Kubo zůstává v Baskicku. Real Sociedad si Japonce pojistil do roku 2029

12.02., 21:27
Aktuality
Takefusa Kubo (© AFP)

Novou smlouvu si svými výkony v dresu Realu Sociedad vysloužil Takefusa Kubo. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál s baskickým celkem prodloužil o dva roky až do léta 2029, jeho výstupní klauzule přitom zůstává v původní výši 60 milionů eur.

I její aktivací by nicméně mužstvo ze San Sebastianu na hráči výrazně vydělalo, před rokem a půl jej totiž z Realu Madrid odkoupilo za částku okolo 6,5 milionů eur. Od té doby za něj Japonec odehrál 71 zápasů, v nichž patnáct branek sám vstřelil a dalších třináct připravil.

Ve své kariéře zatím Kubo působil pouze v rodném Japonsku a Španělsku. Už v mládeži oblékal dres Barcelony, po návratu na Pyrenejský poloostrov se upsal Realu Madrid. Za ten sice vůbec nenastoupil, výkony na hostováních v Mallorce, Villarrealu i Getafe si ovšem vysloužil přestup právě do La Realu.

Vedle toho je pevnou součástí národního týmu své země, se kterým nechyběl ani na nedávném Asijském poháru. Celkově ve čtyřiatřiceti utkáních čtyřikrát skóroval a sedmkrát asistoval.

Autor: Martin Vejdělek / marca.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
zasranej malíř

Mbappé se přikláněl k přestupu do Realu Madrid, ale vlivné členy jeho okolí nabídka Madridu TEĎ nepřesvědčila, což celý proces oddaluje. Nabídka Realu Madrid pro Kyliana Mbappého je nižší než minule. Mbappé dal Madridu zpočátku pozitivní náznaky. Důležité hlasy v Mbappého táboře však poukazují na to, že nabídka Realu Madrid je nižší než to, co si vydělá v PSG, nebo co by si mohl vydělat u jiného potenciálního nápadníka. Real Madrid očekává, že konečná odpověď přijde "brzy". (The Athletic | Football)

No, tak to bychom měli tak snad vyjde alespoň ten Osimhen

Reagovat
Kily

Pérez evidentně poučen z dřívější zkušenosti a nechává si manévrovací prostor na platu v případě, že si Mbappé zase na poslední chvíli uvědomí, že je to Francouz a měl by tak šířit slávu francouzského klubového fotbalu. Otázka je, kolik to jeho srdcařství a vlastenectví bude jenom na podpisu smlouvy stát teď

Reagovat
Mateo16

Ziadny klub mu neda tolko co PSG. To je zase len cez media zvysovanie tlak na RM ci da viac.

Reagovat
los_blancos

Osimhena nikto v klube nechce. Buď Mbappé alebo viac šancí pre Endricka. Zároveň podľa toho, či vyjde KM, bude záležať jak sa posilnia ďalšie posty - Davies/Miguel, Couto/Lucas či Yoro/Marín.

Reagovat
Di Stéfano

Pre Boha čo furt všetci majú s tým Osimhenom ? Však je to priemerný hráč , ktorý navyše neoplýva ani inteligenciou a okrem toho je viac zranený ako zdravý . Na takom Afcone ho zatienili komplet všetci spoluhráči z predu Lookman a spol.

Reagovat
misinho7

Som rad ze Floro sa zas nechce zblaznit ale drží nejaku tu platovu uroven.

Reagovat
Greaber

Flo tohle dělá správně, na druhou stranu, takhle Mbappeho nikdy nepodepíšete. Kdo z nás by opustil svojí práci a šel dělat někam jinam za půlku. A to ani nevíme, co mu šejk všechno nastrkal bokem.

Reagovat
smazaný uživatel

Xy zpráv o tom, že příští sezónu přijde tě nepřesvědčí, ale po jednom článku o tom, že si to rozmýšlí, je hotovo...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rudnevs

tak srať na neho, nech si hrá v PSG do konca života...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on si může vybírat ze všech klubů, které si ho můžou dovolit, není to jenom my/PSG.

Reagovat
Sigma Olomouc

Al Hilal

Reagovat
MarcoBanco

Neviem, ak Real cúvne kvoli platovým požiadavkom, neviem či je tu vela klubov čo si ho možu dovolit.. City? Tí ho moc nepotrebuju.. Liverpool/Bayern nemyslím.. možno Chelsea? To moc nevyhra. Takže ak nie Psg, možno Al rite

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si ho nějaký klub může dovolit, tak je úplně jedno, jestli ho potřebuje nebo ne.

Reagovat
Rudnevs

Vela tých klubov nie je Možno ešte nejaki Arabi...

Reagovat
Manik...

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Mateo16

Chvalabohu ze tych 60 mega sa nezvýšilo. Sociedad to urobil zrejme preto aby neodisiel zadarmo ale v lete na 80 % odide zo Sociedadu

Liverpool alebo RM

Reagovat
Mateo16

Po Girone celkom rychlovka

BREAKING: Real Madrid is considering to offer Lucas Vázquez a renewal till 2025.

Ked na trhu neexistuje ziadne schopne RB

Reagovat
smazaný uživatel

Z té čtveřice hráčů s končícími smlouvami bych prodloužil Kroose a Lucase, Modriče a Nacha bych nechal jít.

Reagovat
romeo351

Nechal jít Modriče…

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou to přijít musí, nemůže tady být do 45, bez sentimentu. On to v noze pořád má a bude mít, ale pohybově už má poměrné velké rezervy.

Reagovat
romeo351

Ok. Tak on i naposled snad prodlužoval s tím, že je mu v Madridu dobře a pokud bude mít pozici v týmu bere to. Je mu 38, je náhradník. Myslím si, že po sezoně skončí sám a celkově, ale nebrat dál takovou legendu i jen jako mentora - viz prohlášení např Rodryga, by byla chyba

Reagovat
Sigma Olomouc

Ten jde v v létě 2025 pryč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele