Kolarov si pochvaluje rozhodnutí zůstat v City

01.04.2014, 21:48
Aktuality
Srbský obránce minulou sezonu pod vedením manažera Roberta Manciniho nenastupoval za Manchesteru City tak často, jak by si představoval, ale nový trenér na jeho služby hodně spoléhá. V dnešním rozhovoru obránce Citizens přiznal, že přemýšlel o odchodu, ale nakonec si své rozhodnutí rozmyslel a nyní je rád, že zůstal.

Aleksandar Kolarov měl šanci v létě i v lednu z klubu odejít, ale nakonec si vše rozmyslel a zůstal na Ostrovech. V současné době má na svém kontě již 37 utkání ve všech soutěžích dohromady, což před sezonou nečekal. Může za to kromě jeho zlepšené formy především manažer Manuel Pellegrini, který se zkušeným hráčem nadále počítá. V rozhovoru pro oficiální stránky Manchesteru City srbský obránce přiznal, že byl dlouho ve hře přestup do jiného týmu, ale teď je již spokojen.

"Jsem si jistý, že teď prožívám nejlepší sezonu v mé kariéře a v dresu City určitě. I předtím jsem byl stejný hráč, chodil jsem naplno do soubojů a chtěl odevzdávat všechno pro tým, ale nehrál jsem. Tento ročník je mnohem lepší, já se cítím jako užitečný a potřebný hráč a to je pro mě důležité. Dokázal jsem, že můžu být prospěšný a že toho mám hodně co nabídnout," ví srbský reprezentant.

"Minulá sezona mi po osobní stránce příliš nevyšla, takže je jasné, že jsem přemýšlel o své budoucnosti. Ve hře byl samozřejmě i přestup do jiného celku, kde bych mohl hrát víc. Měl jsem hodně příležitostí, některé týmy o mne projevily konkrétní zájem. Ale já jsem dospěl k názoru, že jsem ještě neukázal všechno ze svých schopností a že se nechci tak rychle vzdát. Teď si myslím, že je to mnohem lepší, že jsem dokázal kritikům odpovědět. Mám Manchesteru City co nabídnout a tento ročník se nám všem daří," uvažuje Kolarov.

Někdejší hráč římského Lazia považuje tento krok za ideální řešení: "Pro mě to bylo něco jako osobní vítězství. Když hrajete pravidelně, pak je možnost, že se každým zápasem něco naučíte, v každém z nich se zlepšíte. Když se ale do hry dostanete jednou za tří čtyři zápasy, pak není snadné být šťastný a zlepšovat se. Hodně jsem se snažil na trénincích, ale nehrál jsem. Tuhle sezonu už vím, jaké je to sklízet ovoce za svou tvrdou práci," raduje se zkušený obránce. Jeho Citizens nyní bojují o první příčku Premier League, na níž ztrácejí čtyři body. Mají ale dvě utkání k dobru.

Autor: Ondřej Pražák / fourfourtwo.com

Komentáře (456)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele