Konferenční liga - preview prvních zápasů předkola play-off

16.02.2023, 09:26
Previews
Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Hned dva italské celky musely do předkola play-off v Konferenční lize. Lazio poměří síly s Kluží, přičemž Fiorentinu čeká daleko těžší oříšek, a to venkovní utkání na půdě Bragy. Oslabený Gent cestuje na půdu dalekého Karabachu, jeho konkurent z belgické nejvyšší soutěže z Anderlechtu narazí venku na Ludogorec...

Qarabağ Ağdam - KAA Gent

čtvrtek 18:45

Opravdu tvrdou zkoušku podstoupí Gent v prvním klání play-off Konferenční ligy na půdě Karabachu. Na ligové scéně balancuje zuby nehty na hranici strategické první čtyřky, hlavně pak nedokáže v posledních týdnech dostat výkonnost do stabilního postavení, poněvadž ho neustále kosí početné absence. Domácí jsou zřejmě i proto pasování do role mírného favorita.

KAA rozhodně nepatří na belgické nejvyšší úrovni k těm vyloženě nejúspěšnějším. Například také v základních skupinách Konferenční ligy se na postup poměrně solidně natrápilo, ačkoli se na první pohled konkurence v podobě Shamrocku Rovers, Molde či Djurgardenu nezdála být vyloženě obtížná. Přece si však na poslední chvíli svoje místo v play-off vydobýt umělo.

Nynější soupeř nicméně bude představovat dosud možná tu nejtěžší překážku vůbec. Jestli je někdo v ázerbájdžánském prostředí po několik let známý na klubové scéně, pak Karabach, již od roku 2008 ovládaný železným mužem Gurbanem Gurbanovem. Na podzim jeho svěřenci usilovali dokonce o proklouznutí do vyřazovací části Evropské ligy, avšak o bod nakonec byli horší než druhé Nantes. Zanechali za sebou v tabulce na každý pád řecký kolos Olympiakos.

Pakliže zní zprávy z tábora Baku pravdivě, chybět by Gurbanovovi měl pouze suspendovaný Kevin Medina. Je dost možné, že při vybírání sestavy bude konzervativnější, protože se ještě úplně nepodařil proces zařazení nových posil. "Nejprve se trochu styděli,” přiznával domácí lodivod. "Cítí se už ale pohodlněji. Je možnost, že někteří přece šanci dostanou,” podotýkal.

Zato Gentu prsty na jedné ruce ke spočítání marodů prostě nestačí. Tarik Tissoudali, Andrew Hjulsager, Núrio Fortuna, Vadis Odjidja-Ofoe, Darko Lemaijič i Mattis Samoise mají zkrátka různé zdravotní potíže, nově k nim přibyl též Kamil Piatkowski, a stěží odhadovat, kdo z nich nakonec nastoupí. Hostující kouč Hein Vanhaezebrouck tak musel dokonce povolat do zbraně jak Ahmeda Abdullahiho, tak Runeho Van Den Bergha, kteří jsou obvykle součástí juniorky.

Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Gugešašvili - Vešovič, Mustafazadä, B. Hüsejnov, Cäfärgulijev - Júlio Romao, Jankovič - Šejdajev, Leandro Andrade, Zoubir - Gurbanly

KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Roef - Okumu, Ngadeu, Torunarigha, Godeau - Castro-Montes, De Sart, Kums, Hong - Cuypers - Orban

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.07 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Trabzonspor - FC Basilej

čtvrtek 18:45

Úřadující mistr turecké Süper Lig z Trabzonu se doma na Şenol Güneş Stadium potká s Basilejí, která zatím marně hledá nějakou vyrovnanost ve svých výkonech. Trabzonspor má navíc kromě domácího prostředí další velkou výhodu.

Turecký celek půjde do domácího utkání v lepším rozpoložení proto, že měl mnohem víc času na odpočinek než jeho soupeř. Svůj poslední soutěžní duel totiž Trabzonspor sehrál 5. února, kdy se v lize potkal s Galatasarayem. Moc dobře to pro něj nedopadlo, ve šlágru kola prohrál 1:2, po dvaadvaceti odehraných kolech mu patří až šestá příčka. Na první Galatasaray mu schází už 16 bodů.

Turecká liga má samozřejmě úplně jiné starosti kvůli zemětřesení, takže minulé kolo bylo odloženo. A bude těžké odhadovat, v jaké náladě se nachází samotní hráči vzhledem k pohromám, které celá země zažívá. Trabzonspor ale zatím o ukončení sezony neuvažuje a hodlá se naplno soustředit na duel Konferenční ligy. Tým trenéra Abdullaha Avcıho touží po své historicky první evropské trofeji, zatím se mu však nedaří ani na jedné frontě.

Domácí se proti Basileji postaví poprvé od roku 2019, kdy se oba celky potkaly v Evropské lize. V Turecku se diváci dostatečně bavili, protože kromě mnoha šancí a dramat viděli také čtyři branky. Odvetu už zvládla lépe Basilej, která vyhrála 2:0.

Ta cestuje do Turecka s nadějí, že se jí povede postoupit mezi nejlepších 16 týmů Konferenční ligy podruhé v řadě. Ani hosté se ale nepotkali s dobrou formu - ve švýcarské Super League se nacházejí až na šestém místě, na první Young Boys v tuto chvíli ztrácejí už propastných 20 bodů. Na výlet do Turecka se ale naladili po nedávném odvolání kouče Alexandera Freie pohodlnou výhrou 3:1 nad Sionem.

Trabzonspor - pravděpodobná sestava:
Çakır - Larsen, Hugo, Denswil, Elmali - Siopis, Omur, Bardhi, Bakasetas, Bozok - Gómez

FC Basilej - pravděpodobná sestava:
Hitz - Lang, Kasim, Pelmard, Calafiori - Frei, Novoa, Diouf, Ndoye, Amdouni - Zeqiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.64 - 4.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FK Bodø/Glimt - Lech Poznań

čtvrtek 18:45

V loňské sezoně se Bodø/Glimt probojovalo až do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, o rok později může stejný úspěch zopakovat. Zatím ovšem stojí pouze na začátku vyřazovacích bojů, v nichž nejprve vyzve Lech Poznaň, který na play-off evropských soutěží moc zvyklý není.

Fotbalové Bodø v posledních letech pořádně vyrostlo, nicméně do roku 2023 nevstupuje jako norský mistr. V uplynulém ročníku Eliteserien totiž svěřenci trenéra Kjetila Knutsena finišovali druzí za Molde. Zápas proti Lechu bude pro "Žlutou hordu" prvním soutěžním v novém kalendářním roce, neboť sezona norské nejvyšší soutěže se po zimní přestávce teprve rozběhne.

Bodø/Glimt se tak ze spánku probouzí po dlouhých třech měsících. Musí se tak co nejrychleji rozpomenout, jak na podzim obstálo v soubojích s dalšími evropskými mužstvy. Původně chtěl norský celek proniknout do Ligy mistrů, avšak před branami skupinové fáze narazil na Dinamo Záhřeb. Zbyla mu tak Evropská liga, v níž na něj čekali silní protivníci v čele s londýnským Arsenalem. Za ním a nizozemským PSV Eindhoven také v tabulce skupiny A skončil, zároveň však za zády uhájil FC Curych a díky třetímu místu může působit alespoň v Evropské konferenční lize.

To poznaňský Lech strávil téměř celý probíhající ročník v třetí nejprestižnější evropské soutěži. Po rychlém vypadnutí z předkol Ligy mistrů se v EKL probojoval do skupiny C po bok Villarealu, Hapoelu Beer-Ševy a Austrie Vídeň. Obhájce polského titulu nakonec před sebe v konečném zúčtování pustil pouze Villareal.

Mezitím se Lech rozjel také v domácí soutěži, v níž delší dobu tápal. Nyní v Ekstraklase drží šestizápasovou šňůru neporazitelnosti, díky níž vystoupal na třetí příčku tabulky polské ligy. Titul ovšem zřejmě neobhájí, neboť vedoucí Raków Čenstochová dál dominuje celé soutěži.

Záložník týmu z Poznaně Jesper Karlström očekává proti Bodø/Glimt těžkou bitvu. "Viděl jsem ho několikrát. Myslím, že to budou dva odlišné zápasy, neboť v Norsku hraje na umělé trávě a my na normální. Ten tým, který si s tím poradí, si povede lépe," prohlásil švédský fotbalista.

Jednoduchý dvojduel se neodehraje ani podle názoru protistrany. "Je to silný tým. Má formu a velkou sílu směrem dopředu. Doufáme, že u něj najdeme nějaké slabiny," řekl kouč Bodø/Glimt Knutsen.

FK Bodø/Glimt - pravděpodobná sestava:
Lund - Wembangomo, Moe, Lode, Sørensen - Vetlesen, Berg, Grønbæk - Mvuka, Moumbagna, Pellegrino

Lech Poznań - pravděpodobná sestava:
Bednarek - Pereira, Salamon, Dagerstål, Czerwiński - Murawski, Karlström - Szymczak, Marchwiński, Skóraś - Ishak

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.60 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SC Braga - ACF Fiorentina

čtvrtek 18:45

Braga rozehraje první fázi vyřazovací části Konferenční ligy na domácí půdě Estádio Municipal de Braga a do utkání půjde jako favorit. Italská návštěva z Florencie se totiž v této sezoně rozhodně neukazuje v tak kvalitní a vyrovnané formě, jako tomu bylo v minulém ročníku.

Trenér Artur Jorge vede svou Bragu vstříc vysněným pohárovým příčkám i letos. V Evropské lize to jeho týmu nevyšlo a musel skousnout hořkou pilulku. V posledním utkání základních skupin sice Braga dokázala porazit Malmö, ale ani to jí na postup nestačilo, takže putovala jen do Konferenční ligy. V ní ale bude chtít dojít dost daleko.

Domácí scéna se pro Bragu vyvíjí poměrně dobře, i když po několika posledních selháních spadla až na třetí příčku. Ještě na začátku listopadu se přitom těšila z místa druhého. Na druhou stranu, od druhého Porta ji dělí jen dva body, takže nic není ztraceno a Braga může dál pomýšlet na přímou kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů.

Pro Fiorentinu bude Braga představovat náročného soupeře, protože hodně skóruje, ale stejně tak málo inkasuje. Což je faktor, který musí Fiorentina zlepšit, pokud chce postoupit dál. Dva solidní výsledky po sobě totiž fanoušci Violy nezaznamenali už velmi dlouho. Kromě jiného je Braga velmi silná doma, kde vyhrála sedm z posledních devíti duelů.

Na podzim to vypadalo, jako kdyby se Fiorentina převtělila do známé osobnosti z románu Roberta Luise Stevensona. Zatímco v Serii A paběrkovala a pohybovala se až kolem pásma sestupu, tak v pohárech vyhrála jeden duel za druhým. Čtyři minulé zápasy evropských pohárů vyhrála se skóre 13:2 a daří se jí dlouhodobě i na půdě soupeře. Z posledních 25 utkání mimo Itálii prohrála jen třikrát.

A trenér Italiano ví, že jeho svěřenci musí sehrát lepší utkání. "Poslední dobou se nám nedaří hrát tak, jak bychom si představovali. Zejména ofenzivní fáze nás oproti loňskému roku trápí. Máme ale dost kvality na to, abychom se poprali o postup."

SC Braga - pravděpodobná sestava:
Matheus - Victor Gómez, Oliveira, Tormena, Nuno Segueira - Medeiros, Al Musrati, Račić, André Horta - Banza, Abel Ruiz

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Terzić - Bonaventura, Amrabat, Barák - Nico Gonzalez, Cabral, Saponara

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.35 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

SS Lazio - CFR Cluj

čtvrtek 21:00

Loni se radoval z vítězství v nově utvořené evropské soutěži AS Řím, letos by stejnou trofej rádo pozvedlo nad hlavu Lazio. Biancocelesti neuspěli ve skupině Evropské ligy, kde skončili třetí a zamířili do sesterské Konferenční ligy. Jejich první soupeř ve vyřazovací fázi bude rumunská Kluž.

Lazio patří mezi hlavní adepty na celkové vítězství, ale cesta k vysněné trofeji je ještě dlouhá a především trnitá. Hned první soupeř, rumunská Kluž, představuje nevyzpytatelného protivníka, před kterým se musejí mít Italové hodně na pozoru.

Není divu, oba celky se potkaly před čtyřmi lety a nic jednoznačného to pro Lazio nebylo. Kluž dokonce opanovala první zápas v Transylvánii 2:1 a v Římě na Stadio Olimpico prohrála nejtěsnějším způsobem 0:1. Ještě překvapivější byl nakonec postup Kluže ze skupiny právě na úkor Lazia.

Nějaký čas už ale uběhl a obě ekipy prošly určitou obměnou. Lazio aktuálně drží v italské Serii A šesté místo, když o víkendu prohrálo přímý souboj o pohárové příčky s Atalantou 0:2. Pro tým trenéra Maurizia Sarriho už to byla třetí ztráta v řadě! Přitom to není tak dávno, co Lazio doma zničilo obhájce titulu AC Milán 4:0.

Jenomže klub z hlavního města nedokáže na předchozí skvělé výkony navázat a v této sezoně dál hledá optimální formu i kontinuitu svých výsledků. Protože Lazio nedokázalo postoupit v Evropské lize a už vypadlo z Coppa Italia, jsou pohárové příčky a triumf v Konferenční lize jasnou prioritou.

O víkendu se nedařilo ani Kluži, která prohrála s Craiovou 0:2 a zaznamenala druhou porážku v řadě. Díky tomu opustila vedoucí příčku, kam se na rozdíl dvou bodů posunul Farul Constanta. Před důležitým zápasem Konferenční ligy to nejsou dobré zprávy a trenér Dan Petrescu má o čem přemýšlet.

Dosavadní působení v Konferenční lize bylo následující. Kluž ve skupině třikrát vyhrála (dvakrát porazila Slavii), dvakrát podlehla Sivassporu a jednu remízu zaznamenala s KF Ballkani. Ostrá zkouška ji opravdu čeká teprve na Stadio Olimpico s Laziem.

Domácím bude chybět Luka Romero a taky Stefan Radu a Alessio Romagnoli. Posledně jmenovaný utrpěl zranění ve víkendovém zápase s Atalantou. Co se týče Kluže, ta žádná zranění nehlásí, trenér Petrescu má k dispozici kompletní kádr.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Povedel - Marusić, Patric, Casale, Hysaj - Milinković-Savić, Cataldi, Alberto - Anderson, Immobile, Zaccagni

CFR Cluj - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Manea, Matias, Burca, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Petrila, Yeboah - Deac

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.23 - 13.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AEK Larnaka - SK Dnipro-1

čtvrtek 21:00

Oba celky na sebe v letošní sezóně naráží po zhruba půlroční pauze znovu. A hlavně aktuální lídr ukrajinské nejvyšší soutěže má svému soupeři co vracet. Dnipro-1 se pralo s Larnakou ve čtvrtém předkole Evropské ligy o postup do základních skupin, nakonec ale po dvou prohrách spadlo do Konferenční ligy. Los přitom oba rivaly svedl dohromady pro první kolo play-off.

V srpnu měl zkrátka kyperský výběr jednoznačně navrch v součtu obou zápasů, vsítil celkem pět branek, jediný inkasoval, a že by nemusel hrát druhé housle ani v hlavní fázi, ukázal jeho zisk třetí příčky v tvrdé konkurenci Rennes, Fenerbahce a kyjevského Dynama. Parta kouče Josého Luise Oltry tak má letos s ukrajinským fotbalem bezpochyby zkušeností více než dost.

Dnipro-1 přitom musí být na pozoru, o AEK je totiž v souvislosti s touto bilancí třeba mluvit v tom pozitivním slova smyslu. S Dynamem nepadlo, na domácí půdě zprvu plichtilo, odvetu pak zvládlo dokonce vítězně. Právem se tak přes něj dostalo dál, body například uzmulo také v Rennes. V dobré kondici jsou domácí mimochodem též v současné chvíli, ne nadarmo jsou první na kyperském ligovém poli. Nemají zkrátka důvod nevěřit si na nynějšího protivníka.

Ten na Kypr odcestoval už s týdenním předstihem. Hosté stále čekají na restart ligové scény, jsou už nicméně v plné zimní přípravě. "Chtěli jsme se tu přizpůsobit. Klimatické podmínky, v nichž jsme trénovali, jsou zhruba podobné jako v místě utkání,” osvětlil hostující lodivod Oleksandr Kučer. "Chápeme, že Larnaka je favoritem. Je rozehraná, my jsme pořád v jakémsi režimu pauzy. Na druhou stranu je pak ve hře ještě odveta.” Dodejme, že domácí zažili pocit porážky od konce října jedinkrát za posledních osmnáct případů, a to v Kyperském poháru.

AEK Larnaka - pravděpodobná sestava:
Pirič - Rosales, Miličevič, Tomovič, Ángel García - Oier, Gus Ledes - Faraj, Gyurcsó, Rafael Lopes - Altman

SK Dnipro-1 - pravděpodobná sestava:
Max Walef - Hayner, Svatok, Sarapij, Hamache - Huculjak, Rubčynskyj, Babenko, Peglow - Dovbyk, Pichaljonok

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.25 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Sheriff Tiraspol - FK Partizan

čtvrtek 21:00

Moldavský Sheriff sice není tolik vidět jako v loňském roce, kdy se senzačně probojoval do základní skupiny Ligy mistrů, a dokonce porazil ukrajinský Šachtar i pozdějšího vítěze Real Madrid, nicméně letošním postupem do jarní fáze určitě splnil svůj cíl. Nyní zabojuje o osmifinále Konferenční ligy se srbským Partizanem, který se v základní skupině střetl se Slováckem a jen těsně mu unikl přímý postup mezi šestnáctku nejlepších.

Domácí výběr nejprve neuspěl v předkole Ligy mistrů s Plzní, nicméně vzápětí se probojoval do hlavní fáze Evropské ligy. Ve skupině E sice nemohl konkurovat věhlasnému Manchesteru United ani španělskému Realu Sociedad, avšak kyperskou Omonii porazil v obou případech, a třetí příčka se šesti body mu tak na play-off s přehledem stačila. Na ligové scéně opět nemá konkurenci, s třiatřiceti body je první o šest bodů před druhým Petrocubem Hîncești.

Oproti svému čtvrtečnímu rivalovi neodehrál soutěžní zápas více jak tři měsíce. A teprve až samotný průběh ukáže, jestli to je nevýhoda či ne. Bělehradský vyzyvatel čeká na zisk mistrovského titulu dlouhých šest let, i letos to přitom vypadá, že na městského rivala Crvenu Zvezdu opět nestačí, protože momentálně za ním zaostává o propastných jedenáct bodů. V generálce na tento duel Partizan naprosto vyhořel a utrpěl potupný debakl 0:4 s týmem bojujícím o záchranu, tedy Mladostí GAT.

Tento čtvrteční duel se netradičně odehraje bez diváků, a ne, jak bylo dříve zvykem, kvůli epidemiologické situaci spojené s onemocněním COVID-19, nýbrž kvůli současnému diplomatickému napětí mezi Moldavskem a Srbskem. Oba celky na sebe naposledy narazily v roce 2005 ve 2. předkole Ligy mistrů, z vítězství 1:0 v obou zápasech se radoval Partizan. Domácí kvůli trestu za žluté karty nenasadí Akanbiho, hosté vinou stejného problému postrádají důležitého obránce Uroševiče.

Sheriff Tiraspol - pravděpodobná sestava:
Koval - Zohouri, Kiki, Garananga, Kpozo - Talal, Kyabou, Diop - Basit, Atiemwen, Badolo

FK Partizan - pravděpodobná sestava:
Popovič - Živkovič, Vujačič, Markovič, Filipovič - Fejsa, Natcho, Andrade, Diabate, Jovič - Gomes

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 2.82 - 2.65

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Ludogorec Razgrad - RSC Anderlecht

čtvrtek 21:00

Bulharský Ludogorec ani belgický Anderlecht rozhodně nejsou považováni za hlavní aspiranty na celkový triumf v Konferenční lize, avšak nyní se spolu poperou o vytouženou místenku do osmifinále a favorit se hledá opravdu těžko. Na domácí půdě by měl mít lehce navrch dlouholetý bulharský suverén, nicméně RSC se po letech úpadku opět dere na výslunní a při případném úspěchu mezi šestnáctku nejlepších by konečně mohlo zavzpomínat na slavnou éru z přelomu tisíciletí.

Ludogorec získal všech svých jedenáct historických ligových titulů od roku 2011 a ani letos nikomu nehodlá trůn přenechat, i když to nemusí mít vůbec jednoduché. V tuto chvíli se totiž nachází na druhém místě se ziskem šestačtyřiceti bodů a za vedoucím CSKA Sofia zaostává o bod. Oproti čtvrtečnímu rivalovi zahájil druhou část sezóny až uplynulý víkend a podceňovaný tým Spartak Varna porazil nejtěsnějším poměrem 2:1.

Bruselský gigant se naposledy radoval z domácího titulu před patnácti lety a ani teď to určitě nevypadá, že by dlouhé čekání ukončil. V Juplier League se nachází až na desátém místě se čtyřiatřiceti body a na první Genk má obrovité manko osmadvaceti bodů. Domácí celek se na podzim představil v základní skupině Evropské ligy a skončil třetí se sedmi body, Anderlecht působil v Konferenční lize a obsadil druhé místo za suverénním londýnským West Hamem.

Oba soupeři se ve své historii ještě nikdy spolu neutkali a čeká je tedy vzájemná premiéra. Domácí trenér Ante Šimundža nemá k dispozici vykartované trio Nedyalkov - Piotrowski - Verdon, kvůli zranění možná budou mimo hru i Almeida s Rickem. Anderlecht postrádá Kanu s Delcroixem. "Na tento zápas se těšíme, protože náš soupeř má velké jméno a do odvety hodlá odjíždět s co nejlepším výsledkem. V minulých týdnech se mu nedařilo, to však neznamená, že nebude nebezpečný," má jasno Šimundža.

Ludogorec Razgrad - pravděpodobná sestava:
Padt - Witry, Terziev, Russo, Gropper - Naressi, Cafumana - Tekpetey, Nonato, Despodov - Thiago

RSC Anderlecht - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Murillo, Debast, Vertonghen, Sardella - Refaelov, Ashimeru, Verschaeren - Dreyer, Raman, Amuzu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.14 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Karci64

Z týchto vyjde súper pre Slovan. Najviac by som si želal Dnipro a teda výjazd do Košíc

Reagovat
penepi

Aby sa tam prejavili nejakí proruskí primitívi a utŕžili sme hanbu? Ďakujem, neprosím.

Reagovat
pistacik11

Ozdaj by nebol tento rok výnimka

Reagovat
pistacik11

Ináč Dnipro už túto sezónu celkom dostalo od Larnaky v európskej lige, takže majú sa za čo revanšovať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele