LA LIGA - 4. A 5. KOLO

29.09.2004, 19:35
Aktuality
Senzací čtvrtého kola byl domácí debakl Deporu s Valencií, v dalším kole přidala Valencia výhru nad Santanderem a je na čele tabulky. La Coruňa se naopak trápí ve spodní části tabulky. Plný počet 6 bodů si připsala i Barca, Realu se nedaří - prohrál ostudně v Bilbau.


4.KOLO


LA CORUŇA - VALENCIA 1:5

Branky: 63. Pandiani - 16. Corradi, 35. Di Vaio, 43. Vicente, 44. Rufete, 50. Baraja

Černý den měli ve svém zápase čtvrtého kola hráči Deporu. Valencia jim nadělila na jejich hřišti pětibrankový debakl, až poté alespoň kosmeticky upravil konečné skóre Pandiani. Přitom La Coruňa nezačala špatně. První střelecké pokusy vyslali na Canizaresovu branku Munitis a Luque, ale obě šly mimo tyče. Do zakončení se tlačil i Sergio, ale jeho střelu mu obránci zblokovali, vzápětí střílel nad Scaloni. Poté, co Marchena podběhl vysoký míč, se mohl do šance dostat Pandiani, ale D. Navarro si jej v souboji jeden na jednoho pohlídal. Z první vážnější akce udeřila Valencia. Dlouhý míč z hloubi pole posunul do strany Di Vaio Barajovi, ten měl dost prostoru přesně přihrát nabíhajícímu Corradimu a italský útočník skóroval do poloodkryté branky svůj první gól v Primera division.

Branka hosty povzbudila, nebezpečný centr poslal do vápna Vicente, ale Galicijci se ubránili. Vysokou nohou zahrál na Curra Torrese Capdevila, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře, před pronikajícím Di Vaiem zachránil na poslední chvíli jeden z obránců. Po půlhodině hry se mohla Valencia radovat podruhé. Rufete se narážečkou uvolnil na pravém křídle, nacentroval a Di Vaio byl u míče dříve než vybíhající gólman Molina a efektní patičkou ve výskoku poslal podél něj míč do sítě. Byl to jeho čtvrtý gól ve čtvrtém zápase La Ligy. Domácí se nevzdávali, Luque centroval před Canizarese a D. Navarro míč skluzem špatně odvrátil a málem překonal svého gólmana, který ale situaci zachránil vyražením míče na rohový kop. Ale protiúdery Valencie byly smrtící. Nejprve Albelda našel na levém křídle Vicenteho, ten se uvolnil od obránce a krásnou technickou střelou nedal Molinovi šanci, těsně před odchodem do kabin našel Baraja krásnou uličkou nabíhajícího Rufeteho, ten obešel i brankáře a do prázdné branky vsítil čtvrtý gól svého týmu. Domácím v první půli nefungoval ofsajd systém.

V druhé půli nejprve zahrozil střelou nad Munitis, ale skóre se měnilo na druhé straně. Di Vaio našel zpětnou přihrávkou na malém vápně volného Baraju a ten pohodlně zvýšil na pětibrankový rozdíl. Za Depor zkoušel ohrozit branku hostí Fran. Jeho technický oblouček sice Canizares kontroloval, přesto ho však nechal spadnout na břevno. Po hodině hry se domácí přece jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Valeron se prosmýkl na levé straně mezi Morrettim a Rufetem, nahrál Pandianimu, jehož nedůsledně střežili D. Navarro s Marchenou a kanonýr Deporu se nechal zahanbit a dorovnal Di Vaiovy trefy na čele tabulky střelců. Valencia ještě zahrozila dvakrát Corradim, ale ani při jednom střeleckém pokusu nemusel Molina zasahovat, na druhé straně zblokovala obrana nebezpečně vyhlížející střelu Víctora, ale i přes velké protesty záložníka Deporu se kopalo od Canizaresovy branky.


REAL MADRID - OSASUNA 1:0
Branka: 61. Beckham
Real Madrid: Casillas - Meíja, Helguera, Raúl Bravo, Roberto Carlos - Figo, Beckham, Celades, Solari (11. Morientes) - Raúl (87. Jotha), Ronaldo (81. Owen)

FC BARCELONA - ZARAGOZA 4:1
Branky: 26., 46. Eto'o, 67. Xavi, 78. Bronckhorst
Barcelona: Valdés - Marquéz, Puyol, Edmilson, Sylvinho (3. Bronckhorst) - Gabri (10. Belletti), Xavi, Deco (74. Iniesta) - Guily, Ronaldinho, Eto'o
Zaragoza: Luis García - Cuartero, Alvaro, Milito, Toledo - Cani (54. Galletti), Movilla, Generelo (72. Ponzio), Savio - Drulič (60. Javi Moreno), Villa

ALBACETE - MALLORCA 0:0

GETAFE - ESPANYOL 1:0
Branka: 10. Ibarra (vl.)

LEVANTE - ATLÉTICO MADRID 1:0
Branky: 19. Rivera (pen.)

MALAGA - NUMANCIA 4:1
Branky: 3. Miguel Angel, 8. Wanchope, 20. Amoroso, 88. Luque - 67. Otxoa

BETIS - BILBAO 2:1
Branky: 37. Juanito, 57. Fernando - 38. Urzáiz

SAN SEBASTIAN - SANTANDER 0:1
Branky: 43. Regueiro

VILLARREAL - FC SEVILLA 0:0



5.KOLO


BILBAO - REAL MADRID 2:1

Branky: 10. Urzaíz, 45. Ezquerro - 51. Raúl

Bilbao: Aranzubía - Orbaiz, Luis Prieto, Murillo, Del Horno - Iraola, Gurpegi, Ezquerro (70. Jonan), Yeste (84. Arriaga) - Etxeberría (90. Javi Casas), Urzáiz

Real Madrid: Casillas - Raúl Bravo (60. Roberto Carlos), Helguera, Samuel, Salgado - Figo, Guti, Beckham (60. Morientes), Celades - Raul, Ronaldo

Real Madrid začíná zase připomínat ten nevýrazný tým z konce minulé sezony. V Bilbau předvedl bezkrevný výkon, a tak se domácí na výhru nad favoritem ani moc nenadřeli. Za všechno hovoří například statistika rohových kopů, ve které byli domácí úspěšnější v poměru 7:0!!! Baskové začali útočně, Etxeberría patičkou posunul míč do křídla Iraolovi, ten nacentroval před branku a situaci musel včasným vyběhnutím zachránit ten večer nejlepší hráč Realu Casillas, když zmenšil Urzaízovi střelecký úhel, a ten pálil jen do něj. V 10. minutě se po hrubé chybě Raúla Brava mohli Baskové radovat z vedení. Centr z levého křídla Bravo trestuhodně podskočil, míč se dostal ke zcela volnému Urzaízovi, který si jej lehce zpracoval a levačkou zblízka napálil do branky. Obrana Realu jakoby ještě spala, když ji v samostatné akci provětral Del Horno, nebo když Bravo vyrobil minelu, ale jeho spoluhráčům se podařilo míč včas odkopnout.

Dopředu začali hrát i Merengues, ale Raul vysunul Ronalda jen do ofsajdu. Při další akci pálil zdálky Brazilec jen do připraveného Aranzubíi. Elegantně se kolem soupeře prosmýkl Iraola, ale po jeho centru střílel Etxeberría z voleje nad. Oba gólmani si poradili i se střelami Ezquerra a Figa. Vyrovnat mohli Galácticos po akci Raúla a centru Figa, kdy chybělo Ronaldovi ve skluzu sotva půl kroku, aby uklidil míč do prázdné branky za vyšachovanou defenzivu Bilbaa. Jinak se fotbal na dlouhé minuty z trávníku vytratil. Domácím hubené vedení stačilo, Real nedokázal Basky přehrát, ani dostat pod tlak. Po faulu Helguery na Yesteho zahrával sám postižený trestný kop, ale Casillas byl na místě. Těsně před odchodem do kabin dali domácí druhý gól. Del Horno zleva centroval, Raul Bravo nechal na malém vápně volného Ezquerra, a ten neměl se zakončením hlavou problémy.

Druhou půli odehrál Real přece jen lépe. Nejprve si vykoledoval po šlapáku na Gurpegiho žlutou kartu Celades, ale pak už Guti efektně posunul míč k Raúlovi, ten si našel výhodnou střeleckou pozici a střelou zpoza vápna k tyči nedal plachtícímu Aranzubíovi šanci. Basky snížení nezaskočilo, po Etxeberríově centru se proti skvělému Casillasovi neprosadil Yeste, mimo tyče zamířil i po Ezquerrově centru Etxeberría. Neviditelného Beckhama nahradil Morientes, chybujícího Raúla Brava po hodině hry Roberto Carlos, ale obránci soupeře stihli včas Brazilcovu střelu zblokovat. V další akci Realu hlavičkoval nepřesně Raúl. Závěr zápasu už byl v režii Bilbaa. Yesteho centr málem tečoval za Casillasova záda Helguera. Po faulu Salgada na Etxeberríu kroutil perfektně trestný kop Orbaiz, ale Casillas skvěle vyrazil na roh. Dvakrát se do střelecké pozice dostal i domácí střídající Jonan, ale Casillas už zasahovat nemusel.


LA CORUŇA - BETIS 1:1
Branky: 77. Víctor - 67. Oliveira

ATLETICO MADRID - VILLARREAL 1:0
Branka: 42. Salva

ESPANYOL - MALAGA 1:0
Branka: 51. De La Pena

FC SEVILLA - SAN SEBASTIAN 2:1
Branky: 44. Sergio Ramos, 65. Darío Silva - 34. Rossato

VALENCIA - SANTANDER 2:0
Branky: 26. Vicente, 45. Fiore

MALLORCA - FC BARCELONA 1:3
Branky: 78. Delibašič - 10. Larsson, 37. Eto'o (pen), 40. Eto'o
Barcelona: Valdés - Belletti, Puyol, Oleguer, Bronckhorst - Edmilson (45. Gerard), Xavi, Deco (73. F. Navarro) - Ronaldinho, Eto'o (64. Iniesta), Larsson

NUMANCIA - ALBACETE 0:0

ZARAGOZA - LEVANTE 4:3
Branky: 36. Villa (pen.), 46., 74. Javi Moreno, 52. Savio - 27., 45. Mančev, 76. Celestini
Zaragoza: Luis García - Cuartero (60. Ponzio), Alvaro, Milito, Aranzábal - Galletti, Movilla (84. Soriano), Zapater, Savio - Javi Moreno (77. Drulič), Villa

OSASUNA - GETAFE 2:1
Branky: 21. Moha, 41. Miloševič - 45. Pachon

Autor: Radek Nosil

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*

Real tento rok nesaha Valencii ani Barcelone ani po kotniky

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

ZAtím ne. A myslím, že to tak i zůstane.

Reagovat
exmafie

Hloupost...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč. Je za náma 5 kol La Ligy a co dokázal Real?

Reagovat
exmafie

Nejde o to co dokázal,ale ještě co dokáže....

Reagovat
smazaný uživatel

FAktem je, že zatím nesahá,. to co bude se uvidí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele