Kolo Touré: Chci zůstat a bojovat o své místo

14.10.2012, 20:47
Aktuality
Ještě poměrně nedávno byl kapitánem, dnes už je pak až čtvrtou volbou manažera Manchesteru City Roberta Manciniho na pozici stopera. Kolo Touré tráví většinu letošní sezony na lavičce náhradníků, rozhodně ovšem má v plánu se o místo v základní sestavě anglického mistra ještě poprat...

Touré si zatím v Premier League letos zahrál jenom dvakrát, třetí a poslední start v probíhajícím ročníku pak přidal v Ligovém poháru. Jinak se na hřišti střídají Joleon Lescott, Vincent Kompany a Matija Nastasić.

"Chci zůstat a bojovat o své místo," hlásí odhodlaně.

"Je to složité, byl jsem klíčovým hráčem a udělal jsem všechno možné, ale to rozhodnutí manažera nezmění. City mám rád a během přípravy jsem začínal všechny přátelské zápasy. Když pak začala sezona, byl jsem znovu posazen jenom na lavičku. Je to hodně těžké," přiznává.

"Jsem bojovník, vědí to moji spoluhráči a ví to i můj bratr. Vydávám ze sebe to nejlepší, ale klub mi naznačuje, že by se mě raději zbavil. Nejsem naštvaný na manažera, pokud o mě někdo nestojí, najde se jiný klub, kterému se budu hodit. Stále jsem hladový a za vzor si dávám Ryana Giggse a Paula Scholese: to, co dělají pro Manchester United, je neuvěřitelné. Chci být jako oni," zakončil obránce z Pobřeží slonoviny.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (388)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele