Králik chce na rozloučenou zachránit Dynamo, očekává vypjaté derby s Táborskem

26.05., 08:48
Aktuality
Martin Králik (© Dynamo České Budějovice)

Martin Králik už ví, že po čtyřech sezonách opustí České Budějovice. Devětadvacetiletý slovenský obránce ale ještě na rozloučenou chce zachránit Dynamo v první lize. Mužstvo se navzdory porážce 0:1 v Karviné v závěrečném kole nadstavby vyhnulo přímému sestupu, o setrvání v nejvyšší soutěži ale bude muset ještě zabojovat v baráži proti druholigovému Táborsku. Dlouholetý hráč Žiliny na tiskové konferenci uvedl, že jihočeské derby bude hodně vypjaté a těžké.

Osud mu nachystal náročnou rozlučku. Čekají ho poslední dva zápasy v dresu Dynama, po nichž by rád odešel se vztyčenou hlavou. "Už před sezonou jsem věděl, že mi bude končit smlouva. Nečekal jsem ale tak těžký boj. Poslední měsíc se se mnou nedá mluvit doma ani jinde. Je to pro mě fakt těžké. Za čtyři roky jsem si Dynamo oblíbil, město i klub. Určitě nechci, aby padlo do druhé ligy. Lidé, kteří jsou uvnitř při nás, si určitě nezaslouží, aby Dynamo padlo," řekl Králik.

Jihočeši nezvládli v Karviné bodovat, díky prohře Zlína v Jablonci však přímo nesestoupili. Dvojzápas baráže proti Táborsku odehrají ve čtvrtek a v neděli. "Nevím, jestli je to spokojenost. Vezmu to z dlouhodobého hlediska. V lednu jsme si dali za cíl dostat se minimálně do baráže a zachránit ligu úplně. I když prohrou, tak cíle jsme dosáhli. Jaro pro nás bylo velmi náročné. První mezistupeň jsme dosáhli, čeká nás ale podle mě ještě těžší druhý," mínil Králik.

Očekává, že baráž bude hodně vypjatá. "Určitě. Bude to jihočeské derby, v Táborsku působí lidé z Dynama. Vztahy jsou i dobré, některé však také napjaté. Navzájem si nic nedarujeme," uvedl rodák z Prievidzy.

Podle jedné z variant by Táborsko v případě postupu mohlo hrát ligu právě na stadionu v Českých Budějovicích. "To už jsou věci mimo hráče. Pro nás je důležité udržet ligu, nikdo nechce spadnout. Celé jaro jsme ukazovali, že nám není Dynamo jedno. Jsem rád, že jsme v baráži, protože hrozilo, že spadneme rovnou," řekl Králik.

"Nebereme však baráž, jako že jsme zachráněni. Víme, že to bude mega těžké. Vím, že kluci i realizační tým znají trenéra. Je tam i dost hráčů z Dynama, takže se známe navzájem. Bude to asi taktická partie," mínil Králik.

Vývoj skóre utkání Zlína v Jablonci prý Jihočeši moc nestíhali sledovat. "Naštěstí se ještě telefon na hřiště brát nesmí. Takže na trávníku ne, přes poločas něco padlo. Jak se blížil konec, tak v posledních minutách už nějaké pokyny byly," připustil Králik.

Dynamo bylo i s ohledem na finanční problémy klubu předem pasováno na sestup, zatím se mu ale vzpírá. "Pyšný budu za týden, pokud to zvládneme, čemuž věřím. Takový půlrok, co tady, jsem ještě nikdy nezažil. Jsem trochu v emocích už teď. Ale kabina se semkla, dělaly se neskutečné věci. Parta byla fakt dobrá. Všichni nás odepsali, někdy jsme stříleli i do vlastních. Bylo to náročné, ale přišlo mi, že okolnosti nás ještě stmelily," uvedl Králik.

Poměry ve vedení klubu nechtěl příliš rozebírat. "Situace je podle mě pořád stejná, ale v šatně řešíme hlavně fotbal. Uděláme maximum, aby Dynamo zůstalo prvoligové," řekl. Stejně tak neuvedl, kam přestoupí. "Je to ještě částečně v řešení," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele