Korunovali jsme fantastický rok 2019, libuje si Gasperini

23.12.2019, 13:49
Aktuality
Atalanta Bergamo se zabydlela v horních patrech tabulky Serie A a rovněž letos má v plánu prohánět nejlepší týmy z Apeninského poloostrova. Skromný celek praktikuje atraktivní fotbal a za sebou v tuto chvíli má snový rok, který korunoval včerejší výhrou 5:0 nad AC Milán...

Atalanta loni dokráčela až do finále Coppa Italia a v tabulce Serie A obsadila bronzovou příčku zaručující účast v základní skupině Ligy mistrů. A tým nepropadl ani tady, nepovedly se mu první tři zápasy, nakonec si ovšem proklestil cestu do osmifinále a v tom se střetne s Valencií.

"Korunovali jsme fantastický rok 2019, v jehož průběhu jsme díky skvělým výkonům dosáhli na báječné výsledky. Tohle to všechno jenom korunuje, opravdu, teď nás čeká vánoční přestávka a po ní spousta další práce," prohlásil trenér Gian Piero Gasperini.

"Naše velká síla je v tom, že máme patnáct nebo šestnáct hráčů, kteří dovedou vyplnit všechny mezery. Mohou kdykoli naskočit do zápasu a budou mít vliv na průběh," pochvaluje si.

Atalanta posbírala 31 bodů, je na pátém místě tabulky a znovu si brousí zuby na Ligu mistrů, nebude se ovšem jednat o nic snadného. AS Řím má 35 bodů, Lazio 36 a jeden zápas k dobru a vedoucí duo Inter, Juventus už nastřádalo 42 bodů.

"Chceme se znovu kvalifikovat do pohárové Evropy, další otázkou je to, zda to bude znovu Liga mistrů. AS Řím a Lazio mají skvělé výsledky, ale chceme tam být také a bojovat s nimi. Bude to čtvrtá sezona v řadě, během níž budeme bojovat o první čtyřku," upozorňuje Gasperini na dlouhodobě dobré výsledky Atalanty.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už teď, když si dovolím kalkulovat, tak Boban s Maldinim udělali za půl roku tolik přešlapů, že to neudělal za Galiani za celý svoje angažma. Začalo to vyhazovem Gattusa po jedné z docela slušných sezón (v kontextu té bídy co zažíváme). Což o to, nový trenér byl potřeba, ale diletantně přivedli ještě horšího Giampaola, který byl nahrazen interistou Piolim.

O hráčích se nemá ani cenu bavit, chce se mi brečet, když vidím Rebiče na lavičce mezítím co Hakan se Susem hrají jak připosranci a neuvědomují si co to nosí za dres. Pochvala určitě míří za příchodem Thea Jinak je to k pláči, doufám, že Elliot už to prodá a s ním vypadne jak Gazidis, tak bohužel i Grande Paolo a Boban + Pioli. Ten tým není dobrej a neodpovídá top světovému klubu, ale tyhle výsledky jsou už i na ně moc. Forza Milan!

Reagovat
insane

AC uz neni top klubem hodne dlouho, clovek ma tendenci na ten tym pohlizet jako na kolektiv underachieveru, ktery se z toho prokleti uz musi probrat. Ale to jenom kvuli tomu velkymu jmenu, jinak ale ACM kvalitativne natrvalo klesnul na uroven napr. Fiorentiny, zkratka trochu lepsi prumer ligy, oni proste za danejch podminek a atmosfery hrajou svuj strop a ty veci se tam tak priserne mozna nedelaj, zbytek fotbalovyho sveta se transformoval, zatimco AC zustalo trcet na prelomu stoleti, jestli neco, tohle by se melo vytykat lidem, ktery za tyhle veci byli odpovedny v casech jejich velky slavy, kdy se do budoucna moc nehledelo, ted si to klub zaslouzene sklizi, nezaslozene tu zlobu vsak sklizeji lidi, ktery se z toho hovna snazi uplest bic a pochopitelne se jim to nedari.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, že top klubem už AC bohužel není, ale absolutně nesouhlasím s tím, že by se mělo bránit vedení. Tyhle přehmaty s trenérama, hráčema, vypuzování hráčů, kteří maji dle mě daleko větší kvalitu než současný kádr (Rebič, Paqueta), majitel Elliot, který otevřeně přiznal, že ten klub ho vlastně nezajímá ale chce ho prodat hlavně se ziskem a třešnička na dortu je samotné angažování Gazidise, kterého si můžeš vzít z jakéhokoliv důvodu, ale ne kvůli tomu, aby si měl výsledky na sportovním poli.

Reagovat
Shevchenko

Jeden z nejlepších trenér Už v Janově hrál parádní fotbal, už jsem si myslel, že to nedokáže zopakovat a on k tomu přidal i výsledky, které v Janově neměl.

Reagovat
10

...v Janově pod ním hráli v tý době jeden z nejhezčích fotbalů v Evropě, LM neudělali jen o horší vzájemnej zápas s Violou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
The Krupy

Úžasný klub

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

super trenér , parádně poskládaný tým , ne jak AC , ale to už psal výše milanista , ještě dodělat ten stadion ať můžou hrát evropu skutečně doma

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, ať tam jde Souček.

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouček!

Reagovat
smazaný uživatel

Co stoji za vzestupem? Silny majitel? Trochu nenapadne se dostali tak nahoru pro me

Reagovat
snuff24

řekl bych celkem čich na hráče a jejich následný výhodný prodej.Vždy dokážou šikovně doplnit kádr a opět dobře zpeněžit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají skvělou mládež plus ten výbér hráčů. Každopádně Gasp je posunuje ještě dál.

Reagovat
Uwe háže buly

Ceausescu

Reagovat
smazaný uživatel

Neznal jsem, ale R.I.P.

Reagovat
Uwe háže buly

Je mu trochu podobný.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Uwe háže buly

Podívej se na ten jeho projev, jak si všimnul, že mu ten dav nadává stejný pohled

Reagovat
Recoba Inter

tak snad ho jednou neodstřelí jak Bergamo teď ACčko :D

Reagovat
RadekVonCZE

To jak tě napadlo Vůbec mu není podobný

Reagovat
Uwe háže buly

Jen viz ten můj příspěvek nad tebou,vjinak ne.

Reagovat
RadekVonCZE

Ok

Reagovat
Zark

komu by se nehrálo krásně s takovou atmosférou v šatně tvle

https://www.youtube.com/watch?v=LA3h0FXVDFg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele