Kruse má jasno, podepsal smlouvu s Unionem Berlín

06.08.2020, 18:58
Aktuality
Union Berlín podepsal Maxe Kruseho. Zkušený útočník se do německé nejvyšší soutěže vrací po nevydařeném angažmá ve Fenerbahçe, kde ukončil smlouvu...

Kruse si poprvé německou Bundesligu zahrál v ročníku 2007/08 ve Werderu Brémy, následně však putoval do druholigového St. Pauli, kterému okamžitě pomohl k postupu.

Bundesligu si Kruse vyzkoušel také ve Freiburgu, Borussii Mönchengladbach a Wolfsburgu, aby se před čtyřmi lety vrátil na Weserstadion. Kruse se ve známém prostředí zařadil k oporám, před startem uplynulého ročníku ale neprodloužil smlouvu a posílil Fenerbahçe.

Ani v Turecku si Kruse nevedl špatně, ovšem nakonec se kvůli dlužnýzm výplatám rozhodl ukončit smlouvu, načež dal najevo, že se chce vrátit do německé nejvyšší soutěže.

Jedním z týmů, se kterými Kruse jednal, byly Brémy, rozhodl se však zamířit do Unionu Berlín. "Jsem rád, že budu hrát znovu Bundesligu a poznávat Union, skvělý klub, jenž prošel v uplynulých letech pozoruhodným vývojem," řekl Kruse. "Bylo pro mě důležité, abych podepsal s týmem, který mi bude sedět. Během jednání s Unionem jsem se cítil jako doma," vysvětlil svoje rozhodnutí.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Místo Liverpoolu si vybere Fenerbahçe a po roce skončí v Unionu

Reagovat
Elliasson

Chtěl hrát v základu. Chápu ho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Do takového sračkoidního týmu? To už se radši mohl vrátit zpátky do Werderu a nebo dělat backup Haalandovi.

Reagovat
Rudnevs

Ja ho celkom chápem. Union je veľmi zaujímavý projekt, je to kultový klub, ktorý má (aj na nemecké pomery, kde má dobrých fanúšikov skoro každý) výnimočne dobrých fanúšikov. Okolo klubu panuje super atmosféra, navyše si tam pekne postupne budujú ten káder a plánujú veľkú rekonštrukciu a rozšírenie štadióna. Veľkú rolu hrá aj to, že je to klub z Berlína, čo už vlastne samo o sebe je pre hráčov lákadlom, ale ešte k tomu ten status klubu z veľkého mesta dodáva klubu ambície a priestor rásť (viď napríklad získali zmluvu s Adidasom, ktorý s tou novou stratégiou podporuje už naozaj iba vybrané kluby a Union do tejto skupinky patrí práve vďaka Berlínu).

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Aldeano

Reagovat
JozkokozleJ

On uz asi pri rozhodovani dlhodobu prespektivu klubu nezohladnuje. Videl som aj tutu spekulaciu a aj ked mam Union velmi rad, Kruse mi tam nepasuje. Pre Union velka parada a verim aj, ze Kruse dostane velky priestor a volnost. Ale ten herny styl Unionu je az prilis defenzivny, bojovny a subojovy... no som zvedavy. Ale o dovod viac sledovat Union

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že dlhodobá budúcnosť klubu pre neho možno úplne nehrá veľkú rolu, ale aj keď opomeniem ostatné faktory (ako trebárs bývanie v Berlíne a čaro samotného klubu), tak minimálne je pre neho určite lákavejšie prísť niekam, kde sa rozbieha zaujímavý perspektívny projekt v príjemnej atmosfére než do krachujúceho Schalke alebo trápiaceho sa Werderu (úprimne nebol som veľký fanúšik jeho návratu, pre obe strany zrejme lepšie, že sa poohliadli po iných možnostiach).

To s tým herným štýlom je pravda, to mi tiež napadlo, ale možno práve kreatívny Kruse to pomôže trochu rozhýbať a bude sa na to dať viac pozerať.

Reagovat
db18

Reagovat
verv

Reagovat
YNWA__MSN

Říká někdo, kdo fandí City

Reagovat
Seydou Doumbia

ježiš nedělej idiota...city, barca, plzen to jsou stejně vykurvené týmy co si budem

Reagovat
smazaný uživatel

To Logo klubu.

Reagovat
Aldeano

Super, snad Union zabojuje o poháry

Reagovat
berliner

Super

Reagovat
stas87

Union si teda zistil, ze jeho podpis je po pravnej stranke v poriadku? Aby sa im chudakom nestalo, ze Fenerbahce po nich budu chciet casom peniaze, na tomto bode mali rokovania s Werderom skoncit.

Jozwiak asi pojde do Berlina, k BSC. Toho som si do Werderu prial ako nahradu za Rashicu, ani nebude drahy, zmluvu ma do leta 2022. Ale poliaci dostanu to co chcu zrejme od Herthy, co je dost smutne, ze Werder nie je vdaka vlastnej blbosti dotiahnut hraca z polskej ligy. Verim, ze by v zelenobielom drese bol platny hrac, aj ked nie urcite od prveho zapasu. Ved aj Rashica potreboval polroka na plnu aklimatizaciu. Lenze vtedy Werder mal moznost nechavat Rashicu na lavicke a davkovat mu postupne minuty. Na Jozwiaka by boli hned prehnane ocakavania od prveho zapasu.

Reagovat
db18

Sympatická volba.

Reagovat
stas87

Rozlosovana je BL, v siedmom kole je zapas BVB-Bayern, novinka je, ze sa nestihne logicky dohrat vsetkych 17 kol do konca roka, takze prestavka nie je ziadna a uz 2.1. sa dohraju zvysne tri kola Hinrunde.

SVW-BSC

S04-SVW

SVW-DSC

SCF-SVW

SVW-TSG

To je dost dobry zreb, v tejto casti sa musi nahrat najviac bodov a vzdialit sa zostupovemu pasmu. Z prvych troch zapasov sa da vytazit pät bodov, ani zapas proti Hoffenheimu nemusi byt vopred strateny. Klucove a urcujuce pre celu jesen bude teraz priprava. Ak Kohfeldt zopakuje rovnaku chybu, uz nas zostup nemusi minut.

Reagovat
Rudnevs

Schalke má v prvých piatich kolách Bayern, Leipzig a Dortmund. Aby to nedopadlo opäť tak, že za prvých päť kôl to bude päť prehier, to už poznáme zo sezón 16/17 a 18/19.

Reagovat
stas87

Tak je tam Union a v siestom kole VfB, oba zapasy doma. To moze byt za styri body. Ale suhlasim, ze ak by dostali od Bayeru stvorku, od RB tri goly a potom naloz od BVB, ti hraci sa mozu lahko zosypat. Navyse je prec Caliguri a ostali im tam africania so svojou labilnou psychikou a mentalitou, to je vybusna zmes. No a samozrejme to moze odpalit na startu hned Wagnera a potom hladanie noveho trenera. Nezavidim ti to, ako fanusikovi Schalke.

Reagovat
Zark

jak to bude s divakama?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele