LA LIGA - 11. KOLO

15.11.2004, 01:55, aktualizováno 17.11.2004, 11:40
Aktuality
V 11. kole La Ligy Barca poprvé prohrála. Jejím přemožitelem byl Betis a jelikož Real doma deklasoval odevzdané Albacete, snížil její náskok na čele tabulky na 4 body. V dalším kole jede Real na Nou Camp. Eibar vyhrál na hřišti Xerezu a vede se 4 bodovým náskokem Segunda division.



PRIMERA DIVISION


Osasuna Pamplona - Getafe CF   0:0

Real udobřil své fans, když si poprvé v této ligové sezoně připsal vysoké vítězství. Madridský tým svého soupeře jasně přehrál, v druhé půli se zápas chvílemi měnil v one-man-show střelce dvou branek Ronalda, který pronikal obranou jak se mu zlíbilo. Hned z první akce šli domácí do vedení. Zidaneho rohový kop prodloužil hlavou Raúl a zcela volný Ronaldo na zadní tyči už jen snadno hlavičkoval míč do sítě. Hosty rychlý gól nezlomil, Pacheco však střílel z trestného kopu jen slabě k připravenému Casillasovi, stejně tak o chvíli později Francisco. Po další akci bylo vyrovnáno. Po pěkné kombinaci hostí nezachytil nepříliš těžký míč za obranu Samuel a nabíhající Francisco nadvakrát překonal Casillase. Zraněného Helgueru musel vystřídat Mejía a Real pokračoval v útočení. Ronaldo však pálil nad, Raúl byl ve vápně při otočce podkopnut, ale hrálo se dál. Hráči Albacete však chybovali v obraně a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Vedení zpět na stranu Realu strhl přesnou střelou k tyči Zidane, další gól dal hlavou Raúl po Zidaneho uvolnění na levém křídle a následném centru, když Raúl přeskočil Penu. Trestný kop Roberto Carlose šel těsně vedle. Dvěma drzými průniky po levém křídle se blýskl Figo. Nejprve obešel Buadese s Gasparem, přihrával Raúlovi, ale tomu míč ukopl Pena, poté se dostal sám do střlecké pozice, přelobovával Gasperčiče, ale míč skončil na tyči a následná Zidaneho dorážka šla nad.

Hosté vstoupili bez potřebné jiskry i do druhé půle, a tak Real přidal další branky. Beckham našel trestným kopem na zadní tyči zcela volného Samuela a ten rozjásal Santiago Bernabeu počtvrté. Albacete zcela vypadlo z rytmu a Real v poklidu kontroloval další průběh. Před střídajícím Owenem stihli obránci míč ukopnout, Raúl mířil po rohu nad. Pak přišly velké chvíle Ronalda. Po sólovém úniku sice vstřelil další gól, ale pomohl si v běhu rukou v Penově obličeji, a tak branka nebyla uznána. O chvíli později se s kusem štěstí dostal přes dva protihráče, ale zakončil nad. V další akci obešel Oscara a jeho ránu musel likvidovat Gasperčič. Real exceloval, v další akci obešel Ronaldo Buadese, Solari si pohrával s vyběhnuvším Gasperčičem, ale Owen nedokázal v těžké pozici dopravit míč do poloodkryté branky. Další šanci připravil Solarimu Ronaldo, ale Argentinec zamířil vysoko nad. Další branky padly až v závěru. Nejprve Ronaldo vysunul do brejku Owena a ten s přehledem zavěsil podél vybíhajícího Gasperčiče, poslední slovo měl v možná nejhezčí akci večera opět Ronaldo. Narazil si se Solarim, prodribloval se do výhodné střelecké pozice a suverénně skóroval. Brazilcův výkon nadchl jednoho z mladých příznivců Realu, který vběhl po skončení duelu na hřiště a vyprosil si na Ronaldovi jeho dres.


Athletic Bilbao - Recreativo Huelva   0:0

Barca poprvé v ligové sezoně prohrála a její náskok se před velkým derby s Realem ztenčil na čtyři body. Betis se díky cenné výhře propracoval do středu tabulky. V dresu hostí nahradil zraněného Bellettiho v základní sestavě mladý Damia. První zahrozili domácí, Oliveira utekl Puyolovi, ale následný centr našel ve vápně jen Marquéze. Na druhé straně vypracoval pro Eto'a šanci Guily, ale před Kameruncem včas ukopli míč obránci. Assuncao trefil z tresného kopu ze 37 metrů jen do hlavy ve zdi stojícího Deca, Oliveirovi byla vzata šance chybně odmávaným ofsajdem. První větší šanci Barcy spálil Ronaldinho, když Eto'o uvolnil Giulyho, ten nacentroval a Brazilce trefil hlavou jen Doblase. Úplně stejně naložil Ronaldinho i s centrem Damii. Na druhé straně poslal dobrý míč Benjamín Joaquínovi, ten obešel Oleguera, ale jeho tvrdou střelu Valdés vyrazil. Barca držela většinu času míč na svých kopačkách, ale Betis ji důslednou eliminací jejích křížných přihrávek za obranu do šancí téměř nepouštěl a sám hrozil z brejků.

Do druhé půle vlétl Betis jako uragán. Joaquín si šel neúspěšně pro penaltu, ale akce pokračovala dál, Oleguer špatně odkopl míč, vstávající Joaquín poslal přetažený centr na zadní tyč, kam naběhl Edú a propálil vše, co mu stálo v cestě. Betis vedl. Assuncao si narazil s Oliveirou, ocitl se sám před Valdésem, ale ten včas vyběhl a jeho střelu kryl. Barca tlačila, ale její střely obětaví Betisané buď blokovali, nebo mezi Doblasovy tyče ani nešly. Na druhé straně hřiště utekl všem Oliveira, Valdés však fantastickým zákrokem jeho sólo zmařil. Druhý gól hosté Betisu doslova darovali. Assuncao odkopával míč, Puyol jej minul, rychlík Oliveira se ho zmocnil, udělal kličku brankáři a skóroval. Barca ale brzo snížila. Míč šel od Ronaldinha k Decovi, ten centroval a střídající Gerard dopravil míč v mlýnici s Larssonem a Doblasem do sítě, ani nevěděl jak. Závěrečný nápor už hosté nezužitkovali, když dvakrát mimo zamířil Ronaldinho a Eto'o trefil jen boční síť.


Real Zaragoza - Real Valladolid   0:0

Valencijská mizerie pod vedením kouče Ranieriho pokračuje. Tým nedává branky, nevyhrál už v 10. zápase v řadě a tentokrát doma jen remizovala se Zaragozou. V základní sestavě dostal před Carbonim přednost Morretti, nově zraněného Albeldu nahradil Sissoko a na pravém křídle nastoupil místo Rufeteho netradičně Aimar. Zaragoze se zatím v zápasech venku příliš nedaří, navíc přijeli bez kanonýra Villy, a tak se v průměrném duelu zrodila bezbranková remíza. Domácím chybělo v ofenzivě více kreativity, spoustu akcí zastavila sehraná stoperská dvojice Zaagozy Alvaro s Militem vystavením Corradiho nebo Di Vaia do ofsajdu (celkem 16krát). Gólmani moc práce neměli, první šanci hasil hostující Luis García, když si po půlhodině hry poradil se Sissokovým volejem. Po akci Corradiho zamířil nad Angulo. V poločase střídající Mista přinesl částečně oživení, ale vstřelit branku se Valencii nepodařilo. Po hodině hry zachránil Canizares před Javi Morenem po Saviově tresném kopu, na druhé straně mířil těsně nad Aimar. Gól dal hlavou po Aimarově trestném kopu Baraja, ale sudí odmával ofsajd.


Real Mallorca - Valencia CF   0:0

Výbornou sezonu zažívá Espanyol, když Maxiho šestým gólem v sezoně deset minut před koncem udolal venku nebezpečný Santander. Domácí byli, ač jim opět chyběl Tamudo, od začátku jasně lepší a brzy šli též do vedení. Sražená střela Alexe Fernandeze se dostala ve vápně ke zcela volnému Danimu, a ten pohodlně uklidil míč za Aouateho záda. Po kolizi s domácím brankářem Kamenim musel po čtvrthodině hry střídat Aganzo a místo něho přišel Javi Guerrero, který se později zapsal jako střelec vyrovnávajícího gólu. Zvýšit vedení Espanyolu mohl Corominas, ale trefil jen břevno. Aouateho nadále nejvíce ohrožovali Oscar Serrano, Alex Fernandez a Corominas, na druhé straně byl nejnebezpečnější Parri. Přestože se zápas hrál spíše jen na jednu branku, Santander vyrovnal. Pedro López centroval a Javi Guerrero hlavičkoval podél Kameniho do sítě. Hosté ožili, Ayoze pálil přízemní střelou těsně vedle, stejně jako nůžkami Benayoun. Javi Guerrero překonal i Kameniho, ale na brankové čáře zachránil vrátivší se Oscar Serrano. Deset minut před koncem fauloval gólman Santanderu Aouate ve vápně Maxiho, sám postižený penaltu proměnil a zajistil tak Espanyolu vítězství a dočasný posun na druhou příčku tabulky. Štastný střelec byl o tři minuty později vyloučen, ale na skóre se už nic nezměnilo.


FC Barcelona - Real Betis   0:0

Getafe porazilo gólem Gallarda Malagu a dotáhlo se bodově na svého soupeře. Oba celky čeká letos asi perný boj o záchranu. Utkání to bylo slabé úrovně, hosté ohrozili Sáncheze Brota pokusy A. Geiji, který gólman Getafe vytěsnil mimo tyče a dalekonosnou, ale nepříliš nebezpečnou střelou Leka. Domácí nejprve zahrozili Gabiho střelou do břevna, krátce po změně stran však rozhodl střídající Gallardo, který byl na hřišti dvě minuty. Gabiho přízemní centr proletěl volně vápnem a na vzdálenější tyči číhající Gallardo uklidil míč do sítě. Zvýšit mohl z tresného kopu Riki, ale Calatayud byl na místě. Hosté zabrali, ale měli i smůlu, když Duda i Craioveanu trefili jen brankovou konstrukci. V poslední minutě mohli pojistit vítězství domácích Gallardo i Vivar Dorado, ale Calatayud už za svá záda další míč nepustil.


Levante UD - UD Almería   0:0

Numancia si připsala veledůležité vítězství proti Seville, když otočila skóre v samotném závěru zápasu. Jako první zahrozil hostující útočník Aranda, ale tváří v tvář Juanmovi se mezi tyče netrefil. Domácí kontrovali taktéž nepřesnou hlavičkou Osoria po centru Carlose Morena. Domácí byli při chuti, Tevenetovi ukopli míč na poslední chvíli obránci, Osorio hlavičkoval po rohu jen těsně nad. V druhé půli dali první branku hosté. Nejprve zamířil mimo pravačkou Sergio Ramos, poté se však ve vápně uvolnil Puerta a otevřel skóre zápasu. Andalusané polevili a Numancia toho využila. Osorio vybojoval roh, vyskočil nejvýše a hlavičkoval míč do sítě. Minutu před koncm dokonal senzační obrat střelou z dálky Antonio.


Atlético Madrid - Villarreal CF   0:0

Slabší chvilky San Sebastianu pokračují, baskové prohráli třetí zápas v řadě. Vítězství Osasuny bylo však těžce vybojované. Domácí začali lépe a mohli jít po 10 minutách do vedení. Po rohu trefil míč ve vápně krásně volejem Punal, ale míč odvrátil od branky nešťastně jeho spoluhráč Valdo. Za hosty zahrozil Nihat, když obešel Unaie Expósita, ale neprostřelil Elíu na vzdálenější tyči. Hosté byli lepší, před Kovačevičem zachránil na poslední chvíli Cruchaga, Nihat střílel po přihrávce Kovačeviče jen slabě. Druhá půle přinesla méně šancí a z té první se domácí ujali šťastného vedení. Miloševič se snažil odvrátit centr, ale špatně trefený míč napálil jen do Moralesova kolena, od něhož se míč dostal do sítě. Závěrečný tlak hostů byl jen platonický, San Sebastian zůstává i nadále v sestupovém pásmu.


Real Murcia - Deportivo La Coruňa   0:0

Bilbao konečně zabralo a drápe se ze sestupového pásma, Villarreal naopak prohrál skoro po měsíci a zůstává týmem středu tabulky. V první nadějné akci hostí našel Font na levém křídle Riquelmeho, ale ten mu míč do dobré pozice nevrátil. Po pasu José Mariho stihla obrana Bilbaa zblokovat ránu Forlána. Do šance se dostal i domácí Urzáiz, ale zamířil levačkou mimo tyče, stejně jako Ezquerro hlavou. Za hosty se ještě do poločasu dostal do šance po centru Arruabarreny José Mari, ale Aranzubía míč za svá záda nepropustil. Po půli přišly velké chvíle Urzaíze a jeho 5. a 6. gól v sezoně. Nejprve se dostal k odraženému míči a nedal Reinovi šanci, o šest minut později uklidil zblízka do branky Yesteho centr, který propadl obranou až k němu. Další gól mohl dát po Del Hornově pasu hlavou Yeste, ale zablýsklo se na druhé straně, když po centru Guayreho hlavičkoval José Mari. Šance hostí na zisk bodu zmrazil svým vyloučením Battaglia.


Racing Santander - Espanyol Barcelona   0:0

Deporu se příliš nedaří, na vlastním hřišti obvzlášť, a tak si jistě Galicijci po těsné výhře nad rozjetým Levante oddechli. Body jim zařídil z penalty Diego Tristán, který začíná v sestavě nahrazovat Pandianiho. Hráči Levante začali sebevědomě. Sergio García si našel prostor na levé straně, ale s jeho střelou si Molina poradil. Na druhé straně zamířil po spolupráci s Valerónem levačkou vedle Luque. Ettien vystřihl úchvatné sólo, ale tváří v tvář Molinovi trefil jen jeho nohy. Hra se přelévala, Luque jen o kousek nedosáhl hlavou na Munitisův centr. Pokus Valerona zneskodnil Mora, Ettien vytvořil šanci pro Sergia Garcíu, ale Molina proti jeho nepřesné hlavičce zasahovat nemusel. Pak přišel penaltový moment. Stoper César byl přidržen při pokusu o střelu a Tristán se z desítky nemýlil. Zvýšit mohl ještě po vysunutí od Romera Fran, ale nezvládl zakončení levačkou.


Sevilla FC - Real Madrid   0:0

Vyrovnávající gól Colsy pár minut před koncem zařídil bod pro hostující Atlético. Nový kouč týmu z Baleár si tak na první výhru bude muset ještě počkat, Mallorca je stále poslední. Atlético začalo lépe a první šanci připravil pro své spoluhráče Torres. Uvolnil se ve vápně, poslal míč napříč, ale Aguleira ani Paunovič míč do sítě dopravit nedokázali. Po necelé půlhodině šla Mallorca z první své šance do vedení. Z trestného kopu se krásně trefil Arango a nedal Leo Francovi šanci zasáhnout. Hosté měli o mnoho více míč na svých kopačkách, leč šance přicházely jen stěží. Dvě dobré spálil Torres a vyrovnat se podařilo až střídajícímu Colsovi, který byl na trávníku čtyři minuty. Další střídající Ibagaza centroval a Colsa hlavičkoval míč podél Westervelda do sítě.


Tabulka střelců

9 - Eto'o
7 - Maxi
6 - Urzaíz, Villa
5 - Ronaldo, Miloševič, Oliveira, Manchev


Tabulka:
1. FC Barcelona1182121:726
2. Real Madrid1171316:622
3. Espanyol Barcelona1162313:620
4. Levante UD1161415:1319
5. Real Zaragoza1153318:1618
6. Sevilla FC1153312:1118
7. Valencia CF1144317:1116
8. Atlético Madrid1144311:816
9. Deportivo La Coruňa1144312:1516
10. Osasuna Pamplona1151513:1716
11. Real Betis1136214:1415
12. Villarreal CF1135313:714
13. Racing Santander114259:1214
14. Málaga CF1133510:1112
15. Athletic Bilbao1133512:1512
16. Getafe CF1140710:1512
17. Real San Sebastian113269:1311
18. Albacete Balompié112458:1610
19. CD Numancia112276:198
20. Real Mallorca111469:167




SEGUNDA DIVISION


SD Eibar - Córdoba CF   0:0

V souboji dvou prvních celků Segunda division vyhrál rozdílem třídy hostující Eibar a vede soutěž se čtyřbodovým náskokem. O dva góly se postaral Llorente, který je zároveň nejlepším střelcem tohoto ročníku. Oba týmy hrály otevřený ofenzivní fotbal, Baskům z Xerezu se ale nepodařilo ani jednou překonat gólamana Andalusanů Iraizose. Po necelé půlhodině hry si naběhl na dlouhý míč Llorente a poprvé dnes překonal brankáře Iglesiase. Za Xerezany se dostával do šancí zejména Raůl Molina, ale gól nedal, a tak se na druhé straně mohl po více než hodině hry radovat Quique Mateo. Opět to byla rychlá akce, když si Metao zpracoval dalekonosný centr a prostřelil Iglesiase. Na trojgólový rozdíl zvýšil krátce nato překvapivě z rohu Moisés. Xerez mohl alespoň korigovat, ale ani Mena ani Camunas či Lekič před brankou soupeře neuspěli.


Tabulka:
1. SD Eibar1282219:1226
2. Deportivo Alavés1264223:1422
3. Xerez CD1264212:1022
4. Cádiz CF1263316:821
5. Elche CF1263316:1021
6. Racing Ferrol1256114:921
7. CP Ejido1255215:720
8. UE Lleida1262415:1220
9. Celta Vigo1255210:820
10. UD Almería1253410:718
11. Real Valladolid1245314:1317
12. CD Tenerife1245312:1217
13. Recreativo Huelva124448:716
14. Terrassa FC1242615:1414
15. Sporting Gijón1234510:1313
16. Málaga CF B123458:1313
17. Gim. de Tarragona1233610:1512
18. UD Salamanca123278:1511
19. Ciudad Murcia1224612:1810
20. Pontevedra CF1224614:2110
21. Real Murcia122378:199
22. Córdoba CF1211104:164


Autor: Radek Nosil

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevadí pořád jsme 1. a Real dáme...

Reagovat
antimadrista

Úplně ho rosekáme, nezbyde z něho nic bože

Reagovat
smazaný uživatel

Real dáme, cítím to.

Reagovat
PJ

No pánové, sem na to fakt zvědavej. A půjdu se na to podívat, tak doufam že to bude stát za to

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš PJ že to bude stát za to! Ostatně každý zápas barcystojí za to!

Reagovat
antimadrista

Přesně!

Reagovat
antimadrista

Věř že jo, bude to skvělý zážitek, doufám, aspoň to pak objektivně zhodnotíš.

Reagovat
PJ

Ty snad pochybuješ o mojí objektivitě? Já určitě nebudu mít problém napsat, že Barca hrála skvěle, pokud to bude pravda...

Reagovat
HOST*

Každej zápas barcy stojí za to ? Tŕeba jak ji real vyřadil v lize mistrů nejaký dva či tři roky dozadu...?Nebo s dynamem kyjev v roce 98, mam pocit 4:0 a 4:0...:) klid chlapi jen rejpu, barca ma formu uznávám a po dlouhé době fakt krutej tým ale vyhraje real 3 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten zápas v LM proti Realu byl náhodou dobrý.

Reagovat
HOST*yarda

A kterej z nich? U nás (1-1), nebo u vás (0-2)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten u nás, Raul dal hezký gol, ale měli jsme většinou převahu, dali jsme tyčku Kluivert měl taky šance...škoda.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, možná se takhle z fleku pletu, mám ale pocit, že Raúl dával gól u nás, a u vás to byli Zidane a McManaman

Reagovat
smazaný uživatel

Teda u vás, napsal jsem u nás, myslel jsem u vás...mám už v tom zmatek, přecejenom to už je nějakéý ten měsíc.

Reagovat
antimadrista

V obou dvou sme byly lepší, to viděl každej.

Reagovat
HOST*yarda

Spíš jenom ty...

Reagovat
antimadrista

No tak to hrr. I komentátor ČT řikal v tom odvetnym zápase na Bernabeu, že Barca v tom dvojzápase rozhodně nebyla tím horším týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže zatímco Kluivert zakončoval jako kopyto, tak Zizou s Maccou elegantně přehodili vašeho gólmana. U vás jsme vyhráli zcela zaslouženě, doma jsme jen kontrolovali situaci a hráli hodně defenzivně, prostě typický remízový zápas. Jen jste to pak tradičně zkazili výmluvami na příliš kropený trávník Shrnuto do dvou slov: ZASLOUŽENÝ POSTUP

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

antimadrista má pravdu.

Reagovat
antimadrista

To už je minulost, čeká nás budoucnost, ale pro Madrid tam místo není

Reagovat
HOST*BArca

Fanoušci Barcy,proč jste si tak jistí,že Real porazíme?Prohrát s betisem,to je hrozný,já jsem fanda Barcy ale zas tak jistej si nejsem.Měli jsme před nima náskok a teď máme HOVNO.Aby oni nerozsekali NAS!Važte slova.Ale i tak BARCA FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli je 4bodový náskok HOVNO, tak už fakt nevím, co bys víc chtěl.

Reagovat
HOST*

Hele máš pravdu,važte slova!!!Po zápase si sem pište co chcete ale až PO.Já to vidím tak na remízu 2:2 a bude sakra dobrej fotbal.Tyhle mače jsou fakt dobrý!Hodně štestí oboum týmům ale snad my dáme o jeden gol víc.Forca Barca

Reagovat
smazaný uživatel

ATo snad nemyslíte vážně vy dva??? To je jak kdyby třeba Laporta říkal: " bude to těžký, prohráli jsem s betisem, asi prohrajem i teď, protože jsem pod tlakem, ale uvidíme po zápase..." optimismus musí být. Vyhrajem!!!!

Reagovat
HOST*PvD

Vidim to na 1:3 a skvělej zápas. Začínáme chytat formu, už dlouho sme neprohráli!!! REAL MADRID FOREVER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Všchno jednou končí.

Reagovat
HOST*BArca

Hele já věřím,že vyhrajem jinak bych nemohl být asi fanda,kdybych nevěřil svému týmu ale bude to hodně težký.BARCA FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele