LA LIGA - 7. KOLO

17.10.2004, 11:06, aktualizováno 18.10.2004, 20:50
Aktuality
Barca ani v 7. kole neokusila hořkost porážky a po výhře v derby nad Espanyolem i nadále vévodí tabulce. Tentokrát už s pětibodovým náskokem, protože Valencia podlehla doma Seville. Ztratil i Real remízou na Betisu. V souboji nováčků prohrála Numancia s Levante, což hosty katapultovalo už na pátou příčku.

Real Madrid - Recreativo Huelva   0:0

Real Madrid opět venku ztratil body. Tentokrát remizoval po nevýrazném výkonu na hřišti Betisu a na vedoucí Barcelonu ztrácí již 9 bodů. Domácí začali lépe, dva metry před šestnáctkou byl faulován Benjamín, ale Joaquín zamířil z trestného kopu jen slabě přímo do Casillasovy náruče. Na druhé straně hlavičkoval po centru Roberto Carlose mimo Pratsovy tyče Ronaldo. Aktivnější byl přece jen Betis. Oliveirovu střelu z úhlu vytlačil na roh Casillas, Joaquínovi jeho střelecký pokus nesedl a slabá skákavá střela lehce doklopýtala do gólmanovy náruče. První branku zápasu dal po Figově centru hlavou Raúl, ale ta nebyla pro útočníkův ofsajd uznána. Udeřilo na druhé straně. Edú elegantně přihrál na střed Fernandovi, ten posunul mezi obránce Oliveirovi a ten, na okamžik nekrytý, se trefil přesně k tyči. Betis vedl. Realu chyběla větší přesnost v kombinaci, a tak se do šancí téměř nedostával. Po obdrženém gólu začali přece jen hosté více běhat a byli pak opticky lepším týmem. Ronaldo se ale po pěkné křídelní akci do zakončení nedostal, brankář Prats byl zase dříve u chytrého obloučku za svou obranu než Zidane. První půli zakončil dalekonosnou střelou mimo Benjamín.

Ten samý hráč podobnou situací i otevřel půli druhou. Betis mohl dát i druhý gól. K míči se při závaru před Casillasem dostal Oliveira, střílel technicky, ale gólman Realu fantastickým zákrokem vyrazil střelu na roh. Pavón fauloval v nebezpečné vzdálenosti od branky Edúa, ale sudí správně nechal proti Realu rozehrát jen trestný kop, ač se domácí dožadovali penalty. Benjamín ale míč z výhodné pozice napálil jen prudce nad. Real se dočkal vyrovnání. Nejprve se mezi Pratsovy tyče netrefil Zidane, o chvíli později ale stejný hráč narazil Ronaldovi, tan vběhl do vápna a přesnou střelou vyrovnal. Real ožil, Střídající Owen ani Ronaldo se ale do střelecké pozice neprobili. Na druhé straně akrobaticky hlavou vychýlil Benjamínovu střelu vracející se Helguera. Real šel do přečíslení, ale Owen si s dobře bránícím Taisem neporadil, domácí v těchto fázích zápasu hrozili jen Joaquínovými brejky. Přesto však byl v té chvíli poměr střel na branku vysoko ve prospěch Betisu (16:4). Real zahrozil ještě dvakrát. Po faulu Taise na Ronalda střílel jen těsně vedle z přímého kopu Roberto Carlos, Ronaldova střela byla zblokována a Zidaneho dorážku vytěsnil na roh Prats.


Sevilla FC - Deportivo La Coruňa   0:0

FC Barcelona je stále neporažena. Zlomit její sérii se nepodařilo ani jejímu úhlavnímu městskému nepříteli Espanyolu. Espanyol začal aktivně, ve snaze zaskočit favorita. De la Pena vykouzlil pěkný oblouček do běhu Tamudovi, ale ten střílel vysoko nad. Naopak hosté udeřili z první vážnější akce. Deco si našel na pravém křídle trochu prostoru na střelu, vypálil a nešťastník Morales jeho pokus srazil přímo na růžku vlastní branky. Plachtící gólman Kameni byl bez šance. O vyrovnání se pokusil z trstného kopu De la Pena, ale Valdés byl na místě. Výborně se při jednom ze svých výletů kličkou zbavil svého obránce Belletti, ale následná střela šla už jen přímo na Kameniho. Nebezpečně střílel i Eto'o, ale obránci jeho pokus včas zblokovali. Dobrou přihrávku oplatil Tamudo De la Penvi, ale ten zamířil technicky těsně vedle levé Valdésovy tyče. Espanyol obstojně bránil, a tak to zkusil ještě do poločasu zdálky nepřesně Marquéz a dva Ronaldinhovy trestné kopy srazila na rohový kop zeď.

V druhé půli diváci moc fotbalu neviděli, Barca se soustředila především na uhájení těsného náskoku. Do ojedinělých šancí se dostali Eto'o, Ronaldinho a Bronckhorst. Eto'o své sólo zakončil příliš vysokým technickým obloučkem, Ronaldinho střílel po Larssonově přihrávce mimo a Bronckhorstův nebezpečný trestňák vytáhl zpod břevna skvěle Kameni. Espanyol měl jedinou výraznější šanci na vyrovnání, ale Oscar Serrano při souboji ve vápně s Valdésem trefil jen tyč.


Real Mallorca - Getafe CF   0:0

Valencia doma jen remizovala se Sevillou a dopřála tak Barce na čele tabulky už pětibodový náskok. První půle mnoho zajímavého nepřinesla, Sevilla šikovně kombinovala, držela míč a Valencia se nemohla dostat do tlaku. Renatův trestný kop a největší šanci Sevilly zlikvidoval skvělým zákrokem Canizares, na druhé straně gólman Esteban dalekonosnou střelu Baraji jen vyrazil, ale dorážející Corradi zamířil zblízka jen do spojnice tyče a břevna. Valencia měla problémy ve středu obrany, zejména při zachytávání rychlého Arandy do ofsajdové pasti, což se příliš nedařilo.

V druhé půli získal zápas na zajímavosti. Nejprve prolomil po zaváhání domácí obrany ofsajd systém po Renatově skvělém pasu Aranda, ale své šance se zalekl a nakonec jen vystřelil do dobře vybíhajícího Canizarese. U druhé branky zase riskantně rozehrával akci hostí brankář Esteban, ale klička Corradimu mu vyšla. Po hodině hry se Valencia dostala šťastně do vedení, když si Corradiho centr zprava srazil do vlastní sítě Aitor Ocio. Slibný brejk pokazil domácím DiVaio, když si příliš předkopl míč a vybíhající Esteban ho do zakončení nepustil. Udeřilo na druhé straně. Nejprve se Baptista zastřeloval trestným kopem, který ale Canizares kryl, poté už však využil nedůrazu obrany Valencie Aranda, efektně prodloužil na Baptistu, ten pronikl kolem Morettiho a s přehledem zavěsil. Domácí kouč Ranieri reagoval nasazením snad už definitivně zdravého Aimara, ale šance Valencie hned vzápětí poklesly poté, co byl po přísné druhé žluté kartě za faul na Daniela Alvese vyloučen Baraja.

Zanedlouho se ale síly na hřišti vyrovnaly, když ve vápně filmoval faul právě Alves, Canizares mu šel vynadat a popostrčil ho. Marchena chtěl horkokrevného Brazilce odnést z místa sporu, ale ten do něj v afektu strčil a šel také předčasně pod sprchu. Do dalšího brejku se hnal Aranda, sudí nepostřehl, že si míč zpracoval rukou, ale jeho oblouček stihl vracející se Canizares vytlačit na roh. Sevillští ale následný roh zvládli skvěle. Sergío Ramos míč na přední tyči jen lehce hlavou tečoval a na zadní tyči volný Aranda dostal s mírnou tečí Canizarese míč do sítě. O chvíli později Arandu chytily křeče, byl odnesen za postranní čáru, vystřídán, ale sám si toho nevšiml a vběhl po chvíli zpět do hřiště. Za to viděl od rozhodčího červenou kartu. Poslední možnost Valencie na korigování výsledku byl trestný kop Aimara, ale Argentinec zamířil jen do zdi.


Real Zaragoza - Levante UD   0:0

Depor se snad konečně probudil ze zlého snu na domácím hřišti a po třech neúspěších si konečně připsal i vítězství. Po výhře na Realu si Depor více věří a na výsledcích je to vidět. Po čtvrthodině hry se domácí zásluhou Valerona, Sergia a také trochu zásluhou hostujícího gólmana Sergia Sancheze dostali do vedení. Valeron prostrčil míč do vápna Sergiovi, brankář Getafe zaváhal, a tak měl Sergio už jednoduchou úlohu. V dalších šancích se Valeron jen zastřeloval, hosté ale nebyli v ofenzivě vůbec nebezpeční. Po sedmdesáti minutách dal Depor druhý gól a nasměroval se tak k výhře. Po chybě Perníi centroval přesně Capdevila a Víctor uklidil míč do sítě. Prapor Getafe trochu zvedl dvěma střelami střídající veterán Gica, ale kontaktního gólu se dočkali hosté až v poslední minutě, když se trefil z trestného kopu Mario. Zápas byl důležitý pro Diega Tristána, který se po dlouhém zranění objevil na trávníku na posledních 15 minut.


Valencia CF - Espanyol Barcelona   0:0

Jako první zahrozil po Urzáizově přiťuknutí Yeste, ale jeho střela byla příliš slabá, aby překonala Calatayuda. Malaga odpověděla neúspěšným trestným kopem Dudy a přebrali iniciativu. Miguel Angel dobře tvořil hru, ale hostům chyběl střelec, neboť Amoroso je zraněný. Bilbao hrálo spíše na brejky, ale Arriagu vychytal Calatayud a Yesteho přízemní centr zase nedokázal dopravit zblízka mezi tři tyče Gurpegi. Z další šance už domácí skórovali. Yeste poslal přesný centr a Urzáiz se hlavou zblízka nemýlil. Malaga opět zabrala, ale Leko střílel z hranice pokutového území vedle, Wanchope sice vstřelil gól, ale podel mínění sudího si v souboji s Aranzubíou pomohl faulem. Miguel Angel obešel tři obránce, ale i on pak vystřelil nepřesně. Poslední šanci hostí měl Juanlu, ale jeho střelu zdálky Aranzubía vyrazil a poradil si i s dorážkou Wanchopa. Mladý domácí gólman měl největší zásluhu na výhře svého týmu.


Racing Santander - Real Valladolid   0:0

Po čtvrthodině hry ohrozil jako první soupeřovu branku domácí kanonýr Villa, když zkoušel vysunutého Riesga překvapit technickým obloučkem, ale jeho lob šel příliš vysoko. Po půlhodině přišel první kontroverzní moment utkání. Při souboji Savia a Lopeze Rekarte ve vápně šel Savio na zem a sudí nařídil penaltu, kterou Villa s přehledem proměnil. O pět minut později se ale kopala penalta i na druhé straně, a to po faulu brankáře Luise Garcíi na Kovačeviče. K exekuci se postavil Karpin a přestože si García na míč sáhl, na cestě do sítě mu nezabránil. Dvakrát se do sólového úniku dostali hráči Zaragozy, ale Villovi byl odmáván ofsajd a Javi Moreno zase neuspěl při zakončení. Domácí se dočkali vítězného gólu po hodině hry. Zapater potáhl míč středem hřiště a Savio technicky přehodil Riesga. Kovačevičovi se sice ještě podařilo vyrovnat, ale k velké nevoli hostující lavičky nebyla branka pro ofsajd uznána.


Athletic Bilbao - UD Almería   0:0

Domácí začali lépe a do první šance se dostal bývalý hráč Villarrealu Jorge Lopez. Skvěle se uvolnil, vypálil pravačkou, ale Reina byl na místě. Hosté odpověděli střelou Riquelmeho do břevna, ale sudí odpískali ofsajdové postavení jeho spoluhráče José Mariho. Do vedení šla Mallorca zásluhou perfektně trefeného trestného kopu Luise Garcíi, ale z vedení se radovala jen krátce. Muller totiž nechal na chvilku volného Forlána, ten přijal přihrávku od Riquelmeho a podél gólmana Moyi vyrovnal. Vítězství mohl domácím vystřelit Cortés, ale jeho dělovka z dálky šla jen do břevna. V závěru zápasu poškodil hosty rozhodčí, když neodpískal jasnou penaltu za faul na Forlána. Domácí stále setrvávají v pásmu sestupu a trenérská židle Benita Flora se povážlivě kýve.


Osasuna Pamplona - Villarreal CF   0:0

Numancia prohrála v souboji nováčků s Levante a zůstává na sestupové příčce. Hosté jsou naopak příjemným oživením ročníku. Vyhřívají se na pěkné páté příčce. Domácí začali lépe, na branku Levante střílel Lee, ale brankář Mora byl připraven. Do větší šance se dostal Sestelo, ale zblízka přestřelil. Hosté kontrovali trestným kopem Iana Harta. Levante ale postupně přebrali iniciativu a po půlhodině šli do vedení. Bulhar Manchev se zbavil obránce a levačkou prostřelil Nuneze. Numancia těžko hledala odpověď, a tak po hodině hry hosté svůj náskok zvýšili. Ettienův centr našel zcela volného, z Barcy zapůjčeného Sergio Garcíu a ten svou příležitost zblízka proměnil. Zaskočení domácí inkasovali i potřetí, když nacho prošel na levé straně přes dva hráče a střelou levou nohou vymetl růžek Nunézovi branky. Levante polevili, a tak v závěru korigoval hlavou skóre po trestném kopu Velasca nejvýše vyskočivší Jaime Molina.


Real Murcia - Real Betis   0:0

Atlético začalo lépe, Ibagaza zářil ve středu pole a nejčastějším příjemcem jeho přihrávek byl na hrotu útoku Fernando Torres. V prvních šancích ještě neuspěl, ale v desáté minutě se po velké chybě hostujícího zadáka Pieriniho mohl radovat. Jorge zprava nacentroval, Pierini míč špatně odcentroval přímo k Torresovi na zadní tyč a ten měl pak už snadnou pozici. O minutu později stejný hráč málem zdvojnásobil vedení Atlética, ale po centru Nana hlavičkoval nad. Do poločasu ještě zkusil prověřit Dudu Aouateho Jorge, ale ani jeho střela mezi tyče nezamířila. V druhé půli fotbal, když přišel místo Ibagazy Salva, upadl do průměru, domácí lehce kontrolovali své vedení. Santander produkoval neproduktivní fotbal a vážněji Lea Franca v brance Atlética neprověřil. Domácí mohli ještě zvýšit, ale Novo se po vysunutí od Torrese k míči nedostal.


FC Barcelona - Atlético Madrid   0:0

V zápase Pamplony s Albacete se dal očekávat spíše souboj úporných obran, ale skutečnost byla jiná. Diváci viděli pět branek. Do vedení mohli jít po necelé čtvrthodině domácí, když Ruben fauloval ve vápně Ortize a Miloševič kopal penaltu. Brankář Hostí Valbuena ale Srbův úmysl vystihl a zabránil mu tak jít do čela tabulky střelců celé ligy. O pět minut později šli domácí přece jen do vedení. Trestný kop Mohy Valbuena vyrazil a Punal z voleje napálil míč do sítě. Po půlhodině málem zvýšil rozdíl skóre Ruben Castro, ale po Corralesově skákavém centru střílel zblízka nad. Do poločasu však domácí přece jen dali i druhý gól. Pablo García centroval a volný Valdo hlavou přehodil povysunutého Valbuenu. Při odchodu do kabin to však bylo opět jen o gól, když domácí gólman Sanzol trestný kop hostí jen vyrazil a Buades technicky poslal míč do odkryté branky. Po změně stran Sanzol opět chyboval a Redondo po Pachecově centru srovnal. Vítězství na stranu domácích strhl v La lize debutující David Lopez a to svým prvním kontaktem s míčem a ještě to byla střela z voleje!


Pořad příštího kola

Real Madrid-Valencia
FC Barcelona-Pamplona
Malaga-La Coruna
FC Sevilla-Atletico Madrid
Santander-Zaragoza
San Sebastian-Mallorca
Villarreal-Numancia
Levante-Espanyol
Albacete-Bilbao
Getafe-Betis


Tabulka:
1. FC Barcelona761014:319
2. Valencia CF742116:814
3. Sevilla FC74218:414
4. Atlético Madrid74127:313
5. Levante UD741213:1013
6. Osasuna Pamplona741212:1013
7. Real Zaragoza741214:1413
8. Deportivo La Coruňa73229:1211
9. Málaga CF73138:610
10. Espanyol Barcelona73137:510
11. Real Madrid73135:510
12. Athletic Bilbao72239:118
13. Villarreal CF71425:57
14. Real Betis71429:127
15. Getafe CF72058:116
16. Albacete Balompié71246:105
17. Real San Sebastian71245:95
18. Real Mallorca71245:105
19. CD Numancia71244:105
20. Racing Santander71243:95


Autor: Radek Nosil

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*TonyB

Nechci být vlezlej chápu, že napsat dobrej není nic lehkýho, ale napsat, že Ronaldinho střílel za Real mě připadá hodně vedle.

Reagovat
Webmaster

Opraveno... Díky za upozornění

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*TonyB

Vypadlo mě článek. Kritizuju a sám píšu, jak ..

Reagovat
HOST*kuup3R

xybicka se vloudi - ale inak fakt kvalitna stranka

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem velkým příznivcem Realu, ale musím přiznat, že Barca předvádí fotbal, na který se dobře dívá, což se o Realu říct bohužel nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za pochválení. To oceňuji...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele