Kováč: Jasná červená karta, sudí byl ještě arogantní

05.08.2023, 19:15
Aktuality

Trenéra pardubických fotbalistů Radoslava Kováče rozzlobila situace ze závěru prvního poločasu dnešního utkání třetího ligového kola na Spartě. Domácí záložník Kaan Kairinen šlápl na kotník hostujícímu kapitánovi Michalovi Hlavatému, za zákrok ale nebyl potrestán. Podle Kováče měl sparťanský středopolař dostat červenou kartu. Hlavního rozhodčího Tomáše Klímu označil kouč Východočechů na tiskové konferenci po prohře 2:5 za arogantního.

"Respektuju, že všichni děláme chyby. Jsem jednoznačně zodpovědný za to, že jsme dostali pět gólů, to beru na sebe. Musíme ale zmínit pana Klímu, že (Kairinen) za likvidační zákrok na Míšu Hlavatého nedostane ani žlutou kartu. To je pro mě neskutečné. Je tam VAR (videorozhodčí), vidí to, je to náš klíčový hráč. Kairinen to taky hned dobře věděl, že je to jasná červená karta," tvrdil Kováč, jenž za Spartu hrával a na Letné dělal asistenta trenéra.

"To je hrozné. Každý děláme chyby. Já byl dnes velmi slabý stejně jako celý tým, ale tohle je nepřijatelné. Podívejte se na video sami, to prostě není možné, aby nedostal ani žlutou kartu. To je šílenost. Zase nám to budou celý týden vysvětlovat. Za mě velké zklamání, co se týče tohohle," uvedl třiačtyřicetiletý bývalý český reprezentant.

S Klímou Kováč situaci ze 44. minuty okamžitě řešil. Zákrok podle pravidel zkoumal i videorozhodčí Ladislav Szikszay, usoudil však, že o zjevné pochybení hlavního sudího a červenou kartu nešlo a nezasahoval.

"Řekl jsem mu (Klímovi), ať se jde na to podívat a dal mi hned žlutou kartu. Asi jsem řekl dost, ale je to pro mě absolutně nepochopitelné. Vždyť tohle je přece jasné, to je na zlomení nohy, neuvěřitelné. Je to 3:0, hotovo, ale ať pískají to, co mají, vždyť je to šílené," prohlásil Kováč.

"My jsme dostali (v prvních dvou kolech) dvě červené karty, zaslouženě. Byly to jednoznačně naše chyby, jsme za ně potrestáni. Ale tohle? Pan Klíma je ještě arogantní, co nám říká. Ještě si vymyslí penaltu, to je šílenost," připomněl Kováč situaci z 50. minuty, kdy sudí odpískal pro Spartu pokutový kop za údajný faul Denise Halinského na střídajícího Adama Karabce. Poté se ale do hry vložil videorozhodčí a Klíma po zhlédnutí opakovaných záběrů penaltu odvolal.

Kováč ale odmítl, že by rozhodčí utkání ovlivnili. "Nebylo to o nich, ale o našem špatném výkonu," konstatoval bývalý hráč Olomouce, Spartaku Moskva, West Hamu, Basileje či Liberce.

Autor: ČTK

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

V tomhle má zrovna pravdu, bylo to 3 nula a tohle teda byla hrubka rozhodčího velká.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Za stavu 0:0 by to bylo správné rozhodnutí

Reagovat
Pablos

Já to skóre psal z důvodu, že to nebylo brečení od Kováče, když sám věděl, že na Spartu neměli.

Reagovat
Axelrose

Protože má naprostou pravdu.

Už před zápasem jsem říkal, že jestli nevyhrajete minimálně o dva goly, je to sotuda,

A ona to nakonec je ostuda z výkonu rozhodčího. To Kováč ani nezmiňuje jasnou penaltu (alespoň z konce minulé sezony, nebo třeba penalty v Mechově)

Tvl, vždyť Sparta, Slavie musí dát současným Pcím pět branek i bez pomoci rozhodčího.

Jako jasně, bylo to už 3:0, ale to na podstatě věci přece nic nemění. A když vezmu vyloučení Kostky v minulém kole, tak Kari by musel dostat tak 4 zápasy.

A to nepíšu proto, že jsem SKS a PCE, prostě když pískat, tak na všechny strany.

Reagovat
Nieuwendyk

pro tebe platí to samé, co řekl Radek: "Já byl dnes velmi slabý stejně jako celý tým".

Samozřejmě to píšeš proto, že jsi SKS, to je hlavní motivace. My za to kua nemůžeme, že je rozhodčí píča

Reagovat
Axelrose

Tak to máš pravdu, že je rozhodčí píča.

Já to samozřejmě psal jako fanda Pardubic, Slavia na vás stačí sama, i bez rozhodčích

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo vidět loni, kdy i Tvrdíkovi bylo trapně, jak vás tlačí a Spartu řežou, tak se musel ozvat.

Reagovat
Harley111

Vždyt jim pět golů bez pomoci rozhodčího dala a pokud jsi chtěl pískat takovou penaltu (Krejčí) musel by pískat i na druhé straně(Karabec) , obě na stejným levlu. Kairinen žlutá ano, na červenou tohle nebylo. Samozřejmě od sešita objektivitu člověk čekat nemůže. Uplně stejný jako když Sparta zahrávala penaltu za ruku ve Zlíně tak se slétla vaše slávistická letka jak si takovou penaltu mohl rozhodčí dovolit písknout a jak takové penaltu za takovou ruku by nikdy v životě v Evropě nepískl a netrvalo to dlouho , Plzeň vyhrává v Kosovu za identickou penaltu kterou světe div se rozhodčí odpískal. Sešitá a antisparťanská objektivita obrácená naruby, cokoliv pro Spartu je v každém případě obrovská chyba rozhodčích naopak proti Spartě je dovoleno vše.

Reagovat
Harley111

*za identickou ruku

Reagovat
Modi6

Proč nezasáhl VAR? Protože Sparta?

Při tom já byl rád, že Sparta aspoň trochu pošetřila síly před Kodaní ale objektivně je třeba přiznat, že naši rozhodčí nadržují týmům ze silné trojky. V Kodani od rozhodčích Sparta ovšem žádnou takovouto podporu čekat nemůže.

Reagovat
didosh

Ty vole ty fandis AC i Interu

Reagovat
John Obi Mikel

Fandí San Siru

Reagovat
Nieuwendyk

Kokot co nechápe základní principy. Nějaká inkarnace Momo9/10? Nebo spíš teda plagiátor?

Reagovat
Modi6

Se nezblázni ty základní principe . Nějaký Momo? Jsi cvok?

Můj fotbalový nick byl velice známý. Tenhle je dost podobný ale kratší.

Diskutuju o fotbalu někdy od roku 2003. Žel jsem někde musel přejít na své skutečné jméno. A řekl bych, že moje fotbalové znalosti jsou těmi, kteří fotbalu rozumějí, dost respektovány.

Reagovat
Mr.Dalby

Takových co o sobě tvrdili něco podobného tady bylo jak důchodců v Kauflandu.

Reagovat
Modi6

Tak nějak mi je úplně jedno co kdo o sobě tvrdil. Podstatné jsou příspěvky. V tomto případě o fotbale. Z těch se dá leccos poznat.

Že nějaký nick nedokáže pochopit, že někdo může fandit i oběma rivalům, je jeho problém a jeho hloupost.

Já třeba na mezinárodní scéně fandím stejně vášnivě jak Spartě, tak Slávii, tak Plzni, tak všem dalším českým klubům. Stejně tak to mám i s italskými.....

Reagovat
Modi6

No a co? Hlavně. Odmala fandím italskému fotbalu. Je mi tedy jedno, zda vyhraje nějaký evropský pohár AC, nebo Inter. Případně jiný italský klub.

Možná tě ještě víc šokuje, že mám originál kšiltovku AC Milan, peněženku Interu, dres Fiorentiny a deštník Juventusu.

Reagovat
Harley111

Fakt? Proč teď nadržoval Hradci on patří do silné trojky ? Nebo si prostě potřebuješ kopnout ? Ty se díváš na všechny ostatní týmy, že víš že se nenadržovalo jiným? Např. vyloučení mladoboleslavského Kostky fail jak prase , vyplývá tedy z toho , že se nadržuje Liberci? Pilař zaklauní penaltu , rozhodčí mu to spolkne tzn. nadržuje Hradci, mám pokračovat zápas o zápasu?

Reagovat
Bakary3

Tohle je špatný ..

Reagovat
Bakary3

Velký špatný...

Reagovat
kilobyte

Mě to teda na červenou nepřišlo. 100% žlutá.

Reagovat
Pablos

Mně taky, ale vůbec to neřešit je stejná hrubka rozhodčího jak toho golmana Karviné… stejně dojebaný výkon v práci

Reagovat
kilobyte

Ale když je to jen na žlutou, tak to nemůže řešit VAR.

Reagovat
Pablos

Já myslel hlavního

Reagovat
Remt

To je to. Úplně dementní rozhodnutí rozhodčího nedat žlutou. Dát žlutou a kontrolovat zda to nemá být rudá - to by bylo správné řešení.

A pokud Kostka dostal rudou, má být rudá za toto. Měl to před sebou hráč a viděl co dělá. Měl to před sebou rozhodčí takže se nemá na co vymluvit.

Reagovat
kilobyte

Takže když písknuli penaltu Pilařovi, tak měli i Karabcovi?

Reagovat
Remt

vám jí pískají za všechno (i kdyby měli do Varu čumět několik minut, prostě tam něco najdou ), takže asi jo.

Reagovat
kilobyte

A všimnul sis toho, že jí díky čumění do Varu odvolali?

Reagovat
Nuno čomes

Kostka minulé kolo rudá a 2 zápasy stop za menší zákrok. Otevřete oči

Reagovat
kilobyte

Ten zákrok nebyl menší. Komise rozhodčích sdělila, že na VAR to nebylo a intervence byla chyba. 2 zápasy jsou snad minimum za přímou červenou.

Minulý víkend tady lidi psali, že to bylo spíše na žlutou. Tak možná zkus otevřít oči ty.

Reagovat
Nuno čomes

To snad ne. Ale nedivím se, že je česká liga pro smích, když čtu tohle

Reagovat
Rudy

Jak rikas. Absolutne neprijatelne. Chapu Kovace a myslim, ze v realu to myslel uplne jinak a zachranila ho jen diplomacie jeho vyjadreni V CR se nehraje jen proti tabulkovym tymum. Mame tu jeste dodatkovy tym, ktery nefiguruje v tabulce, za to ma ohromny vliv na poradi to tabulky. Kristalove ciste a jiste lakajici pro sponzory

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Nieuwendyk

Jojo, Inter totiž pro smích vůbec není

Reagovat
Nuno čomes

Ty jsi taky přišel z jiného zájezdu co?

Reagovat
Nuno čomes

Jinak že tady psali že to bylo minule kolo na žlutou? No a? Rozhodčí minule kolo vyloučil a tady měl vyloučit bez debat. Tak to zbytečně nezkousej.

Reagovat
kilobyte

A komise rozhodčích řekla, že byla chyba, že VAR zasáhnul. Takže když minule udělali chybu, tak ji teď měli udělat znova?

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Nuno čomes

Ty jsi šílený s tou zaslepeností bavíme se o jasné červené.

Reagovat
Remt

Každé kolo se tu bavíme se stejnyma idiotama ze stejného tábora idiotů (Sparty) a každé kolo mě překvapí, že tihle idioti by byli schopni prominout snad i vraždu pokud by měl na sobě sparťanskej dres

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Hasan Šáš

taky za to rozhodčího každej vyjebal, včetně komise

Reagovat
doshcz

Reagovat
Nuno čomes

No však

Reagovat
Remt

Jak říkáš. V jednom kole rudá ano, a to se hráč otáčel a neměl asi ani úplně ponětí že mu pod kopačku protihráč strká haksnu, Ale Ok souhlasím že červená. Tady to má faulujici hráč před sebou, vidí co dělá. Var nekontroluje a rozhodčí udělá Ty ty ty. Bez žlutý, bez červený, bez kontroly varem. Tak to běžte do prdele s takovouhle ligou.

Toto může být jedna ze situací, kterou si na konci ligy budem připomínat, až zas neschopnou Spartu dokopou a dostrkaji rozhodčí k titulu a ostatní fans z jiných táborů budou říkat, že je to zas srandovní titul jako loni

Reagovat
Axelrose

Jenom žlutá tak se na to pořádně podívej. Vždyť mu regulérně šlápl plnou silou na kotník, nezasáhl (a ani nemohl) míč.

Beru, že ho nechtěl zranit, ale tohle prostě na červenou je -a bez VARu.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Losinho

Učebnicová redka, zákrok na zlomení nohy.

Reagovat
Prometheus

Obrana Pardubic v čele s Donatem a Halinskym to slušnej bizar

Reagovat
Axelrose

No jo, bohužel když už to vypadalo jak takž solidně (loni) tak zase všichni odešli.

A mrkni se, kolik těm klukům je.

Myslím, že nedávno tu někdo psal o všemi oceňovaném manažerovi Zavřelovi - no a o tom je. Já osobně nevím, kdo ho oceňuje.

Reagovat
Prometheus

Věk pro mě nehraje roli, buď si dobrej,nebo zoufalec viz Halinsky

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Ví už Kováč, jak vypadal, když si "povídal" s rozhodčím? A ví, že na něj sahal? Co všechno si rozhodčí má podle Kováče nechat líbit? Já bych se naopak přimlouval za tvrdé trestání útoků na rozhodčí. Ať má kapitán právo požadovat vysvětlení rozhodnutí rozhodčího a po odpovědi ať odkluše hrát fotbal. Vymlouvat se na emoce je trapné. Tímhle se ti hráči a trenéři jen znemožňují. Prej "tlak na rozhodčího"

Reagovat
Axelrose

Tak zrovna od Sparťana tohle hodnocení sedí

Reagovat
Nieuwendyk

přesně.

Reagovat
Mass

Docela sem nasranej na toho Sziksaye za videem, proč Klímu opravil? Tipoval sem, že letos vymyslí rozhodčí pro Spartu 22 penalt a on mi to takhle kurví. Přitom minulou sezonu jim přidával, kde se dalo. Aspoň teda že se nepletl do toho s tim Kairinenem, je snad jasný, že zlomená noha přece neni důvod dávat kartu.

Reagovat
Nieuwendyk

Zítra Zlín nebude kopat dvě pencle a to zbytečný hovado Masopust bude hrát celej zápas, i když od 23. minuty by hrát neměl. Mark my words

Reagovat
Mass

Zlín bude rád, když 2x přejde přes půlku, jak by mohl mít dvě penalty?

Reagovat
Prometheus

Wow,ty budeš asi hustej týpek

Reagovat
Tomas1234

Byl jsem tam a koukal na faul z 15 metrů. Faul byl, ale max na žlutou. Červená? Ani omylem.

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
Nuno čomes

Tak zkus ještě záznam.

Reagovat
Prometheus

Objektivně:

Kairinen, jasná CK

faul Krejčího penalta

faul na Karabce také penalta

Reagovat
Losinho

Reagovat
Prometheus

Chápu, že mu odešli kvalitní stopeři Hranac a Vlček. Ale stavění Halinskeho je na odebrání trenérské licence

Reagovat
Kily

ono je to jednoduché - Halinský a Donát jsou jediní stopeři v kádru, těšil jsem se na Kukučku, minulý týden mělo být všechno podepsáno a nakonec z toho dost možná sejde, jelikož se mu prý do Pardubic nechce

Reagovat
dejvikker

V sobotu byl Kukučka na Letný v oblečení FKPCE...

Reagovat
Kily

tak snad, já byl o víkendu mimo a včera večer se bavil s kamarádem, který má dobrý kontakt a prý se mu k nám přestalo chtít

Reagovat
Kily

navíc v prvních dvou zápasech si svoje docela i odehrál, zase bych ho nezatracoval po zápase, ve kterém legračně vypadala celá naše defenzíva

Reagovat
Spalovač šancí

Sice jsem to vůbec neviděl, ale červená úplně jasná

Reagovat
Mass

Už seš jak RM1999

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele