Kubala skončil v Baníku, místo fotbalu chce studovat

15.11.2022, 20:45
Aktuality
Jan Kubala (© twitter.com/fcbanikostrava)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (124)

Přidat komentář
salaminoo

Zajimave

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vceradnesazitra

Radši matiku než kopat jak retard do míče

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

V přípravě byl naprosto tragický, logické rozhodnutí, na Gambáč ligu by stejně nikdy neměl. Ať se daří

Reagovat
Jason_

Reagovat
Shevchenko

Tohle je fakt záhada, že to jde po přestupu do Udine se tak těžce neprosadit v dospělém fotbale.

Reagovat
PtákOhnívák

Já bych spíš řekl, běžná praxe... Mladej klučina kterej si sotva přetáhne předkožku je dán napospas agentům lačnících po provizi a rodiče bez soudnosti s dolary namísto očí jen přikyvují... A kluk v momentě kdy dostane rozum se na fotbal vysere... Dnes a denně se tohle děje.

Reagovat
HorajzmAmmann

jaký rozdíl je mezi Kubalou, která hrál nižší soutěže v Itálii (pravidelně) nebo klukama v Baníku, kteří hrajou třeba MSFL, případně dorosteneckou soutěž?

Dnes a denně se stává i to, že končí 90% kluků a je jedno jestli u nás nebo frajer z Itálie. Prosadí se pouze nejlepší.

Reagovat
cetto

No, rozdíl je v tom, že do zahraničí v tomto věku většinou odcházejí ti největší talenti. Takže se vesměs očekává, že se nakonec prosadí (Jankto, Černý, Sadílek..). Nicméně většina z nich nakonec skončí jako Kubala nebo max někde v MSFL (Twardzik, Sokolík...)

Reagovat
Han střelil první

Tak je to hodně dáno i fyzickými atributy daného hráče. Když jsi v mládeži silnější, rychlejší a navíc třeba o hlavu vyšší, tak máš obrovskou výhodu, která se ale postupem času eliminuje. Vrstevníci tě dorostou a zjistíš, že vlastně tak dobrý nejsi. Vím, o čem mluvím

Reagovat
HorajzmAmmann

Kuba Šašinka

Reagovat
HorajzmAmmann

to si úplně nemyslím. Nikde totiž není psáno, že by Sokolík nebo Twardzik nakonec nevyhořel i v ČR. Napíšu ti 150 velkých talentů, kteří teď hrají MSFL nebo nehrají vůbec a nikdo nikam nemusel odcházet.

Reagovat
db18

Reagovat
bobis21

1 z 20 spoluhráčů odejde a napíše se o tom článek. Nikdo z těch 20 to do profi fotbalu nedotáhne, ale jelikož jsi slyšel jen o tom jednom, řekneš že to bylo kvůli odchodu do zahraničí

Reagovat
HorajzmAmmann

zrovna u Baníku si myslím, že největší talenti zůstávají v Baníku a popravdě se jich neprosadí kotel. Drozd třeba taky nevypadá, že roste. Z Chvěji jsem taky mírně zklamaný.

+ jsou tady Šašinkové, Bolf, Szotkowski, Malý, Matěj, Foltýn, Celba, Byrtus, Karčmář, Honiš, Andrejko, Plesník, Špavelko, Behan, Kraut, Kundrátci, Boháč, Staško a tak bych mohl pokračovat...

Reagovat
bobis21

Drozda hrozně zabrzdilo to hostování v Táborsku no. Na papíře to vypadalo super, že si zahraje o ligu výš než v MSFL. Místo toho seděl a ještě huř, místo mu zabíral v sestavě Boula, který tam byl už taky od nás na hostování. Náš mladý seděl, protože jsme na jeho postu rozehrávali Boulu.

Reagovat
HorajzmAmmann

a zrovna ten Boula není úplně TOP.

Každopádně není Boula a Drozd úplně jiný post? Boula je 100% def. záložník. Drozd je spíš něco jako Tetour?

Reagovat
bobis21

Táborsko hrálo 4-4-2, takže v tom středu dělali oba všechno. A když jsem pár zápasu viděl (tehdy tam byl i Tijani, takže to bylo zajímavé), hrál Boula ve druhé lize ofenzivněji.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stephanos

Respekt Kubi, ať se daří. Život není jen o sportu. Já to mám přesně naopak, nejprve bylo vzdělání a zajištění se finančně, celý život jsem nemohl sportovat a teď ho ve třiceti objevuji na poloprofesionální úrovni a plním si sen, O to víc Ti přeji, ať děláš zaměstnání, které Tě bude bavit. No a třeba za pár let budeš skvělý fotbalový trénér, kdo ví?

Reagovat
legiris

No tak jestli bude studovat nějaký cestovní ruch... tak to by mě potom zajímala ta práce a na ČVUT asi nepůjde...

Reagovat
Shevchenko

Co je špatné na cestovním ruchu a proč by nemohl jít na ČVUT?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
verv

Reagovat
legiris

Asi nic že, ale spíš by mě zajímalo pracovní uplatnění tady z těchto a podobných oborů nebo co z toho ti lidi chtějí dělat, mi stačilo studovat ekonomku a bez praxe v oboru, když všude chtěli dva, tři nebo pět let praxe v oboru, to byl potom jako docela problém , takže nakonec bylo nutné hledat práci mimo obor... a tím fotbalem by si třeba do třiceti vydělal víc než někde v kanceláři či bůhví kde... navíc i přitom fotbale by asi mohl studovat... protože zpětně mi přijde, že ta ekonomka byla do určité míry ztráta času nebo prostě takový obor by se asi dal studovat i při práci

Reagovat
bobis21

Tak problém může být taky jen u tebe. Z mého oboru měli všichni práci v oboru ještě než dodělali bakaláře.

Reagovat
bobis21

+"takový obor by se asi dal studovat i při práci"

V ČR při studiu pracuje přes 90% studentů...

Reagovat
Allianz_Arena

90% VŠ má také špatnou úroveň a jejich "náročnost" to bez problému umožňuje. Tento fotbalista chce možná studovat něco, co má nějaké opodstatnění a smysl.

Reagovat
bobis21

A co je teda to, co podle tebe má nějaké opodstatnění a smysl? Vážně si myslíš, že kdo při studiu pracuje je automaticky na jednoduchém nebo zbytečném oboru? To je tak neskutečně absurdní tvrzení

Reagovat
Allianz_Arena

Tohle nikde netvrdím. Jen reaguji na to, že 90% pracujících studentů, respektive jejich možnost pracovat po celou dobu studia, je odraz náročnosti našich VŠ. K tomu opodstatnění jen tolik, VŠ má být velmi obtížná, s nějakou tou stáží natolik, že si student během těch 5 - 6 let je schopen občas něco přivydělat, ne běžně pracovat.

Reagovat
bobis21

Jenže právě místo nějakých stáží je u nás běžné právě to, že třeba na 40% úvazek někde pracuješ v oboru. To že místo neplacené stáže je normální práce na zkrácený úvazek v podobném rozsahu neznamená, že je škola jednodušší.

My teď máme v práci lidi, kteří třeba k věcem které děláme píšou bakalářku / diplomku. Jsou tu prostě na zkrácený úvazek, normálně placení a u toho získávají zkušenosti k tématu, kterým se zabývají ve škole.

Reagovat
Shevchenko

A na to číslo si přišel prosím tě jak? A pracuje přímo v oboru nebo jen brigádně? Protože já mám pocit, že ty čísla jsou úplně obráceně.

Reagovat
bobis21

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-praci-a-studium-kombinuje-92-ceskych-vysokoskolaku-nejvic-z-cele-evropy-218527

Patří tam oboje - jak random brigády, tak práce v oboru.

V oborech kde je opravdu nedostatek lidí se firmy o studenty vyloženě přetahují (což byl třeba případ u nás na statistice, kde jsme všichni bez problému měli hned v oboru). Jinde to třeba možné není a dělají i jiné práce.

Reagovat
legiris

U mě se jednalo jenom o účetnictví a ta odezva na životopisy bez praxe byla prostě minimální, i později, a nakonec mi současný zaměstnavatel řekl, že ho žádná škola nezajímá, že nic neumím, že mě bude muset všechno naučit a že za co by mě měl platit, ale tak teď tu praxi už mám.

Reagovat
Shevchenko

Upřímně já ani nevěděl že jsou obory, kde se o studenty perou

Reagovat
bobis21

No matematiků a statistiků je u nás fakt málo, takže jsme jako studenti fakt neměli problém. Teď to mám z druhé strany a zase máme problém ty lidi najít když potřebujeme zaměstnat

Reagovat
Shevchenko

Aha, no cestovní ruch byl podle mě v pohodě do jisté doby že... covid Já to sice nestudoval přímo ale pár předmětů jsem z toho měl, teď už bych do toho v téhle době nešel. Jinak on už se ale dost možná nemohl dál živit fotbalem, v dospělém fotbale odehrál 16 zápasů a to jen ve druhé lize, takovému hráči už tam nějakou pořádnou smlouvu asi nenabídnou. Sice to možná zabalil brzo, ale tak asi se chce pořádně věnovat studiu, přece jenom studovat dálkově to není pro každého.

Reagovat
Han střelil první

Já spíše nechápu, jak si někdo může dovolit studovat bez práce.

Reagovat
legiris

Tak dřív to asi bylo víc běžné nebo to se asi víc chodilo na takové ty jednorázové brigády... než že by už někdo pracoval na částečný úvazek... a s tím, co vím dnes, tak už by to člověk asi taky řešil trochu jinak no

Reagovat
j_mrazik

Záleží na rodičích.

Reagovat
Lemond Laws

A copak děláš za sport?

Reagovat
GabrielBatistuta

Hraje v hospodě šipky o pivo, takže poloprofík

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně v Baníku vidí jaké tragédy dotáhli v létě a tady s tím chtěli hrát?

Za kvalitu se holt platí, takže v zimě budou muset dotáhnout posily na oba kraje obrany a ne nějaké mladé, ale kurwa hotové fotbalisty

Reagovat
Kepy_FCB

a to trevorci psali: Lojza si to dává

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kepy_FCB

Asi viděl ty fetky z FF jak stávkujou za klima

Reagovat
kecipep

Reagovat
Wyrda

Reagovat
Kucka

Reagovat
meno

Já furt doufám, že trollíš. Takhle hloupej přece nikdo není

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni občas na Václavák. Tam přesně chodí lidi jako on

Reagovat
Imos

Reagovat
ratusek

Přesně jak jsem čekal a opět jsem se nespletl. A prý dle některých místních to bylo terno a ještě na něm vyděláme

Ale respekt k němu, že si to vyhodnotil sám a jde studovat

Reagovat
Kepy_FCB

taky jsem psal Hable II tenhle aspoň má soudnost

Reagovat
ratusek

Reagovat
Banikovec7

pročítám diskuzi u jeho příchodu a nikdo tam nic takového nepsal, většina byla skeptická a psala, že aspoň, že byl zdarma a může akorát překvapit, stejně jako jsi to psal ty.

Reagovat
Kiss Me Polka!

navíc on píše o úplně všech, že se neprosadi, takže vydavat za uspech, ze mu něco takového vyjde..

Reagovat
HorajzmAmmann

že z toho fotbalu mají vůbec radost.

Reagovat
Kepy_FCB

S tím Chorvatem jsem měl opět pravdu viď

Reagovat
HorajzmAmmann

jakým chorvatem? Myslíš Miškoviče, který zde odehrál zatím 25 minut?

Reagovat
SuperBanikovec

Já jsem na Miškoviče zvědavý, až absolvuje celou přípravu. Podle mne ještě překvapí...

Reagovat
HorajzmAmmann

já jsem ho viděl jednou celý (ano v MSFL, beru) a zahrál fakt výborně. Přehled, technika, hrál všechno dopředu. Bylo vidět, že to v sobě celkem má.

Ale bohužel, teď se mu rozehrál Kuzmanovič a on potřebuje hrát a hrát a hrát, aby si zvyknul na naší soutěž, která bohužel není jenom o technika. Trošku mi to připomíná Menu...

Reagovat
SuperBanikovec

přesně... podle mne má tu kopací techniku na úrovni Kuzmy minimálně.... Hapal mu dává poměrně dost šancí. Uvidíme

Reagovat
Banikovec7

To co píšeš určitě má, ale všechno mu hrozně trvá, což v naší lize kde je co 2 vteřiny souboj, je docela velká slabina.

Reagovat
HorajzmAmmann

ano, souhlas. Trvá mu to a určitě je potřeba aby na tom zapracoval.

Ale to je právě tím, že se u nás víc a rychleji dostupuje. Naše liga je hlavně o běhání, soubojích.

Takže jak píšu, musí hrát aby si zvyknul a pak třeba...?

Reagovat
ratusek

tak jeslti ty máš radost z toho, že k nám chodili vesměs zoufalci, u kterých bylo předem jasné, že neuspějí, tak dobře

Reagovat
HorajzmAmmann

škoda že neděláš ve vedení Baníku, to by hrál Baník x let o titul pravděpodobně... můžeš si k sobě vzít Kepyho.

Experti pičo...

Reagovat
ratusek

Jasně. Typický zpičenej přístup. Člověk něco kritizuje, přestupy hráčů potvrzují, že oprávněně, ale nevadí. Musíme držet hubu a nic nepsat. Podej si ruku s ostatníma

Reagovat
bobis21

A nadávat vždy a na všechno je jako o něco míň zpičený přístup? Hrají mladí, nadáváš - nehrají mladí, nadáváš.

Reagovat
ratusek

Počkej, kde jsem nadával na to, že hrají mladí? To bx mě zajímalo. Naopak. Chci aby hráli, proto mě sere, že jim zoufalej Cadu nebo marnej Sehič zabírají místo a pak za rok budem stát a koukat jak špatně vyhonění vocasi, že odchází tam, kde budou hrát. Což asi nenastane, ale může

Reagovat
bobis21

Vždyť jsi v létě hrozně chtěl posily na křídla, když tam měli hrát Buchta s Jaroněm a mladým Jaroňem

Reagovat
ratusek

Ano, prorože nemůžou hrát jen ti tři celou sezonu. Ale ne, že je odstavíme a nebudeme jim dávat ani čuchnout

Reagovat
bobis21

Ještě tam je Sehic, který hrál v přípravě křídlo a patřil k nejlepším.

Reagovat
ratusek

No ale v sezoně hrál špatně. Ale uvidíme, pod Hapalem to vypadá, že se zvedli všichni. Tak snad to na jaře bude šlapat

Reagovat
HorajzmAmmann

hlavně kdybych měl já nebo ratusek tu moc to nějak změnit příspěvkama na internetu Když jsem naštvaný napíšu to, ale nemám problém pochválit. Bohužel u ratuska to je ve 100% jenom o negativních reakcích... a ještě tady vždycky jak generál po bitvě vítězoslavně napíše HA, JÁ VÁM TO ŘÍKAL.

Nedivil bych se, kdyby měl zrovna ruku mezi nohama... Fakt mě to sere číst tady pořád tyhle negativní hovna.

Reagovat
Banikovec7

Ještě mít tu drzost to psát po tom, co píšu podobné věci o Almásim nebo Lischkovi.

Reagovat
ratusek

Jasně 100%

Reagovat
ratusek

Ty a spol si asi neuvědomujete jednu věc. Že ty hokus pokus příchody ala Falta, Potočný, Koncevoj a kotel dalších něco stojí a to se pak projeví tím, že nemáme na jednoho top playera typu Plavšič. Neříkám, že bychom na něj měli nebýt těch zoufalejch příchodů, ale třeba na někoho trošku horšího. Případně to znamená to, že nám je pár mega za Vlkanovu strašně moc a nedáme to, když to bylo reálné

Reagovat
HorajzmAmmann

btw já z Baníku radost rozhodně mám Že se nepovede nějaký přestup nebo mi něco vadí nemění nic na tom, že fandit Banku je v první řadě zábava

Reagovat
ratusek

ne nepíšu. ale to nevadí

Reagovat
frankiefcb

klasika u těch dvou.

Reagovat
andrew96

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Kepy_FCB

Tak jsme to psali jinde, vůbec to nemuselo být u toho článku

Reagovat
vestinustarychdubu

Gratuluji k životnímu úspěchu, kam chceš poslat klíčenku?

Reagovat
ratusek

Díky cením

Reagovat
db18

Do Edenu.

Reagovat
Walzer

Zajímavé komentáře všech..., kteří, řeší kvalitu.

Třeba fotbal nebylo to, co ho naplňovalo a rozhodl se pro něco jiného.

Každý má v životě na výběr a jediné co by mu měli fanoušci říci, je hodně štěstí na tvé cestě životem i mimo profesionální fotbal.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
bartes

dneska se dá studovat i při fotbalu, jako při jakémkoliv jiném zaměstnání. Navíc takový fotbalista má výhodu, že během hry moc hlavu nezaměstná a může studovat ve volném čase. Ale když už nechce běhat za balónem za prachy, jeho volba

Reagovat
VP85

Tak ho to patrně nenaplňovalo.

Reagovat
Bakary3

Zajímavý, pro mě takovy pohodlný rozhodnutí spíš

Ale treba ho ten fotbal fakt sral

Reagovat
John Obi Mikel

Zase když vidí, že ve fotbale žádný superhráč nebude, tak věnuje více sil tomu učení a fotbal může hrát pro zábavu v trošku nižších soutěžích.

Reagovat
pingla

Jo a kdy prosím tě? Buď máš prezenční studium, takže dopoledne nejsi na tréninku nebo kombinované a to zase nejsi dostupný v pátek a v sobotu

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

je ale fakt, že se určitě dá nějak domluvit na škole. Spolužák hrál 2. ligu a ve škole jsem ho moc neviděl, ale normálně jí studoval... při zaměstnání bych už viděl problém. Chtěl jsem jít dálkově, ale do práce musíš i v pátek, že jo

Reagovat
pingla

jo, tak já věřím, že by ti proděkan dokázal sestavit nějaký individuální studentský program, když jsi "slavný" fotbalista

to je potom na domluvě se zaměstnavatelem a řekl bych, že zaměstnavatel je rád, že jsi doplňuješ vysokoškolské vzdělání, zvláště v oboru, ve kterém pracuješ. moji spolužáci třeba neměli velké problémy s páteční výukou

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
SuperBanikovec

Jojo, Martin Čížek myslím taky vystudoval VŠ během fotbalové kariéry. Jde to, ale chce to hodně pevnou vůli a odříkání.

Reagovat
ondrasch77

Tak třeba Karol Kisel u ligové kariéry vystudoval právnickou fakultu, to mi nepřijde jako úplně málo...

Reagovat
pingla

wow, tak ten to musí mít v hlavě srovnáno ale tak určitě měl jiný přístup ze strany školy než ostatní studenti

Reagovat
ondrasch77

Tak v té době už byl ligovým hráčem, možná reprezentantem SK, ale studium už začal kdysi na slovensku jako no name hráč...

Mám pocit, že i Nezmar vystudoval při fotbale, ten má navíc nějakou ekonomickou...

Reagovat
HorajzmAmmann

nemá něco i Čech?

Reagovat
ondrasch77

To nevím, musel bych googlit, ale pokud něco má, tak bych tipoval až po kariéře.

Reagovat
Gelu28

Pavel Krmaš při hraní v FCHK a Spartě dodělal Vysokou školu.

Reagovat
ondrasch77

Je zkrátka vidět, že když člověk chce, tak to zvládne. Říct si, že to nepůjde je jen těžkej alibismus...

Reagovat
db18

...zrovna právnickou takhle stihl kde kdo.

Reagovat
ondrasch77

Jestli to je ta vaše plzeňská, tak to ano...

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

chudák...

Reagovat
smazaný uživatel

Vymění miliony z fotbalu za miliony z...oh, wait

Reagovat
verv

To je ale legrace, určitě v Baníku, zvlášť když hostoval ve Vyškově, vydělával miliony no. Navíc ne každej myslí primárně na prachy.

Reagovat
Kucka

Reagovat
bartes

dle místních názorů na to ani neměl. Takže by stejně byl někde na hraně mezi 1. a 2. ligou za nějakých 50k sotva. A ještě jen do nějakých cca 35 a pak by šel dělat skladníka nebo vrátného za půlku. Ty prachy z fotbalu si může vydělat šikovný středoškolák, natož vysokoškolák.

Reagovat
pingla

70.minuta pryč a ani proti Vyškovu fakt nejsme schopni si vytvořit nějakou pořádnou šanci nebo alespoň tlak

Reagovat
pingla

tragédi v útoku, tragédi v obraně

Reagovat
ACSeRw!n

tohle si nepohlidat.. tezkej provar od Baniku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele