LA LIGA - 10. KOLO

11.11.2004, 23:25
Aktuality
V magnetu 10. kola La Ligy porazila Barcelona La Coruňu a zvýšila své vedení v tabulce na sedm bodů. Real je po výhře v Malaze druhý, nováček z Levante už třetí. Slavnější Valencijský klub stále drží černou sérii bez vítězství, tentokrát nechal všechny body v Getafe.


Deportivo La Coruňa - Real Mallorca   0:0

Barca otočila zápas s dosud nevýrazným Deporem a je stále suverénně první. Hned z první akce se mohli hosté radovat z gólu. Munitis centroval, Marquéz odhlavičkovl jen k Franovi, který si zpracoval míč na prsou a kolem nedůrazného Bellettiho přesnou střelou k tyči nedal Valdésovi šanci. Vyrovnat mohl Eto'o, když si položil obránce, ale střílel nad. Barca ale na vyrovnání dlouho čekat nemusela a chybující nepozorní hosté jí k tomu pomohli. Po faulu na Deca rozehrál rychle trestný kop do strany na Bellettiho Marquéz, Belletti vrátil míč na střed nabíhajícímu Xavimu a ten pohodlně střílel do poloprázdné branky. Další gól mohl z několika šancí dát Giuly, na druhé straně chybělo Tristánovi ke gólovému zakončení hlavou jen pár centimetrů. Obrana hostí často nestíhala a po půlhodině se Barca dostala do vedení. Po kouzlech Eto'a stihla obrana Deporu ještě zblokovat střely Xaviho a Marquéze, ale k míči se dostal Giuly, který přihrál Eto'ovi před prázdnou branku a Kamerunec s požitkem napálil míč do sítě. I ve druhé půli se do šancí dostával především Giuly, na druhé straně táhl útoky La Coruni Munitis. Před střídajícím Luquem ukopl na poslední chvíli míč Puyol. Další branky už nepadly, když Ronaldinhovi nůžky vůbec nesedly a Marquézova střela z trestného kopu jen lízla Molinovu tyč. V závěru se bez cizího zavinění zranil Belletti, když při jednom ze sprintů špatně šlápl a otočil si kotník.

Espanyol Barcelona - Real Murcia   0:0

Real vyhrál v Malaze a vyšplhal se v tabulce na druhé místo. Na Barcu však ztrácí stále sedm bodů a bude ji muset v přespříštím kole porazit, aby si zachoval reálnou naději na titul. Michael Owen zůstal překvapivě jen na lavičce, když se do základu dostal Celades, ale přesto stihl pojistit v 78. minutě výhru svého týmu. Real začal aktivně, proti střele Roberta Carlose se ale vyznamenal gólman Calatayud. Hosté šli do vedení z darované penalty, když sudí vtáhl do vápna faul Gerarda na Zidaneho a Figo ji proměnil. Vedení Realu mohl zvýšit Ronaldo, ale pálil vedle. Po zbytek prvního poločasu byli lepší domácí, ale Wanchope střílel zblízka nad a Amoroso jen tak tak, že neposunul míč zcela volnému Wanchopovi do tisíciprocentní šance. Po změně stran si Real vypracoval šance zásluhou Raúla a Ronalda, Malaga hrozila z rychlých kontrů. Jednu z mála šancí Malagy spálil Manu. Zápas rozhodl až střídající Owen svým letošním už pátým ligovým gólem v šesti zápasech. V závěrečném tlaku domácích střílel mimo tyče Lozano a Manu trefil jen boční síť.

Recreativo Huelva - Racing Santander   0:0

Valencia zabředla do velké krize a vzhledem k trvajícímu zranění klíčových hráčů (nově Albeldy) se její konec zdá být v nedohlednu. Obhájce titulu už nevyhrál devět zápasů v řadě a propadá se tabulkou. Pro nováčka z Getafe jsou získané 3 body zlaté. Na úvod zápasu si dokonce neodpustil chybku hostující gólman Canizares, ale Rikiho střelu stihli obránci zblokovat. Skóre duelu málem otevřel vlastním gólem dezorientovaný domácí obránce Belenguer, ale trefil se jen do břevna. Rozhodující gól padl po čtvrthodině hry, když se z nepříliš nebezpečného tresného kopu trefil Michel. Zvýšit náskok pro Azulone mohli Michel a Pachon, na druhé straně spálil největší šanci Di Vaio. Ve druhém poločase nejprve ohrozil Sanchéze Brota v brance Getafe střífdající Corradi, další chyby ale dělal brankář Valencie Canizares, když neudržel střelu Gabiho, ale Riki míč do branky nedorazil. Ze závěrečného tlaku už hosté gól nedali, když proti Corradiho hlavičce skvělě zasáhl jednoručně Sánchez Broto a Di Vaiův gól nebyl uznán pro předchozí ruku. Nervózní hosté si jen vysloužili žluté karty.

Atlético Madrid - Sevilla FC   0:0

V záchranářském duelu mezi Albacete a Betisem branka nepadla, diváci se však nenudili. Oba týmy zůstávají na dohled sestupovým příčkám. Lépe začali hosté, Eduův lob však šel nad a po centru Varely zachraňoval na poslední chvíli Gaspar. Na druhé straně na Doblase nevyzráli hlavou Ruben Castro, ani pravačkou Jaime Sánchez. Dvakrát zvonila tyč. Za Betis ji po rohu hlavou trefil Capi, za Albacete po chybě Varely Pacheco. Po přestávce nejprve přešel přes dva obránce Capi, ale Gasperčič se prostřelit nenechal, ke smůle domácích trefil břevno Pacheco. Závěr patřil domácím, ale proti Marku Gonzálesovi i Pachecovi skvěle zasáhl gólman Betisu Doblas.

Real Betis - Osasuna Pamplona   0:0

Nový trenér Mallorky Hector Cúper se uvedl skvěle, když přivezl bod z horké půdy v Seville. Velkou zásluhu na tom měli oba stopeři David Cortés a Poli. Přesto se do šancí dostali Baptista, Aranda i Jesus Navas ale proti Westerveldovi neuspěli. Za hosty prověřili Estebana Arango a Jesus Perera. V druhé půli Sevilla svého soupeře přitlačila, ale na velkou šanci si musela počkat až do gólové 71. minuty. Nejprve neuspěli Aitor Ocio s Baptistou, ale po následné uličce od Baptisty prostřelil Westervelda António López. Mallorca vyrovnala se štěstím, když Cortésův trestný kop tečoval hlavou Baptista. Brankář Esteban byl proti změněné dráze míče bezmocný.

Villarreal CF - Levante UD   0:0

Domácí hráli skoro celý druhý poločas proti oslabenému soupeři a podařilo se jim početní výhody využít, po nejtěsnější výhře se mohou těšit ze třetího místa v průběžné tabulce. Po sedmi minutách upadl ve vápně domácí Manchev, ale sudí nechal pokračovat ve hře, stejně jako o tři minuty později, když trefil Hartův trestný kop ve vápně ruku Orbaize. Domácí Sergio García nastřelil tváří v tvář Aranzubíovi jen tyč, hostujícímu Ezquerrovi, který se ocitl v šanci po spolupráci s Iraolou, ukopl míč na poslední chvíli Mora. Krátce po změně stran srazil Luis Prieto unikajícího Sergia Garcíu a byl vyloučen. Přesilovku využili domácí po hodině hry, když nejprve Manchev trefil břevno a Jesule míč doklepl do branky.

UD Almería - Real Zaragoza   0:0

Espanyol dává zapomenout na hrůzostrašnou minulou sezonu a po výhře v San Sebastianu je pátý. Dvěma brankami o výsledku rozhodl Argentinec Maxi. Hosté se vypořádali i s absencí kapitána Tamuda, místo něhož nastoupil v základu Dani. Po nezáživné první půli se chilku po přestávce trefil po chybě gólmana Riesga Maxi. San Sebastian mohl vyrovnat. Karpin rozehrál roh, Kovačevič přistrčil míč Nihatovi, ale Turkovu střelu fantastickým zákrokem vyrazil na břevno a pryč Kameni. Stejně tak si Kameni poradil i s Kovačevičovou hlavičkou. San Sebastian vrhl všechny síly do útoku, ale místo vyrovnání podruhé inkasoval, když se trefil efektně z hranice pokutového území opět Maxi.

Valencia CF - Real Madrid   0:0

Rozdílem třídy porazil Villarreal Osasunu a přeskočil svého soupeře o bod v průběžné tabulce. Dvakrát se trefil domácí Argentinský playmaker Riquelme, jednou jeho krajan Gonzalo Rodríguez. Domácí byli jasně lepší už od začátku. José Mari upadl ve vápně po souboji s Josetxem, ale píšťalka sudího zůstala němá. Do šancí se dostal Forlán, ale hlavičkoval nad a střílel vedle. V další šanci vychytal skvěle Forlána Sanzol. O minutu později opět fauloval ve vápně Josetxo José Mariho a Riquelme poslal z penalty domácí do vedení. O další dvě minuty později bylo prakticky rozhodnuto, když Riquelme poslal přesný centr na Gonzala Rodrigueze a ten hlavou nezaváhal. V druhé pětačtyřicetiminutovce se Osasuna zvedla, ale Moha s Cruchagou stříleli nepřesně a Miloševič trefil jen tyč. Domácí byli efektivnější, po přihrávce od Fonta dal svůj druhý gól Riquelme. V závěru se snažil do šance proháčkovat Battaglia, ale obránci mu míč ukopli.

Getafe CF - Athletic Bilbao   0:0

Skoro celý zápas sahala Zaragoza po první výhře venku v této sezoně, ale pár minut před koncem ji o ni připravil Salva. Zápas sotva začal, když se přes Pabla Ibaneze uvolnil Savio a přesnou střelou šokoval osazenstvo Estadia Calderon v Madridu. Domácím citelně chyběl tvůrce Ibagaza, proti zkonsolidované obraně hostí se těžko prosazovali. Přesto si po centru Simeoneho dal málem bizarní vlastní gól gólman Luis García a hlavičky Nana a Torrese šly nad. Zaragoza dále hrozila brejky, jež táhli rychlý Cani s Villou. V poslední minutě první půle padl ve vápně po souboji s Pereou Villa a hodně se zlobil, že sudí neodpískal penaltu. Ve druhém poločase spalovali šance domácí Torres a Salva, na druhé straně přešel Savio přes tři protivníky, našel volného Druliče, ale ten hlavou trefil jen břevno branky Lea Franca. Vyrovnat se domácím podařilo sedm minut před koncem. Aguilera centroval, Torresovu hlavičku Luis García vyrazil, ale Salva dokopl míč do poloprázdné branky. Strhnout vítězství na stranu Atlética mohl v poslední minutě agilní Torres, ale jeho pokus o přelobování Luise Garcíi byl neúspěšný.

Real Valladolid - FC Barcelona   0:0

V další bitvě o záchranu triumfoval domácí Santander a přikoval Numancii pevněji ke chvostu tabulky. Zápas spěl k bezbrankové remíze, ale po trefách Morana a Javiho Guerrrera zůstaly tři body na El Sardinero.

Tabulka:
1. FC Barcelona1082020:526
2. Real Madrid1061310:519
3. Levante UD1061315:1219
4. Sevilla FC1053211:918
5. Espanyol Barcelona1052311:517
6. Real Zaragoza1052318:1617
7. Valencia CF1043317:1115
8. Atlético Madrid1043310:715
9. Villarreal CF1035212:514
10. Racing Santander104248:1014
11. Deportivo La Coruňa1034311:1513
12. Osasuna Pamplona1041512:1713
13. Málaga CF1033410:1012
14. Real Betis1026212:1312
15. Real San Sebastian103259:1211
16. Albacete Balompié102447:1010
17. Athletic Bilbao1023510:149
18. Getafe CF103079:159
19. Real Mallorca101368:156
20. CD Numancia101274:185


Autor: Radek Nosil

Komentáře (16)

Přidat komentář
alegre

Barca musí Real porazit!!!!!!

Reagovat
HOST*

O to se nebojím.

Ale bude to sakra těžké. Real (Figo) si zase kopne nějakou tu penaltu. Letců na to má dost . To ale neva, protože po gólech Giulyho, Ronnieho a Marquése vyhrajem 3:1 nebo 3:2 (v závěru sníží Owen)

Barca forever

Reagovat
HOST*jiri - fcb

To jsem psal já, sakra. Zapomněl jsem se podepsat. V práci mě to automaticky nepřihlašuje, takže musím přetrpět, že mám před sebou HOST*

Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že vyhrajem 3:1.

Reagovat
HOST*yarda

A hele, kdopak se tu neobjevil Dost divné, že fandíš Barceloně, když porazila tvůj v poslední době upadající klub

Reagovat
HOST*alegre

Hrdě se hlásím do řad antimadridistů! Na "upadání" jsem si zvykl, 3 roky v 2.lize v letech 61-62 a 63-65 byly dobrou školou.....Jinak se vracím po měsíci stráveném u Vás v plískanicích a smogu, dnes znovu dýchám vzduch od moře a z hor. Moc se toho nezměnilo, Real opět kope nesmyslné a neexistující penalty, Sparta vede ligu a korupce nebyla, neni a nebude!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, já si asi začnu ty sporné penalty psát, abych měl lepší podklady do diskuse...Do počítače, abych neuškodil našim lesům...

Reagovat
HOST*alegre

Sto mega ti na to nebude stačit!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se máš, teď je v Praze fakt hnusně, pracuješ v Tegucigalpě nebo jinde?

Reagovat
HOST*alegre

Jsem na horách, 20 km od hlavního města, 1525 m n/m. Turistické středisko se jmenuje LA FLORIDA a já mu šéfuju. Bazény, hřiště, koně, minizoo, restaurace, grillbar, salónek, celkem 4 ha terénu.

Reagovat
exmafie

Přijedem se podívat

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zní to hezky, jen jestli nekecáš a nejseš místo ředitele jediným exponátem v té minizoo Každopádně si to užívej.

Reagovat
exmafie

Reagovat
smazaný uživatel

Nechystáte se napsat článek o Romariovi, když končí?

Reagovat
HOST*alegre

Ano, chystám.......

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele