Korejci jsou ve finále Asijských her, mohou se vyhnout armádě

29.08.2018, 17:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Furt jenom same vyjimky. Nic. Slahej do armady !

Reagovat
Felitel

Reagovat
LeonardoUžoa

A sam jsi nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Musim te zklamat. Byl

Reagovat
mayday

Ale piču. Kde, kdy, zařazení?

Reagovat
smazaný uživatel

6. červen 1945, Normandie

Reagovat
paver

Reagovat
kardous

Reagovat
Lenochod

Po válce na dovolené?

Reagovat
smazaný uživatel

Gondor, 2978-3019 Třetího věku, Kapitán

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proto na zádech nosí ten dekl od popelnice...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten štít, bez kterého zvládl pobít nespočet skřetů, kteří měli brnění, velké štíty a meče? On brnění neměl a měl u sebe jen meč. Přesto si žádného skřeta nepřipustil k tělu a padl až po třetím šípu, které po něm střílel Lurtz když bojoval se skřety. Kdyby u sebe měl ten "dekl od popelnice" tak mohlo být vše jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel, že neměl ani meč, jen kus dubového kmene a dekl od popelnice měl od kámoše, co takhle skončil, jak píšeš a snědl mu ruku.

Reagovat
smazaný uživatel

To sis možná spletl s Thorinem Pavézou, který v bitvě o Morii bojoval proti Azogovi chvíli jen s dřevěnou větví. Sedělo by i to tvé připomenutí "snědené" ruky, protože potom co se větěv zlomila tak Thorin popadl opodál ležící meč a usekl Azogovi ruku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je jasný, že to znám. Filmy teda. U knih jsem nevdržel. Četl jsem Společenstvo prstenu. Došel jsem do půlky. Dělám si z toho prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já musím s handbou přiznat, že jsem všechny 3 knihy četl jen jednou. Hobita jsem četl dvakrát a čtl jsem taky Silmarillion a Nedokončené příběhy. Filmy jsem viděl opravdu hodněkrát. Mno, budu se zase muset pustit do čtení, už pomalu zapomínám jaké to bylo v knize, jelikož filmy se úplně nedrží původního děje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se musím přiznat, že LOTR je první kniha-film, kdy film mám raději. Vím, že od knih se to hodně liší. Například na Harryho Pottera knižně nedám dopustit a filmy, kort ty nové, jsme viděl párkrát a stačilo mi to jen pro vizualizaci. Ale nebaví mne, protože jsou osekané. LOTR se mi filmově líbí víc a Tolkien na můj vkus až příliš opisuje a zdržuje. Přitom já to dělám asi taky ve svých dílech, ale moc jsem jich zatím nenapsal, takže nemůžu hodnotit a nemám zpětné vazby. Když, tak pozitivní, ale málo.

Jinak to bylo vtipem, protože filmy jsem viděl nespočetněkrát, i Hobbita, tu serii miluji a i hlášky znám nazpaměť. A kloubil jsem to s Pánem pařmenů. Mrzí mne, když mi někdo zhatí LOTR nebo SW a haní mne za to, že taková díla mám rád. Nehaním ostatní za to, co sledují. Respektuji vkus ostatních. Takže v pořádku.

Možná časem k Tolkienovi dospěji, ale zatím i ty knihy neseděly. Ale je fakt, že jsem LOTR1 četl 2x a podruhé jsem došel až do půlky. Takže zcela jsem to nezahodil a je fakt, že ostatní příběhy mne také lákají.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat jakým žánrem se zabýváš? Já opravdu žeru lotra, klidně bych to sledoval 24h denně. Hobbit je taky fajn, ale docela mi vadí, že to není skoro vůbec podle knížky a že je tam hodně věcích dělaných "přes počítače", ale určitě na něj nedám dopustit. Knihy jsem četl jen jednou a to jsem je ještě doslova zhltnul, tak moc jsem se do Středozemě vžil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku, když jsem byl ještě ve věku ZŠ (dnes jsem 5 let ze střední), tak jsem měl rád fantasy a hodně jsem čerpal z her jako Bitefight apod. Taky se mi líbilo Sci-fi. Hra mého mládí DarkOrbit, chtěl jsem ho knižně zpracovat. Jeden čas jsem chtěl udělat podobné dílo jako LOTR, tam jsem čerpal z LOL a ASC. Ale jelikož jsem čerpal z jiných děl, vadilo mi to a i kamarád mi pak přiznal, že to není dobré. Takže jsem se zaměřil na originální náměty, fantasy a sci-fi a spojené s reálným životem a založené na myšlení a psychiku. S happy endem, ale aby to čtenářům něco dalo. Věřím, že se brzy k tomu dostanu a něco napíšu. Zatím mi v tom bránilo podnikání a utíkání k jiným koníčkům. Jinak tvůj pohled na LOTR chápu. Ale zase respektuji, že to k filmům patří. Ale mne samotného překvapilo, že je film lepší než kniha.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Silmarillion je naprosto neskutečné dílo

Reagovat
Neon

Reagovat
H.N.T.

To Boromor byl valecnik, Faramir byl srac

Reagovat
smazaný uživatel

Boromir je moje nejoblíbenější postava z celé Středozemě a tu scénu, kdy se pokusí zachránit Smíška s Pipinem řadím k těm nejlepším co jsem kdy viděl. Faramir tolik nevynikal ve zbrani, ale charakterově je mi bližší.

Reagovat
H.N.T.

na to jakej byl jejich fotr jsou oba dobraci

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Denethor patří k těm méně oblíbeným postavám, ale jeho smrt byla jedna z nejlepších úmrtí.

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
Neon

Jejich fotra zničila smrt ženy a přetahování se se Sauronem skrz palantír.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Faramir byl poslán na smrt. Ani prvně neměli Osgiliath bránit. Z vojenského hlediska bylo lepší je nechat ve městě. Bylo jasné, že Mordor je v přesile a nepošle na Osgiliath jen cirkus, ale bude ho chtít dobít. Navíc posílal i Nazguly. Sbírali si vojáky k obědu. A podruhé to už bylo jasné, že ho otec posílal zemřít. Takže Boromir měl paradoxně větší šanci vyniknout ve filmu. Nevím, jak v jiných dílech od Tolkiena, pokud v dalších jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle si dovolím oponovat. Osgiliath je jedno ze dvou míst, kde se dá překročit Anduina, takže je pro Gondor, potažmo Minas Tirith, pozičně nesmírně důležitý. Já bych se Osgiliath určitě snažil za každou cenu udržet, Denethor měl Faramirovi poslat více mužů, aby alespoň získali více času.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru z pohledu, že se očekávalo, že Sauron pošle legie, které prostě budou v přesile. Na tu bitvu o Minas Tirith. Takže jsem to myslel tak, že Gondor neměl sílu Sauronovi vzdorovat. Ale jinak máš pravdu. Gandalf byl při obraně úžasný. Nejoblíbenější část serie.

Reagovat
H.N.T.

Tak osgiliath bylo taky hlavni mesto gondoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to děkuji za info

Reagovat
smazaný uživatel

do roku 1640 Třetího věku

Reagovat
smazaný uživatel

Já si prvně myslel, že Boromir byl hajzl a slaboch a Faramir super. Pak jsem viděl prodlouženou verzi a zjistil, že ani Faramir nebyl svatý. Ale byli to lidé a prsten byl mocný ovládnout kohokoliv. Vlastně bylo štěstí, že ho nesl Frodo, protože z těch všech postav a ras byl nejméně náchylný a to mu v tom ještě dopomohl Sam. Takže pak už jsem zášť vůči nim neměl. Denethor byl smutnou postavou, ale odrazem rodičů, které bohužel jsou a spousta sourozenců si toto prožívá.

Reagovat
smazaný uživatel

Froda mám z celého společenstva nejméně rád, je mi opravdu nesympatický a navíc mi vadí, že ostatní zapomínají, že bez Sama by Frodo nic nedokázal. No, bylo by zajímavé kdyby do Roklinky místo Boromira vyjel Faramir, určitě by se několik věcí událo jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš nebyl symaptický Wood. Ten herec má prostě specifický kukuč a vypadá, jak kdyby ho něco bolelo. Líbil se mi v Hooligans, tam na toho týpka sedl, ale do LOTRa ne. Ta postava Froda jako taková mi přišla ok. Nejvíc jsem zbožňoval Legolase, Gandalfa a Aragorna. A Arwen, protože jsem ji přál tu lásku. Na negativní jsem moc nemyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze společenstva mám rád všechny kromě Froda. Arwen je dobrá, líbilo se mi to zpracování Arwen a Aragorna po vzoru Berena a Lúthien.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak až takové znalosti nemám, ale nejvíc mne na LOTRu jakoby zaujala ta obří chobotnice před Morií a ti orli. Měl jsem známého ze Slovenska, dopisovali jsme si na Skypu a hodně o LOTRu věděl. Měl oficiální sérii na Blueray, ještě nějakou prodlouženou o bonusy a tak, takže jsme se o tom dost bavili. A právě tyto mýtická zvířata pro mne jsou takovým broukem v hlavě číst a zajímat se dál. Akorát teď jsem 3 roky četl literaturu na rozvoj myšlení. Takže jakmile se mi uvolní čas, možná po tom sáhnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji přečíst Silmarillion, po jeho přečtení se na mnoho věcí dívám jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

To právě na Tolkienovi obdivuji, že dokázal poskládat celý svět, komplet, vše, stvoření, božstvo...je to fenomenální. Ten člověk tím musel neuvěřitelně žít. Jako dnes žije CR7, nebo LM10 fotbalem.

Reagovat
H.N.T.

Nestvoril jen svet, ale definoval nektere sci-fi rasy pro drtivou vetsinu spisovatelu, stvoril kulturu, jazyky atd. Osobne mi MALINKO vadi ze je to az moc pohádka, vecny souboj dobro vs. zlo, kdy dobro vzdy zvitezi. V tomto me naopak zaujal Sapkowski, ktery vytvoril taky uzasne dilo, daleko sirovejsi, zrcadlové k dnesni dobe... kazdopadne Tolkien je pro me naprosty buh fantasy a sci-fi

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
H.N.T.

Nekdy si rikam, ze na ty namety by mohlo vzniknout neco daleko, daleko vetsiho nez hra o truny. Jen by tam chybel moment prekvapeni...

Reagovat
Baronne

Galadriel, Elrond, Gandalf, prostě stará škola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

To Faramirovo chvilkové charakterové selhání bylo jen ve filmu, v knize je to skrz naskrz dobrák. Stejně tak upravili Aragorna, v knihách je cíleně napsaný, že projde všechny bitvy bez zranění, prostě ultimátní geroj.

Reagovat
smazaný uživatel

21 měsíců to je skoro 2 roky

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
salaminoo

Reagovat
ThePigFeathers

Reagovat
H.N.T.

A co teprv na dozivoti.... to jako... do konce zivota

Reagovat
FruFru

A když umřeš tak je to na dlouho.

Reagovat
RadekVonCZE

Mazat do armády! Chcípaci jak z KPopu!

Reagovat
FC Porto FC

Porti Japonsku to bude těžký

Reagovat
Han střelil první

To je panecku motivace. Bych na tom hristi nechal vsechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš než do armády, by šel dělat nějakého úředníka, ale chápu, že to pro novináře není tolik atraktivní.

http://www.taegukwarriors.com/pathways-for-son-heung-min-to-military-exemption-or-conscription/

Reagovat
smazaný uživatel

Wow. Být profifotbalista a hrozit armáda. Ještě bych to pochopil u zbytky týmu, který nehraje až za takové peníze a na takové úrovni, ale i Son ze Spurs. A u nás si pořád bude někdo stěžovat, jak je to u nás v republice hrozné, jaká je tu vláda, zákony atp.

Reagovat
paver

Co je na tom hrozného? Hned bych tenhle model zavedl i u nás.

Reagovat
soukup

a k čemu by to bylo dobré?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla by vyhrála titul.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám, že je vojna hrozná. Na dnešních generacích je vidět, že by byla u nás bodla. Otázka je, zda by to něco změnilo. Ale uvědom si, že hraješ fotbal, je to tvůj život, kariéra a máš být 2 roky na vojně. Myslel jsem, že výjimku udělí. Překvapuje mne to a trošku mne to mrzí vůči těm hráčům.

Reagovat
Rudnevs

Prečo by vojna dnešnej generácii bodla?

Reagovat
Jirka3811

Kdyby bylo vedení Spurs k něčemu tak mu zaříděj civilku.Třeba leštit kopačky Kanemu anebo Dalimu anebo sekat trávník.Anebo třeba na vrátnici jestli nějakou maj

Reagovat
H.N.T.

Korea je ale strasne specificka na toto. A nedivim se jim

Reagovat
ThePigFeathers

tak by šel každej tady žádná výhra nehrozí

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pochopitelný. Papírově jsou narozdíl od nás stále ve válečném stavu s KLDR, takže povinná vojenská docházka je na místě. Výjimka pro Sona? Proč? On je něco vic, než zbytek týmu, jen protože hraje za Spurs? Pokud neni výjimka statem jasně daná, tak je výjimka pro jednotlivce nesmysl, zvlášť když je to "jen" fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlil si, jak to je, proč jim to hrozí. To jako chápu i já. Ale i tak. No nic. Pokud se na to dokážeš podívat jen takto, není o čem.

Reagovat
icka

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by se to dalo brat optikou toho, ze je mozna nejznamejsi Korejec v Evrope a svym zpusobem velvyslanec zeme. Neni spis posetily se pripravit o tohle?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle vychází z korejské morálky. Tam se na tyhle výjimky pro slavné fakt moc nehraje. Myslím, že ani Son by oficiálně o nějakou výjimku nepožádal.

Reagovat
Jirka3811

Řekl bych že nejslavnější Korejec v Evropě je PSY

Reagovat
smazaný uživatel

Cekal jsem, ze to nekdo napise. Jak u koho, no.

Reagovat
Greny

Az Kimovi jednou jebne bude uplne jedno ze budou ve valce kdyz srovna obe Koree se zemi

Reagovat
kilobyte

Tak mohl by dostat odložení, třeba o 5 let. Zvlášť když má podepsanou smlouvu se zaměstnavatelem.

Reagovat
stas87

Vo Finsku je taktiez povinnost ist do armady. Preto hokejisti pocas kariery v lete vzdy nejaky cas su v armade a odratavaju si to kazdy rok.

Reagovat
kardous

zajímavý, to slyším teda poprvé.

Reagovat
paver

Škoda, Uzbeci je už meli na lopatě...

Reagovat
fantomas

Reagovat
bayern987

I kdyby prohráli, tak se mi moc nechce věřit že by jí absolvoval.

Reagovat
SpecialOne

Tak těžko by ho z Londýna někdo unesl, ale už by asi nemohl reprezentovat, jestli vůbec vstoupit na domácí půdu.

Reagovat
Eichel

Aby tu tento krát po kauze unesený Vietnamec slovenským vládnym špeciálom, nebola kauza unesený Korejec

Reagovat
Shevchenko

Tak prestižní turnaj, že ani nemá stránku na EF.

Reagovat
fantomas

Tak fotbalovej turnaj je jen jedna miničást.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ať vyhraje Japonsko. Chci vidět ten příběh o Sonovi, kterej z Tottenhamu šel do zákopu.

Reagovat
smazaný uživatel

S Japonskem prohrají a mažou na vojnu.

Reagovat
fantomas

Zavádějící. Konkrétně Sonovi žádná armáda nehrozí, páč šel do Evropy, aniž by dokončil střední, takže pro armádní službu způsobilej neni. Čekalo by ho maximálně nějaký nudný vládní papírování v Soulu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele