Komise rozhodčích sudího Patáka po kontroverzní penaltě vyřadila z listiny

22.08.2023, 20:06, aktualizováno 22.08.2023, 20:42
Aktuality
Červená karta (© AFP)

Sudí Michal Paták si už v soutěžích Fotbalové asociace ČR (FAČR) nezapíská. Po kontroverzní penaltě, kterou nařídil v osmé minutě nastavení první půle nedělního utkání ČFL mezi Admirou Praha a "béčkem" Českých Budějovic, ho komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy (ŘKČ) vyřadila z listiny pro amatérské soutěže a zároveň jeho případ předala disciplinární komisi ŘKČ. Na tiskové konferenci o tom informoval předseda komise Rudolf Špoták. Patákovo vyjádření komise ani FAČR nemá.

Paták podle komise v nezvykle dlouhém nastavení první půle chybně nařídil penaltu poté, co českobudějovický Jakub Pařízek ve vápně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého. Z pokutového kopu Miroslav Horák v 10. minutě nastavení zvýšil na 2:0, zápas nakonec skončil 2:1. Paták navíc avizoval, že nastaví jen tři minuty a do zápisu o utkání nesprávně uvedl, že druhý gól padl v páté minutě nastavení, což komise považuje za pokus o podvod.

"Dostal jsem video ještě hodinu předtím, než se objevilo na sociální síti. Když jsem video viděl, moje první myšlenka byla okamžitě (Patáka) vyhodit," prohlásil Špoták. "Pevně věřím, že disciplinární komise to nesprávné uvedení informací do zápisu ohodnotí jako podvod," dodal Špoták, který je také hejtmanem Plzeňského kraje (Piráti).

Komise podrobně vyhodnotila videozáznam a zprávu delegáta. Ten uvedl, že Paták do zápisu napsal skutečnosti, které nekorespondovaly s tím, co se dělo na ploše. Na škále hodnocení od šestky do desítky udělil bývalému prvoligovému sudímu známku 6,8 a jeho výkon označil za neakceptovatelný.

Patákovu reakci komise ani vedení FAČR podle Špotáka nemá. "Pro nás i veřejnost byla situace tak evidentní, že vyjádření rozhodčího Patáka pro nás nebylo podstatné," poznamenal Špoták.

Vedení FAČR uvedlo, že dnes dostalo od společnosti Fortuna informace o podezřelých sázkách na utkání. Asociace chystá trestní oznámení na neznámého pachatele, její předseda Petr Fousek podá podnět k etické komisi a případem se také bude zabývat na nejbližším zasedání výkonný výbor.

"Hovořil jsem na toho téma i s předsedou FAČR Fouskem. Zaregistroval jsem samozřejmě i informace médií, že v utkání mohlo jít o zapojení do sázek, počtu vstřelených branek a podobně. Tyhle věci nepřísluší naší komisi, ale samozřejmě to vnímáme a FAČR se tomu určitě bude věnovat," uvedl Špoták.

Sám o rezignaci neuvažoval. "Beru to jako selhání jednoho člověka. Z celého videozáznamu vidíte, že to byla sólo akce. Mrzí mě to, protože ohledně práce s rozhodčími se za poslední dva roky udělal ohromný kus práce. Moje rezignace nepřipadá v úvahu, protože bychom zahodili desítky věcí, které se povedly," uvedl Špoták.

Paták během 13 sezon v první lize odřídil jako hlavní sudí 185 zápasů a na mistrovství Evropy 2016 ve Francii působil jako brankový sudí. V červenci téhož roku ho komise rozhodčích pod vedením Poláka Michala Listkiewicze kvůli několika kontroverzním rozhodnutím vyřadila z listiny pro první a druhou ligu, od té figuroval na listině amatérské soutěže. Na jaře byl ze zdravotních důvodů omluven. Rovněž působil v příbramském klubu jako sportovní ředitel.

"Od předloňské valné hromady a změny, kdy rozhodčím začal šéfovat pan Příhoda, Paták odřídil 21 utkání dospělých a několik desítek utkání mládeže," uvedl Špoták. "Po celou dobu, co jsem předseda ŘKČ, byl rozhodčí Paták hodnocen delegáty velmi dobře," doplnil předseda Řídící komise pro Čechy Martin Drobný.

Podle komise rozhodčích se v nedělním utkání stala ještě jedna chyba. Ve 42. minutě druhý asistent rozhodčího Lukáš Kříž za stavu 1:0 nesprávně odmával ofsajd. Paták si signalizace podle komise všiml pozdě a Jihočeši zakončil akci gólem, který neplatil. Komise to označila za chybu a delegát dodatečně snížil Křížovi známku na 7,9.

Výběr sázkařských skandálů v českém fotbale (v souvislosti s nedělním třetiligovým zápasem ČFL mezi Admirou Praha a "béčkem" Českých Budějovic se objevily informace o podezřelých sázkách):

2004 - Vedení Viktorie Plzeň vyřadilo Milana Bartesku a Martina Švejnohu z prvoligového kádru na základě indicií o sázení obou fotbalistů proti vlastnímu klubu. Policie však nenašla žádné důkazy a případ odložila. Nakonec byl jediným potrestaným hráčem Barteska: od vedení klubu dostal pokutu s odůvodněním, že mohl poškodit jméno týmu. Oba hráči se pak do ligového kádru vrátili.

2007 - Vypukla kauza ovlivnění výsledku související se sázením hráčů na střetnutí druhé ligy Bystrc - Vítkovice, za které byli v roce 2008 potrestáni bystrčtí fotbalisté Zdeněk Houšť, Aleš Schuster a Tomáš Mrázek i trenér týmu Tibor Duda. Soud jim vyměřil různě vysoké podmíněné a finanční tresty i zákazy činnosti. K osmi měsícům vězení s podmíněným odkladem na tři roky a pokutě 100.000 korun byl odsouzen rovněž šéf brněnské pobočky sázkové kanceláře Tipsport Michael Benko, který podle obžaloby dojednával předání úplatku. Bystrc tehdy zápas prohrála 2:4, což pro ni znamenalo sestup do MSFL.

2013 - V několika fotbalových soutěžích vypukla sázkařská aféra, ve které bylo postupně obžalováno 22 lidí, převážně fotbalistů. Skupina ovlivnila ve prospěch asijské sázkařské mafie nejméně 20 fotbalových utkání v Česku a na Slovensku. Mezi obžalovanými figurovali i bývalí ligoví hráči jako brankář Zbyněk Hauzr, obránce Jan Halama nebo záložník Michal Káník. Soud začal v říjnu 2016, již předtím tři obžalovaní přijali formou trestního příkazu od strakonického soudu podmíněné tresty. Michala Káníka odsoudil českobudějovický krajský soud ke tříletému vězení, neboť byl už předtím stíhán za daňové podvody. Vinu dříve přiznal také Hauzrův spoluhráč a slovenský reprezentant Ivan Hodúr, který na Slovensku dostal tříletou podmínku. V červnu 2018 pak strakonický soud vyměřil 15 lidem podmíněné tresty od 18 do 30 měsíců a pokuty v rozmezí 10.000 až 40.000 korun. Všechny zapojené podle obžaloby řídil Slovák Marián Dirnbach.

2018 - Fotbalová asociace ČR (FAČR) podala policii podnět k prošetření třetiligového celku Mohelnice kvůli podezření z ovlivňování výsledků ve prospěch asijské sázkařské mafie. V podzimní části MSFL, po které patřilo Mohelnici předposlední 15. místo, byly údajně ovlivněny minimálně dva zápasy. Do klubu předtím vstoupila čínská společnost Anping, která už kvůli podobnému obvinění byla vyšetřována v Portugalsku nebo Irsku. Policie na podzim 2018 obvinila čtyři fotbalisty v souvislosti s podezřelým zápasem mezi Mohelnicí a Valašským Meziříčím. Mladá fronta Dnes napsala, že se obvinění týká tří bývalých hráčů Mohelnice - obránců Daniela Ivana s Jaroslavem Hlavsou a brankáře Pavla Rohela. Čtvrtým obviněným je Michal Skwarczek, jenž v zápase nastoupil v dresu Valašského Meziříčí. Nakonec byl potrestán jen Ivan, který odešel od soudu s pokutou 10.000 korun za podplácení, Hlavsovi bylo stíhání podmíněně zastaveno. Rohela a Skwarczeka soud pro nedostatek důkazů zprostil obžaloby.

2023 - Fotbalová asociace ČR dostala od kurzové společnosti Fortuna informaci o podezřelých sázkách na třetiligový zápas ČFL mezi Admirou Praha a "béčkem" Českých Budějovic, při němž v nezvykle dlouhém nastavení prvního poločasu nařídil rozhodčí Michal Paták pro domácí tým kontroverzní penaltu za údajný faul. Fortuna, která je hlavním partnerem soutěže, dnes informovala FAČR o nezvyklém množství podezřelých sázek na utkání. Společnost bude informovat ministerstvo financí a chystá trestní oznámení.

Autor: ČTK

Komentáře (184)

Přidat komentář
Vsadim gule

Je to kampaň

Reagovat
delfin

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Csaplárova past

Zbytečný halóó kolem toho

Reagovat
mistr129

kdyby to bylo v zápase Sparty, tak se tu doteď na EF hádáme, jestli to penalta byla nebo ne

Reagovat
kilobyte

Kdybyste nebyli židi a platili, co jste slíbili, tak se nemusíte hádat o našich zápasech.

Reagovat
mistr129

Reagovat
lampas

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
Igli

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
db18

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Greny

No a? Kde je článek že konci Fousek ?za x let neudělal nic a v Čechách si dělají co chteji viz ten druhej zápas pokud je to taky pravda

Fousek ven

Reagovat
delfin

Nepřjdete, neodejdete, jakáž pakáž.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
noustres

Takový brutální prosazení spravedlnosti.

Reagovat
inferno08

On Paták byl vždycky pověstný elefant terible, ale tohle je vyloženě ekzém polární trest.

Reagovat
kilobyte

Naopak je ten trest ještě dost mírný. Vymyslel penaltu v době, kdy už se hrát nemělo a ještě do zápisu napsal špatný čas, aby to asi zamaskoval. A když mu zavolali novináři, tak je poslal do prdele, že tam nebyli.

Docela by mě zajímalo, jak to bylo s delegátem. Ten by v tom mohl být taky namočený.

Reagovat
inferno08

Já jsem to samozřejmě myslel zcela vážně, no...

Reagovat
delfin

O delegatovi je napsáno v článku. Umyl si nad ním ruce.

Reagovat
Salfovic

Tenhle trest se jim vrátí jak buzerant.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
delfin

Reagovat
Neon

Reagovat
$dolar$

Reagovat
gunner123

Reagovat
hornito

Reagovat
krisa

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Hyrax

Reagovat
mojmira

Reagovat
Cotton

Reagovat
Neutron

Reagovat
Mass

Reagovat
xhejl

Tak ta komise tvrdsi trest muze dat jen tezko.

Reagovat
$dolar$

Takzvanej "sloni průser"

Reagovat
Coutinho10

tak už má vyděláno no

Reagovat
delfin

I spláchnuto.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

A mafie nebude mít co žrát.

Reagovat
DieFohlenBMG

Kontroverzní?

Reagovat
Greny

Kazma : a teď piskni penaltu vole

Paták : ok dobře

Kazma: a řekni mu že ho vyloučis když ji neda

Reagovat
delfin

Kazma to je nějákej kentus z klitorisu?

Reagovat
Kincl

Ty krás mě udivuje, když se někdo jakože vtipně dotazuje na veřejně známou osobu, když si to může hodit v dnešní době do googlu.

Reagovat
delfin

První co jsem našel je: "všechna moč přistižená při podvádění bude vyloučena."

Reagovat
Kincl

Já Vás tady moc neznám, tak ty budeš asi místní vtipálek, pak to chápu

Reagovat
delfin

A dáš si toust?

Reagovat
Kincl

ano stačí šunka a kečup díky

Reagovat
delfin

Tak si to dej do googlu.

Reagovat
Kocour Klapuška

Ty krás mě udivuje, když se někdo jakože vtipně nechápe veřejně známou hlášku, když si to může hodit v dnešní době do googlu.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
hornito

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lemond Laws

Hrát si na to, že nevíš kdo to je Jenom proto, že ho třeba nemáš rád

Reagovat
bobis21

Jako já to třeba taky pořádně nevím. Jméno jsem samozřejmě viděl zmíněné třeba na twitteru, ale kdo to je a co dělá netuším.

Reagovat
Lemond Laws

Ok, zajímavé

Reagovat
Puskas

Mám to podobné, až na ten twitter. Vůbec jsem netušil, o koho jde, ač se to jméno tu a tam objeví v titulcích. Až teď mě napadlo si najít něco o tom filmu, ale ne o něm. Ztratil jsem pár sekund času.

Reagovat
lampas

Nebýt toho, jak kdysi vyjebal s Prostřenem, tak taky vůbec netuším kdo to je.

Reagovat
smazaný uživatel

A to si představ, že jsou lidi, kteří znají jen to jméno a nevědí o něm nic. Vůbec nic, protože se pohybují úplně v jiných vodách. Třeba jako já.

Tak je pak normální se zeptat, když cítím, že mi vtip jaksi proklouznul za zády.

Reagovat
Lemond Laws

Nevím, asi jsem člověk, který má rád všeobecný přehled. A zná i věci, které nejsou třeba koníček. Takže prostě vím, kdo chlap, který natočil nejúspěšnější film v historii ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem tedy koukl do wikipedie Cítím se vzdělanější

Ale jo, umí si to užít chlapec, ale jak říkám, pohybuje se v úplně jiných vodách, než které sleduji já. A asi i lidé mně blízcí, protože jinak bych mě někdo upozornil a já se na něco od něj určitě mrknul.

Díky tobě mám teď program na nějaký nenaplněný večer

Reagovat
Lemond Laws

Gratuluji

A kolik ti je? Že na tebe na internetu za posledních nevim kolik, 6 let, nevyskočila žádná jeho kauza?

Reagovat
xjert02

Reagovat
bobis21

Když někdo nesleduje bulvár a celebrity, tak ho někdo takový opravdu úplně mine.

Když si projdu na wiki kategorii "Projekty", je tam:

Jel škodovkou na MS v hokeji - jako MS sleduji, ale že bych kvůli tomu musel vědět o tom, že někdo dělá videa někde na streamu o tom, že tam jede škodovkou?

Něco s prostřeno - nikdy jsem neviděl jediný díl prostřeno

Marešovo ferrari - jelikož mě nezajímá ani Mareš, tak mě to mine

Pomáhal nějakému pacientovi s ALS - asi fajn, ale taky nevím kde by se mi v běžném životě mělo něco takového objevit.

Zakopal auto s prachama v kufru - opět netuším, kde bych se měl o něčem takovém dozvědět.

Dělat že znát toho člověka je součástí nějakého všeobecného přehledu mi teda přijde hodně přehnané.

Reagovat
Lemond Laws

V poho, asi máš jiné vnímání světa Podle mě zná toho člověka a jeho tvrobu nemá nic společného s bulvárem a přijde mi divné, že v době dnešního internetu by se to k tobě jakkoliv nedostalo, ale říkám, ok... každý to má jinak.

Protože argument - nikdy jsem neviděl prostřeno.. To je slušný

Reagovat
bobis21

Takže už i sledování prostřeno je součástí všeobecného přehledu nebo co? Já v TV nic jiného než sport neviděl už několik let. A znám kvanta lidí, kteří TV ani nemají (já ji mám právě kvůli sportu a playstationu).

Na netu taky nevím kde bych to měl vidět - na sociálních sítích vidíš jen věci, které ti jsou na základě mé aktivity doporučeny. Jelikož moje aktivity mají s tímto nulový průnik, neuvidím to ani tam. To není věc menšího přehledu, ale algoritmu těch sítí (facebook, twitter, youtube, ...).

A jinde bych to měl vidět kde? Pak už snad musíš chodit na seznam aby na tebe vyskakoval stream ne?

Reagovat
Lemond Laws

S tím Prostřenem jsem se smál, že to je divnej argument. Nikdy jsem neviděl Prostřeno = neznám aféru okolo Kazmy. Já taky Prostřeno nesleduji, ale ta kauza byla tak rozsáhlá, že když člověk funguje na netu, tak ho to muselo zasáhnout.

Ale říkám, OK. Máš jiné vnímání světa a jinou bublinu.. v poho

Reagovat
bobis21

"když člověk funguje na netu" - a kde na netu to teda má být? Net není nějaké jedno místo, kde všichni vidí to samé.

Reagovat
Lemond Laws

V tu dobu? Úplně kdekoliv asi..

Nevím, jak funguješ na soc.sítích, ale taky to bylo všude.

Reagovat
bobis21

Ty asi fakt nechápeš, jak sociální sítě fungují. Algoritmus ti tam zobrazuje věci podle toho, že tě vyhodnotí jako někoho, koho by to mohlo zajímat. Takže tebe to takto vyhodnotilo, proto ti to ukážou klidně 5x za den. Mě takto nevyhodnotil, takže mi to nikdy neukáže. Klidně se vsadím, že ty na sociálních sítích zase nevidíš to co já. Ale já pak taky neříkám, že nemáš přehled proto, že ty lidi neznáš.

Takže sociální sítě jsou nesmysl. A kde jinde by to teda mělo být?

Reagovat
Lemond Laws

Už mě to nebaví Nepotřebuju se dohadovat. Já ti věřím

Jenom mě to překvapuje že v dnešní době dokáže někdo být mimo takové infromace a tím bych to ukončil

Reagovat
bobis21

Mě zas překvapuje, že si někdo myslí, že tohle je nějaká všeobecně známá informace. Někteří asi pořád nepochopili, že jejich bublina není reprezentativní celé populace.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Papra

Samozřejmě máš pravdu s tím algoritmem obrazovani atd, ale ty kazmovy kauzy byly opravdu hodne zpropagovany a hodne by me prekvapio, kdyby jsi ve sve socialni bubline nemel nikoho, kdo by to nesdilel, neresil by to atd. Nebudu ti vnucovat zes to musel videt, ale prekvapeni tady lemonda je uplne v poradku. I moje babicka ktera sleduje jen vecerni zpravy vi kdo to je.

Samozrejme pokud na soc. sitich sledujes jen velmi omezenej okruh lidi, tak se to stat muze.

Bohuzel pro tebe je ale fakt, ze soucasti nejkyho sirsiho vseobecnyho rozhledu cecha tenhle Kazma je a pokud nekdy pujdes do libovolny vedomostni souteze, měl by ses připravit, ze se te na nej budou ptat.

Reagovat
bobis21

Moje babička ho zná asi taky, protože sleduje zprávy na primě, čte blesk a v prohlížeči mají domovskou stránku seznam, takže jim tam skáčou ty jejich novinky, super apod.

A vůbec to nemusí být omezený kruh lidí. Může to být obrovský kruh lidí, které prostě Kazma nezajímá. Možná tě překvapím, ale i třeba z MMA znám možná 3 jména a o nich stejně nic dalšího nevím. To si taky někteří tady myslí, že všichni sledují

Na vědomostní soutěže chodím celkem pravidelně (pub quizy, šifry apod.). Neznalost Kazmy mě nikdy nebrzdila.

Vem si ten film teď, podle článku na ČT24 ho vidělo nějakých 300 000 lidí. Super úspěch. No pořád to znamená, že to nevidělo více než 97% lidí.

Reagovat
Puskas

A to se ještě neví, kolik lidí šlo do kina jenom proto, aby byli in.

Reagovat
Lemond Laws

Co si to zase vymyslel za statistiku? Takže ho znají jenom lidi, co jdou do kina na jeho film?

Reagovat
bobis21

Ach jo, tohle je asi fakt marné

Reagovat
Lemond Laws

Promiň, ale tvoje přirovnání s kinem nedává žadný smysl

Reagovat
bobis21

Ne, tys ho jen nepochopil. A to co ses z toho pokusil vytvořit bylo tak absurdní, že jsem nezvládl víc než se ti vysmát. Jestli si myslíš, že jsem tím chtěl říct že "kdo neviděl film ho nezná", tak to tam opravdu není a je to jen tvá kreace.

Reagovat
Lemond Laws

Dobře, tak mi jenom prosím tedy řekni co si chtěl říct tím kinem. Díky

Reagovat
bobis21

No zmiňoval si, že přeci musí každý znát někoho, kdo "natočil nejúspěšnější film v historii ČR". Tak jsem ti k té úspěšnosti chtěl dát trochu perspektivu. Co jsi z toho ty chtěl vytvořit je neuvěřitelné

Reagovat
Lemond Laws

No, ale to se bavíme o voze a o koze.

Co na tom tvoje procenta mění? Nejúspěšnější film to je, ať to vezmeš z jakékoliv perpsektivy

Reagovat
bobis21

Ani když to napíšu polopatě, pořád to nepochopí Opravdu si myslíš, že z těch 97% lidí, co film neviděli, ho všichni musejí znát, protože ten film udělal? Protože to jsi naznačoval.

A teda vyhodnocení "nejúspěšnějšího filmu" se dá vzít mnoha způsoby a rozhodně by ve všech nevyhrál. Když je na vánoce nová pohádka v TV, sleduje ji třeba 2,5 milionu lidí. Je to méně úspěšný film proto, že ho neuvedli do kin, ale vysílali přímo v TV 10x více lidem?

Reagovat
Lemond Laws

Promiň, ale polopatě píšeš pořád větší blbosti

Tím nejúspěšnjěším jsem samozřejmě myslel co se týká návštěvnosti kina. Taky to všude bylo psáno, ale ty vlastně máš bublinu v jeskyni, tak se to k tobě taky nedostalo

Reagovat
bobis21

Blbosti právě píšeš ty. Napsal jsi "Nejúspěšnější film to je, ať to vezmeš z jakékoliv perpsektivy". Takže pod slovem "jakékoliv", jsi myslel jen z jedné konkrétní? Já teda myslel, že to slovo má úplně jiný význam. Proto jsem ti ukázal jinou perspektivu, podle které nejúspěšnější není.

A píšeš že se to ke mě nedostalo, když jsem o 2 komenty dřív doslova citoval čísla z ČT24 na toto téma Už se fakt jen ztrapňuješ

Reagovat
Lemond Laws

Ach jooo.. Tak to ještě nějak zkusíme, i když mi to přijde teda zbytečná debata a už mě to moc neba.. ale co.

Já jsem přece psal, že to je nejúspěšnější film.

Tys mi na to reagoval nějakýma % a že mi to chceš ukázat v jiné perpsektivě.

Na to jsem ti napsal, že to je nejúspěšnější film (myšleno v kině) je, ať mi píšeš jaké perspektivy chceš. Že čísla jsou prostě čísla.

Reagovat
bobis21

Takže přesně jak říkám, tvá "jakákoliv" je prostě jen ta jedna konkrétní. Tady jsi jen úplně to samé znovu zopakoval

A krom toho, já nikdy nerozporoval že je v nějakém ohledu nejúspěšnější, jen jsem ti chtěl naznačit, že i když je nejúspěšnější, neznamená to že ho musí každý znát, nebo že musí každý znát tvůrce. Víš třeba z hlavy kdo je režisér The Super Mario Bros. Movie? A i když třeba znáš jméno, co o tom člověku dál víš? To je letos celosvětově nejúspěšnější film (i když ho brzo asi předežene Barbie).

Reagovat
Lemond Laws

Zbytečně jsme se zasekli pouze filmů, což ani nebyl můj původní záměr. Ale jenom jeden z mnoha důvodů, proč znát Kazmu.

Jak už jsem psal jednou výše: Jenom mě to překvapilo, že v dnešní době marketingu a všeho takového existuje někdo, kdo nikdy neslyšel o Kazmovi.

A dál je to asi jedno, v pohodě Já s tím dokážu žít

Reagovat
bobis21

A víš že jsem nikdy ani nepsal, že jsem o něm nikdy neslyšel? Takže to co tě překvapilo vůbec není něco, co jsem řekl

Reagovat
Lemond Laws

Vím, že jsem původně reagoval na jiného uživatele.

Ale pak si přece vypisoval, že si hledal na wiki a psal si důvody, proč si o tom neslysel..

Reagovat
bobis21

No já psal, že jsem jméno slyšel, ale moc víc o něm nevím. Tak jsem se teda podíval co dělal a pochopil, proč o něm víc než jméno nevím, Protože nedělal nic, co by ke mě vůbec mohlo dojít. Takže jsem právě viděl jen občas možná nějaký nadpis apod., ale nikdy mě to nezajímalo natolik, abych na to kliknul.

Reagovat
hornito

Už se to nedá číst

Reagovat
Lemond Laws

Vždyt už jsme taky skončili

Reagovat
Papra

hele já to v principu beru. Taky neznám x témat, o kterých by jiní prohlásili, že to musí znát každej.

Ale zrovna u toho Kazmy mě to dost překvapuje, vzhledem k tomu, že celej ten jeho byznys je postavenej na mass marketingu a na tom, aby se o něm mluvilo všude. A nutno říct, že se mu to daří.

Reagovat
Papra

a ještě dodám, že už jsem otázku na Kazmu viděl v Na Lovu a ptali se mě na něj i na jednom z pub quizu.

Reagovat
Salfovic

Tak Na lovu budou určitě i otázky na Růžovku a podobné píčoviny.

Reagovat
Salfovic

Bohuzel pro tebe je ale fakt, ze soucasti nejkyho sirsiho vseobecnyho rozhledu cecha tenhle Kazma je.

Tak to ani hovno.

Reagovat
delfin

Neznám ho, jen jsem vygooglil cosi o podvádění.

Reagovat
Salfovic

To je jako kdyby člověk muzel znát takovou Hanychovou.

Reagovat
Lemond Laws

Tak asi ji znáš, když píšeš její jméno ne?

Reagovat
Salfovic

Já znám i Kazmu, ale nepohoršoval bych se nad člověkem, který by je neznal.

Reagovat
Lemond Laws

Já se nepohoršoval. Spíš jsem to jenom nepochopil, že to je možné. Víceménně je mi to jedno

Reagovat
lampas

Reagovat
xjert02

Reagovat
mistr129

Nevím, rozhodně na ten film nepůjdu a kromě Prostřena mě od něj nic nezaujalo, ale stejně tak v "běžném" životě zřídkakdy člověk narazí na to, kdo bojoval proti komu ve druhé světové válce, kde zhruba leží Trinidad a Tobago nebo jak se rozmnožují ryby, a taky to je součást všeobecnýho přehledu. Čímž neříkám, že každý ten všeobecný přehled musí mít.

Reagovat
kilobyte

To by se zeptal normálně a nebo si to spíše vygooglil. Když napíše "Kazma to je nějákej kentus z klitorisu?", tak je skoro jasné, že ví, kdo to je, akorát ho nemá rád.

Reagovat
0:1

Reagovat
delfin

Jak ho můžu nemít rád? Já mám rád všechny, jen některý míň.

Reagovat
Lemond Laws

U mě máš plus, že hazíš hlášky z trpaslíka

Reagovat
dantetomas

S oneskorenim, ale predsa sa pridavam k tym, co o nom nemali sajnu. Moj internet to je len eurofotbal a porno, zo sociek mam len FB, a ten uz pouzivam len kvoli marketplace a moja stara na sledovanie vsetkych psich utulkov v okoli. Twitter, inst ci toktik idu mimo mna. Spravy nesledujem, radio nepocuvam, filmy len vynimocne a rozhodne nie nejake patoky s 51-percentami na CSFD. Takze ano, chapem ludi, co o tom cloveku nemaju ani tusenia

Reagovat
3ivo3

Pták má patákách.

Reagovat
3ivo3

Pták má po patákách.

Reagovat
Puskas

Do pěti let bude v Komisi rozhodčích.

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Coutinho10

OT: Sima jako za starých časů

https://dubz.co/c/1196b2

Reagovat
delfin

Reagovat
Remt

Slušně zavěsil

Reagovat
Cotton

ale za špatnej klub

Reagovat
kilobyte

Fucking guy.

Reagovat
Coutinho10

jo, najednou je jim rasista dobrej no

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Kucka

Reagovat
smetos

A taky bych se mrkl za lidi, co tohohle cloveka pustilo piskat

Reagovat
Modi6

Kontroverzní? Ona ta penalta byla nějaká kontroverzní?? Co je to za divný nadpis. Čeština má pro to co bylo odpískáno přeci i přesný český výraz. VYMYŠLENÁ.

Podstatné bohužel je, co za svinstvo se pod tím skrývá a co téměř jistě, jako vždy, odhaleno nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý to znamená "sporný". Koukal jsem do googlu.

Reagovat
Firkraag

EF alibismus

Reagovat
0:1

Reagovat
Fodbalysta

Se zpožděním zhruba 10 let.

Reagovat
delfin

Ten rozhodčí?

Reagovat
Dave LFC

Já bych ho ještě podržel...nikdy nevíš, kdy se bude takovej arbitr zase hodit.

Reagovat
Jason_

je tolko sposobov ako zmanipulovať zápas ale tento patri k najdebilnejším

Reagovat
delfin

Reagovat
kilobyte

Kdyby tam ty zmrdi z Budějovic neměli kameru, tak to prošlo úplně v pohodě.

Reagovat
Mr.Mike

Staci se podivat na Budejky

Reagovat
xhejl

Pri likvidite bizranich sazek na CFL nekde na betfairu a toho co jim mohli dovolit tam napalit tipac a fortuna, neverim ze na tom trhli o tolik vic, nez kolik si vydela vytezovany rozhodci ve treti lize. Nehlede na to, ze ty prachy urcite nejsou vetsinove pro Pataka.

Udelat tohle pro par desitek tisic, to musi byt clovek uplne vylizanej nebo uplne v prdeli (coz u Pataka muze platit oboje no).

Reagovat
kilobyte

Tak stačí udělat tohle jednou měsíčně za 50k a má hodně slušný přivýdělek.

Kdyby tam neměli kameru, tak to projde. Nebo kdyby tam byl nějaký souboj ve vápně, tak by to taky nebylo tak nápadný a dostal by maximálně trest na pár zápasů.

Reagovat
Firkraag

Myslím, že dost velkou roli taky hraje ta arogance, že tihle šmejdi si myslí, že mohou cokoliv.

Reagovat
Frick

OT: V Hradci bude moderní fotbalová arena

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/v-hradci-bude-moderni-fotbalova-arena.A020925_173940_fotbal_ruz?zdroj=switch_kocka

...tak schválně, ze kdy ten článek je. No, budete čumět.

Reagovat
inferno08

Uteklo to jako voda.

Reagovat
Mass

Jako moje mládí.

Reagovat
kilobyte

Slušný. Ale čekal jsem, že od původní plánované ceny budou víc daleko. Nedali ani dvojnásobek.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Koubek nebo kdo říkal, že když přišel poprvé do Hradce už někdy v 80. letech, tak mu ukazovali plány na nový stadion.

Reagovat
Salfovic

V Hradci se o novém stadionu začalo mluvit snad už v 80´ letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád ještě doufám, že se brzy objeví nějaké nesrovnalosti v dokumentaci a budou to muset zbourat jako černou stavbu.

Reagovat
Cotton

To byl svět ještě v pořádku

Reagovat
Witcher

Patálie

Reagovat
Axelrose

Na druhou stranu, jestli to fakt bylo domluvené na 2 a více branek do poločasu, je evidentní, že ten pomezní o tom nevěděl, nebo si jel nějakou svoji "hru".

Docela by mě zajímalo, co mu o půlce řekl Paták v kabině.

Něco jako: "Tvl, já v tom mám dvě jabka, a ty mi tam máváš jak na přehlídce. Potom musím nastavovat deset minut, protože ty hvězdy si nejsou schopný nahrát do vápna, a když už se tam dostanou, tak ani nedokážou upadnout

Reagovat
clinger

spíše šlo o live sázky a sázelo se ke konci poločasu kdy už jsou ty kurzy hodně vysoký

Reagovat
inferno08

Reagovat
adalbertus

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
mistr129

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Mass

Reagovat
Lemond Laws

Už se to tady řešilo všude.. Že bud měl vsazeno až ke konci poločasu a nebo jenom na goly Admiry

Reagovat
nani92

snád ten čo to natáčal dostal doživotný trest vstupu na štadion. S fungujúcimi kamerami sa ten futbal sám neurobí

Reagovat
technecium

Nechapu toho borce, co tu penaltu promenil. Kazdej slusnej clovek by ji narval tomu rozhodčímu do ksichtu. Videt jak prijde tahle banda mafianu o prachy ze sazek by mi za tu cervenou rozhodne stalo.

Reagovat
Lemond Laws

Riskovat, že by si na tebe pak nějaký jugoši počkali ti za to asi nestojí....

Reagovat
technecium

Jasne ze stoji, spravedlnost musi vyhrat

Reagovat
Lemond Laws

Jojo kvůli zápasu 3.ligy

Reagovat
Moshe Dajan

třeba ji nechtěl proměnit, ale bohužel to trefil moc dobře

Reagovat
smazaný uživatel

A není to málo, Antone Pavloviči?

Reagovat
Kucka

Stupnice hodnocení od 6 do 10?

Reagovat
kilobyte

To je, aby se nedotkli jejich citů.

Reagovat
Mass

Je to takový FM hodnocení, který asi vypadá vizuálně líp, podobně hodnotí i livesport na škále 5-10, tu pětku dá hráči, kterej se nechal ze začátku zápasu vyloučit.

Reagovat
Lemond Laws

Tohle je snad samožřejmost.

Očekávám spíš trestní oznámení a ať jde bručet...

Reagovat
kilobyte

Bohužel mu dokážou maximálně, že je píča. A to není trestné.

Reagovat
Lemond Laws

Být součástí sázkářského podvodu trestné podle mě je

Reagovat
kilobyte

Ale k odsouzení potřebuješ důkazy. To že pískal nesmysly a vymýšlel si v zápisu důkaz není.

Reagovat
Lemond Laws

Myslím, že v dnešní době byl nebyl problém dohledat komunukaci a jeho aktivitu spojenou s touto aférou...

Reagovat
kilobyte

Můžu se zeptat, kde bys tu komunikaci hledal? Berbra a okolí policie odposlouchávala několik měsíců, aby měli dost důkazů. A stejně většinu neodsoudí, protože mluvili ve "slangu" a náznacích.

Pokud už ho neměli v hledáčku a neodposlouchávali ho, tak nemají šanci něco najít.

Reagovat
Lemond Laws

Nejsem expert na policejní techniky

Reagovat
kilobyte

Tak jak víš, že není problém dohledat komunikaci, která by se dala použít jako důkaz?

To nejdůležitější se domlouvá osobně. To těžko teď budou zpětně dohledávat. Nejsme ve sci-fi a nebo kriminálce. A z nějaké SMS ve stylu "banán za 40" fakt důkaz na odsouzení neuděláš.

Reagovat
Mass

Bohužel ten případ, kdy je každýmu jasný, že došlo k podvodu, jen ty důkazy se budou hledat těžko.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Doubas

Vsechny ty tresty za ty kauzy, co se udály jsou směšný. Takže max pokůtku, na kterou si vydělal během toho zápasu a nějakou menší podmínku

Reagovat
janinho

mohli toho picusa ukazat aj ci sa velmi tesil po gole z pencly. keby nedal tak by tam chudak musel opakovat kym by nedal

toto snad nie je len na vyradenie z listiny ale na nejaky paragraf.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele