KULIČ V NOMINACI NECHYBÍ

24.08.2006, 21:42
Aktuality
Kvalifikační duely o postup na mistrovství Evropy proti Walesu a Slovensku nám pomalu klepou na dveře. Dnes reprezentační kouč Karel Brückner oznámil nominaci zatím 19 vyvolených, kteří se pokusí Česku zajistit co možná nejlepší start v kvalifikaci. Do reprezentace se vrací Rosický a Sivok.

Česko 2. září hostí v Teplicích mužstvo Walesu, o čtyři dny později čeká Brücknerovy svěřence v Bratislavě domácí Slovensko.

Oproti generálce se Srbskem chybí v nominaci Pavel Nedvěd, který ukončil reprezentační kariéru. Nominace minula Bednáře a Pitáka, ten však má šanci, že bude dodatečně povolán. Kvůli zranění dvojzápas vynechá Grygera. Další dlouhodobí marodi Baroš se Šmicer taktéž svou sbírku reprezentačních startů nerozšíří.

Brückner uvedl, že do nominace doplní ještě dva hráče – záložníka a útočníka. Z hráčů pro střed pole jmenoval Rudolfa Skácela, Karla Pitáka a Jiřího Jarošíka, do útoku pak Tomáše Juna, Zbyňka Pospěcha, Václava Svěrkoše a Stanislava Vlčka.

Nutno podotknout, že česká reprezentace svá poslední tři vystoupení prohrála. Na mistrovství světa podlehla Ghaně a Itálii, v generálce na kvalifikaci zase nestačila na Srbsko.

Neúplná nominace ČR na kvalifikační utkání s Walesem a Slovenskem:

Brankáři: Jaromír Blažek, Petr Čech, Antonín Kinský.

Obránci: Marek Jankulovski, Martin Jiránek, Radoslav Kováč, David Rozehnal, Tomáš Ujfaluši, Tomáš Zápotočný.

Záložníci: Tomáš Galásek, David Jarolím, Jan Polák, Jaroslav Plašil, Tomáš Rosický, Tomáš Sivok.

Útočníci: Jan Koller, Marek Kulič, Libor Sionko, Jiří Štajner.

Autor: David Kubáň

Komentáře (41)

Přidat komentář
Radin

Galásek,Sivok,Blažek

Reagovat
RMCF

No to si snad dělá Karel zas prdel Sivok s jedním odehraným zápasem, a ti hráči na doplnění jako Jůn Ani ten Pospěch se mě tam vůbec nelíbí. Doufám že dopíše Rudiho, aby zas nehrál v levo Sionko kterej si všechno přehazuje na pravou nohu

Reagovat
RMCF

Jo ještě doufám, že kulič pujde s Kollerem do základu...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Sionko patřil v minulým zápase k nejlepším. Ale se Sivokem souhlas - i ve Spartě zatím nepředvádí nic extra, ale jde možná o to, že s ním B. počítá do budoucnosti, tak aby nabral ještě víc zkušeností, tak ho bere, ikdyž nemá formu. Ale ještě jednou zmiňuju, že s tím taky nesouhlasím

Reagovat
RMCF

No s tím Sionkem nevím sice se dostával často k míči, ale na té levé straně hrát nemůže(aspoň si to myslím), vždyť od tama nedá jedinej centr a jenom udělá kličku do středu a v lepším případě odevzdá míč někomu uprostřed. Jinak su ještě rád že kvuli jedné chybě neodepsal Zápotočnýho, kterej v lize i se Spartakem(červená byla nesmysl) podává hodně dobrý výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten Jun je fakt snad vtip, dyť na něj těžce nadávaj snad všichni sparťani, co znám, od začátku ligy má příšerný hodnocení, dostal se asi do třech tutovek a zazdil je, že by se snad i Fořt styděl ( a každej víme, co Pavel dokáže... ). Sivok je taky vtipnej, tušim odehrál jeden nebo dva zápasy, letní přípravu taky promarodil, takže co se od něj čeká, další zranění?

Celkově to bude suprový - Rosický pořád sedí kvůli nějakejm malejm pitomostem, Jankul je v AC do počtu, Galásek teď taky asi tejden laboroval, Ujfaluši ještě nehrál soutěžní zápas. Koller se sice v Monaku patlá ( ono když nedostane přihrávku ), ale aspoň na něho je spoleh. Takže celkově nádherný možnosti výběru, opět jak na MS - bez formy a po zranění.

Čech

Ujfaluši - Rozehnal - Kováč - Mareš ( v Rusku ho milujou, velmi ceněnej a zase nedostane pozvánku, takže není zbytí a Jankul nebo Kováč a na stopera Zápotočný, jestli si odpustí ty kiksy )

Jarolím - Rosický - Polák - Skácel

Koller - Kulič

Náhradníci: M. Čech, Piták, Jankul, Jiránek, Sionko, Galásek

Reagovat
HOST*Drogba

----------Koller--Kulič-----------

-plašil-rosický-galásek-jarolím

-jankul-ujfaluši-rozehnal-jiranek

-------------Čech------------------

nebo nekde na kraji zalohy polak

Reagovat
Marv

Polak misto Galaska

Reagovat
HOST*

Polak nemůže hrát první zápas.

Reagovat
HOST*

Já bych to postavil tak:

-------------------------Čech-------------------------

Jiránek----------Kováč------Rozehnal------Ujfaluši

Jarolím--------Galásek------Rosický------Jankulovski

--------------Koller-----------Kulič-------------------

Reagovat
RMCF

Já docela podobně:

-------------------------Čech-------------------------

Ujfaluši-------Kováč------Rozehnal----Jankulovski

???????--------Galásek------Rosický--------Skácel

--------------Koller-----------Kulič-------------------

první zápas nemůže polák takže určitě Galásek v druhým docela dilema, ale asi bych upřednostnil Poláka. S tím pravým záložníkem neví, Jarolím je docela pomalej a víc mu to sedí trochu ze středu, Piták šanci se Srbskem nechytil, Sionko je "starej splašenec" a štajner taky hodně dlouho nezahrál, snad jedine Plašilovi by to v pravo mohlo jít líp, ale vlevo mě zatím vůbec nepřesvědčil. Hold na pravího záložníka budem ještě muset chvilku počkat....Z mladejch se mě docela líbí Frejlach(tím nechci říct že už by byl hráč pro repre, ale za rok za dva), ale viděl sem ho asi jenom třikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Volové Ujfalušiho na střed a místo galáska Kováč a v žádném případě ne Plašila,ten je furt neviditelnej.

Reagovat
RMCF

Nevím co seš za odborníka, že nás jmenuješ jako voly(podle tvých příspěvků o tobě a fotbale určité mínění mám). Ujfaluši v klubu hraje na kraji a v reprezentaci je to značně znát, se Srbskem to nebyla první podběhnutá hlavička... A Kováč v záloze se nikdy moc neukázal zato na stoperovi odehrál dobře s Itálii a i když byl ve spartě tak svoje nejlepší zápasy v ChL odehrál na stoperovi...

Reagovat
jenage

chtelo by to prilakat beckhama, dykz ho vyhodili z anglicke repre

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fakt tragédie, na kraje zálohy máme jen Plašila a Jarolíma + Sionka

-----------------------Čech--------------------------

Ujfaluši------Kováč--------Rozehnal-------Jiránek

--------Jarolím-----Galásek-----Rosický-----------

--------Sionko-------Koller-------Kulič--------------

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasim, s tím se moc vymyslet nedá..

Reagovat
HOST*Bary

Může mi někdo říct proč už dávno není v nominaci Honza Laštůvka???To jako my chcete říct že Kinský s Blažkem jsou lepší golmani?????????

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím kdo to kde poslední dobou psal, ale prý teď nechytá ani v Doněcku.

Kolikrát jsi viděl za poslední rok hrát Laštůvku a Kinského, když napíšeš, že je Laštůvka lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

No neříkáš to tak přesně, on tam nechytá pravidelně nikdo, koukal sem na jejich web a letos pořád točí Shutkov, Pletikosa, Laštůvka. Smysl moc nechápu, ale to je jejich věc. BTW doporučuju se tam mrknout na jejich novej stadion, je ve výstavbě a fakt nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

...možná se toho fakt dožiju, v necelejch jedenadvaceti sem přestával doufat. Dokud to teda nebude stát nebo tam aspoň nebude makat Fořt s krumpáčem, tak se neraduju, známe LEŽkovy termíny, ale tak snad tentokrát... http://www.slavistickenoviny.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3602

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to četl ve Sportu, kéž by to byla pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=8336

Zajímavé informace, skutečně to vypadá, že se konečně začne, ale těch 170 mega ročně.. No, jsem zvědavý, kde je jako vememe..

Reagovat
smazaný uživatel

No nejspíš ENIC, něco asi z prodeje hráčů ( dorostenců máme spoustu, všechno reprezentatnti a nemysli si, na těch U-17, 18, 19 se loví fest, ale to je max. 50 mega ročně, spíš 30 ), něco za pronájem ( prej tam můžou bejt v pohodě koncerty, třeba T-Mobile Arena na to žulí neuvěřitelný prachy ), možná tam necháme Bohemku, něco městská část, sponzoři, návštěvy budou někde jinde a můžou si říct v pohodě 100-150 ( kdežto na Strahově je 50 akorát, už za ty idiotský fronty na klobásu a pivo ).

No kdo má k ekonomii blízko, toho napadne spousta věcí, vysvětlovat tady všechno nemá moc význam, kdo se o to nezajímá, ten z toho moc mít nebude... Prostě možností jsou spousty, zapojujou se do toho třetí subjekty atp.

Beru to tak, že se to sere už moc dlouho, že Rosen je rozumnej člověk, ře to musí ENIC odklepnout a ti by nějakej pikrč nepustili a že to celkově maj dobře spočítaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Rosena mám stejný názor, od doby, kdy ustoupil do pozadí Leška a Rosen začal úřadovat, tak se začalo blýskat na lepší časy..Snad to vyjde, do Edenu bych jezdil často..Těch 170 mega je fakt dost, ale je pravda, že když už se do toho pouštěj, tak to snad mají dobře spočítané..

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme. Hlavně nezapomínej, že to pořád neni oficiální, sice ne nějakej šproch v okurkový sezóně ( první info padlo už po zápase s Brnem v jednom komentáři, pak něco podal Richi, následoval Sport, eFotbal atp. ), ale ještě je moc brzo ( ale to už by bylo hodně krutý, kdyby to zase nevyšlo... ).

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem v tomto smru optimista, nikdy jsem nevěřil tak jako teď, takže snad to vyjde..

Reagovat
smazaný uživatel

Seš asi mladší než já, možná si nezažil tolik zklamání, aby jsi byl jako fanda Slavie vyléčen z optimismu ( to přijde, neboj ).

K tomu financování je to dobře rozepsáno jedním člověkem na Slávistickejch novinách - banka ti nedá úvěr jen tak, už neni těsně po tý naší rádoby-revoluci, nedaj ti je ani za nějakej uvažovanej prodej hráčů, musíš to mít pořádně spočítaný, musíš mít partnery, musíš dát záruky... Takže když se začne stavět, tak to bude v poho, jentak na rohu nám na to prachy nedali

Spíš si říkám, jak šla ta cena nahoru, 1,3-1,5 mld a to za mírně redukovanej projekt oproti tomu, co byl uvažován v r. 1999 za 1mld. Njn, tady je vidět, jak je potřebná LM

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ještě mě napadlo, že by se mohlo financovat prodáním jména - "Smart Wings Adidas Zedníček City Bank Chevrolet Coca-Cola Chance Komerční banka Sport Otec Blesk Pepi Bican Arena" ( no upřímně: když to bude stát, tak tohle už nějak zkousnem )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mladší o moc nejsem, sice jsem ve stadion věřil vždycky, ale teď je to prostě ještě větší optimismus..Možná je to i tím, že to neříká Ležka, tomu jsem nevěřil ani nos mezi očima.. Četl už jsem o tom dost článků, to můj optimismus ještě zvýšilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Teda nevím, jak daleko nebo blízko mám k ekonomii, ale ať se snažím přemýšlet sebevíc, 170 mil. se dopočítat nemůžu. Předpokládám, že tam bude muset nějakých pár desítek milionů ročně nalít ENIC. Pak ale nechápu, proč si Slavia bere úvěr od bank, kde bude splácet vysoké úroky a nepůjčí jí přímo ENIC. Jenom při logickém zamyšlení, když by se ze stadionu dalo ročně vytřískat třeba 100 mil., tak po devíti letech by je mohla Slavia získávat každý rok znovu stejným způsobem a celý klub by žil jenom ze stadionu. Tak proč to tak nedělá Sparta a Teplice, kteří mají aspoň trochu srovnatelný stadion?

Když to srovnám, kolik zaplatila Toyota za název Toyota Arena, tak to bylo asi 70 mil. za 5 let (ale nejsem si úplně jistý). Navíc z toho, co se objevuje za informace, bude mít podíl na zisku i ta stavební společnost. Přece by tam nevložili 300 mil. jen tak, i když by tím získali ohromnou zakázku.

Pak si ještě myslím, že se nedá srovnávat T-Mobile Arena s fotbalovým stadionem. Když se tam uspořádá koncert, tak se zničí tráva a Slavia si tam zatrénuje akorát tak před zápasem. A je rozdíl mít koncert v hale pod střechou a možnost uspořádat ho i v zimě, než veknu. Co jsem tak slyšel o Sazka Areně, tak ta je pořádně ztrátová.

Ale tímto neříkám, že se stavět nezačne. Jen bych nevěřil tomu, že je to reálné ufinancovat. A jak jsem už jsem psal, stadion vám přeju. I kdyby měla celá liga lepší stadiony než je Letná, tak bych to všem přál. To by pak fotbal v Česku šel určitě nahoru a s každám novým stadionem se posune o kousek výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde o to, že do toho půjdou další firmy, který získaj na oplátku třeba reklamní plochy, nějaký dny v roce nájem na stadionu, sponzoři, říká se tomu PPP ( public private partnership ), prostě někdo něco staví, ale prachy dávají i jiní, jejich zájmy můžou bejt různý. Nějakej plac z pozemku, kterej vlastní Slavia, maj údajně zabrat i nějaký byty či co, něco dává nájem Tesco za ten obchoďák.

Beru to tak, že to musej mít propočítaný do posledního halíře, jinak by nedostali úvěr. Jestli dá něco éNIC, to nevim. Musíš si uvědomit, že dneska bez úvěru nic nepostavíš, obzvláště ne novej stadion...

K tý Sazka Areně - tam je to složitý, je tam nájemce a nájem nemůžou dát kdovíjakej, provoz je strašně drahej. Musíš brát zřetel na to, že ta hala byla stavěna na MS, megalomanská stavba, která přesahuje reálný potřeby jednoho týmu extraligy, ale kvůli MS to tak být muselo. Ona si na sebe vydělá ( jestli si už náhodou nevydělala, MS přineslo ČR obrovský příjmy, z nich daně zpátky státu... ), musíš koukat do budoucnosti. Ještě jedno MS ( třeba Vídeň měla tušim po 9ti letech ) a čísla budou zase úplně jiná. Nesmíš koukat jenom na čísla u SA, ber taky turisty a hlavně díky MS v hokeji a Final Four velkou prestiž, která se projeví v budoucnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že plno dalších se do toho přimontuje, ale pořád se mi nezdá, že by z toho dostali 170 mil. Vždyť kluby, které už stadion mají, taky dostávají peníze za reklamní plochy, taky mají sponzory a další aktivity. Určitě by o té stavbě věděla celá republika, tak by z toho káplo trochu víc, ale tak moc? Po 9 letech by Slavii stačilo získávat stejným způsobem 70 mil. ročně, nemusela by prodávat hráče, řešit dluhy apod. a žila by jen ze stadionu. A to je přece blbost... Je mi jasné, že by asi nezačali stavět, kdyby měli ročně v rozpočtu díru 100 mil., ale právě proto se mi zdá nepravděvděpodobné, že by se vůbec začalo. Ale nevidím do toho, můj názor vychází z logického úsudku a zatím mě nic nepřesvědčilo o opaku.

Sazka Arenu jsem zmínil jen tak okrajově, určitě máš pravdu, ale bylo by zbytečné to tu rozebírat víc. Hlavně tím bylo myšleno, že hokejová hala je o něčem jiném než fotbalový stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono za Strahov taky platíme slušnou pálku, tipnul bych si tak kolem 10 až 15 mega..

Reagovat
smazaný uživatel

Teď platí Slavia za nájem, pak by platila určitě ještě víc za údržbu stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Údržba už neni tak hrozná, hlavně novejch věcí, když se nic nemusí rekonstruovat atp...

Jak sem řekl, je to pořád neoficiální, jestli se začne stavět, tak to musí být pokryté, takže to neřešim. Hlavně se ale držíš těch 170 mega - uvědom si, že to je nějakej plácnutej odhad eFotbalu, víš prd jak to bude ve skutečnosti...

Třeba si ten Levi ( jeden z nejbohatších Anglánů ) z éNICu uvědomil, že jestli mu máme něco vymášet, tak to bez stadionu nepůjde. Sice by ho to nic nestálo, ale nehnuli bysme se z místa...

Reagovat
smazaný uživatel

Stadion vám přeju, ale pořád se mi to zdá nereálné. Kde by vzala Slavia 170 mil. ročně, když ještě nedávno neměla ani na výplaty? Třeba si Leška řekl, že místo aby koupil Michálka, si ty peníze hodí do prasátka a uspoří si na nový stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší 3000 sedaček, než jeden Michálek..

Reagovat
smazaný uživatel

Ničemu už jakožto Slávista nevěř....

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, dyť sem to psal, dokud tam neuvidim aspoň někoho fakt makat, tak neuvěřim. Jestli se začne, okamžitě beru káru a jedu se přesvědčit na vlastní oči

Reagovat
Shevchenko

No zatím to vypadá, že nejkvalitnější post máme def. záložníka, myslím, že by mohli hrát dva a dva být na lavičce, ale to asi ne: Polák, Galásek, Kováč, Sivok, Jankula určitě na levou zálohu, hral tam v Udine, v AC.. Jen v repre NE! Co ten Brückner tomu vůbec nerozumí ?? To asi všichni by to postavili líp než ON! Katastrofa.. Jen ať vykope Kulič z Útoku Baroše!

--------------------Čech------------------

Ujfaluši---Grygera---Rozehnal---Mareš

---------------Polák(Kováč)--------------

Plašil(Jarolím,Piták)---------Jankulovski

------------------Rosický-----------------

--------Kulič(Baroš)--Koller-------------

P.S.: To není sestava na Wales nebo Slovensko, ale celá kvalifikace

Reagovat
Shevchenko

no a proti Walesu:

----------------ČECH-----------------

UJFI--KOVÁČ--ROZEHNAL--JANKUL

--------------GALÁSEK---------------

JAROLÍM-----------PLAŠIL(SIONKO)

--------------ROSICKÝ---------------

----------KOLLER---KULIČ-----------

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele