Konec velkého mýtu

30.06.2013, 19:52
Názory a komentáře
O krizi Barcelony toho bylo napsáno mnoho. Ostrá kritika se na nejlepší tým všech dob snesla poprvé při loňském semifinále Ligy mistrů proti londýnské Chelsea, kdy se na tiki-taka stylu objevily znatelné funkční i estetické trhliny. Změny na trenérském postu a vstup do následující sezony, tedy té právě skončené, přinesly drtivá vítězství a návrat na dřívější pozice a Guardiolovy pochyby o pojetí hry barcelonského velkoklubu, jež on sám zmínil po nepovedeném semifinále, byly příznivci Blaugranas rázem zapomenuty. Přesto se stále častěji objevovala kritika, a to nejen z nepřátelských táborů, že hra Barcelony začíná připomínat dostavník tažený unaveným spřežením. Messi i přes neuvěřitelnou gólovou potenci a obhajobu španělské trofeje pro krále střelců Pichichi, zaznamenává lehký ústup z fotbalového výsluní.

Nejen od fotbalových fanoušků, ale i z úst fotbalových komentátorů a odborníků můžeme zaslechnout, že je hra Barcelony více než nezáživná. Nuda, na kterou nemá smysl koukat. Mohli bychom dokonce napsat, že Barcelona zabíjí fotbal!? A nutno dodat, že po letošní sezoně a obzvlášť po fiasku v semifinále Ligy mistrů, se nad hrou Barcelony musel pozastavit i leckterý její fanoušek. Barcelona skutečně hrála posledních několik let systém, jenž v němém úžasu nechával snad každého, byť ho spatřil pouze skrze televizní obrazovku. Systém, jenž byl založen na dlouhodobé práci s mládeží, velké vizi spojené s tradičním vyznáváním útočné hry a především ve skutečnosti, že téměř všichni hráči jsou geniálními dribléry, s několika individualitami, kteří snad kategorii génius ještě přesahují. Barcelonský styl tak nelze okopírovat, neboť je postaven na individuálních vlastnostech, jichž dosahují pouze nejlepší z nejlepších.

Jestliže tento styl před třemi, čtyřmi lety připomínal umělecké dílo, jehož šarmu a kráse propadali i lidé o fotbal se do té doby nezajímající, můžeme dnes napsat, že toto kouzlo je nenávratně pryč. Barcelona vynalezla dokonalý fotbalový stroj, který ovšem vymazal klasický jazyk fotbalu. Už žádný centr do zahuštěného vápna, žádné razantní dalekonosné střely rozeznívající želené tyče bran. Španělská reprezentace, jejíž jádro tvoří právě hráči Barcelony a která mnohým styl Barcelony připomíná, dokonce na minulém evropském šampionátu zrušila post útočníka! Až na výjimky vymizely nečekané zvraty, většina gólů slouží pouze k navyšování skóre. Hra katalánského klubu připomíná jednu z Ezopových bajek, kterak Ezop hostil učené řecké muže, jimž k pohoštění připravil vepřové jazyky v octu, coby největší kulinářskou delikatesu. Když byl Ezop vychválen do nebes a vyzván, aby přinesl druhý chod, opět se hostům dostalo jazyků nakládaných v octu a stejně tomu bylo i u chodu třetího. Hodovníkům spadla čelist. Na druhý den byl Ezop požádán, aby pro tentokrát připravil jídlo nejhorší, jaké si lze vůbec představit. A co přistálo učeným řeckým mužům na stole? Ano, opět největší delikatesa - vepřové jazyky nakládané v octu. A stejně je to i s fotbalem Barcelony. S delikatesy se stala noční můra, a to nejen pro diváky, ale i pro samotné hráče, kteří se uvěznili v dokonalé pasti. A je zřejmé, že je fotbal jen těžko může skutečně bavit.

Pojďme se nyní vrátit o dva roky zpět. Rok 2011 znamenal pro Barcelonu velký mezník. V prosinci roku 2010 podepsalo vedení Barcelony sponzorskou smlouvu s Quatar Foundation a v sezoně 2011/2012 poprvé nastoupila Barcelona s logem sponzora na dresech. Stalo se tak po více než sto letech od založení klubu a viceprezident klubu Javier Faus byl při ohlašování této novinky náležitě hrdý, když prohlásil, že se jedná o výjimečný úspěch. Mnozí komentátoři z řad manažerů tento krok komentovali jako nutnost, neboť bez velkého sponzora nelze současný fotbal hrát a například český manažer Martin Charvát prohlásil, že tato skutečnost na vnímání klubu samotnými fanoušky žádný vliv mít nebude. A skutečně. Fanoušci to přešli bez většího zájmu, vliv na návštěvnost a popularito to mělo (téměř) nulový a protesty se odehrály snad jen v duších katalánských anarcho-syndykalistů. Málo kdo si dnes uvědomí, jak důležitý moment to byl. Barcelona byla do té doby v tomto ohledu jedinečným týmem. Ano, pane Javiere Fausi, v tom spočívala vaše výjimečnost. Absence loga na dresu byla v současném světě plného reklam unikátní a obdivuhodná. Tvrzení, že logo sponzora na dresu je nutnost považuji za zcestné, neboť by toto tvrzení mohlo být vyřčeno stejně dobře i před deseti, dvaceti nebo třiceti lety, kdy fotbalový byznys fungoval v podstatě stejným způsobem. I přesto absenci loga na dresu patřila v těch dobách Barcelona mezi fotbalové giganty a i bez loga na dresu vyhrála Ligu mistrů v letech 1992 a 2006. Já osobně, jakožto fanoušek Barcelony, jsem však slzel a vyvracím tímto výrok onoho českého manažera i dalších finančních expertů, pro něž jsou peníze středobodem světa. Na mě to vliv mělo, v mém nitru se objevili se první pochybnosti. A jestliže jsem nad Barcelonou nezlomil hůl, pak jsem jí alespoň nalomil.

Od vstupu loga Katarské nadace na dresy Barcy se začaly dít další zajímavé věci. Z fotbalové symfonie se pomalu stává unifikovaný monozvuk, tedy na zeleném trávníku. A další šrám na pověsti, nyní zbavené hrdinného anti-kapitalistického etosu, přináší Barceloně i jednání na mezinárodní scéně v přestupovém létě 2011. Síla katarského kapitálu přichází a Barcelona s jeho pomocí ukazuje vskutku nevkusné a nečestné chování, když velice agresivně zláká do svých služeb kapitána Arsenalu Londýn Cesca Fábregase. Ten nakonec, přes protesty trenéra Gunners Arsena Wengera, do Barcelony přestoupil, čímž udělal ze sebe samotného hráče druhé kategorie. Jako kapitán Arsenalu mohl dovést tým k titulu, tvrdě vydřenému a dlouho vyhlíženému. Nicméně už ho nebavilo čekat (však už mu tehdy bylo úctyhodných 24 let!), a tak naskočil do rozjetého vlaku, kde v jídelním kupé létali zlatí holubi přímo do pusy. Hned první zápasy a první super pohárové trofeje. Na nich samozřejmě Fábregas neměl větší zásluhy a těžko si představit, že by z nich měl skutečně radost. Pak už to ale tak lehce nešlo. Guardiola odešel a Fábregas zůstal bez trofeje jak v lize, tak v Lize mistrů. Dnes je v Barceloně náhradníkem a u fanoušků se netěší přílišné důvěře. V letošní sezoně sice vyhrál titul, který měla Barca v kapse po patnácti odehraných zápasech, ale na konci sezony, vzhledem k nepovedenému závěru LM, nebylo ani moc co slavit. Tedy Fábregas. Smutný hrdina, jemuž kdysi ležel u nohou celý Londýn. Nebýt přestupu, možná by dnes patřil k nejrespektovanějším španělským hráčům s možností útoku na zisk Zlatého míče.

Guardiola na konci sezony 2011/12 odchází, vyčerpán neustálým vítězením a záplavou trofejí. Odchází klubová legenda, jejíž aureola je později poznamenána skandálem, když je počátkem roku 2013 serverem El Confidental zveřejněna informace, že nechával soukromou detektivní kanceláří sledovat své vlastní hráče. To teď ponechme stranou, neboť přichází trenér nový. A to je další zásadní bod našeho příběhu. Tito Vilanova. Muž sužován zdravotními potížemi, které ale odhalili jednu důležitou skutečnost. Barcelona pod Vilanovou hraje styl Pepa Guardioly, nyní už ze setrvačnosti a trenéra v podstatě není vůbec potřeba. Vilanova do hry Barcelony nepřinesl nic nového, pouze pokračoval v zaběhnutém trendu, jaksi mu ale uniklo, že s hrou Barcelony už to jde pomalu, ale jistě s kopce. A pak je zde odvetný zápas čtvrtfinále proti Paris Saint-Germain. Paříž jde v padesáté minutě do vedení, v tu dobu zbývá do konce zápasu téměř celý poločas. Barcelona je na tahu a Paříž v tu chvíli postupuje. Messi je na lavičce, sužován zdravotními problémy, naskýtá se tedy velká výzva pro nové hrdiny. Nedlouho po obdrženém gólu však přichází Vilanova s geniálním tahem, v němž se zrcadlí celá jeho trenérská filosofie. Posílá na zteč zraněného hráče a asi si ani sám neuvědomuje, že v tu chvíli si dost vážně zahrává se svojí trenérskou kariérou. Kdyby se totiž Messi zranil a Barcelona by navíc zápas neotočila, čekal by nejspíše nemilosrdný konec a k tomu dosti pošramocená pověst. Sázka na Messiho, i když se to může zdát jako zcestné tvrzení, nevyšla. Barca zápas sice otočila, ale v dalším utkání s Bayernem Mnichov se naplno projevilo, že Barca bez Messiho je pro Bayern nanejvýše sparing partnerem. Trenér svému týmu nevěří, pokud v něm nenastoupí Messi. Střídání proti Paříži dalo ostatním hráčům jasný signál, že bez svého gurua jsou ničím a v nic se obrátí. A právě zde vidím největší slabinu současné Barcelony. V trenérovi bez vize a vlastního názoru, trenérovi, který není schopen připravit tým na zápas, jestliže mu chybí jeden hráč, trenérovi, který vlastně ani trenérem není, neboť hráči si očividně vystačili v době jeho absence i bez něho, respektive z dalším z řady asistentů nehodných vesla lodivoda.

A nyní k Neymarovi. A k Messimu. Každý se asi ptá, jak bude fungovat spolupráce mezi Messim a mezi vycházející brazilskou hvězdou. Ale možná se spíše do naší mysli vkrádá otázka, jak to fungovat nebude. Dva kohouti na jednom smetišti. Představa, že Neymar pomáhá Messimu k dalšímu Zlatému míči mi připomíná fantaskní báji. Nebo by snad šlo Neymara označit jako neambiciózního altruistu, jenž bude svému argentinskému konkurentovi (nebo spoluhráči?), zametat cestu k ještě věší slávě? Pouhé hypotézy, spekulace, neboť do budoucnosti nevidíme. Pakliže se tvrdí, že Barcelona potřebuje především systémovou změnu, pak ani příchod sebelepší individuality nic nezmůže, tedy pokud se nebude jednat o obsazení klíčového postu, jímž je trenérská lavice. Pro mnohé příznivce navíc tvořila FC Barcelona protipól k velkoklubům typu Real Madrid, Manchester City nebo Chelsea, jejichž úspěch je do velké míry dán silou kapitálu a šířkou ramen jejich majitelů a sponzorů. To je nenávratně pryč. S katarskými miliony nebo spíše s miliardami se z Barcelony stal hlavní finanční spekulant na fotbalovém trhu. A právě přestup Neymara má kromě posílení týmu za cíl demonstrovat ostatním i nadřazenost finanční, tedy metody dříve vlastní hlavnímu konkurentovi z Madridu.

A otázkou také zůstává, jak by Messi a další hvězdní hráči obstáli mimo zaběhnutou rutinu. Může vůbec Messi kandidovat na titul nejlepšího hráče všech dob, nedocílí úspěchu v jiných klubových barvách? Maradona vytáhl Neapol během dvou let z pásma sestupu až k ligovému titulu. Messi Barcelonu nikam tahat nemusel, protože Barcelona byla na vrcholu už v době jeho příchodu. A i když střílí jeden gól za druhým, jen velmi málo z nich vyniká krásou a originalitou. A jak dopadne Argentinská mise na příštím mistrovství světa v Brazílii? Jedině argentinský titul, podpořený neobyčejným Messiho výkonem by z něho mohl udělat skutečnou legendu. Do té doby, i přes jeho výjimečnost a sbírání klubových a individuálních trofejí, z něho bude pouze jeden z nejlepších hráčů všech dob. A i kdyby ten nejlepší, na to stát se legendou to stačit nemusí.

Autor: články čtenářů / Paskal Faust

Komentáře (475)

Přidat komentář
CubONE

Fuj.

Reagovat
Le Gunner

Přečetls popisek u obrázku co?

Reagovat
smazaný uživatel

autor clanku: fakt sasek

Reagovat
smazaný uživatel

na kritiku Barcelony moc dlouhé

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, moc dlouhé - nečtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Páni, to je ale článek, moc se mi do toho teda taky nechce.

Reagovat
Kongo

Nečteš knížky?

Reagovat
smazaný uživatel

Kristepane to je lenost .... ...

Reagovat
papanegra

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl jsem 2 odstavce z 8 a i tak bych to dokázal shrnout do jedné věty a zkusím to napsat slušně :D ,,Hra FCB je hrozná nůda !''

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo tě nutí se na to dívat? :D

Reagovat
smazaný uživatel

jsi debil, gratuluji

Reagovat
madridcan

Akurat som docital http://refresher.sk/10838-Pada-Barcelona-na-kolena a mozem citat zas

Reagovat
smazaný uživatel

"CESC je typický hroťák. No tréneri ho stále tlačia do stredu poľa, kde si nevie s loptou dať rady"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Barca hraje krásnej fotbal a má dobrou filozofii. Ano, jsem Madrista

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí, každý máme svoje chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Arsenal by prý měl titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Emqick

Reagovat
TheAdy

Reagovat
torcida

možno keď vytvoria Gay League.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

jeden skvelý článok

nesúhlasím iba s tým, že len málo messiho gólov vyniká krásou a originalitou. je ich stále dosť

Reagovat
loki5

Autorovi chybí góly s trojitým překrouceným vrutem a telemarkem nakonec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

autorovi toho chybi vic :D ale asi ma na zdi plakaty s CR7 a pred spanim si na nich uziva :D

Reagovat
smazaný uživatel

autor je fanúšik Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě se zde najdou věci, se kterými nesouhlasím, ale z celkového hlediska má autor vlastně pravdu. Barcelona pomalu ale jistě klesá ke dnu a ne že ne. Další věc, kterou absolutně nepochopím: proč kupují Neymara, když nutně potřebují alespoň jednoho stopera nebo defenzivního záložníka?

Reagovat
Infi

jo, bo 3 defenzívní záložníci jsou málo

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Busquets se Songem jsou suprový... Koho máš na mysli 3.?

Reagovat
Infi

Mascherano

Reagovat
Svatej

Kolik zápasů vlastně zahrál za ty roky na DMku ? Nerejpu, jen se ptám

Reagovat
Infi

netuším

Reagovat
Darren Fletcher

marketing... uz to nehraju s rozumom

Reagovat
X-bano-X

To písal valloire?

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Darren Fletcher

2

Reagovat
smazaný uživatel

2 bude až odpovie extraprase

Reagovat
X-bano-X

copak nejak nechápem

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by mě, kdo to psal. No a samozřejmě taky to, proč tak dlouhý článek autor píše o klubu, který nemá rád.

Reagovat
X-bano-X

"Já osobně, jakožto fanoušek Barcelony,"

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, to je silný kafe

Reagovat
protiproudu

ty si velkej debil

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
valloire

Já budu psát určitě něco o nejlepším týmu všech dob a o tom,že jsem fanda toho cirkusu.

Reagovat
smazaný uživatel

+1

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší tým všech dob, dafuq?

Reagovat
smazaný uživatel

hned v druhý věte "nejlepší tým všech dob" dál číst netřeba

Reagovat
smazaný uživatel

fandiš barce?

Reagovat
smazaný uživatel

ne proč?

Reagovat
fenixLFC

super clanok teda az na posledny odstavec

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 nejlepší tým všech dob

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Neznám historické tabulky, ale na základě "jednoho" výsledku se rozhodně neurčuje, který tým je nejlepším týmem všech dob... ono asi ani neexistuje žádná objektivní stupnice, nicméně Barcelona je rozhodně jedním z nejúspěšnějších klubů všech dob a že letos dostali na prdel od Bayernu rozhodně není argumentem pro to, abychom mohli jen tak zavrhnout, že nejsou skutečně tím nejúspěšnějším

Reagovat
smazaný uživatel

2 tituly z LM je trochu málo podle mě na to, aby se mohl brát mezi nejúspěšnější...

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem současný tým...

Reagovat
smazaný uživatel

ale tady se mluví o historii celé Barcelony..

Reagovat
torcida

a koľko ich má súčasný team bayernu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
loki5

Bezpředmětné spekulace na téma Messi Neymar. Uvidíme příští sezónu. Ono být hvězdou v Brazílii neznamená být hvězdou v Evropě. A pokud vím tak fotbal je kolektivní hra.

Že je to občas nuda to uznávám. Ale většinou je to o soupeři když betonuje a hraje na brejky pak to nuda holt je.

Ale vidět Iniestovu nebo Messsiho práci s míčem mi za to rozhodně stojí

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona v žádném případě není nejlepší tým všech dob, tiki-taka nemá žádné estetické trhliny, nýbrž je samo o sobě hnusné a Messi na titul nejlepšího hráče všech dob kandidovat klidně může, ale nikdy jím nebude.

Reagovat
blaugrana

Povedala madridská objektivita.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek Realu Madrid přející Manchesteru United, tudíž logicky nemůžu být objektivní a nikdy jsem to o sobě ani netvrdil.

Reagovat
X-bano-X

ne ne ty si Mr.sezonajeuspešnasmevhreo3trofeje

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdil, že je úspěšná, ale solidně rozehraná, protože jsme 3 trofeje ve hře opravdu měli. To ale padlo nepovedeným semifinále Ligy Mistrů s Dortmundem.

Reagovat
X-bano-X

Pro pána krále....mali ste stratu 15 bodov na prvého v lige, v Cope ste prehrali s Celtou a od pohromy vás zachránil len spasiteĺský gól Ronalda z konca zápasu..........fakt super rozohrané....

Reagovat
smazaný uživatel

Měli jsme za sebou výhru v Supercopě, dobrou základní skupinu LM, kde byla naděje na Décimu (a to ne nereálná) a prohru o gól ve Vigu, kdy jsme byli pořád favoritem na postup, protože nás čekala odveta doma. A taky, že jsme tam postup ztvrdili a došli až do finále.

Reagovat
X-bano-X

To je ale blud. V LM ste mali skupinu dobrú len v tom, že ste z nej postúpili. Proti Dortmundu ste neboli lepší ani v jednom zápase. Proti City ste prakticky celý zápas prehrávali a otočili ste po individuálnych chybách( ak si to dobre pamätám), proti Vigu ste vykresali nádej prakticky na konci zápasu, hrali ste bez záujmu, bez zápalu ako keby nehral Real ale nejaký Xerez. Tvoj pohľad na vec(Real) je formou výsledku čo je celkom v protiklade pohľade na vec(Barcelonu), kde je to o milióne prihrávok, uspávaní atď. pričom výsledky sú oveľa oveľa lepšie ako v prípade Realu.

Tvoj pohľad je ako keby si porovnával rýchlosť formuly 1 a BMV X6 a dal im pretek v teréne. Na základe toho že formula by sa nepohla z miesta by si vyhlásil za najrýchlejšie auto BMW. Lenže ono to je trošku ináč.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti City jsme byli v obou zápasech lepší. A jinak jsi vlastně celkově napsal absolutní blbost. Real měl s Barcelonou letos lepší vzájemnou bilanci, loni vyhrál rekordním stylem La Ligu, Supercopu, hrál finále CdR, na cestě do něj vyřadil Barcelonu, v Lize Mistrů hrál v semifinále důstojnou roli a sahal po postupu. Nehodlám tady ztrácet čas nějakým vláknem, protože sezóna už je pryč, ale napsal jsi kravinu.

Reagovat
X-bano-X

Čo do toho pletieš "loni", keď toto bolo o tejto sezóne Ach jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsi, že výsledky Barcelony jsou o hodně lepší než výsledky Realu a to není pravda.

Reagovat
X-bano-X

Vážne? Takže rozdiel 15 bodov v lige je málo?

Reagovat
smazaný uživatel

SEZÓNA není jen La Liga a pokud máš šanci vyhrát Ligu Mistrů (Décima by byla historický milník), sezóna je rozehraná solidně. Bohužel, s Dortmundem jsme sice do poslední minuty sahali po postupu, ale nakonec vypadli, takže sezónu za úspěšnou nakonec považovat nejde. To se ale vůbec nevylučuje s tím, že se z části hodně dlouho vyvíjela dobře, i když La Liga byla špatná.

Reagovat
X-bano-X

A aký je teda rozdiel v SEZONE medzi Realom a Barcelonou. Obaja skoncili v semi LM, jeden skoncil ligu uz v 5 kole, druhy ju vyhral s rekordným náskokom. Jeden skoncil v semifinále Copy, druhy vo finále. Barcelona bola proste niekde inde, ci už herne alebo výsledkovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Barcelonu přehrál a porazil v Supercopě, postoupil do finále Copa del Rey, když na cestě do něho vyřadil Barcelonu (porážka 1:3 na Nou Campu byla dost potupná), postoupil do semifinále Ligy Mistrů, kde sehrál o mnoho důstojnější roli než Barcelona a skončil druhý v La Lize, přičemž Barcelona byla první. Zároveň měl Real s Barcelonou výrazně aktivnější bilanci. Jestli podle tebe tohle znamená, že je Barcelona výsledkově a herně někde jinde, tak si běž dělat prdel z někoho jiného.

Reagovat
roman1978

a pořád ten bodový rozdíl není nic? to je to, co se počítá. ty solidně rozehraná sezono s nejlepším trenérem na světě. -15 bodů. supercopa není nic. je to jen fáze přípravy. každý tým do ní vstupuje jinak a je jinak rozehraný a sehraný. nikoho to nezajímá. ani ten slavný mourek tomu nepřikládal žádnou váhu a kdyby si Valdes nedal vlastně skoro sám gola, tak by jste neměli ani to. a prý přehráli. tupost a zahleděnost a objektivita některých madristů nezná mezí.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, že La Liga byla špatná, to ale neznamená, že se vyvíjela špatně celá sezóna. Supercopa je sice nejméně důležitá trofej, ale rozhodně bych o ní netvrdil, že neznamená nic. Valdésovu chyba není žádná výmluva, máte špatného brankáře a dokud si ho tam budete pěstovat, tak ty chyby dělat bude a Real v té Supercopě Barcelonu v celkovém součtu přehrával. Pusť si třeba první poločas odvety na Santiago Bernabéu, tam byla ten výsledek 2:1 pro Real vůči soupeři neuvěřitelně milosrdný.

Reagovat
X-bano-X

A? To že Real porazí Barcelonu, ktorá ma na čele v tom čase 15-18 bodový náskok, trénera v USA je niečo čo dokazuje že Real má úspešnú sezónu? Chápem že pre človeka tvojho typu, ktorý víťazstvo nad barcelonou nikdy nezažil sú to druhé Vianoce, no pre ľudí ktorí zažili "holandskú" dobu v Barcelone je nejaká ničneriešiaca prehra s Realom len prehrou s Realom. Ako sa hovorí "zajíci se počítají po hone" a Real môže v tejto sezóne počítať ako chce, ale je mu to prd platné. Zlyhal v Lige, zlyhal v Cope a aj napriek papierovo ľahšiemu súperovi zlyhal aj v LM. A ešte jedna zaujímavosť tá tvoja dôstojne zohraná úloha v dvojzápase s Dortmundom vzala za své v lige, kde úplne dôstojne skonćil s rekordnou stratou na vedúci celkom pričom bodový rozdiel medzi prvým a druhým je väčší ako medzi druhým a tretím. No a aby som to zakončil LM - Dortmund nie je Bayern ty dôstojnejšia rola Že nespomenieš prvý zápas Copy, kde ste dostávali na frak ako nikdy a len zázrakom ste tú remízu uhaluzili. Tak isto ako nespomenieš penaltový zákrok na Adriana.....ale ono sa to nehodí do krámu úspešnej sezóny 2012/2013 RM

Reagovat
smazaný uživatel

Že se Barcelona nebyla schopná lépe vypořádat s absencí trenéra a nechala mužstvo prakticky bez vedení, je jen a jen její problém. Vítězství Realu nad Barcelonou jsem zažil požehnaně (nejvýraznější bylo asi to z května 2008 4:1 v La Lize). A já říkám, že ta sezóna byla SOLIDNĚ ROZEHRANÁ, nikdo tady nepopírá, že nakonec dopadla špatně. P.S. Zákrok Adriana nebyl penaltový.

Reagovat
smazaný uživatel

*na Adriana

Reagovat
X-bano-X

Tu by som to uťal, keďže si tu niekto zjavne robí srandu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys to uťal hned před svojí první nesmyslnou reakcí, byli bychom spokojení oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Protože jím je kdo? CéErSedum! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pelé.

Reagovat
Mercury

A Messi jim nikdy nebude proč?

Reagovat
smazaný uživatel

To je čistě jen můj názor. Momentálně jim určitě není a nevěřím tomu, že by se jím jednou stal.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu mít čistě můj názor, že chodíš očumovat malý holčičky, ale stejně jako ty ho nemám o co opřít ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti to neberu. Ale přece jenom, já Messiho vidím hrát hodně často, ty o mě nevíš téměř nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a Pelého máš určitě taky nasledovaného.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasledovaného ho samozřejmě nemám, protože ukončil kariéru dříve, než jsem se narodil. Viděl jsem ale spoustu highlightů, dokumentů a něco málo přečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, viděl jsi několik černobílých videí na youtube a na základě toho je pro tebe Pelé nejlepší hráč všech dob. Možná jim opravdu byl a názor můžeš mít jaký chceš, ale nediv se, když jej nikdo nebude respektovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Že je Pelé král fotbalu je názor hodně lidí, takže je hloupost říkat, že tento názor nikdo nerespektuje. Spousta lidí s ním ale nesouhlasí, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to, že je Pelé král fotbalu je pouze neustále přemílaný názor, kteří pak za svůj přijímají další a další lidé. Když mi nějaký pamětník z 60 let řekne, že Pelé je král fotbalu ok. Když mi to řekne někdo, kdo Pelého nezažil, tak jaký má jeho názor vlastně váhu?

Reagovat
smazaný uživatel

To už je na posouzení každého člověka. Můj názor je ten, že Pelé se ve své dově vyjímal mnohem více, než dneska Messi, který má rovnocenného konkurenta v podobě Cristiana.

Reagovat
smazaný uživatel

*době

Reagovat
roman1978

blbost. další blbost. pelé měl ještě většího konkurenta a každý pamětník ti řekne koho. a ten konkurent byl mnoha považovaný za ještě mnohem lepšího než byl pelé.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelému se nikdo nevyrovnal, Messi má rovnocenného konkurenta, který je v mnohých ohledech lepší než on, stejně jako je Messi v mnohých ohledech lepší než Cristiano. Jestli narážíš na Di Stéfana, tak ten byl o schůdek za Pelém.

Reagovat
Infi

doufám že opět soudíš podle 6 minutových sestříhů na ytb

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jenom podle nich.

Reagovat
smazaný uživatel

*Nejen

Reagovat
roman1978

zkus si nejdřív něco zjistit a potom vynášet tyhle stupidní soudy. zkus se někoho zeptat a potom uvidíš. takhle akorát pořád dokola děláš ze sebe idiota.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, protože si myslím, že Pelému se nikdo nevyrovnal a Messimu se vyrovná Cristiano Ronaldo, jsem idiot. Takhle jednoduše bych chtěl umět přemýšlet taky.

Reagovat
roman1978

pelemu se ale někdo vyrovnal. zkus si to najít. existuje taková věc, říká se jí internet a třeba gůgl. pak si zkus koupit nějakou knížku, pak se zkus zeptat někoho staršího a potom možná zjistíš, že někdo byl.

jo a cristiano ronaldo není vůbec žádná konkurence pro lionela messiho.

teda pokud nepočítáš, že je hezký a bohatý a má nagelovanější vlasy a větší výskok a rychlejší sprinty a irinu a dalších milion pičovin.

Reagovat
smazaný uživatel

Já o Pelém a jeho konkurentech vím. Neříkám, že jsem nějaký znalec, ale něco jsem o tom zkouknul i přečetl. A Cristiano je pro Messiho sakra konkurence, která ho mnohokrát nepěkně zastínila.

Reagovat
roman1978

a to jako kdy a v čem. dal někdy více golů? teda pokud hráli oba. nahrál někdy na více golů?

akorát spadl někdy vícekrát v jednom zápase než leo za sezonu.

stačí se podívat na ten propastný rozdíl v hlasování o zlatý míč, o zlatý míč, o zlatý míč a o zlatý míč. jen tak pro kontrolu...........kdo to vyhrál naposledy a před tím a před tím a před tím?

ne, opravdu tam žádná konkurence není

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba v roce 2008 vyhrál Cristiano Zlatý míč právě před Messim. Zároveň byl Cristiano nejlepší střelec celé sezóny 2007-08, La Ligy 2010-11, Ligy Mistrů 2012-13, vyhrál 2x Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Evropy, ve vzájemných soubojích má za poslední rok více gólů atd. atd.

Reagovat
roman1978

tak já myslel od doby, kdy leo jaksi dospěl. kdy jsou oba na té nejvyšší úrovni. a vzájemné zápasy? a nějaká historie? wow. demagogie nejvyššího kalibru. to fakt myslíš vážně?

a taky je lepší střelec v bernabeu cupu, a taky je lepší střelec v portugalské repre.

messi trhá jeden rekord za druhým. ronaldo se mu ani nepřibližuje a má být pro něj konkurence? ale můžeš zase vytáhnout nějakou pěkně upravenou statistiku ve prospěch ronalda. jo a taky za manchester dal více golu než leo.

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 2008, 2011 a 2013 Messi nebyl dospělý? Srovnáváš Ligu Mistrů a La Ligu s Bernabéu Cupem jen proto, že se ti to hodí do krámu a ještě mě podezíráš z demagogie? Radši přihoď nějaký fórek o Mourinhovi, o tom, že Porto, Chelsea a Inter nejsou velkokluby atd.

Reagovat
roman1978

2008 byl messi jen stále ještě začínající fotbalista na té nejvyšší úrovni. 2011 sice vyhrál ronaldo střelce ligy, ale messi ligy mistrů a byli oba na stejno v celé sezoně. letos sice vyhrál cris ligu mistrů a leo ligu, ale celkem má těch golů asi někdo víc, co?

A já rozhodně nechtěl srovnávat ligu s bernabeu cupem, ale to by se spíš hodilo do krámu tobě. ale asi jsi to nepochopil a opět jsi poukázal sám na sebe s svou ne moc valnou inteligenci.

možná jsi to ještě nepochopil, ale od té doby, co převzal vládu leo, tak je cris pořád jen ten druhý, ne-li třetí, či čtvrtý. král je jen jeden. čísla hovoří jasně a jsou nezpochybnitelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle sociologické sondy a posuzování inteligence přes internet mám na ef snad nejradši. A už po x-té ti opakuju, že Cristiano několikrát Messiho zastínil a překonal (stejně jako tomu bylo i naopak). Že je Cristiano až čtvrtý na světě, to považuju za opravdu velmi hloupý vtip, kterým bych tuto nicneřešící diskuzi ukončil.

Reagovat
roman1978

nic neřeší, protože si pořád budeš opakovat to své a nikdy nepřistoupíš na pádné argumenty a budeš se stále snažit slovíčkařit.

ano, cristiano několikrát lea zastínil. když si stoupl vedle něho a slunce svítilo z jeho strany. když leo teprve začínal a také když se mu náhodou povede něco výjimečného a spíše náhodného. celkově, za poslední 4 roky a něco je král jen jeden a bude se to jen opakovat a opakovat. cris už lepší nebude. leo ano.

to ale nic nemění na tom, že 4x za sebou vyhrál zlatý míč leo messi. a v jednom ročníku nebyl cris ani v první trojici (pokud jsi před tím nepochopil tu narážku a ani bych se tomu nedivil). za posledních pět let má leo 4xprvní místo a 1xdruhé. nemyslím si, že by mohl mít konkurenci. matematika mluví za vše a je nezvratitelná.

a nemusíš už ani reagovat, stejně jsi přece už toto tvé trápení ukončil. a přitom jsi to měl tak solidně rozehrané

Reagovat
smazaný uživatel

Celý problém je v tom, že já mám svůj názor, ty máš svůj názor, ty nejsi schopný připustit, že by věci mohly být jinak, než jsi přesvědčený a prezentuješ tady svůj pohled na věc jako jedinou a neotřesitelnou pravdu s tím, že pokud ji někdo nevyznává, je idiot.

Reagovat
roman1978

jenže já neprezentuji svůj názor. já prezentuje nezpochybnitelná čísla a fakta. takže ano, kdo oponuje je idiot.

pokud bych napsal, že baroš je lepší než rooney, a podložil bych to pouze tabulkou střelců z eura v portugalsku, tak bych měl asi taky pravdu, co? ale byl by opravdu lepší? přemýšlej. už jsem ti to takhle podobně napsal několikrát a stále jsi to nepochopil. rozeznávat názory a fakta je hrozně těžké pro zahleděné a zabedněné jedince. ale držím palce, třeba se ti to povede.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi opravdu příkladně demonstroval to, co jsem napsal o reakci výš.

Reagovat
roman1978

škoda slov, proč já vůbec reaguji na ty tvé žvásty. stejně už tady každý ví, co jsi zač. dám si tě ignorovat. a to jsem si původně myslel, že jsi jen zahleděný do realu. ale ne, ty nejsi ani moc chytrý a neumíš uznat,, když tě někdo upozorní na omyl a pořád meleš to samé dokola a dokola. takže howg

Reagovat
smazaný uživatel

Proč na mě reaguješ? To nevím, ale když reagovat nebudeš, uděláš dobře.

Reagovat
roman1978

přesně tohle jsem napsal, ale dík za zopakování

Reagovat
smazaný uživatel

Není zač.

Reagovat
roman1978

jo a ještě jednou, nebudu to už znova vysvětlovat. porto, inter ani čelzí nepatří do té nejvyšší kategorie. jsou na druhém, či třetím patře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi to líbí.

Reagovat
herbage

Filda chce být jen zajímavý

Reagovat
Emqick

Reagovat
smazaný uživatel

chlapče, nejprve by ses měl vyrovnat sám se sebou, protože tady vážně píšeš zcestné věci :-) nauč se bejt nejprve objektivní a pak nás přesvědčuj o opaku ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

už je to ostřejší. Dávám tomu tak rok.

Reagovat
herbage

omg

Reagovat
valloire

Reagovat
Thorrin

Dobrý článek.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky napsané, ale autor by si mohl zopakovat S a Z

Reagovat
X-bano-X

tak tak. Hneď som si to všimol, len som nevedel či aj český jazyk to má tak ako slovenský.

Reagovat
Mercury

Dost zaujaté, tendenční a přehnané. Některé věci se mi snad ani nechce rozporovat, protože mi přijdou jako evidentní nesmysly. Jen by mě zajímal, který ze zdejších čtenářů je autorem, přihlásí se? :) Podotýkám, že výkonnostní pokles Barcelony a malá efektivita jejich stylu proti předním evropských klubům není ničím, čeho bych si nevšiml. Naopak jsem k Barce kritičtější než k většině ostatních týmů, přesto nazývat její výjimečnou éru mýtem je docela silné kafe.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem progresivně tvrdil že hra Barcelony je nudná už před dvěma rokama.

Reagovat
Mercury

To bylo ještě docela fajn, ale po výhře ve Wembley to šlo poměrně z kopce. Když teď vidím zápasy z orvní Guardiolovy sezony 08/09 je ten rozdíl obrovský, filozofie zůstala stejné, ale hlad p gólech a přímočarost se vytratily. A nebýt Messiho s Iniestou je ten rozdíl ještě daleko propastnější a viditelnější.

Reagovat
smazaný uživatel

zlo slabne

Reagovat
M0rb1D4S

Tehdy tam ještě působili sympaťáci jako Henry, Gudjohnsen nebo Márquez..

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona byla sympatická s Ronaldinhem. To byl génius. Na Barcelonu jsem se díval jenom kvůli němu.

Reagovat
Rssa

No jo, ale ty máš aspoň mozek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

no to tvrdil snad každý, kdo má oči a cit pro fotbal.

Reagovat
r.mrazik

clanek prijemne napsany,ale prekvapive s malo vecmi se da souhlasit...snad leda s tou kravinou Fabragase odejit z arsenalu...

ale celkove za clanek

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc clanek!

Nesouhlasim v mnoha vecech s autorem,ale to je vec nazoru.. Timto nechci rict, ze kvuli svemu nazoru se mi clanek nelibi.. Nelibi se mi obsahove, hodne amatersky napsano.

Reagovat
X-bano-X

Jediná vec, ktorá je hodná pochvaly je okopčená Ezopovka. Inak des, bes, amaterizmus, číslo 7, úpadok, vzkriesenie zakončené bludom o legende Messim v Argentíne...... proste paškvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelíbí se ti to, protože je to proti Barceloně, kdyby to bylo proti United, Realu nebo Bayernu tak tady souhlasně přikyvuješ, zatímco teď tu vřískáš a házíš špínu na autora. Přestaň s tou komedií, nikoho tím neoslňuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ezop je opravdu chvaly hoden.. Jinak bohuzel A nerikam to z duvodu, ze je to namireno proti Barcelone..

Reagovat
X-bano-X

Kebyže to je proti Realu, Bayernu či United tak je mi to fuk, keďže ich nesledujem. Barcelonu sledujem dovolím si tvrdiť dlhšie ako si ty na svete a preto môžem smelo prehlásiť že článok je plný hlúpostí a prirovnaní na úrovni 1 stupňa ZŠ. Článok je plný vecí "čo ak, možno..." z čoho si autor vyvodzujem vlastné, často úplne tendenčné tvrdenia.

Dovolím si tvrdiť že v tejto sezóne dosiahol viac ako Barcelona len Bayern. Takže hurá nastal koniec velkého mýtu Čo by za takýto výsledok dal akýkoľvek iný tím v Európe?

Reagovat
smazaný uživatel

Inak nájde sa nejaký fanúšik FCB ktorému sa nepáči súčasné smerovanie klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

takže jsi to napsal ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ee ja do toho klubu len rypem za toľkú námahu mi ten vás cirkus nestojí

Reagovat
smazaný uživatel

tohle beru. Já nechápu, proč autor věnuje tolik času něčemu, co nemá rád. A navíc se mu vůbec nenávist nedaří skrývat. Pak to prostě ten článek spláchne do smrdutý díry, kam si chodíme ulevovat.

Reagovat
smazaný uživatel

možno je to len posolstvo - ten nenávidený klub si zaslúži zlý článok, jediné logické vysvetlenie

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanousek Barcelony, ale take Man Utd, Bayernu, Dortmundu..

Barcelonsky styl vedeni se mi libi, je v nem plno perfektnich prvku! Jedine co v nem chybi je, aby dokazali prokazat vic agresivity v tom jit za uspechem! Trochu se o to porvat! Trosku v nadsazce receno - At do utoku dostanou Gomeze, do zalohy Gatusa v nejlepsich letech a do obrany Pepeho a Barcelona bude zase nejlepsi!

Pokud to shrnu,tak muj nazor je, ze Barcelona proste zlenivela. Nechce se jim bojovat, jezdit po prdeli a rvat se za viteztvim. Cekaji,ze ta jejich neuveritelna fotbalovost staci.

Reagovat
smazaný uživatel

ja Raya a Spartaku a myslím, že si nechcel reagovať práve na toto

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem reagovat na to,jak ses ptal jestli je nejaky fanousek, kteremu se nelibi smerovani klubu.. Tak jsem napsal, co se mi nelibi :-)

Reagovat
Mercury

Reagovat
X-bano-X

Nemyslím, je to česky

Reagovat
risk je zisk

Ten konec

Reagovat
smazaný uživatel

Dva odstavce, pak jsem to vzdal, a to jen kvůli tomu, jak je to napsané.

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozřejmě že to to zdejší "elitce" nelíbí, protože to nenapsala osoba, které můžou vlézt do prdelky

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to chtěl přečíst ze zajímavosti, PD nesleduju. A obsahově to může být zajímavé, ale nečtou se mi dobře ta souvětí a celkově mě to nebaví.

Reagovat
Mr.Jindros

Ty další se čtou o něco lépe.

Reagovat
Ligter

Kde je přesně problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve volbě slov a větné stavbě, čte se mi to špatně. Druhé souvětí v prvním odstavci a pak celý druhý odstavec. Rádoby článek hrozně nad věcí, který se snaží s dávkou povrchnosti a s jistou samozřejmostí podnítit opovržení nad Barcelonou. Asi tak mi přijdou první dva odstavce. Nebaví mě to. Proto jsem dál nečetl. Pokud to někomu přijde čtivé a líbivé, pak mu to neberu

Reagovat
DelPiero137

Mne to pripomina kritiku Juve za cias Mela a Diega po pol roku. Nieco v tom zmysle, fanusik ktory vyznaval iste tradicie a teraz sa to cele meni aj v daka financiam a nikto si nepripusta realitu.

A hlavne ked nepoznas problematiku klubu do podrobna, nemozes vediet ci je to len "nad vecou" alebo skutocnost ktoru si mnohi nepripustaju.

Reagovat
Rssa

Když pominu četné a školácké gramatické chyby a chyby faktické, tak už zbývá pouze text, který je jen snůškou kravin a blbostí. Krátkozraké soudy, hloupé obraty, některé pasáže sloužící vyloženě k smíchu.

Já osobně bych radši přivítal články fandů toho klubu, které se dokážou zamyslet kriticky a chytře. Ne hloupé bláboly od někoho, kdo o Barceloně četl maximálně v Blesku a její hru viděl na Nově v sekci "Borec na konec".

Reagovat
smazaný uživatel

ok, takže hra barcelony neupadá, Cesc je už nyní legenda klubu a Tito je trenérskej mág

Reagovat
Rssa

Ano, přesně toto jsem napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Styl napodobuje dominga, ale je to z pětiny tak čtivé, a z desetiny tak chytré. Z drobností se vyvozují dalekosáhlé soudy, a přitom tam není skorem žádná fotbalová analýza. Místo rýpání do prohřešků by tam mohl být odstavec o dvojzápasu s Interem, o neschopnosti Barcelony reagovat na hru soupeře, nebo o faktu že se minimum týmů snažilo hru Barcelony napodobit, ale prakticky všichni její soupeři se zaměřili na to ju rozbít.

Reagovat
Rssa

To je ten problém. Nepochybuji, že i kiwwiho analýza Liverpoolu by byla blíže pravdě než toto. Na dominga toto nemá, to by to muselo mít nějakou myšlenku.

Toto není rozbor, toto není analýza, toto není kritika. Toto je hloupé.

Reagovat
Infi

Reagovat
DelPiero137

Lenze styl Barcy sa tuto sezonu nepriblizil ani k tomu aby sa mohli zapasy typu Barca-Inter opakovat. Barcu si tuto sezonu vacsina klubov davala.

Reagovat
Ligter

Já nevím jestli kravin nebo blbostí, on tomu obecně chybí jednotící teze. Ostatně je ale fakt, že nesleduju každý zápas Barcelony, spíš výjimečně se na ní kouknu, takže to nejlíp musíte posoudit asi vy. Ale chtělo by to říkat nejen, že je to snůška blbostí, ale i dokazovat přesný opak.

Reagovat
Rssa

Však to je celé ale hloupost na hlouposti.

"Barcelona pod Vilanovou hraje styl Pepa Guardioly, nyní už ze setrvačnosti a trenéra v podstatě není vůbec potřeba." Jedna kravina za všechny.

Reagovat
Ligter

To souhlasím, to je povrchní dojem. Já chtěl spíš podnítit širší diskuzi.

Reagovat
Rssa

Však tu každý píše, že je to jedna velká kravina. Ono by se lépe diskutovalo, kdyby někdo napsal např. "S příchodem Tita hra přestala mít nápad". To je téma k diskuzi. Ale napsat, že tým nepotřebuje trenéra, zvlášť když sezóna ukázala pravý opak, znamená jediné - autor není fanda Barcelony nebo ji sleduje max 3x za rok.

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na ten článek podíváš, tak většinu z toho nemá smysl vyvracet. Logo na dresu Barcelona neměla, a teďka ho má. No a? Je to obrovský zdroj peněz, a Barcelona v tomhle byla jako dinosaurus ze starých časů, kdy ještě kluby platily oděvním firmám za jejich dresy, a ne opačně. Fotbal je v ekonomice obecně neuvěřitelně pozadu. Nebo ten Fabregas. Za to že je blbec Barcelona sotva může. Ale divíš se mu? Chtěl se vrátit do klubu ve kterém vyrůstal a poprat se o základ. Že na to nemá je jeho chyba. Celá ta přestupová peripetie byla trochu (dost) trapná, ale že by vina byla výhradně na straně Barcelony, to se zase říct nedá. A nebo že by v takovém chování byla osamocená. A každopádně na tom nemůžeš postavit teorii o úpadku. A takhle je to s většinou věcí v tom článku.

Reagovat
Ligter

Jasně, souhlasím s tebou. Já jen, že by byla škoda, kdyby se pláclo rovnou „jsou to sračky“ a palcovat to (anebo pod tím napsat blicí smajlík), ale mluvit, kde jsou v tom textu chyby apod. Za sebe říkám, že na analýzu je to nedostatečné, na kritiku příliš argumentačně povrchní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Zvláštní, takovej rozstříštěnej článek bez nějakého jasného poselství.

Bylo jasné, že nadvláda Barcelony nevydrží věčně, ale rozhodně bych nemluvil o nějakém konci, přece jenom vyhrála v pohodě ligu a stále patří k top 5, možná top 3 týmům a jsou schopni hrát stejně kvalitní fotbal jako před lety (viz. odveta s AC). ''Problém'' vidím pouze ve kvalitě trenéra a s tím spojené špatné doplňování kádru. Po odchodu Pepa to chtělo někoho, kdo by tomu týmu dal trošku jinou, modernější filosofii a ne nikoho kdo je v podstatě ze stejné školy a kdo nemá žádné zkušenosti. Myšlenka nahrazování trenérů z vlastních zdrojů je sice hezká, ale reálně to prostě nemůže fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak nájde sa nejaký fanúšik FCB ktorému sa nepáči súčasné smerovanie klubu?

Reagovat
X-bano-X

Mne sa súčasné smerovanie nepáči a to dosť výrazne.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?

Reagovat
X-bano-X

Nepáči sa mi viac vecí. To by bolo na dlho ale v skratke:

1, Abidalov odchod - vedel som ho pochopiť ale neschvaľoval som ho, keďže to bol jeden z mojich najobľúbenejších hráčov. Po nových skutočnostiach ktoré vyplávali na povrch, by som Rosella opľul a ak Abiho testy u lekarov v USA dopadnú dobre, tak by som opľul aj zvyšok lekárov, ktorý hlasovali proti nemu.

2, Rosell - je podĺa mňa len voľbou medzi menším zlom - už od začiatku, no zatiaľ je to des.

3, Katar na drese - toto bol najstupídnejší ťah vedenia - a ako vychádzajú na povrch nové a nové skutočnosti, nebol ani z ďaleka tak ekonomicky prínosný ako by mohol byť. Ak zrazu Rosell nepríde s megabrutal tréningovým centrom v strede oceána, ktoré zaplatí arab, tak je to prepadák a to nehovorím len o ekonomike.

3, Tito - nie som si istý či mu hráči neprerástli cez hlavu, on pozmenil Pepov štýl a prvá polka mu vyśla geniálne ale choroba.....proste nie je šťastný ťah ak hráme kľúčové zápasy bez trénera, na lavičke s človekom, ktorý sa stará len o veci na tréningu a o taktike nemá ani potuchy.(tu samozrejme viním Rosella)

4, La Masia - presiľujeme kľúčových hráčov aj keď máme k dispozícii špičku v mládežnických kategóriách.

5, prestupová politika - des, bes - v čase keď sú voľní hráči ktorými by sme mohli posilniť posty na ktoré nemáme vhodných hráčov v Masii nerobíme nič( Vertonghen, Lloris, Sakho..) ale potom naháňame duchov(T.Silva, Luis...) za nenormálne pálky - celé zle.

Je toho viac ale to by bolo na takýto článok.....od návratu strateného syna, aj ke´d pre neho nemáme miesto v zostave, cez Thiagovu klauzulu až po možný odchod najväčšej útočnej perly z Masie.

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte ako je to s boixos? Majú zákaz aj na Béčko?

Reagovat
X-bano-X

Majú zákaz na Nou Camp. Béčko tam nehrá čiže teoreticky by mohli, čo som ich tak sledoval nevidel som vlajky, ale zas som sa na to nezameriaval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Ja napr.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnaká otázka

Reagovat
-Carles-

Je toho viac, ale najdôležitejšie:

- Qatar a reklama na dresoch

- La Masia a menej príležitosti mladíkov v prvom tíme

- Tito na lavičke

- Rosell čoraz viac pripomínajuci politiku Pereza

Reagovat
Mercury

Já mám velmi mnoho výhrad.

Reagovat
Rssa

Podle mého všichni fandové FCB zde na fóru mají své výhrady.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyzerá to tak

Reagovat
Rssa

Pokud by jsi četl diskuze, tak bys nemohl tvrdit opak. Jenže při kritice se musí používat reálná fakta, viditelné věci, ne jen snůšku domněnek a pocitů. Tento článek nemá žádnou hodnotu, možná krom rozpoutávání zbytečného flamu.

Reagovat
smazaný uživatel

nehovorím o tomto článku

Reagovat
Rssa

No, samozřejmě, že Messi123 nebo Cescisthebest se může objevit s tím, že vše je super, jenže takové fandy má každý tým. Když vezmeš v potaz dlouhodobé přispěvatele, tak si myslím, že se nenajde ani jeden, který by neměl více či méně ostré výtky proti tomu, jak to s Barcelonou vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

To je normální. Vždy je co zlepšit. Na druhou stranu spousta z nás zapomíná, že je tomu jen pár let, co tak dobře rozhodně nebylo.

Reagovat
Rssa

No jistě, však to je zcela normální, není třeba se plácat po zádech, když jsou viditelné problémy někde. Ale zase je třeba psát smyšlené články o hovně?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ten článek je opravdu o .....

Reagovat
Rssa

Však to tvrdím i výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Od svojí filozofie jsme se odklonili, ale to už je víc než dekáda. Proč bych za to měl nadávat zrovna teď a zrovna současnému vedení. Tohle je zástupný problém. Prostě Barca vyletěla strašně vysoko, čímž nakrkla všechny okolo, kteří jí teď každou maličkost dají sežrat. Až bude nějaký jiný klub takhle dlouho kralovat, tak se lidem zprotiví taky. A bude se na ně nadávat taky za drobnosti. Lidi si budou chtít za každou cenu ulevit, tak si něco najdou.

Ale zpět ke směřování Barci:

Ekonomika - Laporta nastolil nový trend, kvůli kterému mu lidi tleskali. Sandro jen pokračuje v jeho kolejích. Proč ho za to kritizovat? Co se týká reklamy na dresech - Laporta zase začal cestu, kterou Sandro jen dokončil. Cesta bez reklamy byla neuvěřitelně sympatická, ale nevím, jestli dlouhodobě udržitelná. I Athletic už padnul. A ten ani nemusí bojovat na najvyšších příčkách s největšíma štikama v rybnících. Proto chápu, že jsme se bezreklamového dresu vzdali. Nelíbí se mi to, ale chápu to. To máš stejné, jako s daněma ...

Přestupová bilance - tady Sandro hodně zamakal. Co se tohohle týče ho můžu jen pochválit.

La Másia - Barca otevřela novou La Másiu, která by měla plodit ještě větší talenty. Co se mi moc nelíbí je, že se nám teď nedaří implementovat mladíky hned do áčka. Tohle se může hned otočit proti nám tím, že nám budou hráči utíkat Cescovskou nebo Thiagovskou cestou. Tady musíme zamakat.

Vyjadřování se - tady máme oproti Pepovské Barce velké rezervy - Sandro si několikrát nevidí do huby. K tomu přištěme Rouru a je to už málem na podobné úrovni, jako u ostatních klubů ...

Reagovat
chavi.27

Jen velmi malo golu Messiho oplyva krasou a originalitou? to je snad vtip ne?

Reagovat
C0br

Dorážky z metru do prázdný brány

Reagovat
chavi.27

je, vsechny z tech 60 golu dava z metru do prazdny, jasne

Reagovat
C0br

95%

Reagovat
Rssa

V tom případě je ale blbost, že jsme tým jednoho muže, když mu většinu připravíme před prázdnou bránu.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě dobrý článek, ne-li výborný, jen s jednou věcí nesouhlasím, Vilanova podle mě ze začátku rozhodně jen nepokračoval ve stopách Pepeho, ale přidal i trochu přímočarosti, bylo to podle mě velmi dobré, ale pod Rourou to neskutečně kleslo, Vilanova po zranění nedokázal změnit vůbec nic a podle mě to bez nějaké pořádné změny nepůjde, rozhodně jde pokračovat v stejném stylu, stačí najít útočníka, nejlíp někoho jako Ibra, který je dobrý do kombinace, je výborný hlavou, golový, schopný presovat, samozřejmě není to lehké najít někoho podobného, nebo aspon donutit Messiho pracovat opět trochu více pro tým(více presovat).

Hned na začátku sezony prostě dát důvěru Fabragasovi, a Xaviho odsunout na druhou kolej, vyhodit z týmu Pedra, koupit pořádného stopera.

Vytlouct z hlavy hráčům tu blbost, aby každý protiútok zpomalili ne-li zastavili. Oni mají hráče, kteří jsou schopni hrát pohledný rychlý fotbal, sledovat při hře Iniestu(ve středu zálohy ne na křídle) je vždy zážitek, nemluvě o Neymarovi, Alexisovi(kromě koncovky).

Nicméně nejdůležitější je vytřískat hráčům z hlav ty hnusné tragické pády, simulování, neustálé hádání se s rozhodčím a pak budou aspon sledovatelní

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s tebou, ty pády by si mohli odpustit a snažit se jít pořád dál a ještě to s tím, zastavováním se na soupeřově pulce a kombinovat před šestnástkou. Trochu přimočařeji a střílet i z dálky.

Reagovat
Emqick

Ví někdo něco o té údajné aféře sledování hráčů Guardiolou?

Reagovat
X-bano-X

On sám ich sledoval z poza kríčka?

Reagovat
Emqick

Ty jsi neskutečný jouda. Vzhledem k tomu, že je to diskuze k článku, ve kterém bylo zmíněno něco o najmutí detektivů na sledování hráčů Guardiolou, dává můj komentář smysl. To, že jsi debílek, co chce stírat z poza monitoru na všechno, co není pro hlupáky (jako ty) doslovně napsáno, aby to pochytili, je smutné. Ale vážně drž hubu a jdi spát ..

Reagovat
X-bano-X

No ja som myslel že tá otázka je recesia........bolo to všade v médiách že aby sa tomu človek vyhol, musel byť posledný rok niekde v amazónii. Nakoniec sa k tomu vyjadril aj Piqué, s tým že o tom vedel keďže mal s tým !detektívom" konflikt.

Reagovat
Emqick

Tyjo, já to fakt nějak přehlídl. Já právě vůbec nevěděl, že něco takového šlo a celkem mě to zaujalo, když jsem si toho všiml v tom článku. Dík

Reagovat
smazaný uživatel

velice dobrej članek, osobne se mi hra barcelony nikdy moc nezamlouvala jelikoz z pohledu divaka hra nema absolutne zadne tempo a jakozto milovnik anglickeho fotbalu to proste vyzaduju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk
Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je zatím nejlepší

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Pod Titem hrála Barcelona přímočařejší fotbal než pod Guardiolou.

Reagovat
Emqick

Pořád to mělo dost daleko k přímočarému fotbalu. Hlavně měl Tito (a s tím i Barca) smůlu, že kvůli nemoci nemohl pracovat s týmem na 100% a změnit ho k obrazu svému. Takže bych ho asi nevinil tolik z toho, že jen pokračoval v Guardiolově stylu, prostě nemohl asi tolik překopat systém ..

Reagovat
-Carles-

To iba na začiatku sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvli nemoci nemohl s týmem pracovat. Ale ze začátku to bylo o hodně přímočařejší a od nový sezony si tohle můžeme slibovat znova.

Reagovat
-Carles-

Snáď

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

pouze jeden z nejlepších hráčů všech dob.. ach jaj.. žádnej hráč nebude nikdy nejlepší ze všech, vždycky tu budou pře. jasnější by to bylo spíš že Messi už je dávno po boku Pelého a Maradony

Reagovat
smazaný uživatel

Messi good, Pelé better, George Best, Phil Jones

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Velký palec dolů pro Eurofotbal.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
risk je zisk

vsak kdosik taky psal, ze vlastni clanek si tu muze napsat kdokoliv

Reagovat
herbage

proč? Furt lepší nějaká snaha než tucet hloupých článků od ČTK. Za mě jen houšť, i když s článkem nesouhlasím a nemá moc vysokou úroveň

Reagovat
Emqick

Přesně, články čtenářů nejsou vůbec špatná věc. Třeba Puskas je má famozní, Vitasrp taky, i když nevím, jestli mu nějaký vyšel i tady. Tento článek je slabší, ale jako rubrika je to fajn věc

Reagovat
Rssa

Tak minimálně by si EF měl článek přečíst a vrátit autorovi, ať opraví gramatické chyby. Nemůžou zde dát vše, co kdo vyblije.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to zase jo. Tohle je typ článků který mi tady nejvíc chybí. Analýzy, rozbory, komentáře a podobně. Jak zápasů, tak týmů, tak třeba lig, nebo ligových kol.

Reagovat
Emqick

Reagovat
herbage

jj, je to škoda. Potenciál tady je ohromný. Když už nejde zapracovat na zpravodajství, když se to týká evropského fotbalu, tak alespoň pro analýzy a názory je tady velký prostor

Reagovat
smazaný uživatel

Snaha se cení, ale tohle je ještě hloupější než ČTK. Analýzy a komentáře jsou samozřejmě fajn, ale musí mít nějakou úroveň. Tohle před vydáním ani nikdo nečet.

Reagovat
C0br

Feťáci, podvodníci, zloději, simulanti, fňukalové - Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se vždy líbili záporňáci .

Reagovat
Al Capone

Článek mě nezajáímá, prostě Barcelona je hnůj

Reagovat
TheAdy

tak tu máme zase dlouhý článek a okom zase ? ááno. o barceloně

Reagovat
smazaný uživatel

Paskalu Faustovi, za to, že měl odvahu sem něco napsat

Reagovat
Swarley

Reagovat
Rssa

Anonymům se píše vždy jednodušeji

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, a co když se tak opravdu jmenuje? To pak není anonym..

Reagovat
Rssa

Pochybuju. Ale pokud ano, tak OK.

Reagovat
Emqick

Reagovat
Losinho

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, mňam. Díky za to .

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je Faust?

Jinak číst to ani nehodlám, vypadá to hodně jednoduše a je to o Cirkusácích, autor mě ale zajímá.

Reagovat
risk je zisk

podle clanku si myslis ze je jednoduchy? Nebo jsi dal na zdejsi uzivatele, kteri to zkritizovali?

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre, nad uvodem jsem minutku ztratil, ale nemyslim si, ze dal by bylo neco, co by me obohatilo.

Reagovat
risk je zisk

ja te neosocuju zapomnel jsem za ten otaznik dat tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas je ubrečenej zrádce. Dobře mu tak. Messi dává krásné góly tomu nikdo nemůže upřít.

I když Barcu nesnáším zas, tak tragicky bych to neviděl. Souhlasím, že by to chtělo kvalitního trenéra a trochu změn a zase to bude šlapat. Spíš si nedokážu představit po tomhle Konfederačním poháru Neymara jako týmového hráče .

Reagovat
indy

jaky chobot to pisal preboha ?

Reagovat
Kokesh

Víc takových fanoušků Barcy.

Reagovat
Infi

Taková neuvěřitelná kvanta hovadin Připomíná mi to některé příspěvky antifanoušků Barcelony, kteří na vše blijou a snaží se fanoušky akorát tak nasrat, takže nechápu, jak se to tady vůbec dostalo

To už tady dávejte radši vyjádření Petra Čecha na všechna různá témata, než takové pejčoviny.

Reagovat
Infi

ale je pravda že u té pasáže "jakožto fanoušek Barcelony" jsem se celkem pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

no s tim Fabregasem se snad zblaznil ...v Arsenalu by v zivote nic nevyhral, natoz Zlaty mic, Arsenal uz tezko bude vic nez 4.- 5. mancaft v Anglii, o Evrope ani nemluvim...s tim, ze Vilanova bohuzel neni kompetentni osobou na lavicce Barcelony musim souhlasit, zaver sezony absolutne nezvladnul...proto je taky otazkou, jak zvladne duo Messi - Neymar...ale verim v lepsi Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o to, že Fabregas odešel, ale jak odešel. Telenovela alá Tevez production.

Ve 24 si najednou vzpomene, že je vlastně katalánec. Kdyby měl, alespoň trochu soudnosti a uznal, že bude štěstí, pokud si občas zahraje jinde než na lávce. Roky stráví přivykání na PL styl hry a pak chce hrát ten jejich hnus.

Reagovat
stas87

to je fakt taky mega problem ta reklama na dresoch?chapem ze v sucasnosti penaize tvrdo vladnu nad futbalom lenze barcelona ma nieco co city,monaco,pariz ci chelsea nema-vlastnu akademiu,v podstate nulove minimalne naklady na hracov,moznost hostovania priamo v lige alebo segunde a po navrate postupny prechod do acka,tu barcelona ma kilometre naskok ale sama ho prejebava zlatanmi alebo tym chygrynskym,blba snaha kupit za velke peniaze hracov a skusit konkurovat anglicanom,barcelona ma celkom stale velke dlzoby a aj tak presrala celkom velke peniaze v poslednom obodbi,je to asi aj dan za uspech a meno barcelona,klub ich proste natiahne a barcelona je tlacena do kuta tak kyvne na to a ten prestup urobi,aj si myslim ze je kokotina nejakemu talentovi z masie dat oznacenie novy xavi ci iniesta,taky hraci budu trebars az za 15 rokov,dovtedy nech produkuju aspon hracov co naskoci a nesklamu,nebudu sice geniusmi ale svoje si odohraju a pridaju produktivitu

nie som odbornik na barcelonu,sledujem ju obcas v lige a v LM,jeden z problemov(aspon mi to tak prislo)je ten ze ak sa vysune alves a cela jeho strana a super sa ubrani a zautoci tak vznika velky problem pretoze kraj je v riti a zaskocit v tu chvilu musi busquets,mascherano ci stoperi a ty nemaju tak dobry pohyb ci rychlost smerom dozadu,barcelona tieto situacie prilis nedopusta a nema toto prilis natrenovane pretoze take situacie pridu len raz za cas kedze v la lige sa so superom co po ziskani lopty okamzite zautoci prilis nestretava

Reagovat
Rssa

Gratuluju, právě jsi vytvořil lepší a cílenější kritiku než autor článku. Jak dlouho ti to trvalo?

Reagovat
stas87

boha jeho,nemal som v umysle kritizovat barcelonu...bol som dlhe roky jej fanusik,mam doteraz cestovku ci ruksak s logom barcy(asi nejakych 6-7 rokov)ale s odchodom ronnieho,belletiho ci giulyho ten klub pre mna nepredstavuje nic co by ma dokazalo k nemu vratit

btw. su to hovadiny co pisem?

Reagovat
Rssa

Nejsou. Jsou to témata. která stojí za zamyšlení. Nemyslel jsem to ironicky.

Reagovat
stas87

tak toto som chcel ale napisat uz dlhsie len som hladal prilezitost ktora sa ponukla dneska pod tymto clankom

k samotnemu clanku-pride mi ze je to prvotina autora,tipujem mu mlady ci mladsi vek a nema s tym az take skusenosti,ja ked som napisal prvy a zatial posledny svoj clanok sem na EF tak som sa bal ze to nebude k precitaniu,budem sa opakovat ci opakovat niektore slova atd. taka ta nervozita ci sa to ujme alebo nie,bolo by fajn ak by autor sam vystupil a popisal nam zamer clanku ci vysvetlil niektore pasaze

Reagovat
Darren Fletcher

no jo, takze city nema akademiu.

Reagovat
stas87

nechces ju porovnavat s la masiou ze nie?nenapadlo ta to ze? zatial nemaju vela hracov co by hrali v acku,bude im to este neaky cas trvat(3-4 roky?)zatial nakupuju hotovych alebo hracov ako rodwell ktoreho thiago strci do vacku

Reagovat
Darren Fletcher

oki viem ako si to myslel, ale aj tak, ich akademia, ktoru vystavali, je mega a produkcia tam bude, ja len ze sa ako priklad zrovna nehodili, lebo je milion horsich

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mít dobrou akademii a začleňovat hráče z ní do Áčka jsou úplně dvě odlišné věci. Jak to vede City, tak ve mě nevzbuzuje dojem že by někdy poskládali kostru týmu z odchovanců. To spíš nakoupíjou hvězdy odjinud.

Reagovat
Darren Fletcher

ved jasne, u nich je to stale len novy projekt, snad to bude dobuducna okej. inak by bola akademia tak luxusna a zbytocna fakt kktina

Reagovat
risk je zisk

ale ani v Barce to podle me nedelaji dobre, jen se podivej hraci jako iniesta, messi, neymar, pique budou v zakladu jeste minimalne 5-6 let..+ prijdou dalsi hraci za velke (male) penize..a ti kluci z la masii musi chodit po hostovackach a snad se nekdy dozijou zahrat si aspon poradnou sezonu za svuj vysneny klub.

Reagovat
risk je zisk

a doufat ze se snad dozijou :D

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím že top klub si nemůže dovolit každý rok začlenit hráče akademie do prvního týmu. Takhle stavět tým může klub který žije z prodeje hráčů. Ale ti nejlepší musí dokupovat špičkové hráče, plus pochopitelně musí držet kostru týmu pohromadě. Protože sehranost a kontinuita dělá taky obrovské výhodu. Já budu spokojený když Man United jednou za dva, tři roky dokáže dostat do širšího áčka jednoho odchovance. V takovém tempu by se mělo točit v základu tak pět, šest odchovanců, což už by byl slušný výkon.

Reagovat
stas87

myslis ze sa moze uplatnit model aky ma real a ako to real urobil s carvajalom?myslim na ostrovoch,ci daju hraca hostovat s tym ze klub potom moze hraca vykupit za predom stanovenu ciastku,takto real zaplatil 1,5 miliona euro ale ziskal praveho beka ktory sa za ten rok v bayeru pekne vyhral a moze naskocit minimalne ako zaskok do zostavy realu pride mi to lepsia cesta ako to co robi v taliansku-odkupit 50% na hraca

Reagovat
Darren Fletcher

ta talianska vec je totalna debilina rovnako ako prava tretej strany na hraca

Reagovat
stas87

tak tieto kluby som menoval zamerne moje sympatie by si sejk mozno ziskal ak by to urobil opacne-najprv postavil akademiu z ktorej by si zlozil dajme tomu tretinu timu a zvysok dokupil nie naopak ked najprv skupi a potom ide robit akademiu

Reagovat
Darren Fletcher

myslis, ze barca mala najskor a-tim, alebo akademiu? a co je prioritou barcy a jej majitela, uspech a-timu, alebo akademie?

Reagovat
stas87

lenze barca ma ten koncept ci system hry jasne dany od ziakov po dorasty az po becko aj acko,su vedeny k tomu okamzite zapadnut do toho kolesa a prisposobit sa,v tomto je city na uplnom zaciatku a nejde to cez noc spravit,nepamätam sa ze by barcelona utratila tolko peniazi za tolko hracov co city za tych priblizne 5 rokov mozno mam kratku pamät

Reagovat
Darren Fletcher

no to je jasne, ved city to stavalo z priemerneho timu na majstra, ale barca nemina o nic menej, ibru neymara a spol si predsa pamatas. kazdopadne, treba uznat, v tom systeme, ze masia uci to, co hra acko a tak dokonale, su jedinecni

Reagovat
stas87

a co je podla mna aj dolezite je ze su to katalanci a ked nie katalanci tak spanielski hraci,nestraca sa tak identita klubu s katalanskom ci spanielskom no city asi beru do akademie vsetkych hracov bez rozdielu nie?ci si po case chcu zlozit tim kde bude prevaha ostrovanov?

mas pravdu v tom ze to nejde moc porovnavat kedze barca predstavuje tradiciu a nejake hodnoty a city boli priemernym timom ktory by bez cudzieho kapitalu asi atakoval len EL

Reagovat
Darren Fletcher

hej, beru asi vsetkych

Reagovat
CHONG

http://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/490032-messi-pred-benefici-v-medellinu-rozlitil-detske-fanousky.html#hp-sez

Kopne balón do fanoušků soupeře, nadává asistentovi trenéra soupeře, podvádí na daních a teď se ještě ani nepodepíše dětem, zkrátka ryzí charakter

Reagovat
C0br

nezapomeň na doping

Reagovat
smazaný uživatel

Povrchní a nic neříkající.

Reagovat
smazaný uživatel

super článok , mám rád ľudí čo sa dokážu pozrieť kriticky aj na svoje triko takže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytocny clanok, neni tam ziadna pointa a s nazormi suhlasit len velmi tazko...

Reagovat
Filipow

Reagovat
smazaný uživatel

no, taková sebereflexe místním fanouškům barcelony dost chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Dik, borci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ač nemám Barcelonu rád a se spoustou věcí v článku souhlasím, tak tvrdím, že tohle je prostě zaujaté a bojím se, že autor napsal že je fanoušek Barcelony jen tak. Protože hodnotit hru Barcelony a najednou vytáhnout špínu na Guardiolu a pak dělat jakože to bylo jen okrajově fakt neudělá někdo, kdo fandí Barceloně.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku fanoušek Barcelony? Hůl nezlomil, ale nalomil? Co to je? Barcelona dala fotbalu krásu a podle jejího stylu, kde je vidět, jak je fotbal krásná a jednoduchá hra, se můžou učit ti nejmenší. Že už to není ono? JAko co si čekal? :D že to takhle bude fungovat do zániku? :D Nezapomeň, že jsou to jen lidi. Ne perpetum mobile, ne roboti, puze obyčejní lidi. Los galacticos v podaní slavného Realu Madrid? Kde jsou? Nic netrvá Věčně. Měl by ses na to dívat z více pohledů, ne jen z toho tvěho jednoho, který je jen kritický a pesimistický.

Messi: je nudnej? upadá dolů? Viděl vůbec nějakej zápas Barcelony? Protože tady mluvíš z cesty. Messi tím nejlepším hráčem všech dob už je. Stačí ho sledovat s otevřenýma očima.

Nad tímhle článkem mě vážně zůstává rozum stát. Tohle nemohl napsat Culé!

Reagovat
Darren Fletcher

"Barcelona dala fotbalu krásu" -- potial sa oplati citat tvoj komentar

omg

Reagovat
smazaný uživatel

a nedala snad Barca fotbalu krásu?

Reagovat
CHONG

NE!!!

Reagovat
Darren Fletcher

este sa tak blbo pytaj

Reagovat
risk je zisk

docela naivni ne, stim Messim

Reagovat
smazaný uživatel

proč naivní? Ty si snad viděl lepší?

Reagovat
johan14

Napr. Gullit, Cruyf, Socrates, Maradona, Ronaldinho, Ronaldo z môjho pohľadu boli lepší, aj keď priznávam, že konkrétne Maradonu som teda nemusel, lebo sa váľal po zemi a často behal za rozhodcom vyplakávať, v tom sú si títo dvaja skvelí Argentínčania podobní

Reagovat
Infi

messi vyplakává u rozhodčích? odkdy?

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

"podle jejího stylu, kde je vidět, jak je fotbal krásná a jednoduchá hra"

trochu paradox, styl, který nikdo na světě kromě barcelony díky své náročnosti nedokáže kvalitně zahrát

Reagovat
Free_player

Moc dlouhý

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že tenhle článek přinesl pohled, který tu chyběl. Mě se osobně velice líbí, protože prakticky reflektuje to, co jsem cítil i já. Zpočátku úžas, fascinace, poté mírné vystřízlivění až po nynější averzi vůči stylu barcelony.

S názorem, že barca prakticky nemá trenéra, se naprosto ztotožňuji. Není to jen její problém, je to problém více klubů. Barca má ale výhodu v tom, že systém, na kterém vše založila, byl opravdu perfektní. Proto jim to prochází tak dlouho a ještě nějakou chvíli to určitě bude.

Co se mi z toho všeho ale líbilo nejvíce, to byl autorův styl psaní. Naprosto chytře zvolená slova a spojení, rozumné využití interpunkce, trocha kontroverze pro zaujetí čtenáře. Kež by tímhle stylem bylo napsáno více zajímavých článků. Jde z toho jasně vidět ucelený názor autora, článěk má hlavu a patu (a konec a začátek, díky bohu :-)). Ať už si o Barceloně myslí kdo chce co chce, před autorem musím smeknout, protože za tenhle článěk si to zaslouží.

Reagovat
Arsenalista

Naprosto s tebou souhlasím.. no, vlastně souhlasím i s autorem.

Barca už dnes zapadá finančně mezi kluby jako ManCity, PSG, Chelsea a vlastně i Real, který její vedení za nákupy kdysi kritizovalo. Občas mi připadá, že kupují některé hvězdné hráče zbytečně. Nebojí se položit na stůl desítky milionů za hráče, který bude "do počtu."

Reagovat
valloire

to ale dělali vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinhova a Etoova Barca bola lepšia a zábavnejšia.

Reagovat
smazaný uživatel

Anoooooo, Anoooooooo Barca jde ke dnu Proti AC sice 2:0 ale pak krásný představení na Nou Campu 4:0.. Ano, jednou prohráli 4:0 pak 3:0.. Ale pamatujete minulej rok proti Bayeru Leverkusen? 3:1 a pak na 7:1? Ale tady nejde jen o výsledky, Barca je vyjímečná svým tiki-taka stylem, někoho to hold nudí, ale nemusí na to nádavat a odsuzovat to.. Já miluju Barcelonu, a milovat budu a i kdyby se propadli do 2. ligy tak jí budu podporovat! Člověk který tohle psal, a je fanoušek Barcelony, tak teda smekám ty "fanoušku"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

::citrón::

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostej souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Právě naopak, být zabedněným fanouškem, co svůj klub miluje nade vše a není schopní uznat, že tam jsou chyby, to je to nejhorší, co může být. Jsem fandou Fulhamu už skoro 10 let, a i když mám svůj klub rád a vždycky mu držím palce, když hrajeme na hovno, řeknu že hrajeme na hovno.

Když se nedaří přestupy, tak si na to prostě zanadávám. Je rozdíl mezi tím, být fanoušek, a být ovce. Jako fanda máš přeci nárok být kritický ke svému týmu a stále to neznamená, že bys svůj klub nepodporoval. Jako tupá ovce jen hájíš svůj tým, ať se děje co se děje...

Takové fanouškovské tupé ovce já naprosto nenávidím. Takoví lidé totiž nejsou ovcemi jenom jako fanoušci, ale i také ve svém osobním životě. Proboha když člověku dal někdo mozek, měl by mu taky říct, že ho má používat.

Proto má autor můj obdiv, protože jako fanoušek je schopný se podívat střízlivě na situaci ve svém týmu a uznat, že něco nemusí být v pořádku.

Reagovat
Magic player

https://www.facebook.com/photo.php?v=648786775131910

Neuveritelny fotbalista, snad se nekoho podobneho jeste nekdy dockame. Messi, kdyz chce, tak ma hodne blizko k dokonalosti, presto nedokaze zabavit ani z poloviny jako Dinho.

Reagovat
Mönchengladbach

Pokud si autor myslí, že mu sežeru, že fandí Barce, tak je blb. Z každého jednotlivého odstavce čiší jeho negativní postoj k tomuto klubu a všemu, co je s ním jakkoli spojeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi přijde jako článek psaný z nějakého afektu.

Z 50% souhlas, zbytek nesouhlas.

Ale čtení pěkné.

Reagovat
smazaný uživatel

Je hezké, jak autor přemýšlí a snaží se zhodnotit poslední roky tohoto klubu Tak ať to nezapomene poslat do Barcelony. Vedení si článek přečte, bude samozřejmě souhlasit a bude zase krásně Jinak řečeno, docela jsem se pobavil u tohohle článku Autor je idiot a už vůbec není fanoušek Barcy doufám, že na konci sezóny si vzpomene na všechno, co sem napsal a chytne se za hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Bože to je ale blábol Alespoň jsem se pobavil tou částí, že je jakože fanda Barcelony Lepší článek bych napsal, kdybych měl Barcelonu nasledovanou pouze z teletextu.

Nechápu, proč se pořád řeší sponzor na dresu a hlavní sponzor celkově. Každý z kandidujících prezidentů šel za Qatarskými společnostmi, není to vůbec chyba Barcelony, ale dnešní doby. Těžko někde na světě seženete podnikatele s ambicemi stát se prezidentem FC Barcelona a zachovat jeho tradice a hodnoty na úkor mnohamiliónových zisků. Podnikatel, jenž chce dělat radost druhým a není pro něj zisk na prvním místě, to nikdy nikam nedotáhne. Už před deseti lety by měl smůlu, co teprve dnes.

Co se stylu hry týče, pořád to tam je, stačí jen vhodně posílit a vytvořit si záložní styl pro betonáře. Navíc to chce kouče, který umí reagovat na průběh zápasu. Uvidíme, jak se to podaří zdravému Titovi. Pokud to nevyjde, po sezoně musí přijít pořádný trenér.

Rosell je zlo, ale menší zlo než Laporta, menší zlo než ostatní kandidáti. Ano, myslí hlavně na zisk, ale to bude cílem číslo jedna pro všechny budoucí prezidenty Barcelony až do skonání světa. Nelíbí se mi pouze možný přesun z Camp Nou.

Ještě jednou, je to potřeba..... To je ale debilní článek

A jo, Messi nedává moc hezkých gólů. Celé by to podtrhlo už jen to, že mu všechny branky připravuje Xavi s Iniestou

Reagovat
smazaný uživatel

A k tomu sponzorovi - já vím, zní to obrovsky naivně a tak, ale ta absence reklamy u mě zčásti symbolizovala důvod, proč je/byla Barça můj tým. I v dnešní době to prostě udělat šlo, finanční stránka věci je mi jasná, ale stejně...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mně se to taky líbil, ale zkrátka i já jdu s dobou a chápu to. Už můj děda fandil Barceloně, stejně tak otec a oba dva současnou situaci chápou, už jen kvůli tomu, že jsou podnikatelé.

Více než klub... dokázal dělat roky to, co nedokázali jiní, jenže už zkrátka není jiná možnost. Pokud se ale objeví někdo, kdo to dokáže nebo bude aspoň menší zlo než Rosell, tak budu rád, jenže to nevidím moc růžově.

Reagovat
stas87

Co se stylu hry týče, pořád to tam je, stačí jen vhodně posílit a vytvořit si záložní styl pro betonáře. Navíc to chce kouče, který umí reagovat na průběh zápasu. Uvidíme, jak se to podaří zdravému Titovi. Pokud to nevyjde, po sezoně musí přijít pořádný trenér.

toto je kuzelna cast staci len vhodne posilit..ake jednoduche ze? to je vas dalsi problem,ak hrac v anglicku neuspeje tak nevadi,predaju ho za tretinovu cenu a kupi ineho,zisky a prostriedky nato maju,im aj styl pokus-omyl vyhovuje ale v barcelone? nemyslim si ze to je az take jedonduche..a aj barcelonu limituje styl ktory praktikuje pretoze do toho stylu ci systemu sa nehodi az tolko hracov,v tom je ot tazsie,spekulacie co sa tykaju messiho a jeho postavenia..no asi ma velke slovo v kabine ale hrac by nemal prerastat trenerovi ci spoluhracom cez hlavu v ziadnom klube

Reagovat
smazaný uživatel

Ten styl začal mít trhliny až s ''odchodem'' Villy. Kdyby se nezranil, poslední dvě sezony by vypadaly úplně jinak. Tu levou stranu vyřeší Neymar, vím to. Mnoho útoku se rozjelo a skončilo právě na levé straně. Ta nemohoucnost levé strany zapřičinila, že se mohl soupeř více soustředit na Messiho a případně jej vymazat ze hry. K tomu nějaký nový stoper, zkrátka oživení do zadních řad, i kdyby jen na lavičku a věřím, že s tím stejným stylem budeme hrát opět velkolepý fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda, Agustí Benedito, kandidát s druhým největším počtem hlasů v 2010, smlouvu s Katarem ostře kritizoval a v programu pro 2016 má zrušení reklamy na dresech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, asi jako to kritizoval Laporta. Před volbami to jsou vždy jen řeči a pak omluvy typu - Nešlo to jinak. Teď, když je spousta lidí proti tomu, tak chce na tom postavit svou kampaň, nic jiného. Rád bych se mýlil a pokud by byl zvolen a přivedl sponzory tak, abychom nepřišli o moc peněz a nemuseli si nic hnusného dávat dopředu na dres, byl bych jen rád, ale pokud se chceš udržet na vrcholu něčeho, kde jsou peníze na prvním místě, tak to zkrátka nejde dělat stylem - Dobrý den, jak se máte? My jsme hodní a počestní, nechejte nás projít.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ty o něm víš, že zase takhle plácáš? Je to člověk, co tradiční barcelonské hodnoty vyznává dlouhodobě a svou zásadovost ukázal třeba při odchodu z klubu. Laportovi vadila podhodnocenost smlouvy a to, jak z nás Rosell dělal blbečky, ale proti samotný reklamě na dresu na rozdíl od Benedita nebyl. A pokud vím, tak nikdo nikdy netvrdil, že fotbal jde dělat bez peněz, otázkou je, jestli nám nějakých 5 % z celkových příjmů klubu stálo za ztrátu víc než stoletý historie.

Reagovat
smazaný uživatel

Znám lidi, jenž u nás kandidují na nejvyšší posty. Jsou to lidi, které všichni okolo mají za čestné, přitom jim jde všem jen o jedno, o zisk. Naslibují hory doly a pak s hrozně smutným obličejem řeknou, že nebyla jiná cesta a přesvědčí tě o tom, že to, proti čemu jsi od začátku byl, je vlastně nutné.

Vím o něm asi tolik jako ty, tedy nic, ale u mě mluví zkušenosti a vím, že zisk je to jediné, co podnikatele dnešní doby zajímá. Peníze hýbou světem a ten, kdo to pořád neumí pochopit, je ten, kdo sedí doma a stěžuje si, že nemá na dovolenou nebo lepší televizi a taky je to ten, jenž nikdy nebude moct být prezidentem Barcelony.

Já jsem taky proti zabíjení tučňáků, ale dej mi 30 milionů euro a jdu na lov. Dej Beneditovi 30 milionů euro a dá ti na dres i znak Qatarského escortu. FC Barcelona je jedna z největších sportovních značek, která pokud chce hrát na té nejvyšší úrovni i v budoucnu, tak musí jít s dnešní dobou a i Benedito vyhrál a na dresu nebylo nic, během deseti let by tam něco dát musel. Je to zkrátka nevyhnutelný krok a je jedno, co jsme doteď sto let dělali, protože ten boom posledních deseti let, co se týče peněz ve fotbale, je snad větší, než za celou existenci klubu dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ty tvoje pohádky.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže ty jsi ten co si stěžuje na to, že nemá na dovolenou a lepší televizi, už chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, no... Gramatický chyby bych asi ještě přežil, holt někomu S/Z nejde, no. Větší problém vidím v samotným obsahu, většina je přehnaně skeptická, negativní.

Ztotožňuju se krom pár samozřejmostí částečně, opravdu jen částečně, s názorem na Tita, potom možná ještě se závislostí na Messim, ale hlavně s částí o sponzorovi na dresu.

Vypisovat, co je tam špatně, nebo co se mi nelíbí, tady raději nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Děsný a zaujatý blábol :( Messi je nejlepší fotbalista historie, a navíc mu nechybí schopnost pomáhat týmu, to osobně si na něj cením nejvíc. Což bohužel většině výjimečných hráčů není bohužel moc blízké. Navíc Maradona či Pele by v dnešním fotbale s propracovanou obranou zdaleka tolik neexcelovali. Zkrátka Messi má můj obdiv, a respekt. On není fotbalista, on je fotbalový básník a génius.

Reagovat
stas87

no a messi by zasa v dobach peleho a maradony asi ani neprezil a zomrel by v 12 rokch

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je ale web o fotbale, a nikoliv o zdravotnictví

Reagovat
stas87

lenze skusas porovnat co sa neda porovnat

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o nejlepšího fotbalistu historie, a k tomu jinak nedojdeš. Srovnej si pár zápasů, a uvidíš že dnes je daleko těžší se prosadit proti soupeři. To je prostý fakt.

Reagovat
stas87

ok,tak ak by messi zvladal cestovanie na zapasy,ziadne regenracne linky,masaze a vymozenosti ktore vtedy ti futbalisti nemali? pouvazuj tymto smerom,nie len na to kolko ma golov a ine statistiky

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych že masáže udělají z někoho geniálního fotbalistu, fotbal se hraje hlavně hlavou. Masáže možná pomáhají atletům, to ale Messi není.

Reagovat
johan14

V 80-tych rokoch by Messi nedohral ani jednu sezónu. To boli iný lámači kostí drevorubači napr. Goicoetxea, Gentile, Briegel a Schumachera radšej ani nespomínam. http://footballrepublik.com/when-god-met-the-butcher-maradona-barcelona-and-a-bilbao-hard-man/

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo neni dokonaly, a jestli podle ¨admina¨ nehraje barca kvalitni fotbal, tak ses asi nejakej mindrak, kteryho nasli v prikopu s trojkou v krvi..

Reagovat
smazaný uživatel

Messi Barcelonu nikam tahat nemusel, protože Barcelona byla na vrcholu už v době jeho příchodu. A i když střílí jeden gól za druhým, jen velmi málo z nich vyniká krásou a originalitou. <- Tys asi pil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne som sa zasmial za čo chcem autorovi poďakovať, lebo smiechu nie je nikdy dosť.

Najviac ma pobavila pasáž "S katarskými miliony nebo spíše s miliardami se z Barcelony stal hlavní finanční spekulant na fotbalovém trhu." keďže zmluva s Qatarom prinesie Barcelone ani nie 7% jej ročných príjmov.

Článok svoju úlohu pre EF splnil, šokoval, pritiahol pozornosť, zvýšil návštevnosť a stovku diskutujúcich o ničom. O 48 hodín jedeme dál a prinesieme ďalšiu senzáciu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přesně tak, styl Jakub19.

Reagovat
smazaný uživatel

Co že to?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Poslední odstavec = tvoje parketa. Navíc to tvoje černobílé vidění (bezchybný Rosell, "vyhánění Guardioly" a nedostatečný respekt k některým hráčům či naopak záměrné přeceňování jiných - ideální příklad Bojan).

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední odstavec je moje parketa? Ani stylem, ani názrově to není stejné. Ale jinak jsem rád, že čteš mé články, případně komentáře

Reagovat
Hristo Stoichkov

Posledni odstavec u Briana. Nekdy si pro zajimavost rad neco prectu, bohuzel neni moc casu, kolikrat jsem vdecny, ze stiham aspon zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

jsem ani netušil, že je možné takto prezentovat svůj názor... asi taky něco napíšu

Reagovat
Mr.Jindros

Rád si přečtu.

Reagovat
madridcan

Stacia tvoje zaujate nazory v diskusii. Nemusia sa pchat aj do clankov, jedine tak na fcbarcelona.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je, když o zaujatosti píšou ti, od kterých jsem nikdy nic objektivního nečetl.

Reagovat
madridcan

To bol dost zufaly atak, lebo som objektivny dost. Nabuduce skus nieco lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

je hezké si myslet, že jsi objektivní

Reagovat
madridcan

nemyslim si, viem

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je ještě úsměvnější

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro Barcelonu v sezoně 08/09

Reagovat
smazaný uživatel

A Španělsko na EURU 08.

Reagovat
cink

Nejsem fanousek barcelony, ale clanek je slatanina. Jedine v cem ma autor 100procentni pravdu je posledni odstavec.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na tento článek nahlížím z několika rovin.

Co se týče gramatiky a slovních obratů, tak určitě je co zlepšovat. Fakticky je tam řada věcí, se kterými nesouhlasím např. o tom, jestli se Messi stane legendou nebo nestane. Při vší úctě už Messi legendou dávno je, a naštěstí o tom nerozhoduje subjektivita jeho haterů či loverů :-). Je pravdou, že se mi text nečetl tak dobře, jako jsem zvyklý u některých jiných autorů zde na EF, nicméně to neznamená, že je článek napsán špatně, každý má svůj styl a není důvod autora nějak za tohle hanět.

Největší plus tohoto článku je právě samotné autorství, to je názor. Denně se tu objevuje tisíc článků typu hráč A přestupuje do týmu B za C milionů, bude brát D milionů ročně, tečka. To zkopíruje každé jelito a nemusí si dát moc velkou práci. Tady je ale skutečně přidaná hodnota, nějaký názor, vlastní myšlenka a tvorba.

No a poslední věc, kladně hodnotím autora za odvahu, že článek vůbec vložil, protože s reakcemi, které se zde objevují, musel tak nějak počítat. A že těch někdy až urážlivých tu je požehnaně...Trochu mám pocit, že někteří se už nemohli dočkat až to dočtou, jen aby si poléčili nějaký mindráček

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to mám podepsat?

K tomu autorství. No když je tu 90% článků PR kecy (chci trofeje, nechci trofeje..) od ČTK.. Je pravda že ocenuji potom každý takový článek

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím všechny na fóru, jako nováček přináším alespoň virtuálně nějakou svačinku

Moje postřehy (jako fanouška Barcelony):

1. To s logem je blábol ...

2. To s Fabregasem je taky částečně blábol ... Spíše bych to z jeho strany viděl jako osobní výzvu, protože v Arsenalu už nemohl mít motivaci (a s týmem, co tam byl by vážně nic nevyhrál - jeden hráč to nevytrhne).

3. To s Villanovou je pravda na celé čáře ... To není trenér, týmu absolutně nic nedává, soupeři budou mít radost, dokud bude trenérem. Změnu a to, prosím, co nejrychleji ..

4.Messi vs. Neymar - obávám se, že jejich "skloubeni" je právě otázka silné trenérsk osobnosti. A tou Villanova není. Napadá mě smutná paralela s Brazílií na MS v roce 2006. Podle jmen suverénně nejlepší mužstvo, jenže trenér nevěděl a nedokázal mužstvo postavit

5. Stopera je potřeba jako sůl, a nejlépe dva. Takhle má Piquet svý jistý a na jeho hře je to vidět.

6. Messi už legenda je, to je bez debat. A když vyhraje MS, tak to bude lepší, ale na jeho označení to nic nezmění. Lendl taky nikdy nevyhrál Wimbledon a nikdo nepolemizuje s tím, že je legendou ...

Barca forever!

Reagovat
Infi

tak cesc v arsenalu určitě motivaci musel mít, třeba v podobě titulu, ale autor to vytahuje a kdo ví jak dlouho by čekal - vždyť se od cescového odchodu v arsenalu nic nezměnilo, každý rok příjdou 4 průměráci a 2 hvězdy zmizí a arsenal si tak tak zajistí LM a tak je to pořád

Reagovat
protiproudu

blábol je parádní postřeh, díky za názor

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo, máš pravdu, blábol! Úplně jsi mi otevřel oči, hned to vidím jinak, proti té argumentaci nejde nic namítat!

Reagovat
smazaný uživatel

Yes dlho som čakal na podobný článok. Jedinou úlohou tohto článku je rozprúdiť hádky medzi hatermi a cules. autorovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se zasmál u "nejlepšího týmu všech dob" a dál už to ani nemá cenu číst...

Reagovat
smazaný uživatel

Že Messiho goly nejsou originální to musel zas psát nákej kok.t co je slepej protože to fakt není možný co tady ten faust napsal

Reagovat
drussbarb

Hmm, autor je fanda Barcelony?

1. Ano, Messi skutečně zaznamenává lehký ústup ze slávy, protože dal míň branek než v loňské sezóně a mně osobně připadá, že přestává běhat a napadat

2. Barcelona nezabíjí fotbal, naopak jej oživuje tím, že hraje jinak než všechny ostatní kluby. To, že proti Barce hrají ostatní autobus, není problém Barcy

3. Díky hře Barcelony jsem začal mít rád fotbal, takže souhlasím s tím, že hra Barcelony v minulosti nechávala fanoušky v úžasu. Jenže mně herní projev Barcelony připadá krásný i dnes, v době "úpadku". A díky Neymarovi se na další ročník ligy těším víc než loni

4. Fotbal Barcelony v minulosti skutečně připomínal umělecké dílo, ale nesouhlasím s tím, že je nenávratně pryč - MOŽNÁ je pryč momentálně (i to je sporné), ale psát o nenávratnosti je předčasné

5. Fakt, že Španělsko nastupovalo bez útočníka, souvisí s týmem Španělska, ne Barcelony

6. Jestli si autor článku myslí, že úkolem mužstva, co vede, je dostat góla, aby se děly nečekané zvraty, tak by mně zajímalo, co říká na pragmatický styl zvaný autobus. Já radši nepůjčování míče než ultraobranu

7. Já bych byl taky raději, aby na dresu zůstal UNICEF

8. Podle mně nebyl přestup Cesca nevkusný. Aspoň neposílil soupeře Arsenalu v PL (ManU, City). Spíš bylo nevkusné, jak jej Arsenal "ukradl" z juniorky Barcy. Nevím, jestli měl Cesc radost z titulů, kde se přivařil, ale určitě měl radost aspoň z titulu v LL, kde byl členem kádru. Vzhledem k jeho věku si myslím, že Cesc je jedna z budoucností zálohy a jeho čas přijde. Trpělivost!

10. To o Titovi je jedna z největších hloupostí článku. Loni na podzim šlo vidět na herním projevu Barcy, že mají jiného trenéra, příbyla přímočarost. A když byl Tito mimo, šlo ještě víc vidět, že Barca se netrénuje sama a bez trenéra prostě má problém. Třeba zrovna v zápase proti PSG si Tito myslel, že Messi pomůže, i když je zraněný. A Messi skutečně pomohl, založil rozhodující akci zápasu a jeho přítomnost změnila obraz hry. Tím Tito správně reagoval na průběh zápasu

11. Ano, závislost na Messim je problém

12. Já si myslím, že i dva kohouti můžou hrát spolu. Čas ukáže, já tipuju, že si Messi s Neymarem navzájem pomůžou.

13. Může Pelé kandidovat na nej hráče všech dob, když nikdy nekopal v klubové Evropě?

14. Porovnávat Messiho a Pelého (Maradonnu) je nefér vůči všem. Doba se mění, mění se fotbal a všechno kolem něj. V první řadě počkejme na to, až Messi skončí kariéru a pak suďme. Nyní si můžeme užívat to, že jej můžeme obdivovat (nebo nenávidět). To, že Messi nedává krásné a originální góly je ... názor autora, já to vidím jinak. Přesně naopak

Článek je to poutavý, ale postavený na hliněných nohách. Ale lepší něco než nic.

Reagovat
Feind

Vzdycky jsem mel radeji Real a vzdycky mit budu, ale kdysi sem Barcelone docela pral. A ve finale LM proti Arsenalu dokonce i fandil. Eto a Ronaldinho, to byla parada .

Reagovat
smazaný uživatel

môj názor je taký že tiež mi vadí mnoho vecí ale všetko pekne poporiadku:

1. Qatar Foundation, Qatar Airways rovnako ako mnohým mi vadí sponzor na dresoch predsalen to že Barcelona nemala dlho sponzora na dresoch symbolizovalo to že sa dá ísť aj inou cestou aká sa berie v dnešnom modernom svete ako samozrejmosť neskôr síce prišiel Unicef avšak ten ako nezisková organizácia bol ešte v medziach no príchodom Qatar Foundation Barca stratila to čo ju symbolizovalo Qatar Airways je už len klincom do rakvi dlhoročnej tradícii a ceste ktorou v Barcelone išli celé generácie.

2. Cesc jeho prestupová sága trvala veľmi dlho čo mu rozhodne neprospelo poslednú sezónu v Arsenale na ňom bolo vidno že už z celej tej ságy znechutený a chce prestúpiť nakoniec prišiel v lete 2011 spočiatku odovzdával výborné výkony ale tie časom slabli až na ich terajšiu úroveň.

3.Vilanova pri všetkej úcte k nemu aj keď bol rozhodne skvelým asistentom doteraz ma nepresvedčil o tom že má na to byť v Barce hlavným trénerom nie je pre mňa dostatočne silnou osobnosťou. Barca potrebuje niekoho ako bol Pep ktorý nebol pre mnohých hráčov len trénerom bol pre nich aj vzorom. To že Barca herne upadá však nieje len vecou trénera ale aj straty motivácie niektorých hráčov. Hra sa žiaľ na tú zo sézón 2008-09 až 2010-11 ani zďaleka nechytá. Hlavne je to vidieť v napádaní po strate lopty kým kedysi sa hráči po strate lopty na súpera vrhli ako kobylky dnes sú v tejto činnosti už oveľa ležérnejší. Z môjho pohľadu bolo takým vrcholom Barcy finále vo Wembley kde United takmer k ničomu nepustila.

4. Neymar on podľa mňa môže byť krátkodobo výborný kauf predsalen má to čo Barcelone chýba hlad po úspechu a výbornú strelu z diaľky ktorá bola kameňom úrazu už aj za Pepa viď. zápas s Interom kde Barca obliehala súperove pokutové územie no jej hra napriek tomu pôsobila až sterilným dojmom otázkou však je ako bude fungovať jeho spolupráca s Messim v dlhodobom horizonte za predpokladu že sa mu podaria MS a dovedie Kanáikov na svetový trón môžu nastať problémy razom ho budú médiá dávať na jednu úroveň s Messim a Ronaldom a ako to už býva dvaja kohúti na jednom smetisku narobia viac škody ako úžitku. Prinajhoršom sa však dá predať do Moneyca alebo PSG.

5. Stopér je naozaj akútne potrebný pomaly odchádzajúci Puyol je treba nahradiť preferoval by som T. Silvu prípadne Hummelsa obaja by však boli kurevsky drahí.

6. Messi už je podľa mňa aj vo svojom relatívne mladom veku hrajúca futbalová legenda. K tomu aby bol považovaný za najlepšieho v histórii však potrebuje vyhrať Mundial. Avšak čo sa ešte týka Messiho veľmi nebezpečné pre Barcu je že sa za posledné 2 roky rapídne zvýšila závislosť na ňom čo bolo vidno napríklad proti PSG.

Ak je ešte niečo čo mi prekáža tak je to zväčšovanie rozdielov medzi klubmi. Kedysi bolo možné vyhrať titul aj zo 6 či 7 prehrami na konte čo už dnes možné nieje. To že bohatí bohatnú a chudobní chudobnejú však nie je problémom len futbalového sveta.

Na záver už len toľko Visca el Barca!

Reagovat
penepi

Nesúhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo ???

Reagovat
protiproudu

trolluje, nekrm ho

Reagovat
smazaný uživatel

sorry nevedel som že je to troll

Reagovat
valloire

Reagovat
Kenneth

Pane bože to je katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád když píšou takové srovnání. Messi je stále o hodně lepší než Neymar a Barcelona koupila Neymara jen proto aby ho neměl Real Madrid

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

článek o Barceloně a k tomu dlouhej.. nudá

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fanoušek Barcelony? Jediný s čím se dá souhlasit je to že potřebujem trenéra a že Tito na to nemá. Ano s tím souhlasím, jinak jsou to jen blitky.

Reagovat
nani92
Reagovat
boryland

Tito,udělal titul a semifinále ligy mistrů a to k tomu půl sezony promarodil takže TITO

Reagovat
smazaný uživatel

když půlku sezony promarodil, tak to asi logicky nebyla jeho práce ne?

Reagovat
DelPiero137

to pisal urcite Tavo.

Suhlas so vsetkym co bolo napisane. Trochu sa musim zastat Messiho. U mna sa nachvilu stal legendou v dvojzapase LM proti Realu. Mozno mu tie individuality ktore rozhodli o postupe vysli len raz, v tom zapase a uz sa nebudu opakovat zatial nevieme. Ale to ze dokazal takym sposobom rozhodnut postup, proti takemu superovi je obdivuhodne. Uz len cakat kedy sa taky vykon zopakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek! Dobře balancuje mezi pochopitelnou fanouškovskou nabubřelostí (ta tam má být!) a střízlivou deziluzí pádu jedné éry.

Podle kritiků v diskusi koukám, že ho většina ani nezvládla přečíst a prostě se nelíbí proto, že nepěje jen oslavné ódy na Barcu. Pro mě je ale autor větší a uvěřitelnější fanoušek, než většina místních gloryhunterů.

Reagovat
risk je zisk

Mam takovy pocit ze si to autor spletl, Konec velkeho týmu

Reagovat
smazaný uživatel

ani trapnej článek neshodí hru a kvalitu Barcelony a Messiho, zkrátka i mistr tesař se utne a radši bych viděl článek s nadpisem : Svět se po pěti letech konečně naučil,jak porazit Barcelonu ... protože jeho reakce byla pomalejší než u retardovaného dítěte .... a veškeré na adresu Barcy jen dokládá, jak je závist a zášť hrozná vlastnost

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, autor závidí týmu, kterému fandí

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že ten článek je příbuzný mlácení prázdné slámy - chybí mu náplň fakticky-obsahová, kterou nahrazuje náplní kriticko-dojmovou, čímž, dle mého, upadá autor do pozice přežvýkavce. Chtít dnes stopovat pozadí barcelonského stylu tiki-taka, chtít stopovat sled důvodů, které vedli k akceptaci loga na dresech, chtít stopovat vliv toho či onoho kouče (taktika, strava, disciplína, rodinné poměry), potažmo úlohu hráčů jako Messi, Xavi, Iniesta, Puyol a pod., je zhola nemožné, pokud člověk není insider, a i tehdy to bude za vlasy přitažené, protože náhoda ve spojení s potřebami toho kterého údobí v tom sehrála bezesporu tak významnou roli, že chtít toto zvenčí a zpětně uchopit je čirý nesmysl, ústící v blábol. Přestože jistě dobře zamýšlený a poctivý, přece jen blábol.

Osobně si myslím, že nejen Barcelona, ale přece jen především jádro jejího týmu, zásadně redefinovalo to, co fotbal dnes znamená. Celý španělský fotbal zažívá tak výsledkově, ale i koncepčně nastandardní časy, že většině ostatních týmů či světových škol nezbývá, než se podřídit okolnostem jejich hry, než se do jisté míry vymezovat jejich umu. Bude-li někdo tvrdit, přeženu-li svou hyperbolu, že fotbal je imitací války, kdy účel světí prostředky, a arogantní vůdci typu Mourinha dokáží s dobrou taktikou porazit kohokoli především vůlí, obětavostí, přirozenými předpoklady a podřízeností aktivní obranné taktice, potom španělská odpověď na podobné, jistě mnou zde zkreselné, ale obecně platné zásady, je něčím, co nikdy svět neviděl, nikdy na takové dovedností výši. Řekl bych dokonce, že jejich dovednosti jsou právě tak vytříbené a vyškolené, že oni do jisté míry trenéra/vůdce nepotřebují. Háčkem snad zůstává, že jsou-li potom coby jednotlivci vyčleněni z takovéhoto systému `a la tiki-taka, často se jim nedaří. Nelze pochybovat, že např. ve Francii či Anglii by spousta barcelonských hráčů jistě měla dlouhodobé problémy s atleticismem a tvrdostí tamních lig (ne nadarmo se proto transplantují celé školy, což by rádi asi v Man City, Šachtaru Donetsk, ne-li nyní i v Monacu). Jenže i to je dle mého předností takového systému, kde vítězí nejen ti nejlepší, nejsilnější, nejschopnější, nejbezohlednější, ale můžou tam vítězit celkem obyčejní (míněno ve fyzických, ne talentových předpokladech) borci. A při míře dnešní fyzické připravenosti, včetně regeneračních, stravovacích a celkově životosprávu zahrnujících zahrnujících podmínkách, je právě tento herní styl zarážejícím způsobem životaschopný a účelný. Samozřejmě i s tím, že se někomu zajídá tak, jako v té Ezopově bajce nakládaný jazyk. Toto však možno vztáhnout na dobovou hekticitu - iminentní tlak na změnu, ale i na obecný světonázor, na to, na co je člověk od dětství zvyklý, na touhu dát vyniknout spíše kouzlu jednotlivce atd. V tomto nejsme holt nikdo objektivní, nikdo nestranní. Že ale totální, návykově propracovaný, hravý fotbal spoléhající se na nečitelnost ze strany bránícího týmu dokáže pozvednout dobrý tým mezi skvělé týmy, to je dle mého prostě fenomén, který Barcelona dokázala realizovat (do jisté míry z vlastních "lidských zdrojů"), a souhlasím, že zároveň i vyčerpat v takové míře, že těžko si představit dnes lepší, účinnější, ale i krásnější variantu tohoto. Dá se očekávat, že Messi ty koňské dávky zápasů dlouho nevydrží, a sám jsem zvědavý, jak Barca bude reagovat na stárnutí svých nejlepších borců. Rád se nechám překvapit. Osobně si myslím, že s Neymarem může přijít trochu jiná kapitola Barcelony, v níž může figurovat Thiago, jeho mladší bratr, a jistě i Deulofeu. Všichni poněkud jinačí typově, než Messi, Iniesta a Xavi. Uvidíme.

Omlouvám se za "román".

Reagovat
drussbarb

Za takový román se není potřeba omlouvat, mělo to myšlenku, narozdíl od článku, který komentuješ. Já ti dávám jasný

Reagovat
smazaný uživatel

"většině ostatních týmů či světových škol nezbývá, než se podřídit okolnostem jejich hry, než se do jisté míry vymezovat jejich umu."

Yup. Proto skoro vypadli s PSG, Bayern je bez nutnosti modifikace svého stylu převálcoval....

Reagovat
smazaný uživatel

Damn...reakce na bungee :)

Reagovat
frankiefcb

Dobrý článek. Jsem rád, že i mezi barcelonskými fanoušky jsou lidi, co se na svůj dokážou dívat kriticky a ne přes růžové brýle. Více takových barcelonských fanoušků.

Reagovat
valloire

Reagovat
Kluivert9

Hrozná splantanina ten článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento článek je jeden velký nesmysl. Konec velkého mýtu? To autor myslí s přehledem vyhraný ligový titul a semifinále Ligy mistrů? A Messi? 46 gólů v lize (a to ještě se zraněním ke konci sezony) a 8 v Lize mistrů, to je opravdu strašný ústup ze slávy A že jen málo Messiho gólů je krásných a originálních? To jsou kecy pane autore. A ten závěr? Nejlepší hráči se posuzují podle toho, jak hrají, ne podle toho, kolik klubů vytáhli ze dna na vrchol. Mistrovství světa na to taky nemá vliv. Messi prostě hraje nejlíp a proto je nejlepší, zbytek jsou jen pisálkovy názory.

Reagovat
-Carles-

"Může vůbec Messi kandidovat na titul nejlepšího hráče všech dob, nedocílí úspěchu v jiných klubových barvách?"

Inak autor má aj konto na EF?

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Pelé..

Reagovat
Infi

Reagovat
valloire

Pelé ale nepřišel do fungujícího Santosu,on jej pozvedl na jeden z nejlepších týmů doby (s Realem) a na rozdíl od Messiho něco uhrál na MS.

Reagovat
Infi

jj protože messi se jen veze

Reagovat
valloire

Santos byl do tý doby průměrnej tým,to vy ne. Nebo jo? A ten konec je neoddiskutovatelnej.

Reagovat
Infi

Pelé měl kolem sebe taky více než schopné spoluhráče, navíc Messiho čekají nějaké 3 další MS, takže nepočítej zajíce před honem

Reagovat
valloire

Jsi prostě fanouškovská tupá ovce.

Reagovat
Infi

tak to promiň mistře

Reagovat
valloire

To je pouze citace - "Takové fanouškovské tupé ovce já naprosto nenávidím. Takoví lidé totiž nejsou ovcemi jenom jako fanoušci, ale i také ve svém osobním životě. Proboha když člověku dal někdo mozek, měl by mu taky říct, že ho má používat." hafnarfjordur

Reagovat
roman1978

???

podle čeho je tupá ovce?

Reagovat
drussbarb

Mno místo zaslepené ovce se dá na druhou část zdejších přispěvatelů přilepit nálepku "neobjektivní hovádko boží". Bez vysvětlivek

Reagovat
Infi

tak to je vážně geniální moudro

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si prostě největší píča co kde na netu běhá, číst ty tvoje Madridské hovna je za trest,seš zaujetej mamrd a něco se sebou dělej.Nejlepší bude když se půjdeš zapálit hned ted....kurna to sem se zas nasral.

Reagovat
drussbarb

Zase to neber tak osobně. On o sobě říká, že je zaujatý, fandí Realu a Brazílii, proto nemusí Barcu a Messiho. To, že se pak jindy a jinde tváří jako objektivní soudce pak ale zamrzí / nasere, že?

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Autor je ten největší gay ať veme do pusy Cristiánka

Reagovat
CHONG

Ten, kdo o jiném nepodloženě tvrdí, že je gay, se tím často snaží zakrýt vlastní homosexualitu.

Reagovat
j_mrazik

Neboj, on se z toho dostane. Podle místních expertů na všechno je to jenom něco jako kašel.

Reagovat
smazaný uživatel

ako keby sa točil futbal len o bracelone , čo iné tými nemôžu prísť s novým štýlom viď bayern? primitívny článok , pre futbal je len dobre že ide z kopca, nepotrebujeme tu monopol

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanoušek Barcelony a musím říct že s článkem téměř ve všem souhlasím. Sponzor na dresu mě pořádně nasral protože to byla vážně fajn tradice. Ale hlavně TITO! Bože to je jak na Slavii.trénuje asistent asistenta.Ten člověk neni osobnost.vůbec nic nepřinesl. Sleduju skoro všechny zápasy a žádnou změnu v systému hry jsem teda nezaznamenal. Xavi mě letos taky opravdu zklamal. Hraje moc na jistotu a moc geniality jsem od něj teda v přihrávkách neviděl. Už bych ho pomalu nahrazoval Thiagem jestli teda dřív neodejde. Jo a spekulace o spolupráci messi plus neymar? řekl bych že to bude zase hodně záležet na trenérovi. Za rok pude na lavičku Juup Heynkes uvidíte

Reagovat
roman1978

pelemu se ale někdo vyrovnal. zkus si to najít. existuje taková věc, říká se jí internet a třeba gůgl. pak si zkus koupit nějakou knížku, pak se zkus zeptat někoho staršího a potom možná zjistíš, že někdo byl.

jo a cristiano ronaldo není vůbec žádná konkurence pro lionela messiho.

teda pokud nepočítáš, že je hezký a bohatý a má nagelovanější vlasy a větší výskok a rychlejší sprinty a irinu a dalších milion pičovin.

Reagovat
roman1978

pardon, měla být reakce hooodně nahoru

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

no tys tady chyběl...

Reagovat
roman1978

no, ty ne

Reagovat
valloire

Zbytečnej článek. Stačí napsat - konec velkého mýtu. Zbytek ti,co nejsou zaslepení,vidí. S tou demonstrací finanční nadřazenosti Barcelony je to jak? Právě Barcelona vždycky utrácela více než všichni ostatní. Real možná tak až s Galaktikos. Autor asi vidí jenom posledních cca 10 let. Což tady většina.

Reagovat
roman1978

autor je debil. to neřeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ani nevěděl, že Nolito přestoupil do Celty.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaplaťpánbůh, že tahle je už (snad) pryč...

Reagovat
smazaný uživatel

*tahle éra

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
X-bano-X

Tak padol brazilec....ale neverím že by Illara odišiel, teraz keď má na dosah ruky úspech s materským klubom. Z očakávanej trojice Paulinho, Illarra a Thiago podľa mňa nepríde nikto.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime, ale tak hrat za Sociedad a dostat nabidku od Realu, to je proste vyzva, ktera se neodmita..

Reagovat
X-bano-X

Hrát za Errealu LM základ a dostať ponuku od Realu na lavičku je fakt ponuka ktorá sa neodmieta.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych rad vedel, kterej hrac z mensiho klubu by Real odmitl..

Reagovat
protiproudu

Dobře napsaný

Souhlas se vším sepsaným

Až na ty negeniální goly. Některý který dal, jsou super.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka chce v Realu zustat, aby se dostal na MS. To je fakt hrozna mrcha..

Reagovat
smazaný uživatel

tak mozno caka, ze pod Carlom mu to pojde, alebo ze mu bude davat viac sanci...preco mrcha?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu to nepujde uz pod nikym na nejvyssi urovni, je tu Ozil, prisel Isco a on chce stejne zustat "kvuli MS". Tak snad kdyby chtel o to zabojovat, tak jde nekam, kde bude mit jistej zaklad a bude pravidelne hravat, a ne, ze zustane kvuli prachum, protoze mu jinde vic nedaji, proto je mrcha. Smlouva az do 2015, tak bude jeste nasavat a nasavat..

Reagovat
smazaný uživatel

jj no, ale tak ja sa mu necudujem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jako uz me s tim fakt sere, a to si jeste chudat hraje na dotcenyho spravnaka, vred jeden..

Reagovat
smazaný uživatel

* chudacek

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Teď sem to už vážně nečekal. Zvlášť když přišel Isco, tak jsem myslel, že si to Carlo neprosadí...

Reagovat
smazaný uživatel

Isco will be unveiled tomorrow at 13:00 in the Directors’ Box at the Santiago Bernabeu Uz se tesim.

Reagovat
smazaný uživatel

to je vse kvuli messimu

Reagovat
smazaný uživatel

Mendes prej zacal tlacit Thiaga Silvu do Barcelony..

Reagovat
Aldeano

Kaká potvrdil, že zůstává

Brazilec Kaká zopakoval, že nemá v úmyslu odcházet z Realu Madrid. "Mám tu smlouvu a chci zůstat. S novým trenérem Ancelottim jsem mluvil a mám z toho dobrý pocit," uvedl 31letý záložník. Teď ještě prodat Ronalda a za 200 koupit Balea

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Xavi

Ty vole to jsou kecy. Kromě toho s tím dresem teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousek Barcelony a takovej clanek o Barce samotne a Messim??

Klobouk dolu

Ja souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Klíčová bude příští sezona. Jak na klubové úrovni, tak na reprezentační. Pokud zvítězí styl tiki taka v LM a na MS, pochyby ustanou. Nic totiž není dokonalé, to je třeba si uvědomit. Ale tady stále převládají úspěchy nad neúspěchy, ač si to mnozí neuvědomují. Barca se Španělskem doteď vládli a nikdo v posledních letech nedokázal to, co oni. Prostě závěry o konci éry bych nechal až na konci příští sezony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele