KONEC ČESKÉ KOLONIE V LIVERPOOLU?

09.04.2005, 14:33
Aktuality
Ano, může se to stát, Valencie nedávno projevila zájem o Milana Baroše, Vladimíru Šmicerovi zase končí smlouva a tato sezóna strávená na Anfield Road se zdá se být jeho poslední. Pravděpodobně tak odejde do Francie, konkrétně do Racingu Lens. Rafael Benitez totiž plánuje v létě obměnu kádru a s oběma jmenovanými Čechy údajně nepočítá.

Situace okolo odchodu Baroše

Milan Baroš se sice poslední dobou trápí, ale i tak je nejlepším střelcem svého týmu v Premier League. Zřejmě mu to však nebude nic platné. Benitezovi nejspíš Baroš překáží v jeho plánech pro příští sezónu a vypadá to, že si bude muset hledat nové angažmá.

Toho využil prezident Valencie Juan Soler, který prozradil, že je v kontaktu s Barošem a s dalšími pěti hráči na podobné výkonnostní úrovni, ale podrobněji se nevyjádřil. "Někteří z hráčů, kteří přijdou, nahradí ty současné, takže je lepší o těchto věcech moc nemluvit."

Reakce kouče Liverpoolu Beniteze se dala čekat "Je zakázáno jednat s hráčem, kterému do konce smlouvy zbývají ještě dva roky," řekl. "Raději bych se o těchto věcech nebavil, protože si o tom musím promluvit s lidmi z klubu. Situace je taková, že (Baroš) je naším hráčem a má platnou smlouvu. Pokud je pravda, co říkal jejich prezident, tak je možná na čase se jich na to zeptat."

Valencie by chtěla vybudovat nový kádr, který by zase bojoval o nejvyšší pocty v Primera División. To se v létě minulého roku bývalému trenérovi Ranierimu nepodařilo, když fatálně selhal s nákupy italských hráčů a podle samotných fotbalistů nebyl tým pod jeho taktovkou příliš takticky vyspělý.

O rodáka z Vigantic se dříve zajímaly kluby z Itálie, Fiorentina a Palermo, ale vždy se skončilo jen u spekulací a z přestupu nakonec sešlo.

Na odchodu je i druhý Čech - Vladimír Šmicer

Smlouva mu končí po sezóně a zdá se, že jeho dny v Liverpoolu jsou sečteny, jelikož mu nejspíš nebude nabídnuta nová smlouva. "Na 90% odejdu z Liverpoolu," nechal se slyšet.

Šmicerovi hodně přitížilo zranění kolena, které si přivodil ještě před startem anglické ligy a promarodil tak celou polovinu sezóny.

31letý český záložník také prozradil, že by se chtěl vrátit do klubu, kde strávil nejlepší léta své bohaté kariéry - Racingu Lens. Nevzdává se ani Wisla Krakov vedená českým trenérem Wernerem Ličkou, i když sám hráč spíše preferuje francouzský tým.

Ale proč právě Lens? Odpověď je jednoduchá, Šmicer tam přestoupil po EURU 96 za Slavie a vypracoval se v jednoho z nejlepších hráčů Ligue 1. Fanoušci si jeho služby nedokážou dodnes vynachválit a on sám přiznal, že by si v Lens ještě někdy rád zahrál.

Autor: David Kubáň

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsem ze zájmu Valencie o Baroše rozpačitý, takový typ hráče nepotřebujem, je to sólista, my hrajeme kombinačně, aby nedopadl jako Oliveira, který má teď v Betisu volnost a září

Reagovat
HOST*

Hrubinho,nejsi nahodou Hrubina ze Lhenic!!!!!

Reagovat
HOST*hrubinho

coooooooooooooooo???????

Reagovat
Xavi

Hlavně ať Valencie nekoupí toho plantalu nebo bude litovat!

Reagovat
HOST*

Baros je nejvetsi ,ktery ho znam.jooooo Henry to je jina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele