Kozel zůstává trenérem Liberce. Pokračovat na severu bude i Tupta

26.05.2023, 22:30
Aktuality

Liberec nadále povede trenér Luboš Kozel. Dvaapadesátiletý kouč se s vedením prvoligového Slovanu dohodl na prodloužení smlouvy, která by mu vypršela po sezoně. S klubem podepsal nový roční kontrakt s následnou opcí. Severočeši o tom informovali na sociální síti.

Kozel přišel do Liberce předloni na konci srpna. Mužstvo tehdy přebral po šesti kolech minulé sezony na posledním místě tabulky a postupně jej vytáhl až do prostřední nadstavbové skupiny, kterou si Severočeši zahráli i letos. Ve finále po venkovním drtivém vítězství 4:0 nad Hradcem Králové a porážce 2:3 v domácí odvetě skončili v soutěži na sedmé příčce.

"Vzhledem k tomu, kde jsme se nacházeli někdy v březnu, jsme spokojeni. Skončili jsme sedmí, což byl cíl. Myslím, že výkony od zápasu se Slavií byly poměrně dobré. Díky tomu jsme se dostali do střední skupiny a potom ji vyhráli," řekl na tiskové konferenci po odvetě s Hradcem Kozel.

V Liberci bude pokračovat i jedna z opor týmu Lubomír Tupta. Pětadvacetiletý slovenský ofenzivní univerzál ve Slovanu půl roku hostoval z italské Pescary a vedení severočeského klubu nyní uplatnilo opci na přestup. Tupta patřil na jaře k nejproduktivnějším libereckým hráčům a připsal si šest gólů.

Vedení Slovanu zároveň prodloužilo smlouvu s řeckým obráncem Mariosem Purzitidisem. Čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál působí v Liberci od října 2020 a za Severočechy zatím odehrál 70 ligových utkání s bilancí jednoho gólu.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Kozelball potvrzen, ještě poprosím o totéž pro Hapalball v Baníku.

Reagovat
Martin9719

Kozel ok, ale Hapal?

Reagovat
Mönchengladbach

TOP20 trenér v Česku.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
lampas

Za Tuputu jsem rád, to je na ligu exkluzivní hráč.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kepy_FCB

Kozlomajzna

Reagovat
FCSL

Za konec sezony si to zasloužil Posledních 5 kol 2. místo za Spartou a to tam byla ta komedie s nima. V nadstavbě 2x výhra 4:0.. Tupta paráda, ikdyž my jsme schopný ho hned prodat Tomu to 3-5-2 vyloženě sedí a je velmi produktivní, navíc tu chtěl hodně zůstat. Podepsat i Olatunjiho by byl sen, ale to asi neklapne. Tolik Karl nikdy nedá, ikdyž by pak byla hodně slušná šance ho prodat za víc. Věřím že bychom z něj v příští sezoně udělali dělo. Když přišel, tak zakopával o míč a ted má od golu Slavii v nastavení 7 golů v 11 zápasech

Reagovat
exse

Karl je obchodník, a v minulosti byl schopnej vyplácet mnohem větší částky, takže jsem si vcelku jist, že on by ho i podepsal. Spíše mi přijde, že sám Olatunji tu nebude chtít zůstat a bude chtít jít rovnou výš. Po pravdě ale nevím jak jsou psané ty smlouvy, jestli v případě opce je i hráč vázán podepsat novou smlouvu.

Reagovat
Bechy1893

Máte na Olatunjiho opci? Kolik by to koštovalo?

Reagovat
Dejvak69

Máme opci a je tam 12mio cca

Reagovat
Bechy1893

Tak to by snad i žid Karl měl dát

Reagovat
Imos

Tupta je velká paráda, po dlouhý době TOP přestup s Lubošem problém nakonec nemám, od remízy se Slávii hrajeme dobře a zachránil tu sezonu a stejně nikoho lepšího nenajdeme když šel Lavička na Strahov, jsem i rád za podpis Mariose, to je velkej sympaťák, co se nakonec vypracoval na docela solidního ligovýho stopera Victor asi nevyjde, ale to je velký borec pro naší ligu uvidíme jak to bude s Plechatým a Prebslem, doufám že nám Plecháče Sparta nechá, jestli Hugo bude nebo ne mi je celkem jedno, hlavně ať není jednička cením i zkoušení mladých kluků na závěr, kdy Lexa ani Polyak nevypadají vůbec špatně (oproti Michalovi třeba) a z Ivana ještě bude top záložník, ten má mega talent a až uklidní ty zběsilé zákroky tak skvělý DZ s dobrou technikou

Reagovat
skat

Nezapomeň, že minimálně 20M dostane slovan za Tiéhiho. Takže pokud by se povedlo dostat třeba o polovinu víc, což při anglických poměrech je kapesné, tak bychom na Olatunjiho mohli i tu opci uplatnit. Plechatému končí smlouva a tam to bude o tom, kdo mu splní platové požadavky. A Slovan v tomto směru konkurence pro Polsko nebo Maďarsko.

Reagovat
Imos

to kdyby se povedlo a měli bychom olatunjiho i plechatý + nějaký doplnění by se mělo hrát o poháry, kdy když ne teď

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele