Koubek věří, že tým v Záhřebu nahradí Durosinmiho, o brankáři ještě nerozhodnul

25.10.2023, 19:40
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Trenér Miroslav Koubek věří, že Plzeňští na hřišti Dinama Záhřeb dokážou nahradit nejlepšího týmového střelce Rafiua Durosinmiho kolektivní prací. Kouč se podle vyjádření na tiskové konferenci zatím nerozhodnul, kdo ve čtvrtečním třetím zápase skupiny Evropské konferenční ligy zastoupí další zraněnou oporu brankáře Jindřicha Staňka.

Durosinmi si při sobotním nevydařeném ligovém utkání v Liberci (0:3) po střetu s vlastním brankářem Mariánem Tvrdoněm poškodil vazy v kolenu a v úterý podstoupil operaci. Dvacetiletý nigerijský útočník bude Viktorii chybět do konce podzimu.

"Durosinmi je určitě velká ztráta a musíme se s ní vyrovnat. Máme i jiné dobré útočníky a věřím, že jsme schopni nějakou kolektivní prací Rafiua nahradit," řekl Koubek.

Neprozradil, zda v brance zůstane Slovák Tvrdoň, který se v Liberci podepsal pod dva inkasované góly. S plzeňskou výpravou jsou v Záhřebu ještě další gólmani Dominik Sváček a teprve osmnáctiletý Viktor Baier. "Podporujeme Mariána od začátku týdne, hned po zápase. Pokud jde o personální obsazení, máme tři brankáře. Ještě není jasno, definitivní rozhodnutí ještě nepadlo," uvedl dvaasedmdesátiletý Koubek, jenž je sám bývalým brankářem.

Jeho svěřenci ve skupině C vyhráli oba zápasy a vedou tabulku. Dinamo minule nečekaně podlehlo na hřišti Ballkani a spolu s kosovským týmem má tři body. Poslední Astana nezískala ani bod. Západočeši v Záhřebu nechtějí přenechat iniciativu domácím, kteří na svém stadionu vyhráli posledních pět soutěžních duelů.

"Viktoria Plzeň pod mým vedením se snaží hrát vždycky aktivně. Od toho určitě nechceme ustoupit. Na druhou stranu člověk musí respektovat i sílu soupeře. Dinamo po herní, kombinační i technické stránce má takovou kvalitu, že se dají očekávat i pasáže, kdy budete zdánlivě málo aktivní," upozornil Koubek.

"Když člověk hraje ,zanďoura', tak si většinou koleduje. Takže určitě chceme být aktivní, ale zase nebudu říkat, že tady budeme něco otvírat. Musíme to mít vyvážené s dobrou obranou," doplnil kapitán Lukáš Hejda, jenž poslední tři soutěžní zápasy vynechal kvůli zranění.

Dinamu bude s velkou pravděpodobností chybět kapitán a klíčový útočník Bruno Petkovič. "Pokud nebude hrát, může mít soupeř problémy," mínil Koubek. "Bez něho jsou trošku slabší, ale zastoupení mají slušné. Čeká nás těžký zápas, jsou to šikovní a nesmírně technicky kvalitní hráči," dodal stoper Hejda.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Tady se bohužel ukazuje, že tým může přijít "jen" o dva hráče a je poloviční Vepředu se to bez Rafia ještě nějak ukopat dá si myslim, vzadu když neni jistota, je to horší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele