LA LIGA - 2. KOLO

14.09.2004, 18:26
Aktuality
Po dvou kolech mají plný počet bodů jen Barca, Real a Atlético. Valencia srovnala už téměř ztracený zápas v Bilbau, důležitou výhru si připsal její městský rival a nováček z Levante. Pamplona šokovala výhru v La Coruni, Espanyol výhrou na Betisu, kterou režíroval hattrickem Maxi.



REAL MADRID - NUMANCIA 1:0

Branka: 17. Beckham

Sestava Real: Casillas - Salgado, Pavon (54. Guti), Raul Bravo, Roberto Carlos - Helguera, Beckham, Figo, Zidane - Raul (68. Owen), Ronaldo (80. Morientes)
Sestava Numancie: Alvaro Nunez - Graff, Pignol, Otxoa, Velasco (65. Nunez) - Jaime Molina, Palacios (77. Carlos Merino), Kiassos (54. Lee Chun Soo), Ros - Tevenet, Pineda

Jasným favoritem měl být v tomto zápase Real Madrid, nakonec však byl rád za nejtěsnější výhru. Numancia hrála bez bázně a agresivně, Real se jen těžko dostával do výraznějšího tlaku, a to i přesto, že byl pohyb jeho hráčů po hřišti lepší než v prvním zápase na Mallorce. Dobře hráli Zidane i Ronaldo, dobrá defenziva Numancie však dlouho držela přijatelný výsledek. Za hosty zaujali aktivní pravý obránce Graff, technik Tevenet i rychlý forvard Pineda. Záchrana v soutěži by nemusela být nereálným cílem.

První šanci zápasu měl právě Pineda, ale hlavičkoval jen slabě a navíc i vedle branky. Na druhé straně nebezpečně centroval Zidane, ale gólman Nunez stihl vyrazit míč před číhajícím Ronaldem. Z následného rohu hlavičkoval mimo tyče Pavon. S Pinedovou střelou z úhlu si poradil Casillas. Po čtvrthodině poslal domácí do vedení precizně provedeným trestným kopem Beckham. Do další šance vyslal Raula Zidane, ale španělský reprezentant si míč špatně zpracoval. Zidaneho hlavička sice rozvlnila síť za Nunezem, ale gól pro ofsajd neplatil. Za hosty nebezpečně zahrozil Tevenet, ale Casillas vyrazil jeho střelu na roh. Ronaldův průnik zastavil až stoper Otxoa, po Zidanově pasu zastavil Ronalda až praporek pomezního sudího. Zidane nepolevoval v aktivitě, jeho ránu zdálky vyrazil Nunez na roh, pak trefil Francouz tyč.

Druhou půli začala střela Graffa po rychlém průniku Pinedy. Na druhé straně se blýskl fantastickým sólem přes několik hráčů Figo, ztroskotal až na připraveném Nunezovi. Hru poté rozdrobilo střídání. Zraněného Pavona vystřídal Guti, Raula Owen, vadnoucího Kiassose Lee Chun Soo a Velasca Miguel Nunez. V další šanci Realu sebral Zidanemu míč z nohy Nunez, na opačném konci hřiště protáhl Casillase hlavičkující Otxoa. Střídající Owen byl opět vidět, nejprve jeho samostatnou akci chybně zastavil pro ofsajd praporek pomezního rozhodčího, poté nevyzrál na výborného Nuneze ani zblízka. Poslední pokus hostí o vyrovnání měl na noze mladík, který je v Numancii jen na hostování z Barcy, Ros, ale střílel nad.


FC BARCELONA - SEVILLA 2:0

Branky: 35. Giuly, 77. Larsson

Sestava FC Barcelona: Valdes - Gabri, Puyol (69. Oleguer), Marquez, Sylvinho - Motta (4. Gerard), Xavi, Deco - Giuly (61. Iniesta), Larsson, Eto'o
Sestava Sevilla: Esteban - Redondo, Javi Navarro, Pablo, Sergio Ramos - Martí, D. Alves (46. Jesuli), F.Sales, Baptista- Renato (53. Jesus Navas), Aranda (63. Antonito)

Sevilla se v Barceloně prezentovala dobrou obranou, proti které měli domácí potíže se prosadit, na druhou stranu hosté za celý zápas gólmana Valdése prakticky neohrozili. Domácí ztratili už po šesti minutách hry zranivšího se Mottu a na jeho místo naskočil Gerard. Jako první prověřil hostujícího brankáře Estebana stoper Marquez z trestného kopu, gólman jeho pokus vytáhl nad břevno. Na druhé straně se marně dožadoval po souboji s Marquezem penalty Baptista. Barca šla do vedení po půlhodině hry. Xavi poslal do uličky míč Guilymu, a ten konečně protrhl svou střeleckou smůlu. Esteban tečoval jeho ránu nohou, ale míč přesto doplachtil do branky. Do šance se dostal i Larsson, ale při zakončení se dostal už moc blízko Estebanovi. Ve druhé půli neproměnil svou šanci po centru Iniesty Eto'o, když pálil zblízka jen nad. Podruhé udeřila Barca až v závěru. Decův centr našel na vzdálenější tyči Larssona, a ten zvýšil na 2:0. Další šance už domácí do nebezpečné koncovky nedotáhli.


BILBAO - VALENCIA 2:2

Branky: 15. Urzaiz, 21. Iraola (pen.) - 66. Di Vaio, 77. Angulo

Sestava Bilbao: Aranzubía - Luis Prieto (79. Tiko), Orbaiz, Murillo, Del Horno - Yeste, Javi González, Iraola (85. Arriaga), Gurpegi - Etxeberría, Urzáiz (75. Ezquerro)
Sestava Valencia: Canizares - Curro Torres, Marchena, D.Navarro, Carboni - Fiore, Albelda, de los Santos (45. Aimar), Xisco (64. Vicente) - Di Vaio, Corradi (63. Angulo)

Bilbao, které sledoval z hlediště jeho nový prezident Fernando Lamikiz, skvěle začalo a vytvořilo si po dvaceti minutách dvoubrankový náskok, ale Valencia nesložila zbraně a v poslední půlhodince srovnala skóre na zaslouženou remízu. Domácí poslal po čtvrthodině do vedení po Etxeberríově pasu Urzáiz, o pět minut později Yeste stíněný v šestnáctce Navarrem teatrálně upadl a sudí odpískal pokutový kop. Ten proměnil Iraola. První šanci hostí měl Xisco, ale jeho dalekonosnou střelu Aranzubía vyrazil na roh. Vzápětí se vyznamenal proti Urzáizově hlavičce skvělým zákrokem Canizares. Hru Valencie oživili po změně stran střídající Aimar, Vicente a Angulo a góly na sebe nenechali dlouho čekat. Nejprve si na Angulův pas za obranu naběhl Di Vaio, ramenem si míč zpracoval a prostřelil Aranzubíu, poté Aimar šikovnou hlavičkou sklepl míč Angulovi, a ten střelou ze strany vyrovnal na konečných 2:2.


LA CORUŇA - OSASUNA 1:3
Branky: 19. Pandiani - 63., 81. Miloševič, 56. Aloisi (pen.)

GETAFE - MALLORCA 1:2
Branky: 84. Nano - 40. Luis García, 53. Arango

LEVANTE - SANTANDER 3:1
Branky: 47. Mančev, 68. Nacho, 89. Ettien - 18. Aganzo

BETIS - ESPANYOL 1:4
Branky: 50. Edu - 19., 51., 65. Maxi, 42. Dani

ALBACETE - ATLETICO MADRID 0:2
Branky: 86. F. Torres, 90. Ibagaza

MALAGA - ZARAGOZA 0:0

VILLARREAL - SAN SEBASTIAN 0:0

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele