Kompany zůstane v Burnley, smlouvu prodloužil až do léta 2028

08.05.2023, 15:19
Aktuality

Šťastnou ruku mělo před necelým rokem vedení Burnley, když ukázalo na Vincenta Kompanyho. Belgický kouč klub dovedl k rychlému návratu do Premier League a odměnou mu je nový kontrakt, smlouva je platná až do června 2028.

Kompany býval vynikajícím obráncem a na výkony z trávníku se mu nejprve nedařilo navázat na lavičce. Před Burnley totiž neuspěl v Anderlechtu, na ostrovech je to už jiná písnička a s Burnley posbíral 98 bodů, dnes odpoledne je na programu poslední kolo.

"Z Burnley a Turf Moor jsem měl dobrý pocit hned od začátku, a je tak jenom správné podepsat smlouvu na dalších pět let," prohlásil 37letý Kompany.

"Společně z fanoušky jsme z Turf Moor znovu udělali pevnost a v budoucnosti v tom hodláme pokračovat, krůček po krůčku chceme klub nadále vylepšovat," nastínil plány to budoucna.

Kompany podpisem nového kontraktu definitivně ukončil spekulace o možném odchodu z Burnley, média jeho jméno skloňovala v souvislosti s Chelsea nebo Tottenhamem.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Csaplárova past

Další Guardiolův podřízený na lavičce v PL. Těším se na vzájemný zápas ...

Reagovat
Jkb

Jsem na něj hodně zvědavej v PL. Velká výhoda pro něj je, že ligu zná velmi dobře. Hodně bude záležet na tom jestli ho majitel finančně podpoří, protože mají dost hráčů na hostování, přitom někteří jejich vlastní hráči stárnou, takže nějaká obměna kádru bude nutná asi.

Ale pro PL to bude určitě přínos, asistenta mu dělá Craig Bellamy.

Reagovat
Kinky7

Podpoří. Prý mají nové investory

Reagovat
Bucky

Pokud by nedostal konkrétní příslib finanční podpory, tak by asi do roku 2028 nepodepsal. Teda, ještě tam může mít uvolňující klauzuli v případě sestupu, která může fungovat z jeho strany jako pojistka. I tak ale pochybuju, že by do toho šel, kdyby majitelé nesouhlasili s výrazným posílením kádru.

Reagovat
Kinky7

tady mas clanek z BBC - JJ Watt se stal minoritnim akcionarem

https://www.bbc.com/news/articles/c4nzz207512o

Reagovat
Jkb

Pěkný. Zrovna JJ Watt je celkem sympaťák, k Burnley i docela sedí. Na druhou stranu kolik takovej bývalej sportovec do toho může vrazit peněz, kariéru má za sebou. Když se podíváš na majitele v PL tak většina z nich jsou velice bohatí lidé, je fakt, že to jde dělat i dost rozumně jako třeba v Brightonu, kde opravdu jsou schopni za relativně málo peněz dělat špičkovou práci, ale tam jsou to roky práce.

Mě je Burnley docela sympatické, roky měli rozpočet na úrovni druhé ligy a stejně se dobrou prací drželi v lize, takže jim rozhodně přeji aby se jim dařilo.

Reagovat
dantetomas

Takze pred Vianocami nezamestnany

Reagovat
Csaplárova past

Kdyz sel do Burnley, tak mu jiny chytrak na EF daval maximalne rijen

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo?

Reagovat
Kinky7

Byl tu nějaký expert na anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele