Koubek po rekordní výhře: Tým je na dobré cestě, na Spartě se nebudeme schovávat

24.09.2023, 21:19
Aktuality

Trenér plzeňských hráčů Miroslav Koubek si po vítězství 6:2 nad Pardubicemi v devátém kole první ligy pochvaloval výkon domácího týmu, který dvanáctou soutěžní výhrou po sobě překonal vlastní rekord. Dvaasedmdesátiletý kouč na tiskové konferenci ujistil, že Viktoria se ani příští sobotu na hřišti mistrovské Sparty nebude schovávat, ale plánuje hrát náročný fotbal.

Plzeňští po návratu Koubka na lavičku úvodní tři zápasy sezony nevyhráli, ale od triumfu 2:1 na půdě kosovské Drity v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy už pouze vítězí. Dnes překonali vlastní maximum po sobě jdoucích soutěžních výher z roku 2010. "Statistiky moc nesleduju, ale pokud to tak je, je to potěšitelné zjištění. Svědčí to o tom, že mužstvo pracuje dobře a je na dobré cestě," řekl Koubek.

Pardubického outsidera poslal do vedení ve 13. minutě Denis Darmovzal, ale Západočeši ještě do přestávky otočili stav po gólech Lukáše Kalvacha, Sampsona Dweha a Robina Hranáče. Po přestávce se za domácí prosadili Erik Jirka z penalty a v závěru dvakrát Rafiu Durosinmi, v nastavení snížil Kryštof Daněk.

Stopeři Dweh a Hranáč skórovali poprvé v ročníku. "Je dobře, že se i oni dokážou střelecky prosadit, dneska to bylo po standardkách. Když si branky zrekapitulujeme, tak se o ně dělí hodně hráčů. Nejlepší střelec má pět, přesto jsme nasázeli 26 gólů. Je tam vidět určitá variabilita. Máme různé směry odkud a jak udeřit. To je dobře. Nemáme jeden hrot, který je střelec, a všichni hrajou na něj. Tady je to pestřejší," konstatoval Koubek.

Třetí celek tabulky ztrácí čtyři body na příštího soupeře Spartu, která v dnešním pražském derby remizovala na stadionu Slavie 1:1 a zůstala o skóre v čele tabulky. Plzeňští navíc mají k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi. "Bude to jiný level. Taktický scénář může být také jiný, ale bude určitě aktivní i na Spartě. Nebudeme se schovávat, budeme chtít hrát náročný fotbal. Máme respekt k soupeři, ale nechceme zalézt. Takový fotbal hrát nechceme. Na zápas se těšíme. Po té sérii to ani nemůže být jinak," prohlásil Koubek.

Utkání s Pardubicemi nedohrál brankář Jindřich Staněk. Při obranném zákroku ho zasáhl do hlavy vracející se spoluhráč Dweh a otřesený český reprezentant musel pří jubilejním 100. ligovém duelu v 18. minutě střídat. Staněk byl převezen do nemocnice, kde pro jistotu zůstane na pozorování do pondělního rána. Zatím není jasné, zda je ohrožen jeho start na Letné.

"Nechci předbíhat, uvidíme, jaký bude výsledek (vyšetření). Pokud by člen národního mužstva eventuálně ze zdravotních důvodů nemohl být v brance, tak to komplikace je. Ale my věříme dalším brankářům, které tu máme. Dneska zaskočil Marián Tvrdoň. Vedl si suverénně nohama. Střela, kterou pustil, byla těžká, křížná. Pokud by Jindra nemohl, tak má plnou důvěru Marián," uvedl plzeňský trenér, jenž Viktorii v roce 2015 dovedl k titulu.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Chceme vidět hlavně pěknej fotbal a ne tu včerejší žumpu

Reagovat
Roberto Baggio

Reagovat
Bex5

Yep

Reagovat
AnthonyR

Sparta nebude v pohodě, bude chybět Krejčí a Plzeň je teď na obrovský vlně.

Reagovat
$dolar$

Tak to je spis vyhoda pro Spartu, Krejci je v obrane naprosto marnej. A kdyby ho nekdo pohlidal u standartek, tak je vyhrano.

Reagovat
Pablos

Marnej Tvl dokáže udělat nějákej kiks, ale furt je nadprůměrem ligy i do obrany

Reagovat
$dolar$

Cim? Je pomalej, rozehravku nema, kolem nej projde kdekdo. Jakoze nadprumerem je proto, ze je to arogantni hovado?

Reagovat
Pablos

Co nemá do rychlosti na ty jó rychlé hráče, tak to vynahradí velmi dobrou hrou poziční. Kolem něj projde kdekdo Právě že vůbec no, velmi dobře odebírá čistě balóny i ve složitých situacích. Není dokonalej to samozřejmě vůbec né, ale je tedy na stejné úrovni na své druhotné pozici (stoper) jako třeba Holeš. Ty ho popisuješ jako slabinu Sparty Chápu nemáš ho rád... ale tvl soudnost trochu

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tady musim souhlasit, i když toho buz*čka fakt nemam rád

Reagovat
Pablos

už ten napuchlej výraz je vždycky na facku... ale fotbalista to prostě je kvalitní (až na ty občasné kiksy a nahrávky do gólu ), tak mu to i tak trošku odpouštím a není mi tak nesympatickej jako dřív... to Wiesner na toho jsem úplně alergickej třeba A Sejk bude taky dobrej manták

Reagovat
romeo351

Rozehrávku nemá?

Reagovat
mistr129

Ligy jo, ale Sparty ne

Reagovat
ACSeRw!n

vcera to byl v soubojich od nej v podstate dokonaly vykon, nez sel ven

Reagovat
Pablos

Reagovat
Posledni Kovboj

ale kiksuje hodne, jak je to muj neoblibenejsi fotbalista z A-tymu za posledni dekadu, tak obcas bys ho proste zabil, viz naposledy Aris

Reagovat
Bex5

Tezko se hlida, a to i kdyz na to mas vysku

Reagovat
dontcallmeandre

Plzeň mi přijde docela solidně rozjetá. Sice jsem doufal, že by se mohli vrátit mezi jojo týmy, kde jim to dle mého názoru sluší nejvíc, ale je jim třeba přiznat, že zase budou hrát nahoře, a popravdě jim to za tu body do koeficientu, které jsou letos důležité i docela přeju. DOufám, že v evropě dojdou co nejdál. V lize by ale mohli občas zakopnout ... Takhle porazí Spartu, vyhrajou odložený zápas a budou zase druzí .../

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele