KOLLER SE UPSAL MONAKU

05.06.2006, 17:54
Aktuality
Po přestupu Tomáše Rosického z Dortmundu do Arsenalu, mění dres také další opora reprezentace - dosavadní Rosického spoluhráč Jan Koller se stěhuje do AS Monaco. Tam jej "čeká" další český reprezentant Jaroslav Plašil.

Kollerovi v Dortmundu skončila smlouva, novou nepodepsal a před pár dny své působení v německém klubu definitivně ukončil. Hledání nového působiště netrvalo dlouho, se zajímavou nabídkou přišlo právě Monaco. "Předložilo mi konkrétní nabídku, stál o mne trenér i vedení klubu," uvedl Koller. V klubu z francouzské riviéry podepsal dvouletou smlouvu a pochvaluje si i prostředí. "Je příjemné, mé rodině se bude jistě líbit."

Ještě před několika lety to vůbec nevypadalo na nějakou velkou kariéru. Rodák ze Smetanovy Lhoty se sice dostal do Sparty, tam mu ale štěstí moc nepřálo. Asi proto ho bafuňáři prodali téměř zadarmo do Belgie do klubu KSC Lokeren, šel tam vlastně jako "přívěšek" ke smlouvě Romana Vonáška. V Belgii od začátku sázel jednu branku za druhou a získal korunu krále střelců. Potom po něm sáhl mocný Anderlecht Brusel. I v dresu Fialek se prosazoval a se svým společníkem v útoku Radzinskym vystříleli dva tituly mistra Belgie.

Ale to už byl v hledáčku Borussie Dortmund, která ho získala za 21 milionů marek. České duo Koller - Rosický společně táhlo celé mužstvo, pro tým byli oba nepostradatelní. Hned v první sezóně jej dotáhli do finále Poháru UEFA a především na bundesligový trůn.

Nepostradatelným je dvoumetrový útočník i pro reprezentaci, kde se stal nejlepším střelcem historie, na svém kontě má 42 přesných zásahů. Dvakrát se trefil v posledním přípravném utkání před MS, do sítě Trinidadu a Tobaga. Věřme, že si nějaké branky schoval i na šampionát...

Autor: Jiří Šmerda

Komentáře (30)

Přidat komentář
HOST*Kapřík

Tak tohle rád slyšim. Monaco je můj nej. zahraniční klub a tak mám důvod k radosti. Jenom by mě zajímalo co budou dělat s tolika útočníkama. Určitě bych nechal Chevantona, Gigliotiho a Maurice Belaye.Maoulida nevim nevim ale Vieri toho teda za ty prachy moc neukázal. Vždyť vidělává víc než je celoroční rozpočet Sparty, takže bych ho nechal ještě půl roku a když nic tak Nazdar Bazar.

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby se Vieri nechytil, pak bych se zacal bat o stabilni misto Kollera, nedokazu si totiz predstavit ze by oba hrali vedle sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, bdue se muset prát o msíto a aspOň nezakrní.

Jinak Oriol Riera odchází, můj nejoblíbenější hráč filialky.

Reagovat
smazaný uživatel

Oriol odchází??? Ach jo. Zase sme se zbavili odchovance. Po Sergiovi teď i Oriol. Dávam Laportovcům rok, maximálně dva, než odstraní i Joana Verdú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten odchází taky, stejně jako většina z letošního béčka někam na hostování...což prakticky znamená, že už se stejně nevrátí...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

U nás hostování = přestup. To bohužel platí a nejsou skoro žádný výjimky. Příde mi ale nerozumný zbavovat se mladých hráčů z béčka. Z někoho se moh vyvinout talent jako je Xavi, Puyol, Valdés, Iniesta... zvolili jsme blbou taktiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni ví sami dobře, jaké jsou jejich kvality, pokud odchází, tak na to nemají, nebo se jdou vyhrát...

Reagovat
Marv

Tak tohle teda nevim nevim.... Co bude delat v Monaku?? Proc nesel do lepsiho tymu,ktery o nej mel zajem.Mohl hrat LM.

Reagovat
HOST*ondroslav

no alespon doufam ze se monako zase zvedne ...a nedopadne tak spatne jak v predchozi sezone

Reagovat
HOST*Dr.Kyslík

Kolikátý skončili??

Reagovat
Shevchenko

10

Reagovat
smazaný uživatel

Já to Kollerovi přeju, aby v klidu a úspěšně dohrál kariéru. Monaco není špatnej tým. V uplynulý sezoně sice vyhořeli, ale to se může stát. Spíš to bude komický sledovat dvoumetrovýho Kollera mezi malejma rachitickejma Frantíkama.

Reagovat
HOST*Hermafrodit

Nevíte někdo jestli je tam DiVaio na přestup, nebo na hostování? Koukal sem se na stránky Monaca, ale francouzky neumim.V každym případě to tam Koller rozjede, tomu věřim.

Reagovat
PJ

Je tam na hostování.

Reagovat
HOST*Hermafrodit

Díky.

Reagovat
Shevchenko

škoda že už tam není Giuly

Reagovat
HOST*Hermafrodit

No jo, zlatý časy kdy tam byl Giuly a Morientes, škoda že už jsou pryč. Koler k nim a bylo by to ideální.

Reagovat
Shevchenko

JJ.. A ještě Pršo. P.S.: Já jsem reagoval na to "malejma"

Reagovat
Shevchenko

1. Olympique Lyonnais

2. AS Monako

3. Paris Saint - Germain

4. Girondins Bordeaux

5. AJ Auxerre

Reagovat
HOST*GATTUSO

nezapomínej na Olympique Marseille, můj nej tým ve Francii..., jinak, jaktožes nám utek do Chelsea kámo ?

Reagovat
Shevchenko

jsi gattuso na acmilan.cz ??

Reagovat
Marv

1.Olympique Lyon

2.AS Saint-Etien

3.PSG

4.Lens

5.Lille

6.Bordeaux

7.Nantes

8.AJ Auxerre

9.Olympique Marseille

10.Sochaux

11.Monako

Reagovat
HOST*vazquez

Tak to ma riadne prekvapilo, že Koller ide do technickej ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by ne ? , právě proto tam třeba bude za hvězdu

Reagovat
HOST*1860

Taky si myslim, ze se tam chytne, ma na to parametry..

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by, ja ho mám ako hráča vcelku rád. Svojim somatypom mi viac pasoval do nejakej tvrdšej ligy , ale možno bude úspešný práve vo Francii.

Reagovat
HOST*Tazatel

Zdar ve spolek, chtěl bysem se poptat jestli je v Monacu Gerard Lopez na hostovačku, nebo se k Barce vrátí. Ani nevim jestli mu minulá sezóna vyšla ale vzhledem k tomu jak vyšla celýmu Monacu tak typuju že NÉ.

Reagovat
HOST*PUYOL

S Monakom podpisal 4-rocnu zmluvu,po vyprsani kontraktu v FCB.

Reagovat
HOST*Tazatel

Díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele