:06
Aktuality
Real porazil gólem Michaela Owena Valencii a posunul se na sedmé místo. Barca si poradila snadno s Osasunou a má na čele tabulky pětibodový náskok před Sevillou, která zdolala Atlético Madrid. Poslední je po debaklu na Villarrealu Numancia.


Real Valladolid - Athletic Bilbao   0:0

Nejočekávanějším zápasem 8. kola byl šlágr mezi Realem Madrid a Valencií. Oběma týmům se zatím dařilo se střídavými úspěchy, zejména domácí si už ale další bodové ztráty nemohli dovolit. Real zachránil stejně jako v posledním zápase Ligy Mistrů Michael Owen, když vstřelil jediný gól zápasu. Madridští nastoupili velmi ofenzivně, vedle Raúla a Ronalda se dostal na hřiště i třetí útočník Owen, defenzivnější part v záloze hrál Guti. Valencia naopak hrála jen s jedním hrotem Di Vaiem a třemi středovými záložníky Albeldou, Barajou a Sissokem.

Zápas odstartovala Albeldova propagační střela a také Owenův přetažený centr, jímž nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Už po pěti minutách se však Real dostal do vedení a lepší úvod si ani nemohl přát. Zidane obelstil klamavým pohybem na půlce Sissoka, posunul doleva Raúlovi, ten nahrál do uličky Owenovi a Anglický kanonýr napálil míč téměř do šibenice a zajistil svému celku vedení. Valencia nesložila zbraně, pokutový kop se mohl kopat po kontaktu Angula s jedním z obránců, když Sissoko vybojoval míč a Angulo při otáčení se v šestnáctce narazil kolenem na koleno jednoho z beků. Real měl ale více ze hry, na hostech byl vidět po výprasku od Interu útlum. Nalevo utekl Figo ale vystřelil nad, Salgadova střela tečovaná Carbonim šla těsně vedle. Raúl poslal za obranu Ronalda, ale ani on branku netrefil, stejně jako na druhé straně Sissoko. Před Ronaldem včas ukopl míč Canizares, po narážečce se Zidanem střílel Brazilec jen slabě do gólmana. Valencia hrála jen po šestnáctku soupeře, Casillase nezaskočil ani střelou z úhlu Carboni.

Do druhé půle nastoupila ofenzivnější Valencia. Sissoka vystřídal Aimar, místo Rufeteho přišel Fiore. Trochu se přiostřilo, po Owenově průniku zastavil tvrdě Marchena Roberto Carlose. Na druhé straně se hrálo dál po souboji Salgada s Di Vaiem. Další nepřesný střelecký pokus si připsal Albelda, i Figovu jedovku Canizares zlikvidoval. Další akci Merengues překombinovali, když si ve vápně dávali tak dlouho přednost Zidane s Ronaldem, až vystřelil Zidane jen slabě a do náruče brankáře. Di Vaia vystřídal konečně uzdravený Mista, ale ani on Valencii k remíze nepostrčil. Real byl lepší, ale z vápna střílel Solari mimo, Ronaldovi ukopli na poslední chvíli míč obránci, Morientesovu hlavičku Canizares vytáhl na roh. Poslední minuty už patřily Valencii, ale po dvou závarech před brankou Realu nejprve Mista překopl, poté Aimar pálil z úhlu jen do připraveného Casillase.


Getafe CF - Real Murcia   0:0

Malaga dlouho sahala doma po výhře nad La Coruňou, nakonec se musela spokojit jen s bodem, když na konci zápasu vyrovnal Diego Tristán. Malaga zatím porazila La Coruňu jen jednou ve své historii a i tento zápas měla pěvně v rukou. Už v šesté minutě se trefil Wanchope. Kostaričan s Lekem rozehráli rychlý brejk, Wanchope dostal míč za obranu a prostřelil Molinu. Druhý gól mohl dát Chorvat Leko, ale sudí jeho akci zastavili pro ofsajd Wanchopa. Na další šanci Malagy centrovla Edgar, ale Leko trefil jen boční síť. Jedinou šanci hostí měl v první půli Luque, ale s jeho dalekonosnou střelou si Calatayud poradil. V druhé půli nejprve Duda našel centrem volného Miguela Angela, ale jeho hlavička byla příliš slabá, poté mohl dvakrát skórovat Angel, ale první akci zmařil pozorný Molina a při druhé se míč odrazil od Andradeho do autu. Z mála La Coruna vyrovnala. Míč šel po ose Valeron, Munitis a Tristán a právě střídající útočník nedal hlavou Calatayudovi šanci. V druhé půli si zahrál i veterán Fran, který je rozhodnutý po sezóně skončit s kariérou.


Levante UD - Sevilla FC   0:0

Barca si poradila s Osasunou a usadila se pevně na čele tabulky s pětibodovým náskokem před Sevillou a osmibodovým před Valencií. V základní sestavě Barcelony se po zranění objevil opět maličký Francouz Ludovic Giuly. Dvěma brankami se blýskl Eto'o, třetí přidal z penalty Ronaldinho. Jako první měli šanci hosté, ale proti Valdovi skvěle zasáhl gólman Valdés. Na druhé straně mohl skórovat po chybě Punala Xavi, ale v rozhodující chvíli zamířil mimo Sanzolovy tyče. Hosté byli aktivní, Webova střela byla zblokována, šanci Davida Lópeze zmařil Valdés. Barca kontrovala nepřesným Xaviho pokusem a Giulyho střelou, kterou na poslední chvíli srazil Cruchaga. Ještě do přestávky se však pohotovým volejem po centru Ronaldinha prosadil Eto'o, když sanzol možná trochu zaspal, a o čtyři minuty později z diskutabilní penalty dala Barca druhý gól. Pronikajícímu Ronaldinhovi se do cesty postavil Cruchaga, Brazilec upadl a při exekuci poslal Sanzola na opačnou stranu, než kam střílel. Osasuně citelně chyběl goleador Miloševič, domácí do druhé půli vyměnili pozice Marquéze s Bronckhorstem. Do jediné šance hostí se dostal hlavičkující Aloisi. Barca opět představila na hřišti 17letého Messiho. Iniesta ve své šanci ještě neuspěl, v poslední minutě pečetil výhru domácích opět Eto'o.


Deportivo La Coruňa - Valencia CF   0:0

V boji o záchranu rozhodl gólem pět minut před koncem De Paula o tom, že tři body zůstanou v San Sebastianu. Domácí šli brzy do vedení. Sudí pískl přísnou penaltu po souboji Ballesterose s Kovačevičem, ačkoliv se zdálo, že Mallorčan hrál míč. Karpin penaltu s přehledem proměnil. Šance na zvýšení náskoku nevyužili Kovačevič ani Nihat, a tak po přestávce Mallorca trestala. Campanův roh hlavičkoval za Riesgova záda přesně Arango. Baskové mohli potrestat už špatnou rozehrávku hostujícího gólmana Moyi, ale rozhodnutí přinesly až poslední minuty, když dobrou kontrolu míče prokázal střídající De Paula a prostřelil Mallorského brankáře.


Espanyol Barcelona - Real Madrid   0:0

Levante zatím všechny překvapovalo dobrými výsledky, ale v tomto zápase byl Espanyol lepším týmem a zaslouženě zvítězil. Po čtvrthodině měli hosté první šanci, když po rohovém kopu Alexe Fernandeze střílel z dobré pozice nad Fredson. Další šanci měl Fredson po Serranově pasu, ale opět hlavičkoval mimo tyče, z trestného kopu pak trefil Alex Fernández jen břevno. Taktika Levante s nakopávanýmí míči neměla šanci na úspěch. V druhé půli se Espanyol prosadil i gólově, když Oscar Serrano zamířil levačkou přesně do levého růžku Morovy svatyně. Tamudovi stihl zkazit gólovou radost jeden z obránců soupeře, zápas definitivně rozhodl až Lopo. Rohový kop rozehrál skvěle David García a na zadní tyči volný Lopo dokopl míč do sítě. Další branky mohli přidat Maxi s Moralesem, ale Argentince vychytal Mora, Moralesova střela šla nad.


UD Almería - Osasuna Pamplona   0:0

FC Sevilla porazila Atlético Madrid a pevně se usadila na druhé příčce tabulky. Jako první se gólově prosadil z trestného kopu Aitor Ocio. Zvýšit mohl Javi Navarro, ale hlavičkoval nad. O druhý gól v síti Madriďanů se postaral nádhernou střelou Julio Baptista. Za Atlético mohli snížit náhradníci, když Paunovič vytvořil šanci pro Salvu, ale s jeho hlavičkou si Esteban poradil. V závěru zápasu ještě hosté mocně finišovali za vyrovnáním a podařilo se jim alespoň snížit zásluhou Pabla Ibaneze. Ibagazova střela skončila na tyči a Pablo míč dorazil do sítě.


Villarreal CF - FC Barcelona   0:0

Mario Regueiro vstřelil jediný gól zápasu a vyzdvihl Santander ze sestupových příček. Neuplynuly ani čtyři minuty, když připravil Morán šanci pro Regueira, který pravačkou otevřel skóre zápasu. Zápas se utápěl v průměru, Saviův trestný kop nebyl pro Aouateho nebezpečný. V druhé půli propásl jedinou šanci hostí střídající Villa, když trefil jen tyč, za domácí mohl zvýšit Nafti, ale špatně se zorientoval a vystřelil mimo.


Atlético Madrid - Real Zaragoza   0:0

Villarreal byl od úvodního hvizdu lepším týmem a nakonec zaslouženě vysoko zvítězil. První gól na sebe nenechal dlouho čekat, když se pěknou střelou zdálky prosadil Riquelme. Hosté byli neškodní, druhý gól dal po hodině hry mladíček Font, třetí přidal o chvilku později ten samý hráč lobem přes gólmana Nuneze po přesném pasu od José Mariho. Na čtvrtý gól nechtěně přihrál Forlánovi bek Numancie Graff a Forlán potvrdil instinkt zabijáka a chladnokrevně skóroval.


Recreativo Huelva - Real Mallorca   0:0

Albacete si připsali zásluhou hlavičky Rubena Castra druhou výhru v sezoně. Diváci neviděli příliš mnoho šancí, výhra domácích za větší snahu je však zasloužená. Hostující Yeste pálil nad, pád domácího Redonda ve vápně posoudil sudí jako nezaviněný. Těsně před přestávkou se hlavou prosadil Castro a zařídil domácím vedení. I po změně stran kazily oba týmy přihrávky. Vyrovnat mohl přece jen po vysunutí od Urzaíze Yeste, ale tváří v tvář Valbuenovi neuspěl. Za Albacete se ještě trefil střídající javier Francisco, ale branka nebyla uznána pro ofsajd.


Real Betis - Racing Santander   0:0

Betis si připsal druhé vítězství venku v této sezoně, ale pro Getafe to byl nešťastný zápas. Dominovali první půli a hosté si s jejich agresivitou nevěděli rady. Za Getafe hráli dobře zejména záložník Gabi a křídla Pachón s Rikim. Riki však střílel vedle, branku minul i Gabi z trestného kopu. Nováček v bráně Betisu Doblas i s přispěním štěstí odolával. Góly domácího Rikiho i hostujícího Edua neplatily pro ofsajd. Betis dal gól po chybě obránce Amayi, který svým nedůrazem zavinil rohový kop, po kterém se hlavou prosadil Rivas. Po hodině hry byl vyloučen hráč Betisu Lembo, ale hostům hra v oslabení paradoxně svědčila. Nejprve sudí neuznal domácím gól Gallarda, který dorážel po Rikiho břevnu do branky z ofsajdové pozice, poté však už pečetil výhru Betisu z brejku Oliveira. Míč mu naservíroval po krásném průniku přes dva obránce Joaquín.


Tabulka:
1. FC Barcelona871017:322
2. Sevilla FC852110:517
3. Valencia CF842216:914
4. Espanyol Barcelona84139:513
5. Atlético Madrid84138:513
6. Levante UD841313:1213
7. Real Madrid84136:513
8. Real Zaragoza841314:1513
9. Osasuna Pamplona841312:1313
10. Deportivo La Coruňa833210:1312
11. Málaga CF83239:711
12. Villarreal CF82429:510
13. Real Betis824211:1210
14. Athletic Bilbao82249:128
15. Real San Sebastian82247:108
Albacete Balompié82247:108
17. Racing Santander82244:98
18. Getafe CF82068:136
19. Real Mallorca81256:125
20. CD Numancia81254:145


Autor: Radek Nosil

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsme prostě nejklepší!!

Reagovat
HOST*

nejklepší....to slovo neznám co to je ? no jo barceloně se asi po pěti letech začlo dařit takže se všichni z barceloňáka poserem....

Reagovat
PJ

Hmm no nezbejvá nic než uznat - Barcelona momentálně je nejlepší. Po osmi kolech náskok pěti bodů, nejlepší útok, nejlepší obrana. A to i při těch všech zraněních. Mít klobouk, tak smekám

Reagovat
HOST*Baggio

Dúfam, že myslíš iba španielsku ligu, lebo na svete je najlepší AC MILAN :-))). FORZA AC MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kto so mnou nesúhlasí???

Reagovat
HOST*Mara

milan jo takový sráčové ty uměj jenom bránit , dopředu jsou úplně jalový , kdo tam může dát gola Schvcenko,Kaka a jinak kdo kdo kdo kdo kdo???????????????????

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak!! Však uvidíš jak na Nou Campu dostane na prdel. Když se zadaří,tak dostanete 3 fíky!!

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť Milán nevede ani Italskou ligu, jak by mohl být celkově nejlepší?

moc jsem se těšil na zápas AC-Inter, ale byl totálně o ničem, občas individuální akce Adriana na straně Interu a Kaká na straně Ac jinak vůbec nic, nuda.

Reagovat
antimadrista

Já.

Reagovat
HOST*sansiro

ja souhlasim!!!! jsou to jedini premozitele toho vaseho "nejlepsiho tymu" takze AC je jeste lepsi FORZA MILAN

Reagovat
antimadrista

Díky

Reagovat
exmafie

Hmmm,až na tu penaltu,to co předvedl Ronaldinho za skok,to se často nevidí,teda ještě Rooney proti Arsenalu,ten se taky předved,opravdu super hráči,a pak že Realu se pískají sporný penalty...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

No prosti Realu taky mohla Valencie jednu kopat, tak mlč.

Reagovat
HOST*yarda

Jo, jenže my jsme nenáviděný Real, ale ostatní jsou ukřivdění chudáčkové

Reagovat
antimadrista

Až na to, že Ronaldinho po tom zákroku už není zcela fit. Ronaldinho nemá zapotřebí simulovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hráč ho žduchl loktem,Ronnie spadl,natloukl se a možná nebude hrát ani proti AC. To nemluvím o Gramenet (to na 100% ne!).

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zase myslím, že to byl z větší části nafilmovaný pád. Penalta to nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

To ne! Om se zranil při tom pádu a je na pár dní out,takže to s filmováním nemá absolutně nic společného!

Reagovat
antimadrista

Penalta to byla!

Reagovat
HOST*Ondra

Real pořád nechápe že Ronaldo a Owen jim tam jenom překážej. Proč neobnověj zabijáckej tandem Morientes-Raul??

Koukněte se ba Barcelonku- Larsson, Etoo, Ronaldinho , Giuly to je přece pohádka

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nejdřív přišlo, že to penalta určitě být neměla. A asi fakt být něměla, ale on to nenafilmoval, zranil se ale tohle se většinou pouští,ale žádné filmování

Reagovat
smazaný uživatel

OK, dobře. je fakt, že když se zranil, tak asi spadnout nechtěl. Ale ta pentle byla minimálně hodně přísná. Ale nezabejvejme se penaltou. Je to jenom jeden moment. Vždy´t v tom zápase bylo plno hezkejch chvilek. To jenom Madristi záviděj naši skvělou hru, tak upozorňují na detaily, aby naše vítězství zlehčili.

Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
HOST*

Barcelona je s Chelsea největší favorit ligy mistrů. Jak to může bejt Real když hned prvnízápas dostal trojec od Leverkusenu? OLE BARCELONA!!

Reagovat
HOST*

Barcelona je s Chelsea největší favorit ligy mistrů. Jak to může bejt Real když hned prvnízápas dostal trojec od Leverkusenu? OLE BARCELONA!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele