Kouassi oficiálně podepsal smlouvu s Bayernem

01.07.2020, 11:08
Aktuality
Bayern Mnichov posílil Tanguy Kouassi. Teprve 18letý defenzivní univerzál přichází jakožto volný hráč z Paris Saint-Germain a na Säbener Straße podepsal smlouvu do roku 2024...

Kouassi je produktem mládežnické akademie úřadujícího francouzského šampiona, přičemž v letošní sezóně se probojoval do prvního týmu a začal sbírat první starty za PSG.

Mládežnický reprezentant Francie na sebe okamžitě upozornil, načež s ním jeho mateřský celek chtěl podepsat nový kontrakt, ovšem neúspěšně. Kouassi byl spojován s celou řadou klubů, nakonec se rozhodl podepsat s Bayernem Mnichov.

"Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát souboj o Tanguye Kouassiho. Podle nás patří mezi největší talenty v Evropě. Jeho prioritním postem je střední obránce, ale zvládne nastoupit na několika dalších místech v sestavě," pochvaluje si sportovní ředitel Hasan Salihamidžić.

"Jsem rád, že budu moct hrát za Bayern Mnichov. Je to velký a tradiční klub. Doufám, že se zde prosadím a odehraji spoustu zápasů. Budu na sobě tvrdě pracovat," řekl Kouassi.

Co nevidět by měl přitom Bayern oznámit příchod Leroye Saného z Manchesteru City, za něhož má vzhledem ke končící smlouvě a nedávnému zranění poslat necelých 50 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (41)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Nějaký info?

Reagovat
Shevchenko

Podrobnosti připravujeme.

Reagovat
Kocour Klapuška

Myslel jsem o hráči

Reagovat
zlatan-legend

V PSG nebyli schopný mu prodloužit končící mládežnickou smlouvu. Těžko říct proč. BM bued muset zaplatit PSG pouze 300k EUR jako "tréninkové výlohy".

Reagovat
hematop

Hráč tmavé pleti, který vyniká díky genům svou fyzičností. Rychlý, silný v soubojích a je dost běhavý. Něco mezi Mbappem a Kangou.

Reagovat
hraca

Bayern si v posledních třech letech vybudoval armádu. Bundesligu ovládnou v klidu na další roky a možná přidají i LM.

Reagovat
Beči

To je pro PSG slušný provar.

Talentovaný hráč, který dokáže zahrát jak na stoperu, tak na DM, navíc takhle mladý. Pro Bayern super nákup.

Reagovat
smazaný uživatel

No spis to mela byt nahrada za Upamecana....skoda pro Lipsko

Reagovat
db18

Super. Tak to asi nejpozději za rok nahradí Boatenga. (bohužel možná i Alabu)

Reagovat
raduinho

Säbener Straße je Säbener Straße a ne Säßener Straße

Reagovat
Kocour Klapuška

Zásener

Reagovat
Seydou Doumbia

Tuší někdo, proč si PSG rok co rok nechává utíkat talentované mladé hráče a místo nich přivádí do svých řád průměrné hráče za 20-40 mega?

Reagovat
Beči

Protože prostě proč ne, že jo. Mají prachy a chtějí to ukazovat

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, odchovanci už dávno nefrčí. Kdo staví odchovance, dává najevo, že je švorcklub

Reagovat
čutalista

A nebo ban... konečně

Reagovat
Petrinho17

Pretože nemajú B tím, kde by tí mladí hráči mohli postupne hrať a plynule prejsť do A tímu. Takže príchodom z dorastu, vlastne 99% sedí na lavičke a nič im to nedáva.

Reagovat
Seydou Doumbia

O tom B týmu vím. Každopádně Kouassi, Nkunku, Lo Celso jsou hráči, kteří pravidelně sbírali minuty v prvním týmu a mohli se rozvíjet dále. Nebavíme se tady o sedmnáctiletých mladících, kteří nemají kvality na to, aby hráli v prvním týmu.

Reagovat
Muffi

Jednak potřebují hrát a druhak alespoň částečně lze o úrovni PSG mluvit tak u LoCelsa a Nkunka, ostatním na ni dost chybí.

Třeba Augustinovi se dařilo, vypadalo to jako chyba a teď nehraje v leedsu. Podívej se na ostatní velkokluby, kolik z těch jejich hypovaných odchovanců hraje pravidelně top ligu v týmu o poháry.

Reagovat
iamek

Možná ti mladi vidí, ze než aby dostal sanci odchovanec, tak koupi raději někoho jiného a pak jim nechcou prodlužovat smlouvy a raději jdou zadara jinde. Psg tech případu má už docela dost.

Reagovat
Muffi

Zadarmo jim odešli a lze mluvit o nějaké úrovni Zagadou, ballo Touré a teď Kouassi za 5 let, zbytek prodali.

Loni dostali 63 mega za Nsokiho, Zagrého, Weaha, Nkunka a Diabyho.

Celkem 8 hráčů, kolik z nich podle tebe bude hrát za 5 let pravidelně LM? podle mě tak 2 a to jsou v klubech, které je braly kvůli prodeji dál, takže se s nima budou piplat.

Reagovat
db18

Zagadou, Diaby, Nkunku pravděpodobně ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jsou konečně tím klubem, co právě tady ty mladý "přehajpovaný" hráče s klidným svědomím nechá jít...je hrozná móda stavět mladý, jen proto, že jsou mladý a ve většině případů na to vůbec nemají...a ti hráči, co odešli z PSG s nálepkou velký talent jsou vyloženě průměrní....Rabiot, Lo Celso, Nkunku jen co se mi vybaví....je jim "už" kolem 25-ti, měli by být tahouny a ukázat ten svůj potenciál...ale jsou přinejlepším trochu lepší průměr...a když se podívám na sestavu PSG...ani jeden z nich není lepší, než ti co hrajou základ...

Já ty odchody chápu a je to tak jediná věc za co bych PSG chválil...to že pak nakoupí hráče za přemrštěnou cenu...to je špatně...

Reagovat
Fairplay

Nebude ho v Bayernu škoda? V tomhle věku potřebuje především hrát, v Bayernu je podle mě ta konkurence příliš vysoká

Reagovat
db18

Je tam stárnoucí Boateng a Lucas se Sülem po zranění, navíc se neví, co bude s Alabou (jestli prodlouží nebo odejde...)

Navíc odejde Javi Mar, takže jestli může hrát na DM, tak si zahraje snad dost. (a v momentě kdy by neměl hrát, tak může naskočit ve třetí lize)

Reagovat
Beči

Já si právě myslím, že dostane slušnou porci minutáže. Süle s Hernandézem trpí na zranění, Boateng už dosluhuje a navíc může hrát na DM, kde není zdaleka taková konkurence.

Reagovat
Largo

Pro Bayern skvělej "nákup", PSG naopak opět nezvládá.

Reagovat
Mönchengladbach

Ach jo, Bayern to bohužel v posledních 2-3 letech dělá s příchody přespříliš dobře, takový dokonalý opak Barcelony.

Takhle boj o titul v Bundeslize bude čím dál tím větší formalita.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
insane

No bude docela zajímavý sledovat, jak na tom tak za tři roky bude Bayern a jak Barcelona...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je obrovské plus pro Barcu, ale také velké mínus.

Mínus v tom, že dokud bude v Barce, tak žádný velký trenér nepřijde.

Už je starý a já ho příští rok vidím tak jak hrával Iniesta, kontrola balonu, rozehrávka..

Už vidím Kloppa, Guardiolu, Simeoneho... jak dávají Messiho do středu pole s pokyny běhat, bránit a rozdělovat balony pro křídla atd...

Messi je i fantastický tvůrce hry a najít trenéra, který mu zakáže hrnout se do zakončení je asi nemožné

Reagovat
Dufan

to je kravina, takovýho hráče šoupat na středního záložníka....jeho síla je právě nahoře... skvělej start, dribling, nepředvídatelnost a myšlení a zakončování je potřeba právě vepředu .... možná jako podhrot by to ještě šlo, ale víc dole ani za mák, jemu to určitě vyhovuje jako teď tedy volnost a hodně i z krajů.... jeho největší slabina je bránění a těží z toho že se do něj moc nezapojuje a vyčkává na útok... a díky postavě bude mít slušnej odpich ještě určitě pár sezón.... takže jeho svazovat nějakýma úkolama s bráněním, rozehrávkou nebo omezením pohybu na place je z mého pohedu kravina

Reagovat
Beči

Barcelona dopadne bídně, pokud nezačne dělat něco jinak.

Už teď mají v kádru 8 hráčů 30+, z nichž většina hraje základ, popřípadě pravidelně rotují. A místo aby kupovali mladé talenty, tak se vzdají 23-letého hráče a místo něj pořídí opět třicetiletého.

A z těch hráčů, kterým je pod 30, tak několik jich trpí na častá zranění (Demebelé, Umtiti...) a těm dalším bude za 2-3 roky také kolem třiceti.

Výjimkami jsou Firpo, Lenglet, De Jong, Puig a Fati. Ale okolo nich bude nutné v příštích letech vystavět nový mladší kádr. A zatím to vůbec nevypadá, že by to Barcelona měla v plánu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze nesiel do AC. V Bayerne mozno ani nebude hravat...

Reagovat
Witcher

Bude

Reagovat
Kolarik12

Neni to tak davno, co sestava Bayernu mela v prumeru 30 let, ale to jak se jim podarilo prebudovat tym za tri roky si nezaslouzi nic jinaciho, nez smeknout klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím kto to je no nikdy jsem vo nej neslyšel no tak nevím či pro Bayern je vhodné no takovéhle neznámy hráče

Reagovat
Ferragamo7

A poznal si predtým,ako prišiel do Bayernu Daviesa?Asi ťažko,lebo bol zašitý niekde MSL.A dnes je to najlepší mladý hráč v BL.

Reagovat
Müllered

Však je to úplně bez rizika. Když se neprosadí, za nějaké drobné se prodá a stejně se na tom vydělá.

Reagovat
db18

Když se neprosadí v áčku, tak to bude skvělá posila pro třetí ligu... odkud pak taky může jít za víc, pokud zaujme nějaký klub z první ligy...

Reagovat
irik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele