KVALIFIKACE NA MS 2006

01.04.2004, 08:06
Aktuality
V Evropě se reprezentační výběry pilně připravují na blížící se Euro, v Jižní Americe ale mají jiné starosti. Tam už se naplno rozjela kvalifikace o postup na Mistrovství světa v roce 2006 a v uplynulých dvou dnech se hrály zápasy pátého kola...

Foto: © AP / Natacha Pisarenko

K prvnímu zápasu nastoupila mužstva Bolívie a Chile. V nadmořské výšce 3 600 metrů se k překvapení mnohých dařilo lépe hostům, kteří z protiutoků dokázali skórovat ve 36 min. zápasu díky středopolaři Moisesu Villaroelovi a v 59 minutě dal druhý gól útočník Mark Gonzales. Národní tým Chile předvedl velice dobrý výkon a mohl vyhrát i vyšším rozdílem. Nejlepším hráčem na hřišti pak byl bezesporu obránce Chile Raffael Olarra, hrající za argentinský Independiente. Rozhodčí si dokázal zjednat respekt, ve 3 min. viděl žlutou kartu Salas a tři minuty na to jeho spoluhráč Gonzales. Na straně Bolívie se žlutilo o něco později a touto kartou byli obdarováni postupně Reyes, Pizarro a Angulo.

Druhý úterní zápas, Argentina – Ekvádor, přinesl výsledek, který nikoho nepřekvapil, alespoň co se vítězství domácích týče. Fotbal to byl ovšem nezáživný, a diváci své "albiceleste" po skončení zápasu vypískali. Jedinou branku vstřelil v 60 minutě hráč londýnské Chelsea Hernán Crespo a to po samostatné akci. Těsně předtím nevyužil jasnou gólovou šanci C. Tenorio z Ekvádoru. Nedáš – dostaneš !!!

Uruguay a Venezuela v prvním středečním zápase předvedli oboustranně útočný fotbal a výsledek byl obrovským překvapením. Favorizovaný tým "charruas", jak se říká domácím, podlehl 0:3, když za Venezuelu, "vinotinto", byli autory gólů Urdaneta v 18 min. krásnou střelou, která se odrazila do branky od tyče, Gonzales v 63 min. z rychlého protiútoku a Arango v 78 min. dokonal dílo zkázy po chybě brankáře Munúa a doslova vyhnal pískající diváky ze stadionu Centenario.

Šlágrem kola bylo zcela určitě utkání Paraguay – Brazílie. Hosté s pěti "RO" ve své sestavě (Roberto Carlos, Ronaldo, Ronaldinho, Roque Junior a Ze Roberto) nemohli celý první poločas najít cestu k překonání domácí obrany. Trápení pokračovalo i v poločase druhém a tak se nakonec oba soupeři rozešli s nerozhodným výsledkem 0:0. Jediným nebezpečím pro branku domácích byly trestné kopy (celkem 4) Ronaldinha, všechny ale skončily ve zdi obrany Paraguaye. Ronaldo byl nevýrazný, právě tak jako Kaká. Jihoamerická kvalifikace již dávno nemá předem jasné postupující.....

Posledním utkáním dne byl souboj Peru – Kolumbie. Pro hosty, hrající poprvé pod vedením nového trenéra Reinaldo Rueda, to bylo životně důležité utkání, jelikož v předešlých zápasech získali jen jeden bod. Proto jim obrovskou radost přinesla 29 minuta a gól Grisalese. A když o dvanáct minut později přidal druhý gól "cafetaleros“ Oviedo, oslavy na hřišti vypadaly jak při zisku titulu mistrů světa. Brazilec Paulo Autuori, trenér Peru, se pokusil o změnu situace a do druhého poločasu postavil tři nové hráče, ale nebylo to nic platné. Výsledek se již nezměnil a Kolumbie zaznamenala své první vítězství.

Tabulka:

1.Argentina532010:311
2.Paraguay53118:610
3.Brazílie52307:59
4.Venezuela53026:69
5.Chile52127:67
6.Uruguay521211:117
7.Peru51226:65
8.Ekvádor51123:44
9.Kolumbie51134:84
10.Bolívie51045:123

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele