Konec dlouhé éry, Lyonu už nebude šéfovat prezident Aulas

08.05.2023, 11:35
Aktuality
Jean-Michel Aulas (© AFP)

Francouzská média včera spekulovala o změně v nejvyšších místech Lyonu, dnes pak bylo vše oficiálně potvrzeno. Prezidentem OL už není Jean-Michel Aulas, klub to oznámil v oficiálním prohlášení.

74letý funkcionář byl prezidentem klubu od roku 1987 a zažil s ním vzestupy i pády. Olympique pod jeho vedením získal sedm mistrovských titulů za sebou, stejně jako v uplynulých letech ztratil kontrakt se špičkou Ligue 1. Právě složení kádru mu je často vyčítáno především ze strany fanoušků.

Představitelé Lyonu o budoucnosti jednali v pátek a klíčovou postavou pro nadcházející roky se stane John Textor. Ten je novým majitelem, generálním ředitelem i prezidentem OL.

Aulas měl být prezidentem ještě tři roky a jeho odchod neznamená definitivní zpřetrhání veškerých vazeb na klub, ponechána mu bude funkce čestného prezidenta.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Irek

Výborná práce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele