Kuchta: Nabídkám jsem se nebránil, ale dohodli jsme se, že zůstávám

03.09.2023, 22:06
Aktuality

Jan Kuchta ze Sparty připustil, že o něj v minulých dnech usiloval nejen dánský Midtjylland, ale i další kluby. Šestadvacetiletý reprezentační útočník by se přestupu nebránil, ale po schůzce s vedením Pražanů na Letné zůstává. Kuchta to řekl na tiskové konferenci po vítězství 2:0 v utkání sedmého kola první ligy v Liberci.

Kuchta na konci srpna dvakrát chyběl v základní sestavě a doma proti Karviné zůstal jen na lavičce. "Po zápase s Karvinou jsem se sešel s nejužším vedením Sparty. Měli jsme schůzku a některé věci jsme si řekli. Nebyl to jen Midtjylland, ale i jiné mančafty. Ale rozhodnutí klubu respektuju," řekl Kuchta.

Sparta po předchozím hostování z Lokomotivu Moskva v květnu získala českého reprezentanta na přestup a podepsala s ním víceletou smlouvu. Vedení zřejmě Kuchtu nyní odmítlo uvolnit.

"Nějakým způsobem jsme se domluvili. Mám tady smlouvu a pokračuju. Chci, aby moje výkony byly na takové úrovni, abych vzbudil zájem dalších klubů, nebo abychom se třeba domluvili v zimě s těmi, které o mě měly zájem. Pro mě je teď primární, abychom sbírali body. Abych pomohl mančaftu góly, nebo asistencemi. To jediné mám teď v hlavě," doplnil Kuchta.

O nabídky měl zájem. "Já jsem se tomu vůbec nebránil, ale víc to nemá cenu komentovat. Přestupy do hlavních lig jsou už uzavřené. Pro mě se způsob toho, jak bych měl hrát, nemění. Jsem připraven pomoci Spartě," řekl Kuchta.

Byl rád, že Letenští po čtvrtečním vítězství 4:1 nad Dinamem Záhřeb a postupu do skupiny Evropské ligy zvládli náročný zápas v Liberci a před reprezentační pauzou se udrželi v čele tabulky nejvyšší soutěže. Dvěma góly zařídil Pražanům tři body střídající Lukáš Haraslín.

"Měli jsme přizpůsobený program, hodně času jsme strávili v regenerační lince. To nám pomohlo. Ze začátku jsme se pomalu rozhýbávali, ale to je v tomhle programu normální. Vzali jsme to za správný konec a získali tři důležité body," uvedl Kuchta.

"První poločas od nás nebyl moc dobrý, hráli jsme pomalu a ne přímočaře. Druhá půle byla opak a přineslo to ovoce. Stupňovali jsme tempo, gradovalo to příchodem Lukáše (Haraslína), což nám pomohlo," doplnil bývalý liberecký útočník.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
zorz767

win-win situace. Kuchta se může ukázat v Evropské lize, a Sparta má nadále top ofenzivního hráče, kterého by v současnosti nebyla schopna plnohodnotně nahradit. V zimě se to třeba vyvrbí, že odejde, ale to nemá smysl teď řešit. Podstatné je, že jeho setrvání nyní dává smysl pro obě strany.

Reagovat
bartes

já to teda jako win-win situaci vůbec nevidím. Kuchta chtěl pryč, vedení to odmítlo, tak začal trucovat. Šel na kobereček, kde si to snad "vyříkali", v reálu mu nejspíš pohrozili tribunou a on se dle médií "polepšil". Chvilku bude snad sekat latinu a v zimním okně je to tady znova.

Být Spartou, tak už hledám náhradu a prodám ho za první lepší nabídku, tzn. cca + 5 mega.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rizek

Z toho vyjádření mi přijde, že jít určitě chtěl, což nechápu. Před třema měsíci s velkou pompou oznámili jako příchod, a přišlo mi, že je hrozně rád, že je konečně ve Spartě, kam dle něj patří. A teď zase tohle. Nevím, no.

Reagovat
zorz767

Však říká, že si věci vyříkali, takže zřejmě tam byl nějaký šum. Třeba měl pocit, že nemá důvěru, těch věcí může být spousta. Vždycky je to primárně obchodní vztah a to platilo i při jeho příchodu, i když se kolem toho nakecá spousta věcí, ale to je PR, kterému jsem věřil naposledy asi, když šel Baroš do Baníku.

Reagovat
Remt

"třeba měl pocit, že nemá důvěru" - já mám zase pocit, že Kuchta je ten typ ukřivděnce, který má pořád tenhle pocit, jen jakmile jednou nenastoupí Mít ho v kabině musí být fakt lambáda, takovýho vosla.

Reagovat
naheCZ

Jestli spíš nebyl šťastnej z toho, že je fakt natrvalo z Ruska pryč a nemusí se tam vracet Vždyť je to bezcharakterní hajzlík, co všechny kroky bude dělat podle toho, jak se to zrovna nejvíc hodí jemu, na ničem jinému mu nezaleží/k ničemu vztah nemá, maximálně tak ke slepicím. Že to bude nějak jinak si mohl myslet jen velkej naivista...

Reagovat
doshcz

to je dobre ze chtel spatny by bylo kdyby bral Spartu jako vrchol

Reagovat
Marisic

tak zas ve Spartě vyhrál titul, kvalda o Ligu mistrů nedopadla. Mi zas nepřijde u 26 letýho frajera úplně mimo jít za další výzvou. Kdyby to bylo to Dánsko, tak bych to třeba nechápal, ale točily se tam i jiný kluby, mohla být třeba nějaká Francie, Holandsko, Belgie proč ne

Reagovat
r.mrazik

ale tak ono to pochopitelne je dost

navic je fajn,ze se hrac chce dostat ven

blby by bylo,kdyby trucoval a delal bordel,coz nedela

Reagovat
Rizek

všechno beru, ale čekal bych, že bude jeho cílem ještě minimálně jednu sezonu ve Spartě zůstat a splácet jí tím důvěru, co do něj vložila. Přecejenom byl jeho nákup možná nejdražším transferem za dobu Rosického, ne?

Reagovat
r.mrazik

za Rosickeho urcite

na druhou stranu je mu 26...

ale beru,jak to myslis

Reagovat
vestinustarychdubu

Myslim si, že zrovna Kuchtovi je splácení jakýkoli důvěry vůči Spartě úplně u prdele. Ten byl primárně rád, že se vyvázal z toho Ruska a jakmile bude mít možnost jít ven, tak půjde.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
dontcallmeandre

On byl hlavně rád, že ho Sparta definitivně vykoupila z Ruska.

Reagovat
$dolar$

On mi pripomina Kyrgiose. Talent asi velkej (byt ja ho u Kuchty nevidim), ale v hlave uplnej bordel, kazdej den jinej pocit, jinej nazor atd. To se to tezko zije a navic funguje v kolektivu.

Reagovat
Pablos

Ale zase když to člověk shrne… chci hrát tak, abych v zimě byl pryč… zní taky divně Ale jako chápu ho, jen to takhle říct naplno

Reagovat
bartes

Chtěl hlavně z Ruska, jestli do Sparty, Slávie nebo jinam bylo druhořadé. Teď má díky Spartě zase pevnou půdu pod nohama, tak si vyskakuje, že chce pryč.

Reagovat
Pablos

Druhořadé asi ne, když byl jednou nohou zpět ve Slavii a pak čau do Sparty Tvrdíkovo: ,,Jan Kuchta, kdo to je ?” nebylo jen tak

Reagovat
bartes

1, jo, dostal se z Ruska, 2, se poštěkal s Tvrdíkem, tak 3, vzal Spartu. I to dost vypovídá o jeho charakteru....

Reagovat
r.mrazik

druhorade to nebylo,kdyz slavii odmitl

Reagovat
stas87

Tak Midtjylland si namiesto neho kupil z Molde Brynhildsena a on hned v prvom zapase dal gol. Kupili ho za 2,5 mega a asi nebudu lutovat ze nekupili prave Kuchtu.

Reagovat
Superme

Ten Nor je nejspíš hlavní důvod, proč nakonec zůstává. Možná byl Kuchta “varianta B”.

Reagovat
7kaka7

Midtjylland není oproti Spartě žádný posun (ale nevím jak je to s chovem slepic v Dánsku). Zároveň za Kuchtu asi nechtěli dát to co Sparta požadovala (aby to bylo méně než půlka Čvančary by nedávalo v dané situaci smysl)... ve finále by ten přestup nedávál smysl ani jedné straně.

Reagovat
stas87

No skor si myslim, ze Midtjylland mal rozjednanych utocnikov viac a len to skusili. Brynhildsena kupili myslim za 2,5 mega a mozno by prihodili este pol mega ale tri max. Hlavne by sa ho potom Midtjylland tazko zbavoval, ak by robil problemy a prerobit na nom nechces, pretoze 2,5-3 mega je celkom dost na tim, co nehra CL a nema moznosti ako FCK.

Reagovat
Uwe háže buly

Kuchta by hlavně byl výrazně dražší, když nás vyšel snad na 3.5 mega plus možná něco za hostování.

Reagovat
7kaka7

pouštět na rychlo Kuchtu za míň než 7-8m by nedávalo smysl...za 2,5m, to by musel Priskemu objet auto klíčema a Rosovi propíchat pneumatiky.. a i tak by se ho snažili za tu cenu udržet.

Reagovat
r.mrazik

kdyz bude hrat dobre v EL a v lize, tak ho v zime nejaky klub treba koupi

ted bychom stejne nestihli poridit nahradu a sejk na to zatim vubec nema (tedy krome jeho silnych vyjadreni)

Reagovat
7kaka7

Dle IG čekaj u Kuchtičů potomka ... takže tím spíš není pro přestup vhodná doba

Reagovat
ratusek

holka nebo kluk?

Reagovat
Neon

Ano.

Reagovat
dontcallmeandre

ano

Reagovat
7kaka7

můžeš posoudit sám, dal k dispozici ultrazvuk

Reagovat
ACSeRw!n

to ze chtel odejit asi neprekvapuje. je to proste kurva ale sem rad, ze ho nejak donutili zustat a zatim to vypada, ze kdyz je hristi, tak bojuje a nic nevypousti.. jen v sancich mu to zatim moc nelepi

Reagovat
7kaka7

na hřišti odvede vždy maximum, byl by sám proti sobě..případní zájemci nechtějí vidět půl roku se plahočící lemru a pak za ní dát miliony eur. Jestli bude v pohodě v kabině si netroufám tvrdit, ale ten tým je teď zdravej, takže jeden Kuchta to, si troufám tvrdit, nerozhodí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele