KOŠŤÁL BUDE ŽALOVAT DENÍK SPORT!

24.02.2004, 20:31
Aktuality
Vlastimil Košťál bude podle informací sparta.cz žalovat deník Sport! V dnešním vydání vyšel článek (Fotbalem lomcuje válka), se kterým prezident Sparty vůbec nesouhlasí. Podle Vlastimila Košťála obsah článku poškozuje jeho jméno.

Článek se vyjadřuje jednoznačně - "Vlastimil Košťál chce ovládnout fotbal jen pro sebe". S tímto výrokem šéf Sparty v žádném případě nesouhlasí. "V žádném případě nechci ovládnout fotbal pro sebe, opak je pravdou," říká Košťál v tiskové zprávě. "Český fotbal mi leží na srdci, chci aby šel dopředu moderním a progresivním pojetím. A právě proto jsem se rozhodl kandidovat na funkci předsedy svazu."

Vlastimil Košťál bude se svým právním zástupcem požadovat od deníku Sport finanční odškodnění za způsobenou újmu. "Nabyl jsem přesvědčení, že obsah článku deníku Sport poškozuje mé jméno. Proto právní zástupce Mgr. Jana Fráňová připravuje žalobu na ochranu osobnosti spojenou s nárokem finančního odškodnění za způsobenou újmu," pokračuje Košťál.

Prostřednictvím tiskové mluvčí Lenky Rakové se Vlastimil Košťál vyjádřil srozumitelně - informace jsou nepravdivé!

"Pasáže a argumentace v uvedeném článku týkající se mé osoby kategoricky odmítám a považuji je za účelově vykonstruované a nepravdivé. Ať už jde o úvahy a tvrzení pana Kubíčka, či samotného autora článku Horsta Strnada," dodal Košťál v tiskové zprávě.

Tento úryvek z článku, podle Vlastimil Košťála, má hodně od pravdy daleko: Prodej televizních práv už rozdělil výkonný výbor. A může údajně způsobit i definitivní rozpad současných struktur fotbalového svazu. To by, podle dobře informovaných zdrojů Sportu, nahrálo snaze sparťanského šéfa Vlastimila Košťála stanout v čele svazu. "Proto oznámil svou kandidaturu s takovým předstihem. Volební valná hromada by totiž mohla proběhnout mnohem dřív než za rok a půl," tvrdí zdroj, který si nepřeje být jmenován. "A Košťál neustále zdůrazňuje, jak silným předsedou svazu byl Chvalovský. Samozřejmě že touží získat fotbal pro sebe. A to samozřejmě Moravanům, v čele s Kubíčkem, nejde pod vousy," dodává náš zdroj.

Tento článek určitě poškodil jméno Vlastimila Košťála. Jak proces dopadne, vás budeme určitě informovat, ale podle spekulací by měl vyhrát Vlastimil Košťál.

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To snad ne!! jestli se košťál stane předsedou svazu,tak fotbal dopadne jak naše zdravotnicvtí košťál hrabe jen pro sebe,kdyby mu záleželo na českém fotbale, tak pořád neprodává hráče,ale buduje perspektivní tým který by bodoval na evropské scéně.ale on radši prodává a hrabe si do kapsy spolu s Peltou. je to politik a na českému fotbalu ho zajímají pouze penízea to je moc smutný bohužel takto se chová vetšina českých klubů(Slavia,Teplice)jediná ostrava vypadá,že mění klubovou politiku(a fanoušci to ocenují)ostrava hraje pro diváky a ne pro peníze z následných prodejů hráčů a já jen doufám,že se nepletu,že ostrava po sezoně nebude prodávat důležité hráče.

Reagovat
PJ

Co se týká prodejů hráčů, tak jde o to, že je to pro český kluby prostě nutnost, bez peněz z prodeje hráčů by kluby zkrachovaly, jen ze vstupnýho a sponzorů se v našich poměrech přežít prostě nedá. Takže to zcela jistě čeká i Baník. Nehledě na to, že když někdo přestupuje za velký prachy do zahraničí, tak přestupuje taky kvůli sobě - do velkýho klubu, kde si vydělá několikrát víc než u nás.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele