Které lavičky se chovají nejhůře? Sparta, Slavia a Slovácko, říká Jan Suchan

12.04., 09:34
Rozhovory
Veliče Šumulikoski (© 1. FC Slovácko)

Už několik sezon mohou dostávat členové realizačních týmů na lavičkách klubů žluté karty. Aktuální ročník v tomto směru výrazně překonává všechny předchozí. Lidé ze střídaček už viděli takřka dvakrát víc žlutých karet než za celou minulou sezonu. Je to jen tím, že rozhodčí zpřísnili metr? A jak si vysvětlit, že této statistice vévodí Sparta, jejíž zástupci dostali už 10 žlutých karet? Má aktuálně Sparta nejhůř chovající se lavičku v lize? I o tom si je nová epizoda podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je sportovní reportér, fotbalový komentátor a kdysi také rozhodčí v nižších soutěžích Jan Suchan.

"Mluvil jsem s několika lidmi ve fotbalovém prostředí a na chování lidí na lavičkách jednotlivých týmů jsem se ptal. Víceméně nejsložitější je to prý se Spartou, Slavii a Slováckem. Ale absolutně všichni zmiňovali jedno jméno: Veliče Šumulikoski ze Slovácka. Tam dokonce zazněl výraz imbecil. Není to výraz z mé hlavy, osobně jsem ho nikdy nepotkal, ale jeho chování při zápasech je opravdu velmi velmi špatné. Naposledy při zápase na Slavii ukazoval směrem k domácí lavičce gesto podřezání krku," má Jan Suchan jasno v tom, kdo je v českém fotbale nejhorší v chování na lavičce.

Nejčastěji trestaný realizační tým je na Letné. "Sparta v předchozích sezonách pořád jen mohla, čekala na titul, zdálo se to jako ne úplně blízký cíl. Letos je to ale jinak, Sparta musí, očekávání jsou vysoká. Všichni v klubu si to určitě uvědomují, takže možná roste i nervozita na lavičce," přemýšlí Suchan. "A pochopitelně se to pak odráží i na hřišti. Hráči nejsou hloupí a vnímají to. A jen jsem si říkal, že když probíhala schůzka Preciada s Priskem, tak by vlastně hráč mohl říct svému trenérovi: Tak se podívejte, jak se chováte vy," dodává.

Naopak Slavia, o jejíž lavičce se dřív mluvilo jako o té nejhorší, má aktuálně jen čtyři žluté karty: "Je možné, že uvnitř klubu došlo k nějaké reflexi. Zdá se mi, že se to tam trochu zklidnilo. Přiznám se, že mě překvapilo, že zatímco ostatním klubům karty přibyly, Slavia s tímhle problém nemá. A klidně její větší disciplinovanost může hrát důležitou roli v letošním boji o titul," uzavírá Suchan.

V páteční epizodě Livesport Daily jsme řešili i další témata:

Mají žluté karty pro realizační týmy smysl?

Mohou se trenéři změnit a brzdit svůj temperament?

Měla by Sparta nedisciplinovanost lavičky řešit?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
Pablos

Chudák Lavička... takhle se opírat do jeho rodiny.

Reagovat
St. Pauli

Cenim, ze davate prostor klukum z rozhlasu, at jiz Davidovi Nycovi nebo ted Honzovi. Oba jsou sikovni.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Man__United

jsou tam dobří reportéři poslouchám v práci Radiožurnál Sport, teď je tam nově jako expert Horváth, každé pondělí od 11-12 má pořad kde hodnotí uplynulé kolo ligy

Reagovat
dantetomas

Tak ten uz sa na stadiony Slavie, Sparty ani Slovacka ako novinar nedostane

Reagovat
ratusek

na Slavii se dostane, tu naopak i pochválil. O což mu asi šlo, když bude mít dveře zavřené na ostatní stadiony

Reagovat
Mass

No moc ne. Jen teda musel přiznat, že lavička Sparty má 10 karet a Slavia jen 4, protože to jsou jasná čísla, ale z jeho "pocitu" a že to někde slyšel, se Slávisti stejně chovají nejhůř, prý vytvářejí "dusno".

Reagovat
Bakary3

Nojo, časy se mění

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ale to chovani Priskeho a spol. neni zadna novinka, oni se chovaj jak burani uz delsi dobu. Jen media tu vybudovali nejakou image Priskeho - gentlemana a ted se najednou divi.

Reagovat
KingMaster13

Ámen bratře

Reagovat
PBLead

Ne asi! Kdyby tady místní sparťani a greny radši vytáhli hlavu z písku a četli pravdu na webu slavistické noviny, tak se teď nemusí divit. Lidé, bděte!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Grupma

Tak on ze začátku byl skoro jako zjevení. Opravdu byl nad věcí. Ale postupně se propadal až se z něj stal český trenér.

Reagovat
Kejza

tak to je jako takovej ten slavic meme "after year in Czechia".. on to není jen meme

Reagovat
Mistřizbystří

Uhlazený kultivovaný trenér ze západu při příchodu do Česka https://tinyurl.com/yc3tduac

Po prvním roce angažmá https://tinyurl.com/ysxn8asd

Reagovat
Kejza

Reagovat
Imago

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ono proč se chovat slušně když kolem vidíš jak se k rozhodčím chové ostatní odpad

Reagovat
Mr.Mike

Tak kdyz mu rozhodci rozumi jako jediny to f*cking tak to je tezky

Reagovat
Zdechlina

Sumulikoski

Reagovat
Gelu28

Ještě Kováč v PCE se neumí chovat...podobný komedie od Podzimu 2024 bude dělat v Liberci a Kania ho ještě bude na twitteru chválit pomalu za to

Reagovat
vestinustarychdubu

Tak Kovac byl vzdycky nervak. Pamatuju jak Stajner dal gol a Kovac bezel pres pul hriste ho dojebat za situaci nekde na polovine, ze tam Stajner neco posral

Kazdopadne doufam, ze si na to da trochu pozor, pokud pripadne do Slovanu pujde. Jestli chce Kania vic budovat nejakou znacku, tak urcite to pujde o dost hur s psychopatem na lavicce.

Jinak o Sumulinkoskim tu uz psali, ze je to vypatlanec a ze se podle toho chova. Ono tyhle balkansky horky hlavy vymasteny. My mame v tymu Bosnaka, on je normalne v pohode, ale ten je schopnej obehnout (je "vedouci muzstva") stadion, tam si stoupnout, k plotu a rvat na carovyho, ze ho zabije.

Reagovat
Bakary3

S tím Štajnerem, takže jinými slovy je Kováč takovej rádoby dulezitej klaun.

Doufám, že ho aspoň Štajner poslal do prdele.

Reagovat
kilobyte

Je někde pro veřejnost za co přesně dostávají karty na lavičkách?

Třeba Koubek po zápase v Hradci šel říct rozhodčím, aby šli do prdele a kartu nedostal. Jasně bylo to po konci utkání, ale jestli se nepletu, tak rozhodčí by mohl/měl dát kartu i v tomhle případě.

Reagovat
Sosi

Tak Koubek je doyen...

Reagovat
inferno08

Ale tak říct dneska někomu, ať jde do prdele, je na stejný úrovni, jako říct mu, že je ťululum.

Reagovat
kilobyte

Proto by mě zajímalo za jak ostré urážky to dávají. Navíc když by to zveřejňovali, tak by podle mě byla větší šance, že se hříšníci chytnou za nos a budou se snažit mírnit.

Reagovat
Mass

Suchan řikal, že dával karty za genitální výrazy v pátym pádu, takže možná ta prdel by prošla

Reagovat
Grupma

...ty prdeli černá...

Reagovat
dantetomas

Jsou obzvlast haklivi na ty vaginalni opisy

Reagovat
Mass

Co si vzpomínám na zápas Plzně na Slavii, tak i přesto že Plzeň vyhrála, tak Koubek sprostě vynadal rozhodčím. A kartu nedostal.

Reagovat
Martin9719

Tak ono v lize se toho obecně dost přeslechne, ne jako třeba v nižších soutěžích kde je pár diváků. Když na sudího někdo pokřikuje z realizačního týmu nebo hráčů tak to musí řešit jinak se to s ním veze, protože se přidá obecenstvo a pak se mu to zhroutí. V lize toho polovina nebude ani slyšet.

Reagovat
GrimeBaller98

Tak to Slovacko neni prekvapeni, to jsou strasny burani v cele s majitelem. Blaznivej balkanec je kapitola sama pro sebe.

Reagovat
Zdechlina

Buran je leda tak Šumi, ostatní do toho netahej. Zbytek je v klidu.

Reagovat
GrimeBaller98

To si myslis ty . Namachrovany vsichni od vedeni po hrace, ligu jste si nevykopali, ale koupili licenci a delate frajery

Reagovat
Zdechlina

To si myslíš ty

Reagovat
GrimeBaller98

Nejen ja

Reagovat
Grupma

Mně je divný, že hráči ani trenéři se nepropadnou hanbou do země, když se pak vidí ze záznamu. "Ach jak nedůstojné!" si asi nikdo z nich neříká

Reagovat
Seydou Doumbia

lide na stavbě se taky necítí špatně z toho že celý den nadávaji kokote, dělej čuráku, pičo vole a podobně...výhoda je že tam nemají záznam

Reagovat
Grupma

Nojo, ale ze stavby nejde přímý přenos po celé republice Přeci jen to jejich chování má velký dopad. Třeba i na malé hráče.

Reagovat
Acquanni

Přímý přenos ze stavby Rozhodně by to bylo mnohem zajímavější, než všechny ty Ordinace či Survivory

Reagovat
Grupma

Tak o tom žádná

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nadržený šimpanz

Teď je pohoda. Je tu nějakej pamětník Hřebíka, Uličnýho a spol.z devadesátek?

Reagovat
Puskas

Jejda, nebo ještě Joži Adamce, Karolka Dobiaše...

Reagovat
Mass

Tak v devadesátkách byli cinknutý rozhodčí a nebáli se dělat jasný zářezy. To by dnešní mládež čuměla, čemu oni dnes říkají zářez oproti tomu, co se dělo v těch časech.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Seydou Doumbia

dneska je zářez každá kontroverzní situace co se nepiskne ve prospěch tvého týmu...

Reagovat
Salfovic

Přesně tak. Zejména v kontextu brečících sparťanů je to děsná prdel

Reagovat
Mass

"Derby Sparty a Slavie, to zejména v 90. letech bývala přehlídka velmi roztodivných rozhodcovských výkonů. Na podzim 1995 se „blýsknul“ Pavlín Jirků, přezdívaný „Paša“ velezářezem, po němž si Slavia stěžovala na to, že v její prospěch neodpískal hned tři pokutové kopy. Po porážce 0:2 požadovala Slavia pro „Pašu“ doživotní vyškrtnutí z fotbalového hnutí. Spravil to ale distanc na šest utkání."

https://sport.aktualne.cz

https://www.youtube.com/watch?v=TlyMw5YzYxg

Reagovat
Colossus_AFC

Nic nepřekoná sešívanej transparent slyším tady pláč? Po kterým následovalo roční fňukání z Vršovic za penaltu na Mabila. Legendární.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Mass

Má někdo statistiku karet pro realizáky? Když už teda podle Suchana "nejhorší" Houštecký má 2 žlutý a přitom třeba Látal už jich má 6.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak Svedík se docela zklidnil. Veliče je prostě ostuda. I Petržela říkal, že to radši nevnímá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele