Koubek má k dispozici jen šestnáct hráčů. Odveta bude těžší, tuší kouč Plzně

16.08.2023, 19:56
Aktuality
Miroslav Koubek (© Viktoria Plzeň)

Podle trenéra Plzně Miroslava Koubka bude čtvrteční odveta 3. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti maltské Gziry těžší než úvodní zápas, který Viktoria doma suverénně vyhrála 4:0. Jednasedmdesátiletý kouč považuje za problém, že v týmu Západočechů pro utkání v Ta' Qali je pouze 16 zdravých hráčů. Uvedl to v rozhovoru pro Radiožurnál.

"Ve čtvrtek to bude těžší zápas. Samozřejmě jsou tady nějaké klimatické podmínky, které nejsou úplně komfortní. I když nebudou ani pro maltského soupeře. Bylo vidět už v Plzni, že Gzira je statečné, bojovné mužstvo. Vím, že nás tady nečeká nic lehkého, budou se určitě prezentovat bojovným výkonem a budou nám to chtít co nejvíc znepříjemnit. Musíme být velice ve střehu," řekl Koubek.

Plzeňští minulý čtvrtek nad maltským outsiderem od začátku do konce dominovali. Góly vstřelili Pavel Bucha, Rafiu Durosinmi, Pavel Šulc a střídající Jan Kopic, domácí hráči navíc čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. Gzira s šesti Jihoameričany v základní sestavě prakticky neohrozila brankáře Jindřicha Staňka.

"Vždycky je to o tom, co jim z našeho pohledu dovolíme. Hráli jsme ten zápas dobře, hlavně v atributech presinku a přepínání po ztrátě míče. Bylo vidět, že jim to trošku dělalo problém. Pod tlakem, který jsme na ně vytvořili v některých fázích hry, úplně nepřišly na odiv jejich technické dovednosti," mínil Koubek.

Západočeši po jeho návratu na lavičku úvodní tři soutěžní utkání v sezoně nevyhráli, ale vydřeným triumfem 2:1 nad Dritou v odvetě 2. předkola Konferenční ligy nastartovali vítěznou sérii, která aktuálně čítá čtyři zápasy. "Dostali jsme se do úzkých, jeli jsme do Prištiny s nulovým náskokem, bylo to 0:0. Toužili jsme to zvládnout, což se podařilo. Možná, že v ten moment se uvolnilo napětí v hlavách hráčů a začali ukazovat svůj potenciál," prohlásil plzeňský trenér.

V Ta' Qali bude postrádat hned osm hráčů. Vedle zraněných obránců Milana Havla, Luďka Pernici, Filipa Čiháka a univerzála Jana Sýkory kvůli zdravotním problémům zůstali doma také ofenzivní hráči Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Erik Jirka i krajní bek Radim Řezník. "Je to problém. Hrajeme čtvrtý anglický týden. Čím víc máte hráčů, tím víc můžete zátěž rozložit. Pokud se to scvrkává na 16 hráčů, tak to zas až tak nerozkládáte," dodal Koubek.

Pokud Viktoria v odvetě s Gzirou nedopustí senzaci, v závěrečném 4. předkole o skupinu se utká s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Úvodní duel Tobol doma vyhrál 1:0.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
letitfly

Paluska na plac!

Reagovat
Sigma Olomouc

mládí vpřed!

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Martin9719

No v podstatě nemáme 4 hráče, s ostatními se už nepočítalo od přípravy. S tím že Řezník je stejně jen do počtu. Lavičku doplnit juniory, což se nestalo ale nevadí, hráčů je na takový zápas dost.

Reagovat
db18

jenže jsme ty mladý poslali do Brna z ofenzivních tam zůstal už jen Hašek...

Gabriel už je starý na to, aby byl v té béčkové listině a gólmani jsou v pořádku, takže nemá smysl brát ani Baiera.

Reagovat
Martin9719

S tím Gabrielem je to otázka, vůbec tam neproběhlo nic směrem k prvnímu týmu. Jako asi na to nejspíš nemá, ale v Jihlavě ten základ hrál celkem pravidelně a při případném výpadku stoperů..nevím. Máš o něm nějaký info?

Reagovat
db18

V béčku a Jihlavě mi přišel top. V Teplicích tenkrát slušný, ale tam to celkově nefungovalo, tak to měl složitý (tam vedle něj snad hrál beka ten futsalista... ). Škoda, že mu to nevyšlo v tom Jablonci. Silově a pozičně je na tom dobře, ale rozehrávka je horší. Tam proti Čihákovi, Hranáčovi a Paluskovi s Dwehem nemá šanci.

Možná by bylo fajn, kdyby si ho zase vzala Jihlava a postoupila s ním do ligy... ale nevím jak jsou tam na tom se stoperama.

Reagovat
Martin9719

Taky nevím, tam jde spíš o to, jestli nebyl čas ho řešit tak ho poslali zatím do béčka nebo jestli ho ještě někam pošleme. Myslím si že nabídnout ho např. Dynamu by nebylo špatný. Celkově ale jinak asi jeden z nejpromrhanějších talentů.

Reagovat
Svandik68

Ty mladé, co přišli do Brna, bych na tu lavičku snad taky ani nebral. Gaszczyk je tragickej, Koželuh je tady od zimy a taky zatím nepředvedl vůbec nic a v Kronusovi je možná vidět nějaká technika, ale je pomalej a fyzicky slabej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rimmer77

Tvl ten Koubek bude bulet i proti maltanum, tohle musí být 0-3 i s nahradnikama

Reagovat
didosh

To není v TV?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele