LA LIGA - 3. KOLO

21.09.2004, 21:17
Aktuality
V souboji o první příčku tabulky mezi Barcelonou a Atlétikem padly dvě branky a celky se rozešly smírně. Do čela se tak dostal Espanyol, který se blýskl výhrou nad Realem. V popředí tabulky jsou i další týmy, jež v tomto kole zvítězily. Valencia, Pamplona a Zaragoza.


ATLETICO MADRID - FC BARCELONA 1:1

Branky: 49. F. Torres - 22. Bronckhorst

Atletico Madrid: Leo Franco - Sergi, velasco, Ibanez, Perea - Luccin, Colsa (42. Salva), Jorge (69. Aguilera), Ibagaza, Musampa (46. Sosa) - F. Torres

FC Barcelona: Valdés - Belletti, Oleguer (58. Marquez), Puyol, Bronckhorst - Edmilson, Xavi, Deco - Giuly, Ronaldinho (75. Iniesta), Eto'o (46. Larsson)

Souboj dvou zatím nejúspěšnějších týmů ligy skončil remízou, pro domácí možná i šťastnou, protože Barca byla po většinu zápasu lepším týmem. Atlético mělo ze svého soupeře příliš velký respekt, svou obrannou taktikou své fanoušky určitě moc nepotěšilo. V první šance byl domácí Jorge Larena, ale teprve se zastřeloval. Na druhé straně centroval Giuly, ale Ronaldinho hlavičkoval těsně vedle. Podruhé zahrozil Ronaldinho z trestného kopu, Leo Franco však skvělým zákrokem jeho střelu vyrazil. Chvíli poté vsítil branku Bronckhorst, ale ta nebyla uznána. Ani nadvakrát neuspěl proti Valdésovi Torres, chytře zahraný trestný kop Ibagazy skončil na tyči překvapeného barcelonského gólmana. Po dvaceti minutách hry se ale už mohl z gólu radovat Bronckhorst, když se dostal jako první k míči, který do jeho prostoru skluzem vypíchl Ronaldinhovi jeden z obránců.

Velkou hrubku vyrobil o chvíli později Oleguer, když přišel o míč, a pustil Atlético do brejku. Akci zakončoval Torres, ale hlavou zamířil mimo tyče. Do další šance nepustil aktivního Torrese chybně odmávaný ofsajd. Colsa viděl po ostrém zákroku na Puyola žlutou kartu, domácí hráli hodně agresivně a často své protihráče faulovali. Barca se snažila o další branku, Bronckhorstova střela šla vedle, Ronaldinhovo kličkování skončilo rohovým kopem. Domácí se jen málo dostávali do ofenzivy, měli jen 37% držení míče, a tak ještě před půlí nahradil defenzivního záložníka Colsu druhý útočník Salva.

Do druhé půle naskočil také Henrik Larsson a neviditelného Musampu nahradil Marcelo Sosa. Atlético brzy srovnalo, když Torres potvrdil pověst kanonýra a vstřelil svou letošní už třetí branku. Dlouhý nákop propadl obranou Barcy, Torres si posunul hlavou míč kolem Puyola a křížnou střelou, která se otřela o břevno, přehodil vybíhajícího Valdése. Barca zvýšila obrátky, trestný kop hlavou prodloužil Larsson na Ronaldinha, ale ten v dobré pozici hlavičkou přestřelil. I další šanci připravil Ronaldinhovi Larsson, ale ani v ní Brazilec mezi tyče nezamířil. Do ojedinělé šance Atlética se mohl dostat Salva, ale Valdés byl u centrovaného míče dříve. Příliš často končily brejkové šance Atlética na dobře fungujícím ofsajd systému Barcy.

K sólu se nadechl Xavi, ale jeho střelu, mířící do odkryté branky, stihli domácí obránci vykopnout. Další Xaviho nebezpečnou střelu vyrazil Leo Franco na roh. A když i Deco hlavičkoval nad, Bronckhorstův trestný kop šel vysoko nad a další Dekova střela byla zblokována, skončilo utkání remízou 1:1. Barca vyhrála 10:1 na rohy, 11:3 na šance.


BILBAO - LA CORUŇA 1:2

Branky: 54. Iraola - 55. Pandiani, 90. Luque

Bilbao: Aranzubía - Orbaiz, Karanka, Murillo, Bordas (47. Tiko) - Del Horno, Jonan (72. Arriaga), Iraola, Angulo (62. Javi Gonzalez) - Etxeberría, Urzáiz

La Coruňa: Molina - Capdevila, César, Andrade, M. Pablo - Sergio, Scaloni, Fran (62. Luque), Valeron - Munitis (78. Romero), Pandiani (80. Héctor)

Depor se otřepal po ostudné prohře s Pamplonou, domácí v tomto zápase zklamali, Galicijci svého soupeře přehrávali. V první šanci byl domácí Iraola, ale ani nadvakrát si z úhlu na Molinu nepřišel. Nutno dodat, že měl rozhodčí odmávat ofsajd. O chvíli později to zkoušel Jonan, ale vystřelil mimo tyče. Poté se osmělili i hosté, Manuel Pablo nahrával, Sergio tvrdě pálil a Aranzubía jen s vypětím vyrazil na roh. Velmi aktivní byl hostující Munitis, do dalších šancí se dostal Valeron, ale Aranzubía byl spolehlivý. Velkou šanci spálil po změně stran Pandiani, když po centru Munitise pálil zblízka nad. Zahřmělo na druhé straně. Jonan uvolnil do uličky Iraolu a ten prostřelil Molinu jesličkami. Hned z protiútoku Depor vyrovnal. Capdevilla centroval, Aranzubía zaváhal a Pandiani hlavou dopravil míč do sítě. Byl to jeho třetí gól v sezoně ze tří zápasů. Na přízeň rozhodčího si nemohl stěžovat Scaloni, když stáhl unikajícího Etxeberríu a viděl jen žlutou kartu. Oba týmy chtěly vyhrát, jeden z hráčů Bilbaa trefil zblízka jen břevno. Rozhodl střídající Luque, jemuž předložil na podnose míč ze strany Romero a Luque nezaváhal.


ESPANYOL - REAL MADRID 1:0

Branka: 42. Maxi

Espanyol: Kameni - Ibarra, D. García, Lopo, Pocchettino - De La Pena, Maxi (89. Corominas), Ito, Serrano, Dani (68. Fredson) - Tamudo (90. Tamudo)

Real Madrid: César - Salgado, Pavon, Samuel, Roberto Carlos - Helguera, Celades, Solari (46. Guti), Juanfran (54. Beckham)- Owen (64. Morientes), Ronaldo

Real Madrid po nepříjemné prohře v Leverkusenu utrpěl další porážku, tentokrát na Espanyolu a jeho kouč Camacho se rozhodl rezignovat. Na lavičce zůstali Beckham, Zidane, Figo a Raul, ale jejich "náhradníci" se své šance příliš nechopili. Real navíc dohrával bez vyloučených Samuela a Salgada. Jako první zkoušel štěstí dalekonosnou střelou Roberto Carlos, ale ta šla mimo Kameniho tyče. Solariho zastavil v akci zvednutý praporek rozhodčího, nevedlo se ani Owenovi. Na druhé straně trefil z první vážnější akce domácích Serrano tyč. Pak se začali dít neuvěřitelné věci, když elitní střelec Espanyolu Tamudo zahodil dvě penalty. Ta první byla po zákroku Solariho na Pocchettina, César ji vyrazil, ale Roberto Carlos vběhl do vápna předčasně a penalta se opakovala. César byl ale i podruhé na místě. Do další šance centroval Tamudovi Dani, hlavičku César vyrazil, ale na dorážku Maxiho už byl krátký. Penalta se kopala i na druhé straně, když Ibarra fauloval Ronalda, ale i Kameni svůj tým podržel. Espanyol byl lepší, ale ani Fredson ani Tamudo už mezi tyče nezamířili.


VALENCIA - SAN SEBASTIAN 3:1
Branky: 37., 51. Di Vaio, 72. Mista - 83. Arteta(pen.)

SANTANDER - VILLARREAL 1:1
Branky: 90. Juanma - 59. Sonny Anderson

FC SEVILLA - LEVANTE 3:0
Branky: 20. Renato, 47., 53. Baptista

ZARAGOZA - ALBACETE 4:3
Branky: 2., 53. Javi Moreno, 58. Savio, 73. Villa - 32. Pacheco, 41. Redondo, 89. Castro
Zaragoza: Luis García - Cuartero, Alvaro, Milito, Aranzabal - Galletti (65. Cani), Movilla, Zapater, Savio (76. Generelo) - Javi Moreno (79. Soriano), Villa

OSASUNA - BETIS 3:2
Branky: 53. Aloisi, 71. Melli (vl.), 81. Miloševič - 33. Melli, 64. Edú

MALLORCA - MALAGA 1:2
Branky: 71. Delibašič - 23. Edgar, 81. Wanchope

NUMANCIA - GETAFE 1:0
Branka: 6. Pineda

Autor: Radek Nosil

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Měli jsme to vzhrát,ale nevadí. Stane se. Teď do reprezentací vzhrajem všechnz zápasz.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme na to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele